Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 633 111
  • 50 159
  •   1
Отговори
# 7 110
Живеем в централна Германия. Манхаим. Надявах се покрай нас да няма от новите европейци, но нямахме този късмет. В квартали ни има изоставена база на Нато. Преди няколко дни прочетох във вестника, че ще докарат  500 емигранта. И днес вече колеги на мъжа ми разказват как "изтормозените" хорица излезли от лагера и необезпокоявани отишли на съседната бензиностанция да "напазаруват" влизат, взимат си каквото им харесва  разбира се без да платят и необезпокоявани си тръгват. Е, извикали са полиция, но не са им направили нищо.
Любопитно е какво ще се случи от тук нататък.

Shocked
Тези орди цели граници с полиция прекосиха като у тях си, та един магазин ще им се опре.
Нямам думи Sick
Ако социално слаб германец направи това, как ще реагира полицията?
Дали тези случаи ще стигнат до медиите? По-точно ще се престраши ли някой да пише за тях?
 newsm78
Да, стигат до медиите и се коментира официално, че таква не може да продължава.
Че това е 'първоначалната фаза' на милосърдие, на съпричастност, на оказване на помощ. Но че това е до време и има своите граници.
Постоянно се повтаря, че Германия е силно претоварена и че трябват спешни мерки във всички направления: намиране на сигурен подслон за зимата, осигуряване на децата в градини или училища, намиране на работни места, интеграционни курсове и т.н.
От последното проучване 68 % от жителите на Германия не са доволни от бежанската политика на страната си. Само 28 % са доволни.

Има много възгласи за опасенията от огромната разлика в културно- религиозен аспект. Всички представители на властта успокояват, че в Германия има Закони и Конституция, които са в сила и дават сигурност и зачитане на равноправието межди мъжа и жената, разрешава се изповядването на различни религии и т.н.
Набляга се на увереността, че след като бежанците са тук, значи Законите трябва да бъдат спазвани и от тях .

# 7 111
Таис,за да не цитирам постовете,може да си пропуснала в миналогодишните новини темата.Жителите протестираха.Полицаите мънкаха,че пришълците не правели кой знае какво...Е,какво трябва да стане,за да се размърдат?!В крайна сметка нашенците извоюваха бежанският център да има вечерен час.Мъже споделяха,че си седят в заведение на приказки и онези си влизат,отварят хладилника,взимат каквото искат и се опитват да си тръгнат.Имало е реакция от нашите,арабите отвръщали.Имало доста конфликтни ситуации.

# 7 112
Такава почерпка като в Манхайм си правят и нашите ''бежанци'' в Чирпан.Миналата година местните хора се оплакваха,че си влизат спокойно и си взимат каквото им харесва.Държат се неприлично с жените(българките),притеснявали ги дори по детските  площадки и всякакви дивашки изпълнения.Писала съм тук по въпроса вече забравих подробностите.Не е любопитно случващото се от тук нататък,страшно е! ShockedАз лично ще се въоражавам.

Имам наблюдения от местния басейн. Бяха около 20-30 млади мъже. Имаше и няколко по-стари. Три пъти бях през август на басейн и трите пъти едни и същи физиономии.
Един закачаше една майка с 4 деца. То верно, че мацката беше тип чалгарка-(слаба с огромен  силиконов бюст), но не видях тя изобщо да ги провокира да я задяват.

# 7 113
  • DE
Прибрали са ги в лагера. Повече подробности не знам.

Тези дни като имам време ще намина на 10мин. пеша ми е. Просто ми е интересно дали има някаква промяна около базата  newsm78 Дали има боклуци, много ли обикалят в квартала, такива обикновени нещица, все пак детето ми учи в близкото училище.

# 7 114
Аз нали показах колко нагъсто са легловите бази за "бежанци" в Холандия?
В края на страницата има карта. Центровете са навсякъде. Малка по площ държава, ами то центровете й са буквално през 10-20 километра.

http://www.ad.nl/ad/nl/1041/Amsterdam/article/detail/4149004/201 … voor-opvang.dhtml

Прави ми впечатление, че са все до университетски градчета. Аз ли не схващам или има нещо ненормално и извратено в това да се настаняват тези хора в близост до студенти? И до стари хора - защото се изритват други от социалните жилища? Студенти и стари хора. Едните лесни за манипулация, а другите безпомощни.
Много ми е гадно и умът ми не го побира. От друга страна може ли лагер от 300-500 човека да не ги пускат да излизат? Ами то ще гръмне сградата от напрежението вътре.
Аз пък имам чувството, че наблюдавам 1984 на Оруел в европейски вариант.

Последна редакция: пт, 25 сеп 2015, 23:33 от Naeva

# 7 115
[
Скрит текст:
quote author=her_76 link=topic=868510.msg31659482#msg31659482 date=1443188853]
И какво си представяш, че ще настане след окончателния упадък на Европа? Много ми е любопитно как виждаш развитието на нещата. И какъв край предричаш.

Центърът на цивилизацията ще се измести от Европа на изток. Европа ще остане като изостанала покрайнина на Азия. Нещо като Египет и всички загинали древни цивилизации. На територията й ще продължават да живеят хора, които ще пазят спомена за миналото й величие (но може и да не го пазят), но те самите вече няма да имат нищо общо с европейците на миналото. Не само генетически, но културно най-вече. До окончателния упадък има още време обаче. Според Шпенглер, поне още 2 века.

п. п. Също така, предвиждам прогресивно намаляване на броя на населението в цяла Европа. Малоумната политика на внос на имигранти, за да се компенсира отрицателния приръст няма да даде очакваните резултати и населението ще продължи да застарява и намалява.

Изток, в смисъл? Сама виждаш какво става в Близкия Изток. Изток като Далечния изток ли имаш предвид, или какво по-конкретно?

Имам предвид Североизток - Русия и Далечния Изток.

Интересна теория, Александрия.
Скрит текст:

http://siberiantimes.com/business/opinion/features/russias-might … a-in-three-years/

Peace

Ахам, ако "изтокът" дойде у Европата, може. Така като гледам обаче Европа май си остава източник на култура, пък изтокът на "бягащи от култура".
[/quote]

Тая теория не ми се струва да се случи. Даже и да се стигне до някакво надмощие, то ще е военно и диктаторско, каквото е било винаги на ръба в тези две страни: Китай и Русия.
Руснаци познавам и срещам из Европа. Много свестни и образовани хора и всичките избягали от родината си. В щатите, в Германия, навсякъде по света. Последно едно момиче - студентка не смееше да се върне в Русия и записа нещо в Германия, както тя сама каза, с цел да се спаси. Има много умни глави руснаци, но бягат. След като дават колосалната сума от 12000 $ при раждане на дете и пак младите хора бягат, а приръста е относително нисък, значи нещо не е наред.  
Отделно да не забравшем, че в Русия  само в Москва живеят над 1.5 милиона мюсулмани, а в цяла Русия май са над 20 милиона. Така че, ако за някои хоря мюсулманите са проблем, в Русия има голям проблем. Да не говорим за чеченците- едни от най-свирепите и опитни бойци на ИД.

# 7 116
 Президентът на Чехия Милош Земан отказа да посети бежанския лагер в село Вишни Лигот, като заяви, че „посреща само канени гости“:

http://m.focus-news.net/?action=news&id=2123385

# 7 117
Четох го това сутринта. Много добре се е изказал човека. Той поне няма да им направи курабийки.

# 7 118
  • София
Таис,за да не цитирам постовете,може да си пропуснала в миналогодишните новини темата.Жителите протестираха.Полицаите мънкаха,че пришълците не правели кой знае какво...Е,какво трябва да стане,за да се размърдат?!В крайна сметка нашенците извоюваха бежанският център да има вечерен час.Мъже споделяха,че си седят в заведение на приказки и онези си влизат,отварят хладилника,взимат каквото искат и се опитват да си тръгнат.Имало е реакция от нашите,арабите отвръщали.Имало доста конфликтни ситуации.

Сега като прочетох и се сетих за Харманли - там имаше протести, бежанците създаваха проблеми, в медиите също беше отразено  Peace
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1401721

# 7 119
Голям образ е Земан, голяма загадка ми е как го избраха и остава на поста.
Преди 2 години когато му гледах за първи път една от изцепките направо загубих ума и дума Shocked.

Джо се затри, тя можеше повече  да разкаже, при него е шоу след шоу Joy.

# 7 120
# 7 121
От Белгийската преса:

http://www.hln.be/hln/nl/34662/Vluchtelingencrisis/article/detai … vangcentrum.dhtml

Търсещите убежище  се оплакват  от храната в приемен център

В Sijsele бежанците протестираха срещу еднообразната храна, която  получават като ястия в бежанския център. Те се оплакват от липсата на плодове, салати и яйца, и също така искат арабски ястия. Това научи VTM-Новини от Червения Кръст.

Търсещите убежище са провели акция с лозунги, на които е било написано: „Искаме по-добра храна“ и „Лоша храна“. В последствие е била допусната делегация от протестиращите за консултации с ръководството, след което се е стигнало до компромис.

„Ще има допълнително плодове и салати“, каза An Luyten от Червения Кръст пред VTM-Новини. Търсещите убежища няма да получават арабски ястия защото би имало сблъсък с останалите бежанци.

http://nieuws.vtm.be/binnenland/159883-asielzoekers-betogen-tegen-eten-sijsele

# 7 122
  • България
Това гледам сега:
"Тази вечер „Часът на Милен Цветков” по Нова задава въпроса „Как ще изглежда Европа след 10 години?”. Очаквайте дискусия по темата в студиото, след като дрон засне как само за няколко часа над 3000 бежанци акостират на брега на остров Лесбос. "

Скрит текст:
Какъв гаден и мазен е сирийския журналист, не знам кой си там -Нидал...

# 7 123
  • София
За Нидал Алгафари ли говориш (мързи ме да пускам ТВ на компютъра)? Виждала съм го на живо, наистина е мазен.

Иво Беров, прочетох с интерес..с някои неща съм съгласна, с други - не:
http://www.ivremena.com/%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%B8/%D0 … D0%B2%D0%B8%D0%B5

# 7 124
Можеш ли да кажеш накратко как ще изглежда? Да не бил пак онзи журналист, на който брата бил трафикант?

Това е някъде на сръбската граница:

Видях дете!

Общи условия

Активация на акаунт