Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 632 052
  • 50 159
  •   1
Отговори
# 7 245

Иначе да, много по-зле са от западните страни и са дивашка страна, ама ако стане тук арабски халифат, какво ще правим?
Добре де, защо смятате, че ще има арабски халифат? В бурки в Сирия не ходят! В бурки ходят в съюзниците на САЩ държави --Саудитска Арабия и Катар. Държавите, които подкрепят фундаментализма и салафизма и тероризма --именно екстремния излямизъм.  В Сирия съществуват над 30-40 религии заедно и са живеели в мир доскоро. дори Башар Асад е светски диктатор. Никой никого не е карал да ходи с бурки. В България си има мюсулмани месттни никой от тях не ходи с бурки. Тия с бурките са прекалено богати, за да идват в България. Те си имат жилища по женевското езеро.

Дано в понеделник да се разберат нещо наистина да направят путин и обама.Асад е по добрият вариант мисля 4е трябва да си остане все пак . ина4е ще станат кото либия и за европа ще е още по-зле.не знам дали помните Кадафи какво казваше-паднали тълпи ще залеят европа е излезе прав.в този регион е важно да има мир а това явно не става с демокрация а с светски диктатори.

# 7 246

Иначе да, много по-зле са от западните страни и са дивашка страна, ама ако стане тук арабски халифат, какво ще правим?
Добре де, защо смятате, че ще има арабски халифат? В бурки в Сирия не ходят!
Скрит текст:
В бурки ходят в съюзниците на САЩ държави --Саудитска Арабия и Катар. Държавите, които подкрепят фундаментализма и салафизма и тероризма --именно екстремния излямизъм.  В Сирия съществуват над 30-40 религии заедно и са живеели в мир доскоро. дори Башар Асад е светски диктатор. Никой никого не е карал да ходи с бурки. В България си има мюсулмани месттни никой от тях не ходи с бурки. Тия с бурките са прекалено богати, за да идват в България. Те си имат жилища по женевското езеро.
Защото исляма ги дърпа назад, назад и все по-назад в развитието.
В темата поне два пъти имаше снимка Афганистан, Иран 70те години и сега. Ердоган също е радикален и връща Турция назад в развитието. Такава е тенденцията в мюсюлманския свят. С бързи темпове-назад в Тъмните векове.
 А и както много пъти писах, важно е в БГ да не влизат от тия радикалните. Нашите мюсюлмани са нещо, като спящи клетки, днес светски, но утре-от една страна заплашени, от друга повлияни ще тръгнат бързо назад.
  Преди 1989г- учеха ни да бъдем атеисти, някои бяха, а други по-умерени вярващи (християни и мюсюлмани). Но при новото поколение не е така. Знаеш ли колко много мюсюлмански училища се откриват? Едно такова даже на 06.09 тази година.
Конкретни секти в исляма дърпат назад. Ислямът е бил създаден като по-прогресивна религия от християнството, поне що се отнася до жените. Жените в исляма са имали повече права от жените в християнството.
Цялата съвпременна наука идва от мюсулманския свят, поне що се отнася до алгебрата и като следствие, съвременната информатика.
Още папата праща свещеници, говорещи арабски, в Толедо за да превеждат свещените текстове от "арабеските".  Без тези "мигранти" и техните научни постижения, съвременният западен свят (тогава дивашки и невежествен заради християнството) не би съществувал.

# 7 247
  • София
Цялата съвременна наука не идва от тях, ама нейсе. Жените в някои отношения са били по-прогресивни, в други - не. Пък да не забравяме, че любимият им Пророк е бил педофил, все пак. Много прогресивно  Stop

И, за Бога, спри да пишеш мюсУлмани. За 400+ страници можеше да се ограмотиш как се пише думата на родния ти език.

# 7 248
Цялата съвременна наука не идва от тях, ама нейсе. Жените в някои отношения са били по-прогресивни, в други - не. Пък да не забравяме, че любимият им Пророк е бил педофил, все пак. Много прогресивно  Stop

И, за Бога, спри да пишеш мюсУлмани. За 400+ страници можеше да се ограмотиш как се пише думата на родния ти език.
Не мисля, че правописът ми е същественото, в случая. особено с бог да ме призоваваш  Laughing Laughing В името на Алах, ще пиша правилно!

съвременна наука без математика няма, Таис. На всякакво ниво. Нютон стъпва директно на гърба на арабски колега.  
Думата ми е, че е нелепо да се представяме дадени хора за диваци и дадена религия за назадничава при положение, че историята говори друго. Това са евроцентристки интерпретации които не отговарят на истината.
Ето тук може да прочетете за златния век на Ислама, и достиженията в науката през този период. Доста по-ранен от ренесанса!

https://en.wikipedia.org/wiki/Islamic_Golden_Age

# 7 249
  • постоянно

Скрит текст:
В бурки ходят в съюзниците на САЩ държави --Саудитска Арабия и Катар. Държавите, които подкрепят фундаментализма и салафизма и тероризма --именно екстремния излямизъм.  В Сирия съществуват над 30-40 религии заедно и са живеели в мир доскоро. дори Башар Асад е светски диктатор. Никой никого не е карал да ходи с бурки. В България си има мюсулмани месттни никой от тях не ходи с бурки. Тия с бурките са прекалено богати, за да идват в България. Те си имат жилища по женевското езеро.
В темата поне два пъти имаше снимка Афганистан, Иран 70те години и сега. Ердоган също е радикален и връща Турция назад в развитието. Такава е тенденцията в мюсюлманския свят. С бързи темпове-назад в Тъмните векове.
 А и както много пъти писах, важно е в БГ да не влизат от тия радикалните. Нашите мюсюлмани са нещо, като спящи клетки, днес светски, но утре-от една страна заплашени, от друга повлияни ще тръгнат бързо назад.
  Преди 1989г- учеха ни да бъдем атеисти, някои бяха, а други по-умерени вярващи (християни и мюсюлмани). Но при новото поколение не е така. Знаеш ли колко много мюсюлмански училища се откриват? Едно такова даже на 06.09 тази година.
Конкретни секти в исляма дърпат назад. Ислямът е бил създаден като по-прогресивна религия от християнството, поне що се отнася до жените. Жените в исляма са имали повече права от жените в християнството.
Цялата съвпременна наука идва от мюсулманския свят, поне що се отнася до алгебрата и като следствие, съвременната информатика.
Още папата праща свещеници, говорещи арабски, в Толедо за да превеждат свещените текстове от "арабеските".  Без тези "мигранти" и техните научни постижения, съвременният западен свят (тогава дивашки и невежествен заради християнството) не би съществувал.

Религията ..... тази , която е в оснавата на повечето войни, конфликти ..... ?

Mr. Green

# 7 250
  • България
Скрит текст:
iany , благодаря за линка, видях го видеото.
OX'AMAH, разбрах те. Искам да ти повярвам, но някои факти те оборват. Не визирам Чарли, върпеки и че и той е нагледен пример.
Визирам конкретната ситуация. Хора,които са все още без гривни, хора, които са влязли без никаква регистрация.
Не случайно затвориха южната граница с Австрия.
Татко Мецан , стойте в България. Simple Smile

При никакви обстоятелства не би заминала в САЩ Peace

Скрит текст:

Скрит текст:

имаш предвид радикалния ислям, който дърпа назад, нали?
под 'нашите мюсюлмани' кои визираш?[/spoiler]
за мен няма наши и ваши. Те са си мюсюлмани.
И както през 70- те г. в Афганистан са били светски, а сега за забулени, така и на всякъде по света при 'добро' стечение на обстоятелствата е напълно реалистично да се допусне това да се случи.

Да-радикалния ислям.
Нашите- тези в България. Както писах, не мога да ги нарека турци.
А "И както през 70- те г. в Афганистан са били светски, а сега за забулени, така и на всякъде по света при 'добро' стечение на обстоятелствата е напълно реалистично да се допусне това да се случи." на практика е точно в унисон с мислите ми, ако прочетеш поста ми с номер 7 242, ще го разбереш  Hug
OX'AMAH, мисля че отговарям и на теб- в пост 7242 съм написала радикалните, а не въобще мюсюлманите.  Wink. (Само аз ли се мъча с четенето на всички постове-внимателно  Confused)
P.S. На цели три места пиша "радикален".

Последна редакция: сб, 26 сеп 2015, 16:01 от MoiraineD

# 7 251

Не говоря за политици и прочие хора с власт. А за средностатистическият западняк.

За съжаление, не вярвам, че мислите на средностатистическия западняк или европеец изобщо имат някакво значение, за бъдем обвинявани за резултатите от нашествието на бежанци и мигранти. Не средностатистическия човек си е правил геополитически сметки и в този ред на мисли - не той раздава сега "домове с по пет спални". Имат значение само политиците и прочие хора с власт. Като ББ, който по думите му, питал ЕС защо било трудно и в момента невъзможно да се създадат зони за сигурност в Сирия. Без да се замисля /може би умишлено/ за последствията и всичко, което произтича от подобно нещо. Но защо да не налеем и ние масло в огъня?

# 7 252
Думата ми е, че е нелепо да се представяме дадени хора за диваци и дадена религия за назадничава при положение, че историята говори друго. Това са евроцентристки интерпретации които не отговарят на истината.
Ето тук може да прочетете за златния век на Ислама, и достиженията в науката през този период. Доста по-ранен от ренесанса!

Е, и? Ние сме били Велика България, а в Щатите си биеха негрите.

# 7 253
Повечето войни миналият век са започнати в Европа, и то най-кървавите в историята на човечеството. В сегашния нов век болшинството конфликти, за които четем, са започнати от САЩ.

ами това противоречи на аргумента, че исламът дърпал хората назад а християнството видиш ли, напред. това е много далеч от истината. А в щатите още си ги бият негрите. и то до смърт.  Laughing Laughing

Последна редакция: сб, 26 сеп 2015, 16:04 от OX'AMAH

# 7 254
  • постоянно
Повечето войни миналият век са започнати в Европа, и то най-кървавите в историята на човечеството. В сегашния нов век болшинството конфликти, за които четем, са започнати от САЩ.

ами това противоречи на аргумента, че исламът дърпал хората назад а християнството видиш ли, напред. това е много далеч от истината.

Имах впредвид РЕЛИГИЯТА като цяло !

Peace

# 7 255
OX'AMAH , хем беше цялата съвременна наука, а изведъж се сведе до алгебрата.  ooooh!Ислямът бил "създаден'.  Религиите не се създават по поръчка......
Изобщо се смаях от твърденията ти за преуспяването на света и науката.
Добре, че беше  мюсюлманството, че щяхме да тънем в невежество....

# 7 256
Добре, че беше  мюсюлманството, че щяхме да тънем в невежество....

Ами така си е. Алгоритъм е арабска дума и това не е случайно.  Християнството има "тъмни години", точно когато ислямът има "златен век".

# 7 257
  • София
Цялата съвременна наука не идва от тях, ама нейсе. Жените в някои отношения са били по-прогресивни, в други - не. Пък да не забравяме, че любимият им Пророк е бил педофил, все пак. Много прогресивно  Stop

Не мисля, че правописът ми е същественото, в случая. особено с бог да ме призоваваш  Laughing Laughing В името на Алах, ще пиша правилно!

съвременна наука без математика няма, Таис. На всякакво ниво. Нютон стъпва директно на гърба на арабски колега.  

Никой не отрича Златния век на исляма, даже писах някъде назад за него. Само че, към настоящия момент, ислямът е всичко друго, но не и прогресивен. За съжаление.
Дори и в Турция се наблюдава засилване посока консерватизъм - имам приятели там, турци, на които хич не им харесва тази политика на все по-голямо отдалечаване от светските принципи.

Развитието на математиката лежи еднакво върху вавилонските и египетски учени (пред-ислямски), гръцките, и арабските. Голямата заслуга на арабите е, че превеждат гръцки трудове и така те достигат до Европа. После идва ред на европейските учени като Фибоначи и прочие.

М/у другото, всяка цивилизация е развивала математиката като наука - и маите, и китайците, и индийците.

# 7 258
  • София
OX'AMAH , хем беше цялата съвременна наука, а изведъж се сведе до алгебрата.  ooooh!Ислямът бил "създаден'.  Религиите не се създават по поръчка......
Изобщо се смаях от твърденията ти за преуспяването на света и науката.
Добре, че беше  мюсюлманството, че щяхме да тънем в невежество....

Ами така си е. Алгоритъм е арабска дума и това не е случайно.

Уф. А ''математика'' е гръцка дума. Е, и.

# 7 259
Това изобщо не е така, но както и да е, пак ще ме обвинят в спам.

Въпросът е, че в темата се пише как мюсюлманите са СПЯЩИ КЛЕТКИ, които щели да пламнат от радикалния ислям и да станат терористи. Че ни чака арабски халифат заради бежанците. Че диваците идват да променят европейксата култура и цивилизация (при положение, че европейската култура се е променяла съдействайки си с тяхната векове наред). Това според мен са изказвания, които нямат логика. Тези диваци не са толкова диви.

Последна редакция: сб, 26 сеп 2015, 16:27 от OX'AMAH

Общи условия

Активация на акаунт