Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 638 493
  • 50 159
  •   2
Отговори
# 7 890

Не, не съм го гледала. Но, това пак не е новина. Та те регулярно си искат подобни неща, това не е от сега. Пак казвам претенции имат всички, въпросът е кой ще ги удовлетоври. И педофилите в Холандия искат падане на възрастта на 12 години за секс, но си остават с искането. Че и партия имат регистрирана. Според теб Дания дали ще стане част от Халифат? Joy Wink

Това ми е като "България на три морета".
ей,въртиш-сучеш ама трябва да извадиш един аргумент,че каквото и да правят мюслитата в България го имаме по-лошо. Те искали халифат у Дания, а ние много хубави ли сме-искаме България на 3 морета! Само дето България е била на 3 морета и ние може да си мечтаем за това,и го правим от собствената си страна,а в Дания никога не е имало ислям,че камо ли халифат! Ама подцениха имигрантския проблем те....

# 7 891
В Дания пък имало ентусиасти, които щели да пускат съобщения, че прасето е на почит в Дания и да ги плашат със скулптури и плакати на прасета по улиците.

Скрит текст:
Ако човек е с чиста съвест, няма да има проблем с показването на документите си, но в случая явно някои имат проблеми да покажат, кои в действителност са!
да разбирам ли, че срещу хората с документи нямате против? ОК нека се даде статут само на тези с документи, аз съм "ЗА". Ама нещо ми подсказва, че Герри това няма да я успокои.

Къде да им се даде статут, в България, в Черна гора, в Люксембург, в Норвегия? Къде предлагаш да им "се даде" статут?

Чете ли това, което пуснах по късните часове, за видовете закрила за бежанци:

Временна закрила – предоставя се с акт на Министерския съвет за определен срок в случай на масово навлизане на чужденци, които са принудени да напуснат страната си на произход поради въоръжен конфликт, чужда агресия, насилие в големи размери или нарушаване на човешките права.

Чужденците с предоставено убежище или предоставен статут на бежанец имат равни права и задължения.

Чужденците с предоставен хуманитарен статут имат правата и задълженията на чужденците с разрешено постоянно пребиваване на територията на Република България.

Чужденците, по отношение на които е постановена временна закрила, имат право на: пребиваване в страната за срока на временната закрила; документ за самоличност; социално осигуряване; храна, подслон, медицинска помощ и обслужване

Колко милиона бежанци може да храни Европа?

Да, четох, но не знам какъв статут им дават тук, ще попитам. Също така, и в България не знам какъв статут им дават. Иначе статут трябва да им се дава по квоти, според икономиката на държавата, защото иначе не е честно, според мен.

Няма никакво значение какъв статут им дават днес, защото всеки ден може да се промени,  при изпълнени условия от Съвета на ЕС могат да обявят въвеждане на временна закрила. Едно от условията е 500 влезли за 24 часа.

# 7 892
А случайно да знаете, че точно Дания участва във военните действия в Ирак и Сирия? Затова прибират толкова много бежанци, а не от добро сърце. Да спрат военните действия и да се оттеглят. Обаче много ме съмнява, че ще искат.

ПП Което ми напомни, че миналата година май точно техен джет се беше объркал и бомбандирал цивилни в Багдад.

# 7 893
  • София
Така де, къде, къде по-явна е връзката "българин - нищожество без право на глас".
Освен това се оказа просяк, автокрадец и екстремист. Вообще най-долния сред долните.
Милите ми толерантки-те ще си отдъхнат само тогава, когато и последния "сириец" влезе в Европа, българи вече няма, а германците са предали Германия на новия Халиф....

Добре де, защо спорите с ОхАман? Тя е мюсюлманка, не разбрахте ли вече? Ще защитава мюсюлманските братя до гроб, безсмислено е да й отговаряте, няма да й промените мнението.

# 7 894

Не, не съм го гледала. Но, това пак не е новина. Та те регулярно си искат подобни неща, това не е от сега. Пак казвам претенции имат всички, въпросът е кой ще ги удовлетоври. И педофилите в Холандия искат падане на възрастта на 12 години за секс, но си остават с искането. Че и партия имат регистрирана. Според теб Дания дали ще стане част от Халифат? Joy Wink

ей,въртиш-сучеш ама трябва да извадиш един аргумент,че каквото и да правят мюслитата в България го имаме по-лошо. Те искали халифат у Дания, а ние много хубави ли сме-искаме България на 3 морета! Само дето България е била на 3 морета и ние може да си мечтаем за това,и го правим от собствената си страна,а в Дания никога не е имало ислям,че камо ли халифат! Ама подцениха имигрантския проблем те....
Е, нали това ми е думата.  В мечтите лошо няма, но това са просто приказки. Точно толкова България ще е на три или четири морета, колкото в Дания ще има халифат. Защо го приемаш за лошо?

# 7 895

Абсолютно същото е. Те са имали преди Халифат, каква разлика виждаш. Да, Дания не е била част и какво? Всеки иска да се разраства. Това пак ли е новина?!

Цитат
Не знам, и тук спокойно може да го обсъждаме. Поне според мен си е по темата. Аз честно казано веднага се сетих предния път като бомбардираха какво се случи и лееееко се притеснявам да не стане още по-зле. Те се оправдават че било заради заплахата от тероризъм. В същото време Меркел иска да се преговаря с Асад, Русия се бие на негова страна, САЩ финансират бунтовници против Асад, съвсем мазало стана.  ooooh!

Да, де ама точно тук хич не го обсъждаме. Никакъв интерес не буди.

# 7 896
  • България
Нещо по темата ще пусна, виждам че отново се е разводнила със странични работи.
Наложи се, да погледна няколко пъти заглавието.
Модераторите явно не четат, а българофобите използват не преки обиди и сън не спали, от сутринта са се развихрили, но все ще настъпят котето.
   Ако толкова много не могат да са в мир със себе си и трябва да изразят презрението, омразата и нетърпимостта си към българския народ и народопсихологията му, моля пуснете си отделна тема и там си плюйте на воля. Няма да поглеждам там и да докладвам, Обещавам!
  А сега по темата:
The Sunday Times: Турция ще спре потоците мигранти към Европа, в замяна на позволение нейните 75 милиона граждани да се придвижват свободно в рамките на ЕС
  Анкара. Турция ще трябва да предприеме строги мерки за спирането на потоците мигранти към Европа, според ново споразумение, което ще позволи на нейните 75 милиона граждани да се придвижват свободно в рамките на ЕС, пише The Sunday Times.

Великобритания и Германия са сред страните, които подкрепят предложението Анкара да поеме отговорността за задържане на бежанците, стотици хиляди от които нахлуха в Гърция и България през последните месеци. В замяна на това турският президент Реджеп Тайп Ердоган ще получи не само милиарди евро финансиране от европейски фондове, но също така политически решения, които ще включват правото на турците да влизат в Шенгенската зона без виза. Това споразумение няма да засяга Великобритания.
По думите на турски дипломати, преговорите са в „напреднала фаза“.
Предвижда се също така създаването на 80-километрова „буферна зона“ в Сирия.
„Единствената ни възможност да спрем потоците от мигранти е решението Турция да стане пазач на нашите външни граници. И само с пари няма да постигнем това“, заяви европейски дипломат, пожелал анонимност.

Превод и редакция: Милен Маринов
  http://www.focus-news.net/news/2015/09/28/2124660/the-sunday-tim … amkite-na-es.html

# 7 897
Аз имам голям интерес, но там всичко е манджа с грозде. Изобщо не знам какво става, нито мога да намеря някъде да прочета. Ако има някой информация, поствайте, на мен ще ми е много интересно. Докъде са стигнали ИД, кои други групировки се бият в региона.

В Ирак се бие всеки срещу всеки. Кюрди, шиити, сунити, самата иракска държава, ИД. Всеки има различни интереси. За Сирия и Либия съвсем нищо не мога да намеря.
Говоря с познатите си сирийци, които работят при мен, но те са про-Асад и не са много обективни.

Уау, Ердоган излезна най-големият хитрец! И шенген, и милиони. А Турция се заиграва с ИД и е частично виновна за ситуацията...Кюрдите, милите, не ги чака нищо хубаво. Sad
Няма да се изненадам, Турция нарочно да е участвала в превеждането на бежанци, за да си издейства тези бонуси.

Последна редакция: пн, 28 сеп 2015, 11:55 от OX'AMAH

# 7 898
Защо да не са обективни щом са про-Асад? Ето и Башар Рахал, който е с такъв произход казва, че той и цялата му рода от 1500 човек, пръснати из целия свят, са про-Асад. Просто на някои хора са им промити мозъците и не искат да чуят, че сирийците подкрепят Асад в мнозинството си, но просто са разбрали, че държавата им ще бъде разрушена и предпочитат да се устроят някъде на спокойно.

# 7 899
А случайно да знаете, че точно Дания участва във военните действия в Ирак и Сирия? Затова прибират толкова много бежанци, а не от добро сърце. Да спрат военните действия и да се оттеглят. Обаче много ме съмнява, че ще искат.

ПП Което ми напомни, че миналата година май точно техен джет се беше объркал и бомбандирал цивилни в Багдад.

И мюсюлманите търсят закрила в държавите, които смятат за виновни и те така, от добро сърце?  Thinking

За Турция нямам коментар, освен, че Западна Европа се пазеше от българи и румънци години наред, иначе сме уж членове на голямото европейско семейство.

Последна редакция: пн, 28 сеп 2015, 12:04 от нова

# 7 900
  • България
Ето нещо позитивно, според мен. Позитивно, защото, ако сирийците не искат Асад, нека си гласуват и изберат друг. ( И аз не искам еди кой си, но не съм тръгнала да избивам, след като народа го иска, ОК.)
 Обновена на 27.09.2015 16:21 Лондон се отказва от искането за незабавна оставка на Асад

В речта си пред Общото събрание на ООН британският премиер Дейвид Камерън смята да се откаже от искането за незабавната оставка на сирийския президент Башар Асад. Това пише вестник „Сънди таймс“, позовавайки се на правителствен източник. Вестникът нарича това „радикални промяна“ в британското възприемане на сирийския конфликт. Занапред Лондон няма да пречи на Асад да остане на поста „по време на преходния период“. „Камерън не е против президента Асад в краткосрочна перспектива, докато се формира правителство на националното съгласие“, уточни източникът. "Позволявайки на Асад да остане на власт, макар и за момента, Великобритания и САЩ изпълняват главното изискване на Кремъл, което открива пътя за сътрудничество между Русия и Запада в борбата срещу „Ислямска държава“, пише вестникът. /БГНЕС

Прочети още на: http://www.bgnes.com/sviat/blizyk-iztok/4373319/

# 7 901
Има ли някаква нова информация за процеса на нашествието, реакции на гостоприемниците, решения за вече наличните? Или цензурата работи? А някои тенденциозно се мъчат да отвличат вниманието от основната тема- дали е случайно?

# 7 902
Аз имам голям интерес, но там всичко е манджа с грозде. Изобщо не знам какво става, нито мога да намеря някъде да прочета. Ако има някой информация, поствайте, на мен ще ми е много интересно. Докъде са стигнали ИД, кои други групировки се бият в региона.

В Ирак се бие всеки срещу всеки. Кюрди, шиити, сунити, самата иракска държава, ИД. Всеки има различни интереси. За Сирия и Либия съвсем нищо не мога да намеря.
Говоря с познатите си сирийци, които работят при мен, но те са про-Асад и не са много обективни.

Уау, Ердоган излезна най-големият хитрец! И шенген, и милиони. А Турция се заиграва с ИД и е частично виновна за ситуацията...Кюрдите, милите, не ги чака нищо хубаво. Sad
Няма да се изненадам, Турция нарочно да е участвала в превеждането на бежанци, за да си издейства тези бонуси.

Целият Близък Изток е манджа с грозде. И никой не знае истината, какво се случва, как, кога, защо. Имаше някой конспиративни теории, че уж Турция ги пуснала нарочно, но този процес е твърде голям, за да бъде управляван от хора целенасочено. Това е тълпа, като излезе от рамките прави точно това, което и тези бежанци.

Цитат
Наложи се, да погледна няколко пъти заглавието.
Модераторите явно не четат, а българофобите използват не преки обиди и сън не спали, от сутринта са се развихрили, но все ще настъпят котето.

Четат много добре, просто няма нито една обида срещу българите. Нито една. Ако истината и фактите са обидни, това вече е друг въпрос и много добре отразяват между другото част от българската психика.
Ето нещо позитивно, според мен. Позитивно, защото, ако сирийците не искат Асад, нека си гласуват и изберат друг. ( И аз не искам еди кой си, но не съм тръгнала да избивам, след като народа го иска, ОК.)
 Обновена на 27.09.2015 16:21 Лондон се отказва от искането за незабавна оставка на Асад

В речта си пред Общото събрание на ООН британският премиер Дейвид Камерън смята да се откаже от искането за незабавната оставка на сирийския президент Башар Асад. Това пише вестник „Сънди таймс“, позовавайки се на правителствен източник. Вестникът нарича това „радикални промяна“ в британското възприемане на сирийския конфликт. Занапред Лондон няма да пречи на Асад да остане на поста „по време на преходния период“. „Камерън не е против президента Асад в краткосрочна перспектива, докато се формира правителство на националното съгласие“, уточни източникът. "Позволявайки на Асад да остане на власт, макар и за момента, Великобритания и САЩ изпълняват главното изискване на Кремъл, което открива пътя за сътрудничество между Русия и Запада в борбата срещу „Ислямска държава“, пише вестникът. /БГНЕС

Прочети още на: http://www.bgnes.com/sviat/blizyk-iztok/4373319/

Това нали уж го играха този театър? Оказа се, че опозицията на Асад са всъщност терористи. Може и аз да бъркам, ама нещо подобно ми се струва, да беше.

# 7 903
  • София
Ясно е, че Ердоган иска парче от Сирия и развързани ръце относно кюрдите. Ще ги получи, въпрос на време е. Плюс непрекъснатост на финансирането...

Интересно какво ще е следващото му искане.

# 7 904
  • MI
Чудех се аз защо така директно заплашва Европа Ердоган преи няколко дена... Мислех си че е заради зоните за сигурност, но той бил много по-комбинативен.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт