Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 636 808
  • 50 159
  •   1
Отговори
# 8 355
  • MI
Да си чула да се говори за създаването на европейско право на убежище?! Т
Знам че не бива да коментирам защото съм още на стр. 223 от темата, ама пусто сърце не трае.
Предлагам на милозливите ни дами първо да намерят едно чисто определение за право на убежище и кои лица касае. На'ште хора не са от тези в основната си част. Вервайте ми , не случайно вчера цял ден четох.

Не се мори, ще ти кажа как се развива  Laughing Нали приеха създаването на хотспотове точно за да се отсеят имащите реално право на убежище? Т.е. идва тълпата, спасяват давещите се ако има такива и всички в центъра. Там Европол помага да се идентифицират и после който не е от място с право на статут - у дома. Вземане на отпечатъци включително и разпределяне на останалите (малко) по квотите. Без право на придвижване в рамките на ЕС.  Аз ти казах че ще го искат, не че ще го дават на висчки все пак....

# 8 356
  • Сред мелниците
Вятъре,
Скрит текст:
хептен се оплете, но не се тревожи, не ме напрягаш.  Laughing
Ако искаш да ми пишеш лично - има си бутон.
Нещо по мнението ми?

Очевидно стана, че европейското законодателство те затруднява, но не знаех че имаш проблеми и с форума.  Няма ли някой грамотен емигрант наоколо да даде едно рамо?

# 8 357
Нели,не искам да разводнявам темата с дискусия за свободата на словото и за съществуващите в момента текстове-знам ги много добре-юрист съм. Казвам,че тук се въвежда едно специално отношение за мигрантите специално.Вече го наблюдаваме и във фейсбук-специално да се търсят и трият постове против мигрантите. Ами не ми е нормално да ти кажа. Кой какво си викал за българи и румънци по форумите ми е без значение-факт е,че нямаше санкция на ЕП за повдение по отношение на нас. Няма да споменавам простотията,която са написали за " управленческия неуспех" Ми то така цял свят съвсем ще се набере към Европа. България да не пример за голям управленчески успех? Но те големите промени идват на малки части,че да не се усещат и да не се бунтува човек.

Лично според мен е с цел да не се нагнетява напрежение, защото е много, много лесно запалим конфликтът. Една искра само трябва. Така че е напълно разбираемо. Не нормално щеше да е ако живеехме в общество населено с високоинтелигентни неагресивни индивиди, тогава да, няма нужда от подобно нещо и наистина би било ненормално. За съжаление обаче в реалността не стоят така нещата. Знам, че не ти се вярва, но е така.
ненормално било да живеем в общество населено с високоинтелигентни неагресивни индивиди? Аз що си мислех,че към това се стремим. И към спазване на законите и човешките права-не само правата на мигрантите. Права си,че е с цел да не се нагнетява напражение-прави се мир да има с мигрантите. Защото това е страх от тях-когато ограничават правата на неагресивния и високоинтелигентния,за да го предпазиш от нападение и да му гарантираш сигурност. Преклонена главичка сабя не я сече и мама Меркел ще забрани дясната идея,че да не и се провалят изборите.

# 8 358
Анна - Белл, може да се минимализира риска, ситуацията е в обратната крайност и затова е проблем.

Като изгонят албанците ще започне друг конфликт, между сирийци и иракчани напр. и афганистанци или турци и сирийци, кюрди и т.н.
После ще е на битово ниво между отделни общности и т.н.
Въобще проблема е в манталитета, Таис предполагам по-добре ще го обясни Peace.

Рискът може да се минимизира, да. Абе имаше малко проспиване и от страна на разузнаване, и изобщо като охраняване на външните граници, в това спор няма.

Естесвено, че е в манталитета проблема. В това не мисля, че някой се съмнява. Работата е там, че като веднъж са влезли и са били приети, се прилагат мерки за разрешаването му. Проспал си началото, ама поне към средата да се събудиш, та да не ти е лош финалът.

# 8 359
  • България
Кратко и ясно:
Обама и Путин на разнопосочни мнение относно Сирия
Срещата на двамата лидери премина при хладна атмосфера и завърши без изявления
"В Ню Йорк приключи първата за последните две години двустранна  среща между американския президент Барак Обама и руския държавен глава Владимир Путин. Двамата се срещнаха в централта на ООН, където протича 70-ата сесия на Генералната асамблея на световната организация.
Разговорите продължиха около час и половина, при закрити врати, и приключиха без изявления от страна на двамата държавни лидери. Атмосферата беше хладна още преди започването на срещата, на която Обама и Путин дойдоха с коренно  различни позиции по сирийската криза и по редица други въпроси от международната политика. В речта си пред ООН Путин определи като огромна грешка отказа на САЩ да си сътрудничат с правителството на Башар Асад, което според него се борело с тероризма, и призова Запада да не "изнася демократични революции". От своя страна Обама нарече Асад диктатор, който е употребявал срещу собствения си народ химическо оръжие и разкритикува страните, подкрепящи режима на Асад. В крайна сметка стана ясно, че двамата най-влиятелни мъже в света са се договорили единствено армиите на двете страни да провеждат консултации помежду си при потенциални операции в Сирия. Целта е да се предотвратят възможни стълкновения между американски и руски военни."
 See more at: http://kanal3.bg/news/world/16311-Obama-i-Putin-na-raznoposochni … ash.lI4tQMLx.dpuf
  Diana D, може ли един въпрос, като към юрист- на пръв поглед извън темата за това го скривам?
Скрит текст:
Кой ги пише тия закони и кодекс в БГ? Този е риторичния.
Сериозния: "Чл. 166. (Доп. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., изм., бр. 92 от 2002 г., в сила от 1.01.2005 г., по отношение на наказанието пробация - изм., бр. 26 от 2004 г., в сила от 1.01.2004 г., бр. 103 от 2004 г., в сила от 1.01.2005 г., бр. 27 от 2009 г.) Който образува политическа организация на религиозна основа или който чрез слово, печат, действие или по друг начин използува църквата или религията за пропаганда против държавната власт или нейните мероприятия, се наказва с лишаване от свобода до три години, ако не подлежи на по-тежко наказание."
 Значи в синагогата, джамията, будисткия храм и т.н. може? Така ли е?  Shocked
http://www.vks.bg/vks_p04_04.htm
Това е като свободата на словото- срещу всички може, но "мигранта" е Бог.

# 8 360
  • Сред мелниците
Анна - Белл, може да се минимализира риска, ситуацията е в обратната крайност и затова е проблем.

Като изгонят албанците ще започне друг конфликт, между сирийци и иракчани напр. и афганистанци или турци и сирийци, кюрди и т.н.
После ще е на битово ниво между отделни общности и т.н.
Въобще проблема е в манталитета, Таис предполагам по-добре ще го обясни Peace.
Дато не се заколят по улиците големи групи.

Именно.
като оставим настрана че ще ни изтощят чисто икономически, че представляват заплаха чрез  създаването на терористичен потенциал в сърцето на Европа , исляма и още много други,
между тях и нас има няколко века историческо развитие. И понеже те няма  как да го прескочат ще ни върнат назад.

# 8 361
Нели,не искам да разводнявам темата с дискусия за свободата на словото и за съществуващите в момента текстове-знам ги много добре-юрист съм. Казвам,че тук се въвежда едно специално отношение за мигрантите специално.Вече го наблюдаваме и във фейсбук-специално да се търсят и трият постове против мигрантите. Ами не ми е нормално да ти кажа. Кой какво си викал за българи и румънци по форумите ми е без значение-факт е,че нямаше санкция на ЕП за повдение по отношение на нас. Няма да споменавам простотията,която са написали за " управленческия неуспех" Ми то така цял свят съвсем ще се набере към Европа. България да не пример за голям управленчески успех? Но те големите промени идват на малки части,че да не се усещат и да не се бунтува човек.

Лично според мен е с цел да не се нагнетява напрежение, защото е много, много лесно запалим конфликтът. Една искра само трябва. Така че е напълно разбираемо. Не нормално щеше да е ако живеехме в общество населено с високоинтелигентни неагресивни индивиди, тогава да, няма нужда от подобно нещо и наистина би било ненормално. За съжаление обаче в реалността не стоят така нещата. Знам, че не ти се вярва, но е така.
ненормално било да живеем в общество населено с високоинтелигентни неагресивни индивиди? Аз що си мислех,че към това се стремим. И към спазване на законите и човешките права-не само правата на мигрантите. Права си,че е с цел да не се нагнетява напражение-прави се мир да има с мигрантите. Защото това е страх от тях-когато ограничават правата на неагресивния и високоинтелигентния,за да го предпазиш от нападение и да му гарантираш сигурност. Преклонена главичка сабя не я сече и мама Меркел ще забрани дясната идея,че да не и се провалят изборите.

Не бе човек. Ненормално е да се трият мнения ако живеехме в идеално общество, от суперинтелигентни хора. Явно съм го написала неразбираемо от бързане. Разбира се, че се стремим към покачване на интелекта. Има много крайни групи в Западна Европа, които чакат най - малкият сигнал и да започнат размирици, а не че е преклонена главичката на умните и интелигентните. Те конфликти не правят (умните имам предвид). Не е страх от мигрантите, страх е от крайните местни маргинали. От това е страха. Все пак знаем Хитлер от къде идва.

# 8 362

Това е като свободата на словото- срещу всички може, но "мигранта" е Бог. [/spoiler]
Въпросът ти не е към мен, но смятам, че думите "или религията" обхваща всички религии, а не само нашата. И да, има зле написани закони /знаем кой ги пише/.

# 8 363
  • Сред мелниците
Да си чула да се говори за създаването на европейско право на убежище?! Т
Знам че не бива да коментирам защото съм още на стр. 223 от темата, ама пусто сърце не трае.
Предлагам на милозливите ни дами първо да намерят едно чисто определение за право на убежище и кои лица касае. На'ште хора не са от тези в основната си част. Вервайте ми , не случайно вчера цял ден четох.

Не се мори, ще ти кажа как се развива  Laughing Нали приеха създаването на хотспотове точно за да се отсеят имащите реално право на убежище? Т.е. идва тълпата, спасяват давещите се ако има такива и всички в центъра. Там Европол помага да се идентифицират и после който не е от място с право на статут - у дома. Вземане на отпечатъци включително и разпределяне на останалите (малко) по квотите. Без право на придвижване в рамките на ЕС.  Аз ти казах че ще го искат, не че ще го дават на висчки все пак....

Това звучи интересно. Благодаря!
Къде ще ги разположат? На платформи в Средиземно море? И в Турция?  Искам да кажа ПРЕДИ границите на ЕС, или ще си я караме, както досега?

Пък ние,  понеже ще се изселваме в Австралия, или Канада и гледаме - има си правила. Кандидатстваш и влизаш. Т.е. одобрението да ПРЕДХОЖДА допускането.

Друг е въпросът ако те гони човек с пушка. тогава минаваш границата на свой риск бежешком.

# 8 364
  • MI
Диана, честно казано не виждам за какво им е било специално да го пишат. Ако искаха да трият постове във фейсбук можеха да го направят на база на вече съществуващите текстове против езика на омразата. Да не говорим че точно там съм виждала такива постове и никой не ги е трил. а и честно казано не вярвам че ако напишеш нещо без псувни и обиди, не пращаш никой в аушвиц и какво ли не още видях, някой ще ти го изтрие или ще ти направи нещо. Аз не разбирам защо не трият групи постващи снимки с насилие над хора или животни например. Би трябвало да се прилага гъм всички такова правило, не спрямо една група само.

flambe
, не трябваше ли да ги разпознаем и който не е с право за бежанец да го върнем назад? Иракчани и афганци би трябвало да ги върнем. Би решило проблема това.

# 8 365

flambe[/b], не трябваше ли да ги разпознаем и който не е с право за бежанец да го върнем назад? Иракчани и афганци би трябвало да ги върнем. Би решило проблема това.
В Ирак и Афганистан има ИД?! в Ирак официално има гражданска война....

# 8 366
Кратко и ясно:
Обама и Путин на разнопосочни мнение относно Сирия
Срещата на двамата лидери премина при хладна атмосфера и завърши без изявления
"В Ню Йорк приключи първата за последните две години двустранна  среща между американския президент Барак Обама и руския държавен глава Владимир Путин. Двамата се срещнаха в централта на ООН, където протича 70-ата сесия на Генералната асамблея на световната организация.
Разговорите продължиха около час и половина, при закрити врати, и приключиха без изявления от страна на двамата държавни лидери. Атмосферата беше хладна още преди започването на срещата, на която Обама и Путин дойдоха с коренно  различни позиции по сирийската криза и по редица други въпроси от международната политика. В речта си пред ООН Путин определи като огромна грешка отказа на САЩ да си сътрудничат с правителството на Башар Асад, което според него се борело с тероризма, и призова Запада да не "изнася демократични революции". От своя страна Обама нарече Асад диктатор, който е употребявал срещу собствения си народ химическо оръжие и разкритикува страните, подкрепящи режима на Асад. В крайна сметка стана ясно, че двамата най-влиятелни мъже в света са се договорили единствено армиите на двете страни да провеждат консултации помежду си при потенциални операции в Сирия. Целта е да се предотвратят възможни стълкновения между американски и руски военни."
 See more at: http://kanal3.bg/news/world/16311-Obama-i-Putin-na-raznoposochni … ash.lI4tQMLx.dpuf
  Diana D, може ли един въпрос, като към юрист- на пръв поглед извън темата за това го скривам?
Скрит текст:
Кой ги пише тия закони и кодекс в БГ? Този е риторичния.
Сериозния: "Чл. 166. (Доп. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., изм., бр. 92 от 2002 г., в сила от 1.01.2005 г., по отношение на наказанието пробация - изм., бр. 26 от 2004 г., в сила от 1.01.2004 г., бр. 103 от 2004 г., в сила от 1.01.2005 г., бр. 27 от 2009 г.) Който образува политическа организация на религиозна основа или който чрез слово, печат, действие или по друг начин използува църквата или религията за пропаганда против държавната власт или нейните мероприятия, се наказва с лишаване от свобода до три години, ако не подлежи на по-тежко наказание."
Това е като свободата на словото- срещу всички може, но "мигранта" е Бог.
Скрит текст:
Не ,не може в синагога,джамия и т.н.-самото престъпление е пропаганда против държавната власт и нейните мероприятия а начина на осъществяване на деянието е чрез църквата/религията. Религията като термин обхваща всички извън църквите религиозни организации. Църквата е посочена отделно,доколкото в БГ православието е традиционна религия
 Hug
И аз съм на мнение,че износа на демокрация по американски модел ни донесе много проблеми и още ще ни носи. Знаели били те какво искат сирийците. Туй ми-то наш Иван баница не яде

# 8 367
  • MI

Това звучи интересно. Благодаря!
Къде ще ги разположат? На платформи в Средиземно море? И в Турция?  Искам да кажа ПРЕДИ границите на ЕС, или ще си я караме, както досега?

Пък ние,  понеже ще се изселваме в Австралия, или Канада и гледаме - има си правила. Кандидатстваш и влизаш. Т.е. одобрението да ПРЕДХОЖДА допускането.

Друг е въпросът ако те гони човек с пушка. тогава минаваш границата на свой риск бежешком.

Максимално близо до границата очевидно. За Италия знам къде ще са, за Гърция не съм се интересувала. Като цяло там, където влизат мигрантите. Какво значение има след като на практика и тук ще е така - кандидатстваш, идентифицират те и после влизаш. Дотогава - в центъра. Предполагам че при сухопътна граница ще е по-трудно решението къде, при водните (засега се знае само за Италия и Гърция къде и колко ще са) е ясно къде влизат....

# 8 368
  • MI

В Ирак и Афганистан има ИД?! в Ирак официално има гражданска война....

Да каже Диана как функционира, не съм юрист. Хиляда пъти обаче тук казаха, че има определени страни, от които могат да кандидатстват - Сирия, Еритрея, Сомалия мисля. Могат да подадат и останалите но шансът клони към нула да получат. Това че има ИД там не значи нищо...

# 8 369
За хората,смятащи, че само към Европа се бяга, ето пример за християни бягащи в мюсюлманска държава.

Поляци бежанци приети от Иран по веремето на ВСВ след  3000 километра преход.

https://www.youtube.com/watch?v=aZIQx-aTgmI

Общи условия

Активация на акаунт