Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 634 164
  • 50 159
  •   1
Отговори
# 9 225
  • Сред мелниците
Виж, не съм защитник на Ассад, ясно ми е, че няма как да е слънчице на мама. Но това с химическите оръжия май така и не беше доказано чие дело е, а баща му какво е правил в Хама при въоръжено въстание /не протест/ не беше отговор на моя въпрос.  Така или иначе местните диктатори си имат своите трески, но не видях свалянето им да донесе радост и щастие в Ирак и Либия. Затова не разбирам защо са се запънали САЩ и съюзници за Ассад, който все пак и конституцията промени, което  макар и малко, е крачка. Тоест разбирам защо са се запънали, но не смятам, че е в наш интерес.

Напълно съм съгласна с това.

Без да си лепя етикети, ако трябва да се самоопределям по оста  САЩ-Русия/бившия СССР, изборът ми винаги е бил не в полза на вторите.
В тази криза и то особено в последните дни, обаче, отношението ми към водената от САЩ политика, започва силно да се разколебава. Да не кажа по-силна дума.
Както се писа нагоре, много са диктаторските режими в района, за опасността от Саудитска Арабия и Турция да не говорим. Знае се, че в Сирия има райони , към които Турция има териториални претенции, че кюрдите са тихия ужас за ЕрДоган, че има чисто икономически интереси за газопровода през Сирия, стремеж  да се изолира Русия още повече (което до онзи ден подкрепях безрезервно!)

Не знам какъв диктатор е Садам, но ако западните страни  очакват да се радваме /а и да вярваме, че!!! / , че тях ги е грижа повече за абстрактната демокрация в тази вече разсипана страна, повече от това което става в Европа, то  явно ни имат за пълни идиоти.

Седем държави призоваха Русия да спре операцията си в Сирия.
"Турция, САЩ, Германия, Великобритания, Франция, Катар и Саудитска Арабия призоваха Русия да прекрати военно-въздушната операция в Сирия
А така събрани са едно място, да не правя намеци.

# 9 226
И защо Турция да иска териториални компансации? Кюрдите могат да се настанят в териториите, който така или иначе обитават - автономните области кюрдистан в Ирак и в части от Сирия. Никой няма да им даде територия от Турция, Ердоган иска да им отнеме и това, което имат, а не да се брани.

Предполага се, че веднъж създали своя държава в Ирак и Сирия, ще поискат да присъединят и земите в Турция, населени с кюрди към нея.

Много играчи, много интереси. А една война е като пожар. В началото й никога не се знае колко ще се разгори, накъде ще поеме и колко щети ще нанесе. Дано имаме късмет да свърши бързо и да не ни засегне.

# 9 227

Да, ясно накъде бие Джамбазки. И защо Турция да иска териториални компансации? Кюрдите могат да се настанят в териториите, който така или иначе обитават - автономните области кюрдистан в Ирак и в части от Сирия. Никой няма да им даде територия от Турция, Ердоган иска да им отнеме и това, което имат, а не да се брани.

Всяко нещо ли вкарваш в черно-бялата си матрица?
Да ти идва наум, че както в предишния материал на Боян Чуков, така и в този има факти, които са отделни парчета от пъзела и не се срещат често обобщени на едно място в информационния поток?
Това е важното, а не пишещия какви изводи се опитва да ни предложи.
Поне за мен, затова въобще изводите накрая не са ми били мотивировка да го пусна Peace.
Надявам се наистина да не е прав.

# 9 228
И защо Турция да иска териториални компансации? Кюрдите могат да се настанят в териториите, който така или иначе обитават - автономните области кюрдистан в Ирак и в части от Сирия. Никой няма да им даде територия от Турция, Ердоган иска да им отнеме и това, което имат, а не да се брани.

Предполага се, че веднъж създали своя държава в Ирак и Сирия, ще поискат да присъединят и земите в Турция, населени с кюрди към нея.

Много играчи, много интереси. А една война е като пожар. В началото й никога не се знае колко ще се разгори, накъде ще поеме и колко щети ще нанесе. Дано имаме късмет да свърши бързо и да не ни засегне.

Това "предположение" е просто неговата презумпция, за да ги мачка. Кюрдите имаха някаква стабилност в иракската провинция и имаха шанс за развитие преди войната.  Миналата година, когато ИД стигнаха до границата на Турция и завзеха Кобане, кюррдите дори помолиха Турция за помощ. Тогава се видя долната игра на Ердоган. Имаше дори публикации, не знам колко верни са, че дъщеря му държи частна болница, в която се лекуват бойци на ИД. Имаше постове, че се пращат оръжия и танкове за ИД и безспорни доказателства, че се пропускат безконтролно бойци на ИД през турски пунктове, както и че се изкупува петрол от територии под обсадата на ИД, също и старини от сирийски руини.

# 9 229

Да, ясно накъде бие Джамбазки. И защо Турция да иска териториални компансации? Кюрдите могат да се настанят в териториите, който така или иначе обитават - автономните области кюрдистан в Ирак и в части от Сирия. Никой няма да им даде територия от Турция, Ердоган иска да им отнеме и това, което имат, а не да се брани.

Всяко нещо ли вкарваш в черно-бялата си матрица?
Да ти идва наум, че както в предишния материал на Боян Чуков, така и в този има факти, които са отделни парчета от пъзела и не се срещат често обобщени на едно място в информационния поток?
Това е важното, а не пишещия какви изводи се опитва да ни предложи.
Поне за мен, затова въобще изводите накрая не са ми били мотивировка да го пусна Peace.
Надявам се наистина да не е прав.

Коя е черно-бялата ми матрица? В интерес на Джамбазки е да подклажда страх срещу Турция и турците, за да си вдига рейтинга. Ок, като изключим фактите, които ползва, останалото са предположения и нищо повече.
Чуков пък изобщо не желая да коментирам. Агент на държавна сигурност и бивш служител на Алексей Петров. Може и да има информация, но начинът, по който борави с нея е с цел чиста проба пропаганда срещу ЕС. Бас държа, че му се плаща щедро.

# 9 230
  • Сред мелниците

Мда, те много хора искат да погребат ЕС и си пеят техните пропаганди тук и там. Г-н сърп и Чуков е щатен сътрудник при Първо главно управление на Държавна сигурност. Точно пък него ще седна да чета и слушам.

+1. Толкова плитка пропагандна статия отдавна не ми беше попадала.

# 9 231
Предположение е последния абзац.
Другото е изложение за ролята, която иска и играе Турция - вече  самостоятелен играч и апетитите и да се изживява като закрилник на сунитите. И за това, че утре на Ердоган може да му скимне и на друго място да го играе закрилник Wink.
И тази роля мен ме плаши, което не означава, че съм готова да стана фен на националистите.
 Между другото, това че Турция е заплаха за България от дълго време говори и Алекс Алексиев, които пък най-малко може да бъде заподозрян в някакви партийни интереси в БГ.

# 9 232
  • София
Ердоган е анадолски хитрец, който си мисли, че е хванал Бога за рога, интересно не се ли е замислил, че батко му САЩ могат да го заменят с някой по-послушен. Няма вечни приятели.

СА не са застраховани от арабска пролет. Няма ли кой да им организира една, като уелкъм гифт за тълпите, които пратиха насам.

# 9 233

СА не са застраховани от арабска пролет. Няма ли кой да им организира една, като уелкъм гифт за тълпите, които пратиха насам.

Трудничко ще е, нали си спомняш аналогичния опит в Бахрейн как завърши.
Иначе и аз си мечтая за това Crazy.

# 9 234
Шизофренични ще са, като са хванати в капан - ЕС от турците с бежанците, а САЩ от саудитите с нефтодолара. Затова се чудят как да балансират.
Вижте само кой разпространява тоз апел Wink.

Ето нещо за Турция, мераците и действията
Скрит текст:
игнорирайки сайта, написаното е фактологически правилно
http://www.blitz.bg/news/article/351651
 и за саудитите,
http://clubz.bg/28473-imperiqta_na_zloto_sauditska_arabiq_e_isti … qt_vrag_na_zapada

В едно изречение, съвсем точно обобщение за световните дела.

# 9 235

Трудничко ще е, иначе и аз си мечтая за това Crazy.

Рано или късно петролът ще свърши и тогава СА не пролет, а направо арабска зима ги чака.

# 9 236
  • България
Предположение е последния абзац.
Другото е изложение за ролята, която иска и играе Турция - вече  самостоятелен играч и апетитите и да се изживява като закрилник на сунитите. И за това, че утре на Ердоган може да му скимне и на друго място да го играе закрилник Wink.
И тази роля мен ме плаши, което не означава, че съм готова да стана фен на националистите.
 Между другото, това че Турция е заплаха за България от дълго време говори и Алекс Алексиев, които пък най-малко може да бъде заподозрян в някакви партийни интереси в БГ.

На практика Ердоган не е спирал "и на друго място да го играе закрилник", което нас ни засяга пряко.
  Представители на руското министерство на отбраната са провели преговори със свои колеги от Пентагона по въпроса с военните действия в Сирия. Това съобщи късно в четвъртък (1 октомври) говорителят на Белия дом Джош Ърнест, цитиран от „Комсомолская правда“, като поясни ,че страните са обсъдили как да не се допускат случайни конфликти по време на операциите им.
Разговорите са продължили около час, поясни говорителят на Обама.
Според Ърнест срещата е била необходима, за да могат страните да не представляват опасност една за друга при удари срещу екстремистите в Сирия. „Това бяха първите преговори. И аз смятам, че ще има цяла серия от такива контакти“, отбеляза той.
Ърнест подчерта, че САЩ биха привествали евентуален принос на Русия към реализацията на американската стратегия за борба против екстремиститте от „Ислямска държава“.
  http://bg.rbth.com/news/2015/10/02/rusiya-i-sashch-provedoha-prv … -za-siriya_478865

# 9 237
  • София
Фламбе, много нагли взеха да стават. Може пък повече хора да се замислят. Не ми се вярва голямото кралско семейство да е толкова сплотено Wink. Кой ли си мечтае да се качи на престола на 84 годишна възраст, ако и брадата да му е черна като катран.

# 9 238

Трудничко ще е, нали си спомняш аналогичния опит в Бахрейн как завърши.
Иначе и аз си мечтая за това Crazy.

Да, СА са същински Мордор. Впрочем единствената държава, която спря да продава оръжие на СА под обществен натиск беше Германия. Там се даваше много гласност за погазването на човешките права в СА и хората реагираха. Американците си броят доларчетата и се правят на ударени. Ако бяха на място да са ги бомбандирали отдавна.

# 9 239
  • София
Добро сравнение. Лошото е, че на този съвременен Мордор куцо и сакато му ближе гъза, особено САЩ. Браво на немците, ако наистина са спрели продажбата на оръжие  Peace

Общи условия

Активация на акаунт