А, недей така. Политиката на Путин за увеличаване на прираста в Русия проработи. От отрицателен прираст, вече е положителен през 2013 г. И съм сигурна, че ще се увеличава.
Знаеш ли колко прираста за 2014? Точно толкова, колкото от 2011 до сега. Прирастът е все положителен, около 13 промила. Никаква разлика няма с и без програмата им за размножаване.
Между другото 74% от населението живее в градове, това поповод, че се твърдеше, че се живее извън градовете по - голямата част. Най - голяма концентрация е в Москва и Питер.
Anabel е права, само че не прирастът, а раждаемостта е 13 на 1000 от 2011 насам. И няма как да е отрицателно това число, защото то представлява броя живородени на 1000 души население за годината.
Естественият прираст е разликата между родени и умрели. В случая с Русия положителният прираст се дължи не на повече раждания (те са на едно ниво), а на по-малко умрели - тоест, на намаляване на смъртността при същата раждаемост. Средната продължителност на живота в Русия се е увеличила от 67 (2007) на 71 години (2013).
Факт, че раждаемост 13 на хиляда не е лоша за сравнително развита държава, но е е отделен въпрос на кои етнически групи се дължи тя. А смъртността в Русия все още е по-висока от тази в развитите държави.
За живота в София - тези дни развеждаме канадските гости и им харесва по центъра, даже се записахме на тези турове от доброволци. Размирици не са отчетени, а и точно на канадци няма д анаправят впечатление забрадки или мургави лица

Ако щеш вярвай, обаче точно за теб се бях сетила тези дни.

Съвсем правилно си разбрала постът ми. Много е важно това с намаляване на смъртността, а ми се струва, че почти никой не го отчита като говори за прираст.
Ами приятна разходка тогава в Пловдив.