Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 637 815
  • 50 159
  •   1
Отговори
# 8 205
Ето малко от вчера срещата на ООН и след това личната среща между Путин и Обама
http://news.ibox.bg/news/id_894356643

Основни точки:
1. не могат да се разберат за Асад
2. не се харесват
3. Украйна

# 8 206
Добре де, западняците не искаха българи и румънци, а сега с отворени обятия приемат всичко.

Не съм съгласна, че ги приемат с отворени обятия. Просто състрадателните хора там съчувстват на истинските бежанци. Но сега, когато се изсипаха много повече разни други пришълци нормално е и те да са изплашени, дори и някои да не го показват.
Но аз не мога да разбера много от списващите тук - някои дори са убедени, че правителствата нищо не правят и са оставили нещата на самотек. Ами не вярвам че е така - освен, че си решават текущите задачи/ най вече в международен план/,  в момента имат много по спешни задачи от това, да наказват и съдят изнасилвачи и побойници. Трябва да настанят тези хора някъде, да ги хранят и да започнат с отсяването. За това се иска време, това са все пак стотици хиляди хора. И въпреки тези проблеми към убедена, че те си имат внедрени хора от специалните служби/ възможно е и имигранти от старо поколение/, което следи най съмнителните. Въобще имат си много начини да намалят опасностите най вече за местните хора.
Много е неприятно всичко, което се случва за местните и за истински нуждаещи се хора от закрила. Продължавам да вярвам, че ще се справят с проблемите си макар и след време и се моля за здравето и живота на местните хора.

Разбира се, че ще се спряват с проблема. Аз изобщо не вярвам, че полицията не се занимава с престъпленията на мигрантите, защото ги било страх да не ги обвинят в ксенофобия. Това са някакви пропаганди. Видиш ли, легнали и чакат да дойдат да ги смажат. няма такова нещо. Според мен си работят и правителства, и полиция, и имат ресурса да се справят с проблема.

Личното ми мнение е, че апокалиптичното настроение и самонавиването, как Европа умряла и ей сега щели да ни вземат домовете черните дяволи, просто подържа темата жива и очевидно интересна за най - активните потребители.

# 8 207
  • София - Рим и обратно

Основни точки:
2. не се харесват
3. Украйна

И какво да му харесваш на тоя черен подлизурко. Вчера чух 2 изречения от изказването му и просто спрях телевизора - нищо странично от обичайните захаросани, напудрени слова за "толерантност, човечност и принципи на демократичността". Как не им омръзна.

# 8 208

Основни точки:
2. не се харесват
3. Украйна

Общо взето разбрали, че не се разбрали.

# 8 209

Основни точки:
2. не се харесват
3. Украйна

И какво да му харесваш на тоя черен подлизурко. Вчера чух 2 изречения от изказването му и просто спрях телевизора - нищо странично от обичайните захаросани, напудрени слова за "толерантност, човечност и принципи на демократичността". Как не им омръзна.

Ами естествено, това е политика. Така се говори при такива случаи от такова равнище. Ти как си го представяш? Какво на теб, примерно би ти харесало да чуеш от политик с такъв ранг ,на такава среща на най - високо ниво? Питам напълно сериозно, да не го приемеш като някаква контра. Peace

# 8 210

Основни точки:
2. не се харесват
3. Украйна

което ме  шокира, при положение, че само преди няколко дена Кери и Лавров се среещаха и уж разраха, и даже Камерън(който си е половин американец) се обяви за оставането на Асад засега.

Уж се бяха разбрали, сега пак?!

абсолютно съм съгласна за апокалитптичните картини. Към тях добавяме изгнването от жилища и установяване на Шерият в цяла майка Европа, изнасилвания и детски бракове за дъщерите ни.

Забравих вчера, това, което мен ме шокира е преидентът на Зимбабве. Който каза "Mr President We are not Gay" Joy Joy Joy. толкова важно му беше на човека.  Наистина различните държави сме с различни ценности, уви. Така че наистина си е проблем този сблъсък на цивилизации.

Още нещо. В Русия имало най-много мигранти в света. За тези които мислят натам да бягат.

Последна редакция: вт, 29 сеп 2015, 10:12 от OX'AMAH

# 8 211
Никъде в Европа педофилията не е законна. Преследва се от закона. Нито във Франция, нито в Холандия. Ако имате данни, моля дайте линкове, които показват, че законът позволява бракове с 14 годишни, примерно.

http://www.elsevier.nl/Nederland/achtergrond/2015/9/Waarom-erken … elijken-2693495W/

Waarom erkent Nederland gezinshereniging kindhuwelijken? Защо Нидерландия признава браковете с деца при 'събиране на семейството'?

...."Buitenlands huwelijk

De basis hiervan is te vinden in boek 10 van het Burgerlijk Wetboek dat over het internationaal privaatrecht gaat. In artikel 28b. staat dat een huwelijk wordt voltrokken indien 'ieder der aanstaande echtgenoten voldoet aan de vereisten tot het aangaan van een huwelijk van een staat waarvan hij de nationaliteit bezit'.

....
Брак сключен в чужбина

Въз основа на книга 10 от Гражданският Кодекс по международно частно право; член 28b 'един брак е консумиран, ако всеки един от съпрузите отговаря на изискванията за сключване на брак в стараната, където той/тя има гражданство'

"Wetswijziging

Omdat vrijwel de gehele Tweede Kamer af wil van de erkenning van kindhuwelijken ligt er op dit moment een voorstel voor een wetswijziging klaar dat in november zal worden behandeld in de Eerste Kamer."
През ноември Първата Камера на Парламента ще гласува поправка в закона, която е предложена от Втората Камера.

# 8 212

Основни точки:
2. не се харесват
3. Украйна

което ме  шокира, при положение, че само преди няколко дена Кери и Лавров се среещаха и уж разраха, и даже Камерън(който си е половин американец) се обяви за оставането на Асад засега.

Уж се бяха разбрали, сега пак?!

абсолютно съм съгласна за апокалитптичните картини. Към тях добавяме изгнването от жилища и установяване на Шерият в цяла майка Европа, изнасилвания и детски бракове за дъщерите ни.

Забравих вчера, това, което мен ме шокира е преидентът на Зимбабве. Който каза "Mr President We are not Gay" Joy Joy Joy. толкова важно му беше на човека.  Наистина различните държави сме с различни ценности, уви. Така че наистина си е проблем този сблъсък на цивилизации.

Разбира се, че сме различни. Аз лично нямам никакво съмнение за "културата" на исляма, но такова преекспониране, преувеличение и умишлено търсене на подобни "сензации" + апокалипсиса, на мен ми дойде малкоо в повечко.

# 8 213

Права си,че правителствата правят каквото е възможно,а то не е много в момента-ние всички сме в цайтнот и действаме като при война,а война уж няма. Истина е,че физически е почти невъзможно насилници от всякакъв вид да бъдат контролирани от силите на реда-много са,но най-страшното е,че вместо да се признае,че имаме проблем,който не можем да решим в момента,се надигат гласове да кажат,че това не е всъщност чак такъв проблем и вместо да се наказват толкова много престъпници-дай да смекчим законите и да споменем,че такива неща се случват. Това води бързо и сигурно до загубата на човешкото лице на Европа първо. Демократичната Европа не само не е в състояние физически да защити хората на нейна територия-местни и бежанци,но постепенно се отказва от цивилизационните си постижения. Това ме плаши
Ако ти в момента си в някоя от тези страни и имаш лични наблюдения, че се замитат проблемите под килима ще приема, че съм наивна и вярвам прекалено много на управниците от западните страни. Кои закони се смекчават?
Колкото до това, че на някои криминални случаи не се дава голяма гласност, разбирам донякъде политиците. Положението не е розово, но пък паниката и омразата не водят до нищо добро. Аз ако живея там, ще предпочитам да съм информирана за евентуалните опасности/ не че не ги знам/, как да се пазя и на кого да сигнализирам ако забележа нещо подозрително, отколкото всеки ден по 100 пъти да виждам един и същ ужас, който освен да ме травмира, нищо друго няма да постигне. Предпочитам да вярвам, че оторизираните хора ще си вършат работата и ще се постараят да не ми се случи нещо лошо, отколкото по цял ден параноично да се оглеждам за съмнителни елементи около мен и вечер по 100 пъти да ставам да видя, дали вратата ми не е разбита.

# 8 214
Ох Аман,извинявай,че цитирай теб-просто не погледнах кой е постнал-само прочетох поста.Искаше ми се да ми отговори Вапор по същество,вместо да се говорят глупости за тайландските педофили и за българските такива. Но аз говоря с омраза,като ислямофоб и затова съм против педофилията само при мюсюлманите,че дай да ми обърнеш внимание на педофилията у нас и на други места.
Следващият път ще съм по-внимателна и няма да включвам твои постинги в цитатите. За съжаление бг-мамма няма опция игнор,или поне аз не я намерих,а и ти така или иначе постваш върху всеки пост-много е трудно да те избегне човек.Ай,хев а найс дей
Само слабият мрази,умният изучава  безпристрастно враговете си!Защо си ислямофоб?

Ислямофоб съм според форумката,с която разговарях-затова съкратих поста й като го казах този път аз. Това се нарича сарказъм.
Ти сериозно ли ми даваш съвети какво да правя ако искам да съм  умна,без да си прочела другите ми постове? При положение,че когато аз говоря за закони и как трябва да се третират жените и децата бежанци цивилизовано,ми говориш как в Тайланд педофилията била основа на туризма,а в Дания имали партия-значи не е новина и се случват такива неща. Ами права си- не е голяма работа педофилия с държавно одобрение.Какво сме се захванали с това./това също е сарказъм/ Wink
[/quoteСърказма не го прозрях,извиняваи!съвети не давам,и не мога да оценявам кои умен и кои не,просто така!

# 8 215
Никъде в Европа педофилията не е законна. Преследва се от закона. Нито във Франция, нито в Холандия. Ако имате данни, моля дайте линкове, които показват, че законът позволява бракове с 14 годишни, примерно.

http://www.elsevier.nl/Nederland/achtergrond/2015/9/Waarom-erken … elijken-2693495W/

Waarom erkent Nederland gezinshereniging kindhuwelijken? Защо Нидерландия признава браковете с деца при 'събиране на семейството'?

...."Buitenlands huwelijk

De basis hiervan is te vinden in boek 10 van het Burgerlijk Wetboek dat over het internationaal privaatrecht gaat. In artikel 28b. staat dat een huwelijk wordt voltrokken indien 'ieder der aanstaande echtgenoten voldoet aan de vereisten tot het aangaan van een huwelijk van een staat waarvan hij de nationaliteit bezit'.

....
Брак сключен в чужбина

Въз основа на книга 10 от Гражданският Кодекс по международно частно право; член 28b 'един брак е консумиран, ако всеки един от съпрузите отговаря на изискванията за сключване на брак в стараната, където той/тя има гражданство'

"Wetswijziging

Omdat vrijwel de gehele Tweede Kamer af wil van de erkenning van kindhuwelijken ligt er op dit moment een voorstel voor een wetswijziging klaar dat in november zal worden behandeld in de Eerste Kamer."
През ноември Първата Камера на Парламента ще гласува поправка в закона, която е предложена от Първата Камера.

Питам, ако аз отида в Холандия или Франция мога ли да сключа брак с 14 годишно момче? Извинявай не разбрах.

# 8 216

Разбира се, че сме различни. Аз лично нямам никакво съмнение за "културата" на исляма, но такова преекспониране, преувеличение и умишлено търсене на подобни "сензации" + апокалипсиса, на мен ми дойде малкоо в повечко.
Да, този номер трудно минава при хора, които са общували и познават представители на въпросните култури. Аз имам колеги и познати от близо 100 страни в света. Ами няма нито изнасилвачи, нито хора с детски бракове сред тях. Има си различия, но това не е непременно в лошия смисъл на думата. Хора като хора. Тук като някакви животни ги представят, направо ужас.

# 8 217

Права си,че правителствата правят каквото е възможно,а то не е много в момента-ние всички сме в цайтнот и действаме като при война,а война уж няма. Истина е,че физически е почти невъзможно насилници от всякакъв вид да бъдат контролирани от силите на реда-много са,но най-страшното е,че вместо да се признае,че имаме проблем,който не можем да решим в момента,се надигат гласове да кажат,че това не е всъщност чак такъв проблем и вместо да се наказват толкова много престъпници-дай да смекчим законите и да споменем,че такива неща се случват. Това води бързо и сигурно до загубата на човешкото лице на Европа първо. Демократичната Европа не само не е в състояние физически да защити хората на нейна територия-местни и бежанци,но постепенно се отказва от цивилизационните си постижения. Това ме плаши
Ако ти в момента си в някоя от тези страни и имаш лични наблюдения, че се замитат проблемите под килима ще приема, че съм наивна и вярвам прекалено много на управниците от западните страни. Кои закони се смекчават?
Колкото до това, че на някои криминални случаи не се дава голяма гласност, разбирам донякъде политиците. Положението не е розово, но пък паниката и омразата не водят до нищо добро. Аз ако живея там, ще предпочитам да съм информирана за евентуалните опасности/ не че не ги знам/, как да се пазя и на кого да сигнализирам ако забележа нещо подозрително, отколкото всеки ден по 100 пъти да виждам един и същ ужас, който освен да ме травмира, нищо друго няма да постигне. Предпочитам да вярвам, че оторизираните хора ще си вършат работата и ще се постараят да не ми се случи нещо лошо, отколкото по цял ден параноично да се оглеждам за съмнителни елементи около мен и вечер по 100 пъти да ставам да видя, дали вратата ми не е разбита.

+1000

# 8 218

Основни точки:
2. не се харесват
3. Украйна

Ами естествено, това е политика. Така се говори при такива случаи от такова равнище. Ти как си го представяш? Какво на теб, примерно би ти харесало да чуеш от политик с такъв ранг ,на такава среща на най - високо ниво? Питам напълно сериозно, да не го приемеш като някаква контра. Peace
аз харесах най-много речта на Раул Кастро. Който каквото иска да казва, хората от фамилията Кастро имат ораторски способности:) При това беше и много откровена. Само не ми хареса, че подкрепя Чавез, който за мен е мръсно л$йно, но явно пролетариата  се консолидира.  Laughing Laughing
Но иначе много точно каза, че на хората по света им е ОТКАЗАНО правото да живеят в мир! Че ООН е създадено за д няма войни, след втората световна, но такива постоянно има!Абе, разкритикува американската външна политика и даже спомена за милитаризацията на киберпространството и си поиска Гуантанамо Grinning

Последна редакция: вт, 29 сеп 2015, 10:25 от OX'AMAH

# 8 219
  • София - Рим и обратно

Ами може да е естествено, не знам, не съм политолог. Но за мен, в такъв случай е естествено да спра телевизора като видя президента на едната световна политическа сила да ми приказва празни приказки, все едно фонов шум. Не знаех, че това се очаква от човек на такъв пост, но вероятно наистина няма друг избор.

Общи условия

Активация на акаунт