Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 638 883
  • 50 159
  •   1
Отговори
# 8 010

Сега като се замисля, е ли е възможно държейки пътя другаря Путин, да принуждава по този начин Европа да му купува газът? Все пак знаеш, че Европата иска да диверсифицира доставките. Това доста правдоподобно ми изглежда, особено за държава, която се издържа от това и е ключово значение за нея всяка продажба. Как мислиш?

Мисля, че разсъждаваш наивно. Разбира се, че това също е в мотивите на Русия, но чак да принуждава Европа Sunglasses. Ами няма нужда просто, тя Европа иска да купува от него, за какво мислиш се сключиха сделката за Северен поток-2 и Чехия, Украйна и Словакия се разврещяха, че Германия и Австрия ги прецакват. Между другото руснаците сключиха и договор за участие в израелските находища Wink.

Да направя малко реклама на една книга, която е посветена на конфликтите в последните години, радикализма в Европа и т.н.
Скрит текст:

Да, ама ако има нови играчи на пазара, няма да продава на същите цени, а това е съществено. Wink Едно е да купуваш основно от един и друго е да имаш избор от няколко. Разликата е огромна.
Никаква информация няма на български за руските договори за газ с Израел, между другото. Явно е на руски. А и там са и Кипър и Гърция, не е само Израел.
Да не забравяме, че и Нафтогаз-Украйна ще купува газ от САЩ, на грузинският терминал. От юли месец вече не купуват от Газпром.
И какво като е подписала за Северен поток, през 2019 ще се транспортира газът, до тогава цената му може съвсем да е различна. За едни цени Саддам Хюсеин си отиде от Ирак. Страна, която се издържа от това, никак не и е безразлично на колко ще продава.
Излишно е и да казвам, че ЕК беше против Северен Поток. Не мисля, че умира от желание Европа да купува главно от руснаците.

# 8 011

Да направя малко реклама на една книга, която е посветена на конфликтите в последните години, радикализма в Европа и т.н.
Скрит текст:
Не видях коя е книгата?
Да, и аз си мисля, че е страшн важно да се гледа ситуацията в контекст на съвременна история и съвременна политика.

# 8 012
За какъв грузински терминал говориш и как ще стигне от САЩ до Грузия?
Украинците току-що им дадоха заем от ЕС, а руснаците им направиха отстъпка в цената, за да купят газ от Русия за зимата. Всички са се впрегнали да ги държат над повърхността Wink.
Колкото до цената - те и сега германците купуват на най-ниската цена в Европа, да видим на нас как ще ни я предлагат тези същите германци Wink.

Книгата е https://www.helikon.bg/news/1884_-tam-kadeto-zaginaha-darvetata- … ikon-vitosha.html

# 8 013
За какъв грузински терминал говориш?
Украинците току-що им дадоха заем от ЕС, а руснаците им направиха отстъпка в цената, за да купят газ от Русия за зимата. Всички са се впрегнали да ги държат над повърхността Wink.

Ами, украйнците чисто културно са по-близки до нас и от там и на руснаци и на ЕС са им по-симпатични. Да не говорим, че ей ги къде са. Украйна оюе миналата година беше тотално фалирала, не знам как ое съществува като държава  Laughing Laughing. И те не знаят, сигурно.

# 8 014
# 8 015
Да, като видя Horowitz и ми става ясно колко обективен е източникът Simple SmileSimple SmileSimple Smile Horowitz  е е най-големият гнусар. То е пълен арабофоб ислямофоб и ако можеше да утрепе 1 милиард мюсюлмани, би го направил. David Horowitz е многократно хващан в лъжи и hate speech.

# 8 016
За какъв грузински терминал говориш и как ще стигне от САЩ до Грузия?
Колкото до цената - те и сега германците купуват на най-ниската цена в Европа, да видим на нас как ще ни я предлагат тези същите германци Wink.

Книгата е https://www.helikon.bg/news/1884_-tam-kadeto-zaginaha-darvetata- … ikon-vitosha.html

Ами ето така:
http://forum.investor.bg/centralna-i-iztochna-evropa/335/a/nafto … resources-198614/

Скрит текст:
Украинската „Нафтогаз“ е подписала меморандум с американската корпорация Frontera Corporation за внос на втечнен природен газ в Украйна. Американската компания има терминал в Грузия, посочва руската агенция ТАСС.

Съгласно споразумението, което ще действа за срок от две години, двете компании ще си сътрудничат в областта на енергетиката – разработване на добива на петрол и природен газ, както и внос на суровина чрез съоръженията на Frontera Corp. Потвърдените запаси от природен газ, които компанията експлоатира в Грузия, са 300 млрд. куб. метра.

На този етап обаче няма подробности за количествата, които "Нафтогаз" ще купува и на каква цена.

# 8 017
Да, като видя Horowitz и ми става ясно колко обективен е източникът Simple SmileSimple SmileSimple Smile Horowitz  е е най-големият гнусар. То е пълен арабофоб ислямофоб и ако можеше да утрепе 1 милиард мюсюлмани, би го направил. David Horowitz е многократно хващан в лъжи и hate speech.

Ти по-достоверен източник ли си?!  Sunglasses Имам приятел в Германия, който се е хванал за главата от това, което става там. Всъщност всичко е по мед и масло, а който говори истини, е хейтър и лъжец.  Grinning Шерият няма, глави никъде не режат и всички са се юрнали на почивка в Германия и Европа, щото климатът бил здравословен, нали. Sunglasses

# 8 018

Ти по-достоверен източник ли си?!  Sunglasses Имам приятел в Германия, който се е хванал за главата от това, което става там. Всъщност всичко е по мед и масло, а който говори истини, е хейтър и лъжец.  Grinning Шерият няма, глави никъде не режат и всички са се юрнали на почивка в Германия и Европа, щото климатът бил здравословен, нали. Sunglasses

В Германия глави ли режат? Брей, до къде се докараха? Ау и Шериат ли има вече? Страхотия.

# 8 019
# 8 020

Horowitz какво общо има с Германия? Той е американски евреин (в което няма нищо лошо), но е страшно краен, даже и скандален. Правил е многократно много крайни изказвания за Палестина. Много от изказванията му са страшно манипулативни. Направо по-добре ни цитирай Биби. Даже Биби е по-умерен от тоя.  Laughing.

Има една конкретна порода много крайни ционисти, които са като джихадистите, но по-образовани и влиятелни. Та този е от тях.

# 8 021

Не знам, аз постнах материал, в който се казва, че са сключили вече споразумение за две години, през терминал собственост на американците.

Дори и да е вярно твоето, пък моето не, което малко ме съмнява, фактът, че Америка е в Украйна, говори много зле за руснаците и започва да ми се разясняват някои неща.

# 8 022

Не знам, аз постнах материал, в който се казва, че са сключили вече споразумение за две години, през терминал собственост на американците.

Да, и в този материал пише същото - сключен е меморандум за две години. Но се дават и уточнения.

# 8 023
  • Сред мелниците
Вятър, напиши Женевска конвенция и ще ти излезе много информация. Спорен е въпросът, да. Пак казвам, реши се че ще се правят точно затова т.нар. горещи точки или хотспот, които на прагктика са центрове за разпознаване. Така ще се екстрадират тези без право на статут и няма да мога да тичат из цяла Европа.

Женевска?  преди написа Хагска. Както и да е.
Изчетох каквото намерих.
Очевидно е, че  пребиваването на преобладаващата част от тези хора в Европа е незаконно и което е по-лошо ,незаконен е начинът по който са влезли.

За да не разхвърлям цитати в темата, може да се видят основните причини по които чужд гражданин може да иска статут - на бежанец, за хуманитарен статут и др. , уредени с международни документи    тук  а с европейско законодателство чрез Директива 2004/83/ЕО - за нея не намирам чист линк на български език., освен за сваляне на текста.

Вижда се че повечето задължения по Конвенцията, Протокола и Директивата са твърде общи  някои са доброволни и зависи как са били конкретизирани в съответната страна.

Факт е обаче , че никъде на намерих изискване Европа да е разграден двор и от всички страни през границата й да пъплят закононарушители, а   европейците да се утешават с мисълта , че СЛЕД това ще ги разпредeлят, проверяват, ще преценяват и ще ги връщат. ooooh!

В същите документи, направо се уплаших като видях как сме длъжни ние да докажем че напр. данните за криминално минало (!)не са били изфабрикувани от съответния режим за да наклепат горкия беден, невинен бежанец. Sick
Очевидно ще се започне една процедура по обжалване, която ще приключи след три поколения.

А понеже говорим за Турция
Цитат
Турция е ратифицирала Женевската конвенция с т.нар. „географска клауза“, според която приема и дава убежище и закрила единствено на хора, чиято държава на произход  се намира на територията на Европа.  В юридически смисъл, бежанците, които са минали през Турция (и през границата с нея влизат на територията на Бългаиря), се считат за бежанци, пристигащи направо от държавата, където са били застрашени животът или свободата им.

# 8 024

Ами ето така:
http://forum.investor.bg/centralna-i-iztochna-evropa/335/a/nafto … resources-198614/

Скрит текст:
Украинската „Нафтогаз“ е подписала меморандум с американската корпорация Frontera Corporation за внос на втечнен природен газ в Украйна. Американската компания има терминал в Грузия, посочва руската агенция ТАСС.

Съгласно споразумението, което ще действа за срок от две години, двете компании ще си сътрудничат в областта на енергетиката – разработване на добива на петрол и природен газ, както и внос на суровина чрез съоръженията на Frontera Corp. Потвърдените запаси от природен газ, които компанията експлоатира в Грузия, са 300 млрд. куб. метра.

На този етап обаче няма подробности за количествата, които "Нафтогаз" ще купува и на каква цена.

Не случайно няма цени и количества Wink - http://www.fronteraresources.com/recent-news/2527/ . От САЩ не може да идват количества, защото няма как да минат през Босфора.

Общи условия

Активация на акаунт