Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 632 494
  • 50 159
  •   1
Отговори
# 7 155

А, недей така. Политиката на Путин за увеличаване на прираста в Русия проработи. От отрицателен прираст, вече е положителен през 2013 г. И съм сигурна, че ще се увеличава.  

Знаеш ли колко  прираста за 2014? Точно толкова, колкото от 2011 до сега. Прирастът е все положителен, около 13 промила. Никаква разлика няма с и без програмата им за размножаване.

Между другото 74% от населението живее в градове, това поповод, че се твърдеше, че се живее извън градовете по - голямата част. Най - голяма концентрация е в Москва и Питер.

Anabel е права, само че не прирастът, а раждаемостта е 13 на 1000 от 2011 насам. И няма как да е отрицателно това число, защото то представлява броя живородени на 1000 души население за годината.

Естественият прираст е разликата между родени и умрели. В случая с Русия положителният прираст се дължи не на повече раждания (те са на едно ниво), а на по-малко умрели - тоест, на намаляване на смъртността при същата раждаемост. Средната продължителност на живота в Русия се е увеличила от 67 (2007) на 71 години (2013).

Факт, че раждаемост 13 на хиляда не е лоша за сравнително развита държава, но е е отделен въпрос на кои етнически групи се дължи тя. А смъртността в Русия все още е по-висока от тази в развитите държави.  

За живота в София - тези дни развеждаме канадските гости и им харесва по центъра, даже се записахме на тези турове от доброволци. Размирици не са отчетени, а и точно на канадци няма д анаправят впечатление забрадки или мургави лица Simple Smile Те всъщност точно това коментираха, че са много малко такива. Сега сме към Пловдив.

Ако щеш вярвай, обаче точно за теб се бях сетила тези дни. Laughing Вчера даже си мислих къде си, защо те няма в темата.

Съвсем правилно си разбрала постът ми. Много е важно това с намаляване на смъртността, а ми се струва, че почти никой не го отчита като говори за прираст.

Ами приятна разходка тогава в Пловдив. Grinning

# 7 156
Откъде знаеш, че не правят нещо нередно? Пълно е с нелегални, нали имаше тези дни акции, те от какво се препитават, след като не работят? На всичките бабите им пращат по 1000 евро?

Може и да правят нещо нередно. Аз не мога да кажа какво правят. Мога да кажа обаче, че е изключително преувеличено, че София "потънала в араби", "районът около пазара е препълнен с араби", "араби се прескачат като зайци по Мария Луиза". Подобни коментари са пълна лъжа. Пълна. Между другото около Министерски съвет, Президенството и бул. "Витоша" е пълно с чужди туристи. Мен това ме учуди, но странно защо нито дума за това.

Стига де, и тези около пазара ли са туристи?
Гледах предаването, един хорица се оплакваха, че само те са останали българи на тази улица, заключени зад една голяма метална порта, а пространството пред портата "чуждите туристи" ползват като тоалетна.

Това за конкретния район, иначе за цяла София и аз не мисля, че е потънала в араби.
През Овча купел съм минавала, по улицата, която обикаля квартала по спирките съм виждала доста тъмнокожи сирийци, но някъде там май има бежански център.

Естествено, че тези около пазара не са туристи. Казвам, че са много малко. Аз, честно ти казвам, виждам много малка разлика от обичайният брой араби, който винаги го е имало около този район, сравнен с минали години. А за "Симеон" пък да не говорим, там от край време си има магазини, закусвални и каквото още щеш, което си е арабско.

Да, бежанският център е в Овча Купел 2. Блока на свекърите ми гледа точно срещу общежитията им. Да, в квартала могат да се видят всякакви, чернокожи, араби и т.н.

# 7 157
Говоря за Нидал Алгафари. Може би става въпрос за друго предаване.
Може би, Жеков, може би...
А може би е най-добре да осмисляш написаното, преди да се изходиш в поредната тема със заучения си репертоар за руснаците пропадляци и комунистите злодеи. ooooh!
Бих оправдал речевите ти екскременти във всяка една тема, ако имаш близък загинал в някои от лагерите на комунистите, тогава те разбирам. В противен случай, държанието ти плаче за освидетелстване от ТЕЛК, а нас, читателите ни принизяваш до копрофили, което няма как да приема за нормално!

# 7 158

Знаеш ли колко  прираста за 2014? Точно толкова, колкото от 2011 до сега. Прирастът е все положителен, около 13 промила. Никаква разлика няма с и без програмата им за размножаване.

Въобще не ми се навлиза в темата Русия, защото е изцяло обсебено от клишета и пристрастия, но от време на време не издържам Grinning. Силно препоръчвам да се ползват данните на Ростат, които са много прегледни  и подробни, вкл. за раждаемост, население, мигр. потоци и т.н.
Програмата е от 2007 Wink и оттова те постоянно актуализират и регионалните си програми, които включват соц.жилища и добавки за конкретни региони.
Всъщност големия проблем в момента им е Сибир, които е изключително слабо населен - под 2 души на кв.км. Стартираха мерки и за там, времето ще покаже дали дават резултат.

Накрая да обобщя и приключа за себе си темата. Редно е преди да се обявява неща за невъзможно, да се прочете по темата повечко, напр.  "Залезът на запада" спомената от Александра или поне да попрегледа за края на Римската империя.
Като начало може и кратичката статия на Алекс Алексиев  и да си зададе елементарния въпрос - ако  в обозримо бъдеще Европа стане неспокойно място, с атентати, висока престъпност и т.н., накъде ще тръгнат миграционните потоци? Аз не знам, ей го Таис се е приготвила за Нова Зеландия Wink, но е съвсем реалистична опция да поемат на изток, особено след като се погледне потока на западни инвестиции в Русия Sunglasses.

Последна редакция: сб, 26 сеп 2015, 11:48 от flambe

# 7 159
  • България
Живот на BG пенсионер - 150 лв., бежанец - 1000 лв.
Къде е справедливостта, запита отец Силвестър
26 сеп 2015 10:22, Александър Попов

"Позицията на Светия Синод за бежанците е много адекватна и аз изцяло я споделям. Ние ще приемем тези хора, но можем ли да им окажем адекватна помощ? Защо един български пенсионер да живее със 150 лв. пенсия, а за един бежанец да плащаме по 1000 лв? Къде е справедливостта, запита в ефира на Нова тв отец Силвестър от Сливенската епархия.

Вчера Патриаршията разпространи становище, в което призовава кабинетът да не допуска повече бежанци в България.

В съобщението БПЦ се обявява категорично срещу войната и настоява, този, "който е създал повода за този проблем, той да го преодолее, не е редно православният български народ да плаща с цената на изчезването ни като Държава". Въпреки това обаче от Светия Синод уточняват, че Църквата изпитва състрадание и призовава към солидарност с всички хора, които вече са попаднали сред нас и се нуждаят от помощ и подкрепа.

"Ние смятаме, че това не са бежанци, а хора, които по някаква друга причина пристигат в Европа. 90% от тях са мъже между 19 и 40 години. Обикновено бежанците са жени, деца и старци. В случая имаме подмяна на термини", изтъкна отецът.

Той поясни, че Църквата по-скоро призовава правителството ни да лобира за мир в регионите, в които се води гражданска война.

"Тези, които са дошли, ще ги приемем. Но няма да е християнско да насилваме нашите бедни българи да ги издържат. Църквата държи на справедливостта. Проблемът е, че няма да издържим на натиска", смята отец Силвестър."

По публикацията работи: Александър Попов
Прочети още на: http://www.dnes.bg/obshtestvo/2015/09/26/jivot-na-bg-pensioner-1 … -1000-lv.277723,1

# 7 160
но е съвсем реалистична опция да поемат на изток, особено след като се погледне потока на западни инвестиции в Русия Sunglasses.

Например към Магадан. В конски вагони.
Да възможно е, не е като да не се е случвало и преди. Но пак не можаха да го заселят.
Но сега, при глобалното затопляне, знае ли човек, знае ли човек...... newsm78
Но пак не ми се вярва. По-скоро само ще минат оттам на път за Япония...

# 7 161
... но е съвсем реалистична опция да поемат на изток, особено след като се погледне потока на западни инвестиции в Русия Sunglasses.
Peace И моите мисли на там клонят. Но е факт, че както на управниците ни, така и на голяма част от населението като че ли им е атрофирала способността за стратегическо мислене и дипломация. Къде-къде е по-лесно да се пуснеш по течението на предразсъдъците и стереотипите.

# 7 162
Гери и аз не знам Peace, само казвам, че е съвсем реална опция.
Аз от тук не мърдам за сега, само война би ме накарала да стегна багажа и личния ми избор определено ще е на изток. Ама аз съм дърта и консервативна Sunglasses.

# 7 163
Eдно нещо не отчитате. Повечето европейци, в частност германци, нямат обичай да бягат.
Те ще бият. И когато вече не могат да бият, тогава ще бягат.

А още до бой не се е стигнало. Така че източните потоци дълго време ще чакат...дъълго, дъъълго. Може и да не го доживея да го видя... Laughing
Но знае ли човек. Едва ли на руснаците ще им хареса едно европейско преселение към Москва..защото не се знае третия път колко ще са жертвите, особено при тези  технологии... Mr. Green

# 7 164
По-стабилно и сигурно от Западна Европа засега няма и в близко бъдеще няма да има. Не знам кой би се юрнал към Русия, където има в пъти по-висока престъпност от всяка западна страна. Вижте броя на убийствата в Русия и броя на убийствата в "изнасилената от мигранти" Франция.
В самата Русия има страшно много мигранти и никой не гарантира, че са с нещо по-добри от мигрантите, които идват при нас...Има всякакви хора. То половината Русия е от странни республики, които хич не са християнски, включително наши братя по кръв и произход кабардино балкарси, чуваши, татари и тем подобни. Това са все мюсулмани, да не говорим за чеченци. Не виждам с какво тези хора са по-цивилизовани от едни сирийци?! Там по крайните республики има много по-вече терористи и ислямски екстремисти от в Европа. Пратени са им още 90тте години с мисия.

Така, че хич не мога да си представя какво трябва да се случи, за да поеме някой от Европа към Русия . Аз по-скоро бих отишла в Япония, макар, че владея руски изключително добре.

Относно това как щели европейците да се бият...ме напушва смях. Герри според мен е скрит симпатизант на неонацистки организации. Сто процента ходи на Луков марш  Laughing Laughing. Точно такива коментари могат да се видят от млади нацистчета на по 20 години, смепно е голяма жена към 40 да пише такива глупости.

# 7 165
  • България
Eдно нещо не отчитате. Повечето европейци, в частност германци, нямат обичай да бягат.

Значи съм европейка, каквото и да мислят западняците за нас  Peace
--------------------------------------------------------------------------------------
Следствията са на лице (Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това? ):
Туризмът пред колапс заради нашествието на нелегалните имигранти

Granica HrvatskaСамо курортите в Турция са спокойни
Започна масова отмяна на резервации заради навлизането на големи групи нелегални имигранти в Хърватия, съобщава в. Свободна Далмация. Основният приход в бюджета на малката страна идва от туристическата индустрия и това може да срути хърватската икономика.
Тълпите по улиците, разбитите хотели, които оставиха след себе си „бежанците“, мръсотията навсякъде, затворените граници и спрени влакове, които се виждат по медиите отказват масово туристите и туристическите фирми да пътуват.
Сходно е положението в Унгария, Австрия. Единствено курортите в Турция са спокойни, въпреки че българският премиер, който е „отписан“ от всички източноевропейски страни, продължава да говори неистини, че от южните ни съседи хора бягат от ятаган и трябва да ги приемем.
По информации от хърватки, сръбски и унгарски медии
19 септември 2015
Общество.нет (цитирането на изданието и активните линкове са задължителни)
http://obshtestvo.  net/туризмът-пред-колапс-заради-нашестви/ тр. да се изтрият паузите пред "net"
OX'AMAH, по-леко с определенията.  Да защитиш Родината, не те прави нацист.

# 7 166

Знаеш ли колко  прираста за 2014? Точно толкова, колкото от 2011 до сега. Прирастът е все положителен, около 13 промила. Никаква разлика няма с и без програмата им за размножаване.

Въобще не ми се навлиза в темата Русия, защото е изцяло обсебено от клишета и пристрастия, но от време на време не издържам Grinning. Силно препоръчвам да се ползват данните на Ростат, които са много прегледни  и подробни, вкл. за раждаемост, население, мигр. потоци и т.н.
Програмата е от 2007 Wink и това те постоянно актуализират регионалните си програми, които включват соц.жилища и добавки за конкретни региони.
Всъщност големия проблем в момента им е Сибир, които е изключително слабо населен - под 2 души на кв.км. Стартираха мерки и за там, времето ще покаже дали дават резултат.

Накрая да обобщя и приключа за себе си темата. Редно е преди да се обявява неща за невъзможно, да се прочете по темата повечко, напр. спомената "Залезът на запада" спомената от Александра или поне да попрегледа за края на Римската империя.
Като начало може и кратичката статия на Алекс Алексиев  и да си зададе елементарния въпрос - ако  в обозримо бъдеще Европа стане неспокойно място, с атентати, висока престъпност и т.н., накъде ще тръгнат миграционните потоци? Аз не знам, ей го Таис се е приготвила за Нова Зеландия Wink, но е съвсем реалистична опция да поемат на изток, особено след като се погледне потока на западни инвестиции в Русия Sunglasses.

Добре де, данните са на Уикипедия. Ето от тук го взех, не вярвам да не са верни:
https://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_Russia

Тъй като някой твърди, че прирастът от отрицателен бил станал положителен през 2013 година, аз и казвам, че това не е вярно и й давам данни за това. Кое е невярното в поста ми?

Останалата част от поста ти смятам, че не е насочена към мен, вероятно към няколко други потребители, най - малкото защото не съм твърдяла подобни неща.

И още нещо, ако Европа си замине западните инвестиции в Русия си заминават заедно с нея. Много, много отдавна се чака залезът на САЩ и Европа, не е отсега. Прилича ми на второто пришествие, което всеки чака, но то все не идва. Аз съм казвала многократно и пак ще кажа, за сега няма как да се сбъднат прогнозите. Най - силното оръжие НТП се намира най - вече в САЩ, Европа и Япония. Това, че Русия отбелязва подем е нещо съвсем ествествено и изобщо не знам как може да бъде някаква изненада. Всяко общество, което е преминало към капитализъм отбелязва подем. Какво чудно има? Всяко общество обаче, както и Маркс е отбелязъл правилно, има определени етапи, които не може да прескочи. Същото е и с Русия. Да не говорим, че притежава най - много природни ресурси, от която и да било държава и направо е срамота ако не върви към по - добро. Това, обаче не трябва да се бърка, че аха, аха и хоп, утре изпреварила САЩ.
Аз смятам пък, че е редно преди да се четат подобни като залезът на ЗАпада и други, от които пазарът е залят, човек да използва първо мозъкът си и да види, кое е това, което движи светът и да види, кой го притежава в изобилие. Защото то с книжки като залезът на еди що си е пълно, ама всеки драпа да научи английски задължително.  Wink

# 7 167
Някой да се разходи в метрото в Москва и после да говорим за мигранти ..Стига с този залез. Залез ще дойде, но не заради мигрантите, а заради това, че млади нации (с младо население) като Иран и Китай образоват и вдигат стандарта на населението си. И Европа ще спре да бъде конкурентноспособна.
Но засега всички напират именно към нас и с това конкуренцията се повишава, което е добре.

Какъв подем отбелязва Русия??? Нямам нищо против Русия, напротив, но наистина е смешно да се говори за подем.

Та, Герри, кога ще ходим на Луковмарш?  Laughing.

# 7 168

А още до бой не се е стигнало. Така че източните потоци дълго време ще чакат...дъълго, дъъълго. Може и да не го доживея да го видя... Laughing
Но знае ли човек. Едва ли на руснаците ще им хареса едно европейско преселение към Москва..защото не се знае третия път колко ще са жертвите, особено при тези  технологии... Mr. Green

Ако някога Европа тръгне да бяга, ще избяга в САЩ естествено. Какво като ни дели Атлантика, самолети има.

Ще чака Изтока много ясно, дълго още.

# 7 169

Герри, познавам доста англичани, които се изнесоха от Лондон или смениха квартала - казват, че там вече не става за живеене. Това са бавни процеси и съответно не предизвикват особена реакция, но си е точно вид отстъпление. Със сигурност ще си спестиш главоболия, ако просто се преместиш вместо да тръгнеш да се бориш за правата си.

А Русия е и винаги е била основно действащо лице на геополитическата карта и е повече от неразумно да се правим на интересни с политика "да направим напук на братушките".

Общи условия

Активация на акаунт