Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 631 439
  • 50 159
  •   1
Отговори
# 9 450
Ето, че има бежанци, които ни предпочитат. Само където са от ... Ниш.  Laughing
http://www.webcafe.bg/newscafe/svyat/id_120881240_Vlyubeni_tiyno … oriha_na_bejantsi
Душички Heart

# 9 451
Преди в темата имаше момичета, които даваха информация, която е трудно достъпна
заради цензурата .
Днес прочетох, че в Залцбург Австрия има протести против мигрантите -
ако може някое момиче да  даде линк  Rolling Eyes да не тънем в неведение

# 9 452
Преди в темата имаше момичета, които даваха информация, която е трудно достъпна
заради цензурата .
Днес прочетох, че в Залцбург Австрия има протести против мигрантите -
ако може някое момиче да  даде линк  Rolling Eyes да не тънем в неведение

Българка ,живееща в Австрия, го написа и в другия форум, но няма даден линк. Явно е вярно все пак.

# 9 453
Няма анти протести. Търсих къде ли не информация!
Кое е това момиче, може ли да дойде да каже къде го е прочела? А може да питам и в темата на Австря, де. Там май има майки от града.

Вчера имаше простести в Залцбург и Виена- големи! Но "за" бежанците. Залцбург са били 200 човека, а във Виена бяха 150 000 човека на демонстрацията и "Voices for Refugees" концерта след нея. Само на Mariahilfer Str. са се изсипали 20 000.

Пък всъщност специално в Австрия не знам да е имало голяма нужда от демонстрации "за". Не е било чак толкова критично настроението, не е имало и насилие срещу бежанци/мигранти до момента. Доста хора се разграничиха от самите про-протести от страх кой ще се качи на гребена на вълната. Тук си има и доста пънкари и други, които само чакат момент да демонстрират против закони, граници и полиция. Едно е да си човечен, да помагаш, но да не забравяш да мислиш трезво. Нито едно екстремно нещо не е хубаво.

ПП Тук има малко объркваща информация. Тези протести са регистрирани като "анти-", но анти политиката, която не спазвала човешките права. Под мото: Mensch sein in Österreich (Да бъдеш човек в Австрия), "Aufruf zur Solidarität!" (Вик за солидарност) итн. Тоест са си чисто "за".  Simple Smile

Последна редакция: нд, 04 окт 2015, 18:01 от Ли Лу

# 9 454
В Германия има анти протести. ПЕГИДА и нейни производни. Те си вървят всяка седмица. Ето от миналата.

https://www.youtube.com/watch?v=2eRZBTb1EkI

Единствено в Дрезден се събира по-солидна тълпа. В Мюних и Нюрemберг имаше тия дни, но бяха много малко хора. Антипротестите бяха по-големи.

Ето в Мюних
https://www.youtube.com/watch?v=yM9okdV0_nA

Nuremberg
https://www.youtube.com/watch?v=oswAmUVvfOk

Лилу, ддобре де, от толкова пънкове и "за" протестъри, кой толкова гласува вдясно в Австрия?

Последна редакция: нд, 04 окт 2015, 18:04 от OX'AMAH

# 9 455
И при нас и в Русия не искат да ходят самите бежанци. Да не са луди. Колкото е по-бедна една държава, толкова по-малък е шансът, че най-презряната прослойка на обществото ще има що годе човешки условия за живот.
Тук много форумки обясниха как Русия е много богата и с висок стандарт на живот.

# 9 456
И при нас и в Русия не искат да ходят самите бежанци. Да не са луди. Колкото е по-бедна една държава, толкова по-малък е шансът, че най-презряната прослойка на обществото ще има що годе човешки условия за живот.
Тук много форумки обясниха как Русия е много богата и с висок стандарт на живот.
Русия Е много богата.

# 9 457
 Thinking Интересно. На протестите (срещу нелегалните хора) се виждат повече хора в средна възраст.
На антипротестите (да леем сълзи, да държим свещи и да пеем welcome) е пълно с млади хора. Заради музиката и концерта ли? Заради купона? Младите хора са много лесни "маши".
Явно е нормално и да се изкарва по някое евро, кеф ти от кетъринг, кеф ти от наем, кеф ти от транспорт за тези хора или продажба на матраци и възглавници.
Ами Европа е готова да приема бежанци и те май наистина са добре дошли. Всеки изкарва по някоя пара от тях.
И аз спирам да пиша в темата.

Колко разнообразна е мрежата - Швеция се представя като невероятна, прекрасна страна и доволно население (последният хит в нета е за 6 часовия работен ден http://www.manager.bg/%D0%BE%D0%B1%D1%89%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B2 … D0%B4%D0%B5%D0%BD )
А от друг поглед четем това - http://www.gatestoneinstitute.org/6607/sweden-migrants-fear

Извод - всеки да се оправя сам и да вярва на каквото пожелае.

Последна редакция: нд, 04 окт 2015, 19:35 от Naeva

# 9 458
Лилу, ддобре де, от толкова пънкове и "за" протестъри, кой толкова гласува вдясно в Австрия?

А, не са много. От два милиона град какво са 150 000. Но тук хората като че ли не обичат да протестират, та тов си е едно голямо постижение. То и аз не обичам да съм едно агънце в тълпата, та това качество на австрийците ми харесва.
Просто вятърът на политиката се сменя, когато има много недоволни. Тук и на 16 години гласуват. Не остана до изборите... И ще се смени съвсем скоро сигурно. Не може да не наберат гласове сега; никога не е било толкова благоприятно за националистите. Но няма да спечелят. Общинските жилища на социалистите са само във Виена 220 000. Половин милион виенчани живеят в такива. А социалистите още искат да строят.. Те са се подсигурили поне мъничко  Simple Smile

# 9 459
В Мюних и Нюрemберг имаше тия дни, но бяха много малко хора. Антипротестите бяха по-големи.

Ето в Мюних

Интересно като живееш в Германия, защо го казваш на английски това Мюних, като и на немски, и на български си е Мюнхен.

Нямам думи Таис и Цвети какви глупости са писали по адрес на Герри. Таис, не се излагай. Имах мнение за теб, че си интелигентен човек. Правиш напълно свободни съчинения относно думите на Герри и й приписваш неща, които не е казала, нито мислила. И то по обиден начин го правиш.

Разсъжденията на Герри са си върха, колкото повече българи има като нея, толкова по-добре ще бъде за страната.

# 9 460
В Мюних и Нюрemберг имаше тия дни, но бяха много малко хора. Антипротестите бяха по-големи.

Ето в Мюних

Интересно като живееш в Германия, защо го казваш на английски това Мюних, като и на немски, и на български си е Мюнхен.
И като живея в Германия, не може английският да ми е най-силният език ли? Rolling Eyes

# 9 461
  • София
Пиша, каквото мисля. Предполагам, Цвети прави същото. Дали ти харесва, или не, не ме вълнува, сори.

В Германия постепенно става драматично и хаотично:
Chancellor Angela Merkel has seen her popularity ratings slump to a four-year low. Her normally reserved Interior Minister Thomas de Maiziere lashed out last week amid warnings from police that violent clashes at asylum centers risked spiraling out of control.

"They go on strike because they don't like the accommodation and they cause trouble because they don't like the food. They beat each other," de Maiziere told public broadcaster ZDF.

# 9 462
  • София
Нямам думи Таис и Цвети какви глупости са писали по адрес на Герри. Таис, не се излагай.
Това е моето/нашето мнение. Знаем твоето мнение. Знаем, че си сърдит на Русия, че заеади нея си учил руски, вместо немски и че си заради това си още в България, а не в Германия! Моля те, не коментирай моите постове!

# 9 463
Нищо не знаеш и ще си коментирам каквото си искам! Доколкото знам, форумът не е на баща ти.

В тази връзка бих добавил, че (и) последният ти пост е абсолютна глупост - бил съм сърдит на Русия, каква нелепост.

# 9 464
Първо благодаря за линковете   bouquet интересуват ме настроенията в Европа .
И второ мисля като Таис и не искам хората да бягат от темата огорчени -
имам нужда да чета , че и някой друг се чувства като мен , а не съм само аз паниката  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт