Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 631 618
  • 50 159
  •   1
Отговори
# 9 600
Ън, точно това е!Значи аз трябва да избирам....между това да има работа за моето дете, за учителката в детската градина, по-висока пенсия за майка ми и т.н.т. или парите да отиват при "ранимото "сърце на детето на бежанец от Сомалия /примерно/! Е не искам да избирам. Да избират САЩ и Русия! "Да помогнем на нещастните майки и деца, които търсят по-добър живот".....а ако се загледате в репортажите виждате деца, само ако някой ти ги тика пред камерата. Колко зрави момчета гледат агресивно! И ако някой е живял поне 1 година в някоя от тези страни, може да каже "колко лесно ще ги интегрираме....."!!!Но аз и не искам!

# 9 601
  • Сред мелниците

В същото време наши сънародници, които се препитават в чужбина заявяват: „Българите работим за 7-8-9 евро на час. На индийците дават по 18-20 евро. Същото важи и за пакистанците. Навсякъде имат повече привилегии от хората от бившия Източен блок. Бежанци от Африка също са с по-добър статут от нашите хора. Баси Европата!".

Много тъжно. Много. Какъв геополитически смисъл да търсим в това? 
И за да свърши все пак някакава работа линкът на Охаман по темата, наистина Европа депортира емигранти, ИЗБИРАТЕЛНО, обаче,  за да отвори място за онези другите.

Germany deporting Balkan immigrants to make room for Africans, Arabs, etc.

Същата новина я има на други по-умерени сайтове,не само на този за белия  геноцид.

# 9 602

Да престанем с баналните истини, има и по-тежки въпроси.
Кои са те?
Например този:Защо бежанците ядат повече от българите, питат вицепрезидента Попова
http://news.ibox.bg/news/id_1176641158

Понеже отговорът е забележителен, ще копирам
Защо бежанците ядат три пъти повече от българите, окладът им на ден е 6 лева, а на българите - 2?".

Този въпрос е зададен от обикновен гражданин на Разград към вицепрезидента Маргарита Попова по време на посещението й в гимназия „Екзарх Йосиф". Тя бе част от официалните гости в началото на програмата „Часове по демокрация"-съвместен проект с германска фондация за международно сътрудничество, пише "Родопи 24".

Вицепрезидентът Маргарита Попова отговорила: „Много хора си задават този въпрос, иска ми се да нямаше основание, и аз страдам от това, но това е положението".

Гражданинът: „Вие сте поредният политик, който ми се оправдава само, срам за България и позор".

Вицепрезидентът Попова отвърнала: „Между бежанците има не толкова бедни и гладни, но ако ние не се смилим над страдалците и не им помогнем, този спомен ще остане в сърцата на децата им, в тях ще се загнезди гневът и омразата, ще станат екстремисти и ще отидат в „Ислямска държава"...

В същото време наши сънародници, които се препитават в чужбина заявяват: „Българите работим за 7-8-9 евро на час. На индийците дават по 18-20 евро. Същото важи и за пакистанците. Навсякъде имат повече привилегии от хората от бившия Източен блок. Бежанци от Африка също са с по-добър статут от нашите хора. Баси Европата!".

Думите са на родопчани, които изкарват прехраната си във Великобритания, Германия, Холандия...
"И нито дума за стотиците хиляди нашенци, които избягаха от една друга война, в която не пукаха пушки, но умираха всеки ден мечтите им. Сега Европа е готова да отвори обятията си, да налива милиарди за справяне с бежанската криза. У дома пък не трябва да се ядосват бежанците, за да не поведат джихад...

И нито дума за своите.

Може би защото нито един политик не бе част от икономическите бежанци от зората на 90-те години?", пише изданието.

За теб, с твоята широка толерантна душа и европейско битие вероятно е маловажно, на за българите е от първостепенна важност. Не бих разваляла розовият ти мир, но попита, та затова....
Кой прави оклада на бежанците и кой на бългрите?
Кои българи са с 2лв. оклад на ден?
В коя европейска държава бежанците са с по-добър статут от българите?
В коя фирма плащат на българи по-малко за една и съща позиция?
"Думите са на родопчани, които изкарват прехраната си във Великобритания, Германия, Холандия..." тези родопчани като се оплакват, дали знаят езика на държавата в която се препитават и дали не е в това проблема за а не са предпочитани ?
Да битието ми е европейско - не очаквам държавата да ми прави оклада!

# 9 603
Условията за живот си ги създавам аз самата със собствения си труд - дали ще живея мизерно, или богато - това зависи от моя труд, а не от държавата! Това, че българската държава и българските граждани не уважават моя труд е друг въпрос
ааа-значи ние сме виновни, че не сме те били уважавали така ли?

Държавата е такава, каквато я правят гражданите и-включително и ТИ. След като така говориш за родната си държава  и гражданите и , как аз мога да съм сигурна, че уважаваш настоящият си приемник? Ами ако той, приемника ти утре почне да има проблеми, или стане война и вземе че ти се снижи стандарта, тогава какво? И там ли вече ще спрат да те уважават? И понеже уважението очевидно при теб значи удобство, то ти ще се пренесеш някъде другаде, където все още е мирно, тихо и богато?

И така всички хора ако правят докъде ще я докараме?

# 9 604
  • София
Да, немците и преди месец някъде, съвсем официално заявиха, че няма повече да дават статут на източно европейци - трябвало да се помага на ''истински нуждаещите се''.

Принципно, че хората от Албания, Черна гора, Сърбия и т.н. нямат реално основание да искат бежански статут е ясно. Но пък да разкараш европейци, за да си внесеш негри и араби, като евтина работна ръка, е нелепо. Всъщност изобщо не ми е жал за немците вече - халал да са им тълпите, да си строят новите джамии и да вкарват изучаването на Корана в училищата. Щом искат милиони мюслита, да си ги взимат.

Единственото, което не искам е да ни ги пращат на нас. Унгарците, чехите и поляците също не ги щат. Явно в централна и източна Европа сме мноу лоши  Laughing

# 9 605
но не достатъчно лоши!

# 9 606
Да Герри - точно така ще направя!!! Както и ще продължа да изпращам пари към Бг - това, което правят всички български имигранти! Всяка година по Бг пресата се изнася статистика колко е БВП и колко пари са влезли в Бг от българите в чужбина...., нищо че и за държавата си и за сънародниците си сме предатели... Да ама в крайна сметка за да се мете - трябват пари за метли, а явно само от БВП не се получава.....
Таис на кои източноевропейци няма да се дава статут? Тези, които сме в ЕС не ни трябва такъв.

# 9 607

Да престанем с баналните истини, има и по-тежки въпроси.
Кои са те?
Например този:Защо бежанците ядат повече от българите, питат вицепрезидента Попова
http://news.ibox.bg/news/id_1176641158

Понеже отговорът е забележителен, ще копирам
Защо бежанците ядат три пъти повече от българите, окладът им на ден е 6 лева, а на българите - 2?".

Този въпрос е зададен от обикновен гражданин на Разград към вицепрезидента Маргарита Попова по време на посещението й в гимназия „Екзарх Йосиф". Тя бе част от официалните гости в началото на програмата „Часове по демокрация"-съвместен проект с германска фондация за международно сътрудничество, пише "Родопи 24".

Вицепрезидентът Маргарита Попова отговорила: „Много хора си задават този въпрос, иска ми се да нямаше основание, и аз страдам от това, но това е положението".

Гражданинът: „Вие сте поредният политик, който ми се оправдава само, срам за България и позор".

Вицепрезидентът Попова отвърнала: „Между бежанците има не толкова бедни и гладни, но ако ние не се смилим над страдалците и не им помогнем, този спомен ще остане в сърцата на децата им, в тях ще се загнезди гневът и омразата, ще станат екстремисти и ще отидат в „Ислямска държава"...

Думите са на родопчани, които изкарват прехраната си във Великобритания, Германия, Холандия...
"И нито дума за стотиците хиляди нашенци, които избягаха от една друга война, в която не пукаха пушки, но умираха всеки ден мечтите им. Сега Европа е готова да отвори обятията си, да налива милиарди за справяне с бежанската криза. У дома пък не трябва да се ядосват бежанците, за да не поведат джихад...

И нито дума за своите.

Може би защото нито един политик не бе част от икономическите бежанци от зората на 90-те години?", пише изданието.

За теб, с твоята широка толерантна душа и европейско битие вероятно е маловажно, на за българите е от първостепенна важност. Не бих разваляла розовият ти мир, но попита, та затова....
Кой прави оклада на бежанците и кой на бългрите?
Кои българи са с 2лв. оклад на ден?
В коя европейска държава бежанците са с по-добър статут от българите?
В коя фирма плащат на българи по-малко за една и съща позиция?
"Думите са на родопчани, които изкарват прехраната си във Великобритания, Германия, Холандия..." тези родопчани като се оплакват, дали знаят езика на държавата в която се препитават и дали не е в това проблема за а не са предпочитани ?
Да битието ми е европейско - не очаквам държавата да ми прави оклада!

Пенсионерите са с толкова. Те са около 2 млн в Бг.
В България бежанците са с по-добър статут от 1/3 от българите, работили по 30-40 години за държавата. Срам!
Може би незнанието на езика е причина за ниската заплащане на българите в чужбина. Предполагам, че тълпите от Африка и арабите всички говорят перфектно местния език, поне като роден. Mr. Green

# 9 608
Ън само не ми казвай, че за положението на пенсионерите в Бг са виновни бежанците!!! Или искаш да кажеш, че пенсионерите са били по-добре преди да дойдат бежанците  newsm78
Това което съм видяле е, че пакистанци, индийци, сирийци, африканци говорят доста добре английски....

# 9 609
  • София
Ама ти четеш ли изобщо, Калинке? Или само минаваш на тигел през постовете? Албания, Сърбия, Черна гора, Косово, Македония. Редовно искат статут от немците. Очевидно за немците обаче е по-изгодно да си внасят негри/араби/пакистанци/бангладешци.

Ако трябва да избирам, лично аз, с две ръце и два крака избирам черногорците, сърбите и прочие народ, пред разни зачаршафени, които не могат да пръднат без да попитат някой имам или молла дали Пророкът го позволява.

Да, знам, знам. Никой не ме пита  Sunglasses

# 9 610
Да Герри - точно така ще направя!!! Както и ще продължа да изпращам пари към Бг - това, което правят всички български имигранти! Всяка година по Бг пресата се изнася статистика колко е БВП и колко пари са влезли в Бг от българите в чужбина....
Не говоря, че българите в чужбина са предатели. Говоря само, че има хора, на които  ако страната  гостоприемник престане да им дава удобство,  си събират багажа и казват ЧАО и смятат това за нещо съвсем нормално. А тъпаците да остават да се борят...

Много българи в чужбина уважават страната си гостоприемник като своя собствена и ще се борят за нея , а в мислите си милеят за родината си и ги боли за нея-познавам такива хора много.

в момента обаче изобщо  не е срамно милиони хора да изискват да им се сложи трапезата веднагически и то точно в Германия. Нашата скромна трапеза, примерно, не ги устройва, нищо че уж бягали да си спасяват живота. И много хора подкрепят това, защото се чустват близки с изискващите, а не с даващите

И само, моля, не ми обяснявай как "вие" от чужбината ни издържате, защото изобщо не е вярно. Издържате семействата си, което няма нищо обща с любов към родината..

Последна редакция: пн, 05 окт 2015, 15:48 от Герри

# 9 611
  • Сред мелниците
Тези дни по БългарияОнЕър имаше дискусия, в която участваше бившия посланик на България в Чехия . Каза доста истини на  германеца, представител на ....?? Фондация.
Утопично ли е да да се води някаква координирана политика в рамките на ЕС само между няколко страни?

Извинявам се за чарашава-линк, но нещо не мога да го оправя  Sad

Цитат
Страните от "Вишеградската четворка" (Чехия, Словакия, Полша и Унгария) може да съвместно да охраняват южната граница на Унгария, през която бежанците попадат в Шенгенската зона.
 Страните от "Вишеградската четворка" (Чехия, Словакия, Полша и Унгария) може да съвместно да охраняват южната граница на Унгария, през която бежанците попадат в Шенгенската зона.

Прочети повече на: http://www.novini.bg/news/308494-%D0%B2%D0%B8%D1%88%D0%B5%D0%B3% … %D0%B5%D1%80.html

# 9 612
  • София
https://www.facebook.com/thefinalcrusadex/videos/487729481408003/

За който разбира английски.

# 9 613
  • София
да бъдат така добри да си ги държат там, защото НИЕ НИТО СМЕ ГИ КАНИЛИ, НИТО ГИ ИСКАМЕ!!!

Е, каква е тази паника, та чак в червено и с големи букви. Колко са пратили на България? Някакви цифри има ли? Тук говорят за Турция, Йордания и Либия, както пише и в линка. Но, ако разполагате с друга информация, моля  Simple Smile

Скрит текст:
Иначе няма лошо някоя страна да не иска въобще бежанци. Но тогава да се стягат протести за излизане от ЕС. Не виждам иначе как ще стане. Съвсем без емоции го казвам, просто отчитам факт.

Аз пък съвсем без емоции ти казвам, че регистрираните у нас доближават 10 000, а колко са нерегистрираните нелегално преминаващи границата? Тази статистика няма да я намериш никъде, по простата причина, че са НЕЛЕГАЛНИ, нали се сещаш?

# 9 614
  • Сред мелниците
Резултата от оградите на Орбан
Цитат
Броят на кандидатите за убежище в Унгария почти се е удвоил през август с изграждането на гранична ограда, която да спре влизането на хора от Сърбия, съобщи европейската статистическа служба Евростат, цитирана от Асошиейтед прес. По данни на Евростат 92 265 души са подали молба за убежище в Унгария през август срещу 49 250 през юли. С това общият брой на хората, потърсили там международна закрила от конфликти и насилие от началото на годината, става около 207 000 души.

Прочети повече на: http://www.novini.bg/news/308470-%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%BA-%D0%B2 … %D0%B0%D1%82.html

Общи условия

Активация на акаунт