Напълно съм съгласна с това.
Без да си лепя етикети, ако трябва да се самоопределям по оста САЩ-Русия/бившия СССР, изборът ми винаги е бил не в полза на вторите.
В тази криза и то особено в последните дни, обаче, отношението ми към водената от САЩ политика, започва силно да се разколебава. Да не кажа по-силна дума.
Както се писа нагоре, много са диктаторските режими в района, за опасността от Саудитска Арабия и Турция да не говорим. Знае се, че в Сирия има райони , към които Турция има териториални претенции, че кюрдите са тихия ужас за ЕрДоган, че има чисто икономически интереси за газопровода през Сирия, стремеж да се изолира Русия още повече (което до онзи ден подкрепях безрезервно!)
Не знам какъв диктатор е Садам, но ако западните страни очакват да се радваме /а и да вярваме, че!!! / , че тях ги е грижа повече за абстрактната демокрация в тази вече разсипана страна, повече от това което става в Европа, то явно ни имат за пълни идиоти.
"Турция, САЩ, Германия, Великобритания, Франция, Катар и Саудитска Арабия призоваха Русия да прекрати военно-въздушната операция в Сирия