Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 638 691
  • 50 159
  •   1
Отговори
# 7 785
  • Пазете Гор
За коренните причини за напускане на родните места, Таис, (били те Белуджистан, Непал, Сирия или Африкансия рог) не бих се задълбочавал, но в управлението на потока в предпоследните му етапи - през Средиземно море, определно има координяция.

Преди около 25 години, служейки на границата, се опитвах по силите си да се справям с доста мощен мигрантски поток от Пакистан, Шри Ланка и Бангладеш. Битката беше абсолютно изгубена (занбраветъ какво ви говрат за някошната ни гарница), и от тежка криза ни "спаси" започналата по него време война в Югославия, която отряза пътя на мигрантите, и те лека-полека попиха - кой се върна, кой се асимилира, кой се промъкна нататък. Някои от тях бягаха от война (Шри ланка), други от бедност, трети от жена си, а някои и просто така - но в последните етапи по пътя им ги движеха абсолютно целенасочени сили.

Вярно, правеха го по обичая си - през куп за грош.

Някакво решение в Сирия може и да се намери, но открит остава въпросът - кой и защо изстреля тоя залп мигранти към Европа?

...Едно е, Куркума, да си толерантен, когато" гладните и страдащите" са далеч ги скиваш само на картинка. Но друго е да седнат в къщата ти и да си качат краката на масата....и да се назлъндисват на манджите и да  правят забележки за облеклото на домакинята...

Това и така да е - защо се обръщаш към мен, и каква е връзката с цитата?

# 7 786
  • София
Аз също съм мислила за координация и някой ''в сянка'', но по принцип не си падам по конспиративни теории. Може и да бъркам, разбира се. Около мен - роднини, приятели, абе всеки с който си говорим за кризата, твърди точно това - че някой много изкусно направлява потока от хора. Един казва САЩ, друг - Русия, трети - Гъфските държави, четвърти - Турция. Или разни комбинации от заподозрени.

# 7 787
мсг7 ,  кому е нужно да си сменят религията? Достатъчно е да се държат прилично и да спазват всички закони на държавата, в която се намират! Нямат право да имат претенции, те са зависими от държавата, която ги е приютила и ги храни и са абсолютно длъжни да спазват нейните правила. Ако не ги спазват...шут в задника и да се спасяват. Аман от криворазбрана цивилизация
Ако аз отида в СА примерно, през ум няма а ми мине да искам да се променят според християнските ми изисквания...ще си ходя забрадена, забулена или както е прието у тях и това е...Ако не съм съгласна, просто няма да отида там...
Затова и смятам, че всъщност тези хора, било сирийци или други, нямат място в християнска Европа. Трябва да се спасяват само в мюсюлмански държави, където няма да се дразнят взаимно от начина си на живот.
именно ако отида в 4ужда държава още пове4е не християнска  и 4акам там  да ми осигурят жилще и пари за хар4лък ще съм мнооого тих  и скромен.
а какво правят те:
http://www.dnes.bg/eu/2015/09/25/bejancite-v-italiia-pileiat-pom … -za-hazart.277680

# 7 788
  • Пазете Гор
.. Или разни комбинации от заподозрени.

Комбинация са, и за беда в различно време са различни, според мен. Имам и фаворит, де. Тъпото е, че в тая игра и мигрантите, и местните тук са жертви.

Мигрантите, освен много нещастни хора, са и до голяма степен отговорни за състоянието си. 55 000 мъже в Хърватия - та това са 5 пълнокръвни дивизии! Ами съберете си и ако ще с колове, но натикайте там този, който ви е прогонил в точката, в която не му огрява слънце, нали така?

И това са само в Хърватия, и само от последния месец. 55 000!

Но предпочитат не да се изправят срещу който там им е враг, но да бягат. Имам твърдото усещане, че българското поведение е (би било) сходно. Скорошната истерия с повиквателните го доказа.

# 7 789
  • забравих си мисълта...
Аз също съм мислила за координация и някой ''в сянка'', но по принцип не си падам по конспиративни теории. Може и да бъркам, разбира се. Около мен - роднини, приятели, абе всеки с който си говорим за кризата, твърди точно това - че някой много изкусно направлява потока от хора. Един казва САЩ, друг - Русия, трети - Гъфските държави, четвърти - Турция. Или разни комбинации от заподозрени.

Интересното в случаят е, че те едва тръгнаха и Меркел веднага ги покани. Сякаш само е чакала да тръгнат и веднага willkommen in Deutschland! Защо не покани косоварците, когато и те тръгнаха, а даже много от тях ги върнаха няма и година преди да тръгнат сирийците.
Мисля, че има споразумение, кой ще ги прогони и кой ще им окаже "милост".

# 7 790

Това и така да е - защо се обръщаш към мен, и каква е връзката с цитата?
Връзката е, защото питаш кой насочва потока.  Затова се обръщам към теб с предположение,че това е някой, който  иска да намери един общ враг за всички европейци и да проправи пътя за генерална промяна в политиката на Европа.

Кой е той не знам. Ти нали имаш заподозрени.
Сподели, ако желаеш

# 7 791
Аз по-скоро очаквам да ги направляват мюсюлмани, не познавам религията им добре /попрехвърлих Корана тези дни/, но ми се стори много удобна за нещо от сорта на сеансите на Кашпировски.
Освен това изобщо нямат вид на хора, осъзналии и радващи се на свободата, която би им дала някоя светска държава, влачат със себе си религиозните пранги и догми, съответно ще донесат и конфликтите си тук.

# 7 792

именно ако отида в 4ужда държава още пове4е не християнска  и 4акам там  да ми осигурят жилще и пари за хар4лък ще съм мнооого тих  и скромен.
а какво правят те:
http://www.dnes.bg/eu/2015/09/25/bejancite-v-italiia-pileiat-pom … -za-hazart.277680

Ами какво правят...кучето скача според тоягата, знаеш Simple Smile Ние си знаем, че при тях нищо не ни е позволено, те знаят, че у нас всичко е позволено Tired

# 7 793
Аз по-скоро очаквам да ги направляват мюсюлмани
Възможно е. Но ми се види просто и не много далновидно. Ако бяха хитри щяха да идват един по един, а не юруш на маслините...

По-скоро ми се чини като да се опитват да накарат европееца да преяде с една манджа до степен като я види и да повръща-да му стане нещо като условен рефлекс...

# 7 794
  • Пазете Гор
[...  Затова се обръщам към теб с предположение,че това е някой, който  иска да намери един общ враг за всички европейци и да проправи пътя за генерална промяна в политиката на Европа.

Кой е той не знам. Ти нали имаш заподозрени.
Сподели, ако желаеш

Имам  заподозрени. Не желая да споделям тук.

Да, нова, парадоскално е, че дори и в Европа (която е върхът на цивилизацията, няма какво да си приказваме) мигрантите държат да запазат културата си. Именно заради тая пуста култура  държавите  им станаха, и дълго време ще са, абсолютно негодни за обитаване. Ама ха, обясни им го. То на нашите не може, та на тия.

Тяхното заблуждение е сходно с онова на голяма масаот  форумната общност -  наистина не разбират защо техните страни са провал, и защо Европа е цветуща.

# 7 795
  • София
Напротив, Герри, методът ''юруш на маслините'', както сполучливо си го нарекла, е гениален. Замисли се: ако акостират само лодка-две на гръцкия бряг, или ако на унгарската граница се появят само 2 сирийци, 3 пакистанци и 4 албанци, никой няма да ги пусне да преминат. Когато лодките обаче станат повече от рибата в Егейско море, и когато на границата се появят едни 40 000-50 000 разярени млади мъже, тук-таме с по някоя жена и дете за цвят, нещата много лесно излизат извън контрол - което и стана.

Това преселение твърде, твърде много наподобява..нашествие.

# 7 796
Добре де.
Кажете сега защо. Защо Европа е цветуща?

Може ли някой да го обобщи в една само дума.
Една!

# 7 797
  • Пазете Гор
Е, хайде сега, в една буква не щеш ли?

Собственост и свобода.

# 7 798

Това преселение твърде, твърде много наподобява..нашествие.
Наподобява. Така е. Не отричам.
Е, хайде сега, в една буква не щеш ли?

Собственост и свобода.

Прочете ми мислите!
Но не всеки е узрял за свободата.
И защо един е узрял и може да я ползва, а друг не може?

Между другото Ислямизма в сегашния му вид по нищо не се различава от комунизма. И все някой трябва да му тури спирачки.

# 7 799
  • Пазете Гор
Де да знам, бре Гери.

Нали имаш градина - сееш по едно време, разсаждаш по едно време, някой стрък даде плод,  пак другаде - нищо, или много по-късно. Божа работа, Промисъл...

Общи условия

Активация на акаунт