Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 640 253
  • 50 159
  •   1
Отговори
# 7 380
Оставете науките на учените  Simple Smile
Видяхте ли това?
"Обновена на 26.09.2015 16:06 Новият маршрут на мигрантите: Гърция - Албания - Черна гора - Хърватия Новият -"Южен маршрут" отново ще тръгва от Гърция / БГНЕС Хърватските власти признаха, че в района на Дубровник е започнало изграждането на временни бежански лагери, които ще могат да приютят между 3000 и 5000 души. Новият -"Южен маршрут" отново ще тръгва от Гърция, но този път ще преминава през Албания, Черна гора и ще достига до Хърватия. "Получихме информация, че бежанците обсъждат възможността поради лошото време, затварянето на границата с Унгария и напрежението на границата между Хърватия и Сърбия да започнат да използват долната част на маршрута", се казва в съобщение на областната управа в Дубровник. Загребското издание "Ютарни лист" пише, че "Южният маршрут" ще минава през Албания, Черна гора и Хърватия, а бежанците ще използват граничните пунктове - Виталини, Горни Бъргат и Ново Село. Като най-удобно място за приемането на бежанци е избран полуостров Превлака, където е налице необходимата инфраструктура и оборудване, се казва още в съобщението на областната управа в Дубровник. Подготовката в Превлака вече е започнала, защото там очакват да пристигнат и първите мигранти по море. В този случай те ще бъдат посрещнати на пристанището в Дубровник. Неофициално се споменава и най-отдалеченият населен хърватски остров Ластово, където има изоставена стара военна база. Ластово може да се превърне в хърватската Лампедуза, се казва в анализа на експертите. БГНЕС припомня, че само за последните 10 дни от Сърбия в Хърватия пристигнаха над 65 000 души. Вчера след обяд приключи блокадата на границата между двете държави, която бе въведена в нощта на неделя срещу понеделник, поради огромната бежанска вълна, която заля Хърватия. /БГНЕС"

Прочети още на: http://www.bgnes.com/sviat/balkani/4373107/

Хървaтскa-диaмaнтa нa източнa европa. Жaлко aко орките изхaбят тaзи крaсотa. След тях остaвaт сaмо купищa боклук и смрaд.

# 7 381
Скрит текст:
http://www.focus.de/politik/deutschland/imam-verweigerte-handsch … p;ts=201509261431

На някаква патка-политик имам от мигрантите отказал да й подаде ръка за здрависване (понеже е жена) и тя предлага да се приеме закон за задължителна интеграция. В този закон ще се казва, че мигрантите следва да живеят съгласно основния закон на Германия и да се съобразяват с него. "Ние сме либерална страна и ако се откажем от своята либералност, ще се събудим на някакво друго място"

Защо да е патка?
На мeн ми се струва много разумна и твърда позиция.

Защото в Германия е пълно с такива граждани. Имат си даже шериатска полиция (май беше Вюртемберг, аме не съм се интересувала точно.) Защото имаше изкукуригали твърдения, че ислямските деца не бива да бъдат принуждавани да изучават история на Германия, защото това не е тяхната история и да ги карат да я учат е насилие над тях. Защото учебните занятия по спорт са проблем в някои училища. Защото жълтите издания (преди наплива) не се свеняха да пускат истории от типа на "еди кое си дете при преместването си в нов квартал, се оказва единственото немскоговорящо в класа и е пребито, защото говори немски" ....
А тази не е имала представа, какви разбирания имат така желаните мигранти. Ако си политик (не метач, да речем), как може да нямаш поне вестник, ютюб или каквото и да е, че да се информираш от преобладаващите порядки (спрямо жените) в очарователни места като Пакистан или Афганистан...

синергон,
съвсем добронамерено ти препоръчвам да залегнеш над немския език.
Нещо не си разбрала  статията съвсем добре.
Изобщо не е такъв смисълът, който се опитваш да внушиш.

# 7 382
Понеже някой беше писал, че жените не ги считали за хора арабите, има голяма разлика за коя страна говорим. В Иран, Египет, Сирия, Тунис е едно, пък в СА е съвсем друго. Доколкото знам в тези държави не се носи бурка, даже в Египет не винаги се забраждат. Жените имат доста права, в Иран даже науката се развива. Докато в Афганистан талибаните са налагали бурката, сега с големи борби някои я отхвърлят. Там не могат и да учат всички жени, съответно работят някаква долна работа за по 1$ на ден и имат по 5-6 деца, защото на мъжа не се отказва. За СА няма какво да говорим там човешкия живот не е приоритет.

# 7 383
тейк а смайл, дала съм линк към филм, който е бил полезен и интересен за мен, постнала съм го в тази тема, тъй кто може да е полезен и интересен и за други хора, които четат тази тема. Другото не ми е интересно да го коментирам.
За мен, в темата се повтарят натрапчиво конкретни мнения (истерични, нефактологични и патосни, в стил "идват орките"), не мисля, че изощбо е разнородна и разноцветна.
Ще ми позволиш ли да имам това мнение?  Grinning
Разбира се.  Grinning  Харесвам и ценя критичното мислене и становище, но когато има адекватна аргументация и градивност.  Уви, с твоите включвания май не се получва точно така.
Кое всъщност ти  е интересно да коментираш. Виждам избирателността ти.
И кое те задържа в темата. И изобщо, нещо не ми се връзва с твоето участие , но не мога да го изкристализирам още напълно кое е то.
Не ми отговаряй. Grinning

# 7 384
  • София
Намерих супер място за настаняване на бежанци, супер лукс 5 звезди.И доста хора ще събере.Даже един голям джип има, за кой превари.

http://fishki.net/1429952-zabroshenyj-ogromnyj-otel-5-v-egipte.html

# 7 385
Зигмар Габриел :
"Трябва да променим отношенията си с Русия "
http://www.bgnes.com/sviat/evropa/4373097/

Този май е чел книгата на Фридмън Laughing

# 7 386

Абдус Салам - нобеллов лауреат по физика

Кефи ме този лапсус. Ма скоро може и доста думички да ги пишем с две л, а членуването да е с "ал"...

Дали жените ги смятат за хора философски или не, не знам, но в доста прослойки си личи, че по женската линия не е имало селекция на фини и умни индивиди, а на самки за разплод. А това се отразява на интелекта на потомството.

А пловдивската традиция е: интегриране на сириец- няколко от най-умните, стават докторчета, за цвят. Трябва много да се доказват, че са добри колкото тукашните. Обаче 20 хил. сириеца...не знам, и за Филибето е много.

Хем ми е смешно, хем ме дразни като видя вечер по стъргалото как един мъж е повел домочадието от жени, забрадени, да се поразтъпчат- сакън да не ги види или заговори някой, а да не са в компанията на мъж.

# 7 387
http://www.bgnes.com/bylgariia/obshchestvo/4373207/
Отново неадекватно изказване на президента.
Царе сме на витиеватите фрази, хем да кажем нещо, хем нищо да не се разбере.

# 7 388
  • София
http://www.bgnes.com/bylgariia/obshchestvo/4373207/
Отново неадекватно изказване на президента.
Царе сме на витиеватите фрази, хем да кажем нещо, хем нищо да не се разбере.

Ами той е контрапункт на ББ. За цвят, така да се каже. Grinning

Имаме късмет, че турците осъзнават, че ако България и Румъния се поарабчат, те ще са следващите. Затова задържат нахлуващите орди, да не идват насам. Всеки правоверен мюсюлманин знае, че турците не са истински такива - говорила съм с араби и смятат, че Турция е "религиозен предател".

# 7 389
# 7 390
  • Варненска клюкарка

Имаме късмет, че турците осъзнават, че ако България и Румъния се поарабчат, те ще са следващите. Затова задържат нахлуващите орди, да не идват насам. Всеки правоверен мюсюлманин знае, че турците не са истински такива - говорила съм с араби и смятат, че Турция е "религиозен предател".

Не мисля че това е причината- Ердоган направи доста през последните години за засилване на влиянието на религията сред населението- толкова забулени жени, колкото има сега, май не е било от времето преди Ататюрк!И други промени има, които са далеч от светския характер на страната- вече религиозните бракове имат тежеста на официалните, за малките момиченца основното образование не е задължително..... опита се и някакви безумия да въведе, но като за пръв път не се получи, но пак ще опита.....
Турчина, който управлява комшиите, ни се води, ни се кара- прави си каквото си иска, иначе досега Белия дом да му и наложил да си развали отношенията с Русия, както го наложи на Германия и въобще на западноевропейските демокрации, които изпълняват поръченията на Обама, неизвестно защо, дори сривайки износа си и губейки милиарди от един необятен пазар, какъвто е руския!Ето че сега някои започват да стоплят че ембаргото е грешната политика!
Турция е  партньор за Америка покрай НАТО, но кой знае защо, политиката на Обама в стил разделяй и владей, там не сработва!Само преди няколко дни на откриването на огромна джамия в Москва, Ердоган каза че Русия е много важна за него- и как иначе- то газ, то петрол, строежа на няколко АЕЦ, огромния поток руски туристи, които това лято ни заобиколиха и се насочиха на юг към комшиите ни и най-вече необятния пазар, който приема огромна част от селскостопанската продукция на Турция..... По-скоро си мисля че Русия не би допуснала от тук, все- по близо до нейните граници, да минат ордите и това е обсъдено с Ердо....

# 7 391
тейк а смайл, дала съм линк към филм, който е бил полезен и интересен за мен, постнала съм го в тази тема, тъй кто може да е полезен и интересен и за други хора, които четат тази тема. Другото не ми е интересно да го коментирам.
За мен, в темата се повтарят натрапчиво конкретни мнения (истерични, нефактологични и патосни, в стил "идват орките"), не мисля, че изощбо е разнородна и разноцветна.
Ще ми позволиш ли да имам това мнение?  Grinning
Разбира се.  Grinning  Харесвам и ценя критичното мислене и становище, но когато има адекватна аргументация и градивност.  Уви, с твоите включвания май не се получва точно така.
Кое всъщност ти  е интересно да коментираш. Виждам избирателността ти.
И кое те задържа в темата. И изобщо, нещо не ми се връзва с твоето участие , но не мога да го изкристализирам още напълно кое е то.
Не ми отговаряй. Grinning
Пиши по темата бежанци/мигранти не ми прави на мен анализи, става ли? Аз към теб не съм се обърщала с никакви лични нападки, и пет пари не давам за теб и даже нямам спомени да съм чела твое мнение, освен някакви глупави нападки.

Това, какво изкристализирваш ти или не е лично твой проблем, не разбирам мен какво ме касае ?! Защо се чувстваш задължена да споделяш своето мнение за моето участие с мен не става ясно, но благодаря че сподели.
 Аз също не мога да разбера целта на твоите включвания към мен, те никога не са по темата бежанци, но предполагам, имаме различен стил на общуване.  това дали да ти отговарям или не е мое лично решение и няма какво да ми даваш наклон и съвети. ти самата беше споменала, че няма да ме четеш няколко страници назад, въпреки това продължаватш агресивно и активно не само да четеш, но и да коментираш мои постове.  Laughing Laughing

И за да съм по темата. Вчера едно момче при нас, на 20+ е, се изнасяше и бежанци, които са съседи/познати на семейството му, им помагаха да се изнесат и натоварят. Тези бежанци са устроени в малко селце наблизо, дъщеричките им вече говорят някакъв немски, а са там от 3-4 месеца. Ще тръгват и на детска градина.
Интеграцията е съвсем реална, стига хората да не ги държат в гета изолирани.

Последна редакция: нд, 27 сеп 2015, 10:22 от OX'AMAH

# 7 392
  • София
Пиша в тази тема, защото имам близки за мен хова, които се занимават с бежанци.  темата е болна  и важна за мен, писала съм и в другата тема, старата за бежанците. ежедневно чувам немската гледна точка, интересно ми е да прочета и българската. За съжаление, както и предишната, така и тази тема, започва балансирано и умерено,  но след 300тата страница остават само истеричните мнения. "Арабите са мързеливи, мюсюлманите ни завладяват, немците ще се бият и бранят". Явно разумните хора отдавна са се изнесли.

А не ти ли минава през ума, че разумните според теб хора, може да са си сменили мнението и сега да са станали неразумни, от твоя гледна точка? Wink Бих разбрала твоята защита за икономическите имигранти, които нахлуват в момента, преди една година. Тогава само аз и няколко други предупреждавахме тук какво ще стане, но мненията ни се триеха или бяха много критикувани. НО при сегашните обстоятелства, вече хората виждат какво се случва със собствените си очи и разполагат със собствен умствен капацитет, за да си направят изводите. Малко са закъснели, но по-добре късно, отколкото никога. Та, пак да те попитам - не смяташ ли, че изоставаш? Разумните хора вече промениха позициите си по настоящата тема. Wink

Последна редакция: нд, 27 сеп 2015, 10:38 от Popule

# 7 393
И кое е разумно Ох Аман да си обесняваме как всичко е супер и няма проблеми при  положение че проблем очевадно има?

# 7 394

А не ти ли минава през ума, че разумните според теб хора, може да са си сменили мнението и сега да са станали неразумни, от твоя гледна точка? Wink Бих разбрала твоята защита за икономическите имигранти, които нахлуват в момента преди една година. Тогава само аз и няколко други предупреждавахме тук какво ще стане, но мненията ни се триеха или бяха много критикувани. НО при сегашните обстоятелства, вече хората виждат какво се случва със собствените си очи и разполагат със собствен умствен капацитет, за да си направят изводите. Малко са закъснели, но по-добре късно, отколкото никога. Та, пак да те попитам - не смяташ ли, че изоставаш? Разумните хора вече промениха позициите си по настоящата тема. Wink
Не, не мисля, защото почнах да чета темата от началото й преди два-три дена и много добре помня никовете на хората, които са писали тогава и тези , които пишат сега. Просто са вдигнали ръце, четейки мнения в стил "арабите са мързеливи, мюсюлманите за нищо не стават, орките идват и след тях гнус, всички мюсюлмани са спящи клетки на тероризма, ще направят арабски халифат в Германия, ще бягаме към славянска Русия" --това са все мнеия които прочетох тук вчера.
А аз поствам филм, който е точно за граничния контрол и никои не отговаря с друго освен с лични нападки към мен. Явно хората се интересуват да слушат своето мнение в хорово изпълнение, а не нещо по-различно.
В тази тема се твърди настървени, че едва ли не се дават пари за да идват тези мигранти, че всичко това е една конспирация, че Германия иска да разруши Европа и тн и тн.

Но от този филм ясно си личи, че за никакво разградено влизане или умишлено неохраняване на граници не мое и да става дума. Обратно, страшно много пари и средства се дават за да се пазят границите на Европа и то даже и по нелегални начини, противоречащи на европейски закони. Дават се пари и на Мороко и Либия срещу изискване да пазят граниите и да не допускат мигранти до Европа.

НАпример, нелегално е ако някой е преминал граница на европейска държава, да бъде върнат преди да му е оказана помощ и да му е даден адвокат и да бъде разгледано неговото искане, въпреки това това постоянно се лучша. Испания и Гърция постоянно  връщат обратно хора, преминали границите им.

И кое е разумно Ох Аман да си обесняваме как всичко е супер и няма проблеми при  положение че проблем очевадно има?
За мен разумно мнение се базира на факти, а не на обидни епитети и  апокалиптични предричания. 

Последна редакция: нд, 27 сеп 2015, 10:44 от OX'AMAH

Общи условия

Активация на акаунт