Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 634 176
  • 50 159
  •   1
Отговори
# 9 120
Да се опитат да изметат ИД от Сирия и Ирак, а после да ги оставят сами да решават.
Каква е гаранцията, че ще ги оставят.
Никаква нали?

Не знам, но не разбирам защо  идеята за широка международна коалиция срещу ИД, в която да участва Ассад, трябва да се жертва само заради твърдото желание Сирия да се превърне в следващ демократичен Ирак или Либия.

Не е точно така обаче, защото Асад няма подкрепата на повече от 10-20% от населението. И с него и без него без него не може да се живее, както се пее в една песен. Демокрация там няма да има за сега. И Русия какви и да са и намеренията ще затъне в това блато от суни и шиити.

# 9 121
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
609 страници ... чета ги от самото начало на темата ...
Сега исках да споделя с вас това:
"За петата ракия, или колко е хубав живота"

# 9 122
Аз пък се чудя, защо вълната от емигранти не се изсипа през България. За Гърция ми е ясно. Те с Турция си имат отдавнашен конфликт и турците целенасочено им ги изсипват. Защо обаче засега ние сме пощадени от такъв наплив при положение, че най-прекия път е през България? Не мисля че нашата охрана някого е стреснала. Ако ги пуснат оттук ще ни пометат! Има някаква сделка. Например ББ представи и защитаваше турската позиция в ЕС. Ама само това ли е? Има ли и друго. Забелязвам, че ДПС вече не е враг или поне вече не се говори толкова за това. А сме в предизборна ситуация. И радио на турски пуснаха.

# 9 123

Ако изметат ИДИЛ, а Асад остане на власт, не се ли връщат в изходна позиция, само дето са попиляли 20-милионна Сирия. newsm78

Ами връщат се, но за грешките на голямите държави плащат малките.
Кой му пука за обикновените хора, дъра-бъра демокрация и прочие,  тая държава е разсипаха за мераците на играчите в геополитиката.
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4986295

iany ти откъде ги взимаш данните за 10-20%?

# 9 124
  • В заешката дупка
В гетата оръжие имат само престъпниците. Другите нямат.

Е и? Дори да допуснем, че това е вярно, ти какво предлагаш? Да се въоръжат останалите и да видим какво ще се случи? Ще настане мир и спокойствие и рай в гетото когато всички нарамят оръжие сигурно...

Жена, ако си в гетото трудно намираш пари да ЯДЕШ, камо ли да имаш оръжие. Помисли малко. Тия в гетата живеят на социални помощи и фууд стампс.

Това по никакъв начин не отговаря на въпроса ми. Ако по някакъв начин хората се сдобият с оръжия, с които да се "защитят" от престъпниците, ще настъпили ли мир и спокойствие в гетото? Съмнявам се... Може и по-лошо да стане.

Ти би ли отишла в гето въоръжена, осланяйки се на вярването, че като си с оръжие си защитена? Съмнявам се... Даже може и по-големи бели да си докараш с оръжие в ръка.

Последна редакция: чт, 01 окт 2015, 21:49 от ЧеКа

# 9 125
Аз пък се чудя, защо вълната от емигранти не се изсипа през България. За Гърция ми е ясно. Те с Турция си имат отдавнашен конфликт и турците целенасочено им ги изсипват. Защо обаче засега ние сме пощадени от такъв наплив при положение, че най-прекия път е през България?
Не е най-прекия път през България. Виж картата и мери.

# 9 126

Ти би ли отишла в гето въоръжена, осланяйки се на вярването, че като си с оръжие няма да ти посегнат? Съмнявам се...

В гетото и с оръжие не стъпвам.
Сега ТИ ми отговори защо?
А в белия събърб в Тексас стъпвам БЕз оръжие, а всички там са въоръжени.

Айде сега дай тълкуване на този феномен.

Мисля че ти отговориха преди мен:
цитирам

Аз ще се повторя - има разлика с каква цел се купува оръжието.
Тоест, Чека, едните го купуват за да нападат, а другите, за да се бранят.
И едните и другите живеят отделно. Апартейд в действие. Сори, не е политкоректно, но някак си така се получава...

Да повторя още веднъж искаш ли?

Последна редакция: чт, 01 окт 2015, 21:51 от Герри

# 9 127
Щом Асад е лошият тиранин, кои са добрите, които ще демократизират Сирия?
ИД , ислямска държава , алах акбар , главорезите , които рушат паметници на културата и
искащи джихад .
Даваха месеци наред кадри какво прави ИД , но им пречел Асад и той бил злото -
цинизъм и американска наглост на ента степен .
Ще я демократизират янките , както демократизираха Афганистан , Ирак и Либия и ще цъфне Сирия .

# 9 128

Ако изметат ИДИЛ, а Асад остане на власт, не се ли връщат в изходна позиция, само дето са попиляли 20-милионна Сирия. newsm78

Кой му пука за обикновените хора, дъра-бъра демокрация и прочие,  тая държава е разсипаха за мераците на играчите в геополитиката.

За съжаление е точно така. Хората в Сирия страдат, за хатъра на друг...

# 9 129
http://www.middleeasteye.net/news/syrian-national-council-we-hav … -assad-1121982909
От тази статия може донякъде да добиете представа за алтернативата на Асад. Опозиция, съставена от протежета на САЩ, СА и Катар, разчитащи на ислямистки армии, отказващи преговори с Асад, но пък намиращи за нормално в бъдещето правителство да участва терористичната групировка ал-Нусра, защото те мислят за сирийския народ и досега не били убивали сирийци.  Stop

Уж ни е мъчно за християните в Сирия, а в същото време сме ОК да бъдат управлявани от радикални ислямисти.

# 9 130

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4986295

iany ти откъде ги взимаш данните за 10-20%?

Асад е покровитествал неговите хора алевити, които са около 10-12% от населението + християните и йезидите, които са нещо като буфер срещу суните, апк малцинства. Суните са мнозинство и го мразят. Дали са със ИД или се дистанцират от тях, общото между тях е, че не искат Асад.

# 9 131
  • София
BEIRUT/MOSCOW - Hundreds of Iranian troops have arrived in Syria to join a major ground offensive on behalf of President Bashar al-Assad's government.:

http://www.reuters.com/

След като Асад разчита на чужденци да му крепят властта  и да завладяват обратно териториите му, значи наистина няма подкрепата на повечето сирийци.

Виж тук си много права! Ами защо има гражданска война, защото мнозинството от хора не го искат, това е! От друга страна ИД контролират големи части от Ирак, където Русия не удря. Тъй че ясно е като бял ден; Русия е там, за да подкрепи Асад.
Добре де, как сте разбрали, че там, където бомбандира Русия няма членове, лагери и т.н. на ИД?
Толкова крайни мнения срещнах и тук в темата и по други коментари - Русия напада мирни територии. Там не се крият представители на ИД. В смисъл ние в бг-мамма вече знаем къде се крият ислямисти от ИД или просто американската пропаганда толкова надълбоко навлиза в съзнанието на някои хора, че чак става притеснително!
Асад разчита на Русия, защото се противопоставя на САЩ, защото позицията на САЩ е - ние подкрепяме опозицията. За какви хора, които са за или против Асад въобще говорим. В момента там обикновения човек не виждам да има голям глас.

# 9 132
iany, говориш на едро - аз познавам сирийци сунити, които са на страната на Асад.

# 9 133

Асад е покровитествал неговите хора алевити, които са около 10-12% от населението + християните и йезидите, които са нещо като буфер срещу суните, апк малцинства. Суните са мнозинство и го мразят. Дали са със ИД или се дистанцират от тях, общото между тях е, че не искат Асад.
И аз така съм чела. Алевитите са мразени и от Турците-вдигали са въстание в османската империя и са  ги гонили  и клали. Това е и причината Турция да е против Асад.

А бе-каша от всякъде...можем ли я разбра?

Те все едно разбират нашите балкански и европейски вражди...

# 9 134
Ердоган не иска Асад защото иска да се изживява като закрилник на сунитите в Близкия изток и подкрепя ислямистите. По същата причина подкрепяше и Мурси в Египет и толкова се муси и църка като го свалиха военните.

Общи условия

Активация на акаунт