Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 637 294
  • 50 159
  •   1
Отговори
# 8 385
Десните в австриа са на второ място,засега но ако продължи това нашествие на скакалци бързи4ко ще достигнат мнозинство,ще има скоро избори за кмет на австриа:

http://www.mediapool.bg/krainodyasnata-avstriyskata-partiya-na-s … a-news239717.html

В испания също е много интересно:

http://www.vesti.bg/sviat/evropa/separatistite-specheliha-izbori … ataluniia-6043040

Общо взето толерастията маи дава назад.Само платените медии нещо здраво мъл4ат.

# 8 386
Милитана, ти въобще прочете ли това, което си постнала?

Чек, ако не възразяваш недей да ръсиш безпардонното си високомерие във всеки свой пост и към всеки, който напише нещо, което не ти харесва. И на мен не ми допада, че вместо аргументи ползваш обиди. Знам да чета и знам какво поствам. Ако на теб това не ти изнася, запази възраженията за себе си.

Тя само това може и току влезне да чекне кой какво пише и...бегом при модератора!Така се чувства пълноценна и най-умна.
Писнало ми е от палячовци....

Вие двете да не сънувате заедно? Къде видяхте обиди или там каквото не ви отърва?

Сантини, палячо можеш да казваш на мъжа си, евентуално.

# 8 387
Май вече напънаха и нашата граница:

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-bezhancite-ot-siriia/sp … s-turciia-6043111

Знаеше се, че като им се затворят другите врати, ще се сетят и за нашата. И сега?

# 8 388

Сантини, палячо можеш да казваш на мъжа си, евентуално.
Много си банална.

# 8 389

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-bezhancite-ot-siriia/sp … s-turciia-6043111

Знаеше се, че като им се затворят другите врати, ще се сетят и за нашата. И сега?
Сега кресливите толерантни ревли вместо да врякат и да пръскат сополи в тази тема да ходят и да обслужват.
Нали за това си мечтаха?
Това в Каталуня отдавна се пече и не е свързано с мигрантите. Още от времето на Франко, когато се е влизало в затвора за говорене на каталан и  разстрели на борци за Каталунска независимост. Тези хора в Каталуня имат пълната ми, тотална морална подкрепа. Бих се помолила за тях!

# 8 390
А ти пък си много непридвидима и оригинална, Герри.  Tired

# 8 391
  • MI
Ле-ле, това вече е сериозно Shocked

Според тези данни, Италия  е направо супер сравнение с Гърция.
http://www.segabg.com/article.php?id=771381

Да, flambe, най-страшното е че основната част са влезли последните 2-3 месеца, т.е. смятай на ден колко се пада. Е няма как да се справи сама.

Ох' аман, явно има за всички страни от ЕС но не знам как се определят. Всеки може да подаде молба за убежище, но за тези от страните извън списъка е минимален шанса да го получат. И правилно според мен.

Гери, това е операцията против каналджиите, за която писах преди няколко дни. Очевидно когато са празни ще бъдат конфискувани.  Laughing Надявам се да вземат и други мерки обаче. Онзи ден се чу че са убили единия от шефовете им със съдействието на италианските спецслужби. Те отрекоха, разбира се. Дано и това е част от операцията.

# 8 392
"В рамките на "Операция София" ще бъдат спирани, претърсвани, конфискувани и отклонявани плавателните съдове, за които се смята, че превозват нелегално имигранти.

Първоначално европейската мисия беше създадена с цел да спасява имигрантите в морето, докато от следващата седмица действията на екипите ще включват прякото прекратяване на дейностите по трафика на хора.
"
http://www.dnevnik.bg/evropa/novini_ot_es/2015/09/29/2618402_voe … hva_da_presledva/

Чудесно! Обаче има нещо неясно: ще ги отклоняват ли, или ще ги спасяват  Thinking Щото статията разчувствено обяснява колко бежанци са спасени и колко е горда Немция с първото бебе родено на немска фрегата. Подсмърк, подайте ми кърпичка.
Уж ще ги отклоняват, но според мен няма как да стане това на практика. Трябва да ги транспортират на чужд бряг, което не знам даже дали е законно ?! Може би ако имат споразумение със съответните държави,  тогава те биха могли да ги поемат. Но да видим. При всички положения, ако законово се преследват самите трафиканти, това ще намали желаещите най -малкото ще ускъпи услугата.

# 8 393
Трябва да ги транспортират на чужд бряг, което не знам даже дали е законно ?!
Законното , в момента, охаманче скъпа май е само НЕЗАКОННОТО минаване на граници!!!

# 8 394
Е как ще ги отклонят? Идва лодката примерно до бреговете на Валета или Лампедуза и малтийците или италианците казват по рупора: "Няма места, ще ви ескортираме до Лампедуза/Валета!". До бреговете на Либия няма как да ги закарат без бой.

# 8 395

Те нашата граница си я минават много пове4е само4е малко хващат.Даваха по нова как каналджиите знаят то4ният 4ас в които камерите и патрулите ги няма и имат 20мин.да минат необезпокоявани.Но така мисля 4е е по добре защото минават на бързо и заминават към германистан.като ги хванат трябва да стоят тук.

# 8 396
  • MI

Аз съм доста объркана честно казано, защото Дъблинската конвенция очевидно не се спазва от никой. Имам чувството, че всичко се прави ad hoc . Тая гореща точка защо трябва да е в БГ, след като не сме външна шенгенска граница? Или са ни приели И в там без да знаем и сега услужливо ни се напомня, че трябва да ручаме и тези жабета, понеже, нали...сме в един съюз. Ама малко недалновидни излязоха братята западняци като ни размахваха високомерно пръст колко не сме за Шенген.

Оф, пак от начало... Нали след като приеха за квотите казаха че не е в сила вече Дъблинската конвенция (трактат?  newsm78) И няма как да действа щото в 2-3 страни влизат огромни тълпи и ти им казаваш аааа, справяй се.

За хотспота нали стана ясно че ние сме го искали? Ти какво искаш, като почнат да влизат от Турция да се чудим какво да ги правим ли? Аз лично предпочитам да ги затварят в този хотспот и да ги идентифицира и храни друг, а не нашите.  Това и във връзка с поста на Маги. Тези 310 са си предупреждание от Ердоган. После няма да са 3000  Sick

# 8 397
Е как ще ги отклонят? Идва лодката примерно до бреговете на Валета или Лампедуза и малтийците или италианците казват по рупора: "Няма места, ще ви ескортираме до Лампедуза/Валета!". До бреговете на Либия няма как да ги закарат без бой.
Хрумва ми само ако имат споразумение с Либия, и тя да праща лодки, които да поемат мигрантите, но това наистина не звучи реално изпълнимо ...пушбековете са незаконни. единственото решение е много сурово преследване на трафиканството.

# 8 398
Каква Либия, тук е пълно с бежанци либийци, само че повечето са богати или много богати и си идват със самолетите или колите,  качени на ферибота. Не мисля, че имат намерение да ходят в Германия, по-скоро ще се върнат в Либия като/ако нещата там се нормализират някога.

# 8 399
До Валета ще ги закарат разбира се. И ще ги стоварят пред вратата ти.
Дано тогава ти мине киселото настроение.

Общи условия

Активация на акаунт