Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 631 508
  • 50 159
  •   1
Отговори
# 9 630
да идеш някъде на по-богато и да кажеш "Искам"!
Има и друг вид хора - не са само тези дето казват "искам", има и такива, които казват "давам" - мисля, че достатъчно съм дала на държавата Бг без да искам от нея, както и сега давам. Да - с добро отношение съм към икономическите имигранти!
Липса на уважение към труда е да не получаваш заплата 6-8-10м......Да - нормално е да сди хванеш чуковете и да отидеш там, където това не се случва!!!
Или от "любов към родината" трябва да продължиш да работиш без доходи  newsm78
Ами не всички са получили помощ от родителите си, не всички са рентиери....
Както казах - всеки бие камбаната от собствената си камбанария!
Да - едни хора намират добър живот в родината си, други не.
Doret  hahaha нямам щастието да се познаваме лично, но явно си наясно със заниманията ми!

# 9 631
Аз пък не разбирам защо нападате Лейдибърд? Тя не чака на социала, а работи, т.е. полага някакви усилия, за да си заслужи възнаграждение. Да, след като някой е създал условие тя да работи на тази позиция, значи тя е желана там и е полезна с труда си.

Откога на домакините им плащат някакво възнаграждение?! Thinking И не само възнаграждение, ами и стотици хиляди паунди на месец, та плаща и 45% данък. Голямо доверие, няма що.

Е, аз не съм екстрасенс, доверявам се на това, което пише.

# 9 632

Ами не всички са получили помощ от родителите си, не всички са рентиери....

Това какво общо има с факта как всеки , който иска да получи повече лапачка в Англията трябва да е добре дошъл? Обгрижен, настанен и зачислен на голяма заплата?

Ако ще е така работата скоро ще ви свърши лапачката и ще останат само рентиерите....а стадото мигриращи ще се насочи към следващата тучна ливада. Докато все още има ливади за пасене...

hahaha

# 9 633
Аз пък съвсем без емоции ти казвам, че регистрираните у нас доближават 10 000, а колко са нерегистрираните нелегално преминаващи границата? Тази статистика няма да я намериш никъде, по простата причина, че са НЕЛЕГАЛНИ, нали се сещаш?

От къде е това инфо?

11 000 са с регистрирани молби за закрила до 02.10.

Скрит текст:
ДЪРЖАВНА АГЕНЦИЯ ЗА БЕЖАНЦИТЕ
ПРИ МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ

СПРАВКА

ЗА МЕСЕЦ АВГУСТ 2015 г.

Брой лица потърсили закрила                             1447 лица от 17 държави (в т.ч. 397 деца)

Предоставен статут на бежанец                    541 лица от 4 държави (в т.ч. и на лица      без гражданство)

Предоставен хуманитарен статут                        116 лица от 3 държави (в т.ч. и на лица                       
                                                                                 без  гражданство)   

Отказ за предоставяне на статут на бежанец     36 лица от 11 държави (в т.ч. и на лица   
                                                                                 без гражданство)

ЗА  ПЕРИОДА   01.01.2015 г. – 31.08.2015г.

Брой лица потърсили закрила          10664 лица

Предоставен статут на бежанец          3758 лица

Предоставен хуманитарен статут            654 лица

Отказ за предоставяне на статут на бежанец      464 лица

http://www.aref.government.bg/?cat=8

# 9 634
  • София
Аз пък съвсем без емоции ти казвам, че регистрираните у нас доближават 10 000, а колко са нерегистрираните нелегално преминаващи границата? Тази статистика няма да я намериш никъде, по простата причина, че са НЕЛЕГАЛНИ, нали се сещаш?

От къде е това инфо?

bouquet

То букетчето, добре. Ама тия, дето не се знае какво са получили - нито закрила, нито статут, какво се случва с тях? А тези, които са нелегални? Хайде моля ви се, да си бият камшиците нанякъде, защото на нас не ни трябват. Ако може всичките 11 000 да си ги вземат в Германия и Австрия да им работят, подарявам им ги. Само и само да не стоят тук. Ние си имаме достатъчно проблеми и без тяхното наличие в България. А скоро тези, нашите емигранти (българи/ки в темата), дето много пламенно защитават мигрантите, ще разберат какво се случва. Като им намалят заплатите, а им увеличат данъците. Шерше льо джу, дами. Wink Големите корпорации обожават да има опашка от чакащи за работа пред вратите им. Grinning

# 9 635
  • Другата България
Седи си Джамал в Берлин, и плюе на земята през дупка в зъбите си.
Изведнъж една фея се появява и казва:
- Аз съм либералната фея! Долетях да ти изпълня три желания!
- Вижте, имам дупка в устата си!
Искам да ме излекувате и да имам всички зъби!
Преди Джамал да изрече тези думи, излезе веднага закона
за безплатно лечение и протезиране за социални чужденци,
а на устата му блесна белоснежна холивудска усмивка.
- Липсват ми четирите съпруги и петнадесет деца,
както и родителите, братята и сестрите, родителите,
братята и сестрите на жена ми! Иска ми се да живея
в луксозна вила, както и да имам много пари!
Веднага Джамал се оказа в красива вила!
На масата - текстът на закона за събиране на семейството
за социални чужденци и банкови разпечатки с информация
за получените ползи. Къщата е напълно обзаведена
и оборудвана с електроуреди, в съответствие със
закона за подпомагане при покупката на мебели
и домакински уреди за социални чужденци.
Щастливият Джамал не знаеше какво да иска повече, и попита:
- Искам да бъда истински немец. Не само по гражданството.
Аз искам да бъда синеок блондин, и името ми да е Fritz Schulz!
Преди да успее да довърши изречението си, всичко изчезна и той
се озова сам отново седнал и плюещ на земята през дупка в зъбите.
- Какво се е случи? - попита той феята.
- Не ви е срам, г-н Schulz, да просите от държавата!
Вие трябва да се грижите за себе си! Идете и си търсете работа!

# 9 636
  • София
Скрит текст:
Седи си Джамал в Берлин, и плюе на земята през дупка в зъбите си.
Изведнъж една фея се появява и казва:
- Аз съм либералната фея! Долетях да ти изпълня три желания!
- Вижте, имам дупка в устата си!
Искам да ме излекувате и да имам всички зъби!
Преди Джамал да изрече тези думи, излезе веднага закона
за безплатно лечение и протезиране за социални чужденци,
а на устата му блесна белоснежна холивудска усмивка.
- Липсват ми четирите съпруги и петнадесет деца,
както и родителите, братята и сестрите, родителите,
братята и сестрите на жена ми! Иска ми се да живея
в луксозна вила, както и да имам много пари!
Веднага Джамал се оказа в красива вила!
На масата - текстът на закона за събиране на семейството
за социални чужденци и банкови разпечатки с информация
за получените ползи. Къщата е напълно обзаведена
и оборудвана с електроуреди, в съответствие със
закона за подпомагане при покупката на мебели
и домакински уреди за социални чужденци.
Щастливият Джамал не знаеше какво да иска повече, и попита:
- Искам да бъда истински немец. Не само по гражданството.
Аз искам да бъда синеок блондин, и името ми да е Fritz Schulz!
Преди да успее да довърши изречението си, всичко изчезна и той
се озова сам отново седнал и плюещ на земята през дупка в зъбите.
- Какво се е случи? - попита той феята.
- Не ви е срам, г-н Schulz, да просите от държавата!
Вие трябва да се грижите за себе си! Идете и си търсете работа!

Joy Това сме го видели, ние откъдето се връщаме, те натам отиват... hahaha

# 9 637

То букетчето, добре. Ама тия, дето не се знае какво са получили - нито закрила, нито статут, какво се случва с тях? А тези, които са нелегални? Хайде моля ви се, да си бият камшиците нанякъде, защото на нас не ни трябват. Ако може всичките 11 000 да си ги вземат в Германия и Австрия да им работят, подарявам им ги. Само и само да не стоят тук. Ние си имаме достатъчно проблеми и без тяхното наличие в България.

Около 6000 са с прекратени производства, директор на бежански лагер преди време обясняваше по ТВ, че те само минават транзитно през лагера и изчезват някъде, никой не знае къде.
Не искат ни статут, ни нищо.

# 9 638

От къде е това инфо?

bouquet

То букетчето, добре. Ама тия, дето не се знае какво са получили - нито закрила, нито статут, какво се случва с тях? А тези, които са нелегални? Хайде моля ви се, да си бият камшиците нанякъде, защото на нас не ни трябват. Ако може всичките 11 000 да си ги вземат в Германия и Австрия да им работят, подарявам им ги. Само и само да не стоят тук. Ние си имаме достатъчно проблеми и без тяхното наличие в България. А скоро тези, нашите емигранти (българи/ки в темата), дето много пламенно защитават мигрантите, ще разберат какво се случва. Като им намалят заплатите, а им увеличат данъците. Шерше льо джу, дами. Wink Големите корпорации обожават да има опашка от чакащи за работа пред вратите им. Grinning

Какво букетче? Аз благодаря на жената, че ми каза от къде е инфото. Какво букетче, какви пет лева?

# 9 639
В това видео австрийската министърка на вътр. работи казва, че са върнали повече от 5000 бежанци обратно в България и Румъния, и че трябва да се подготвим за още повече.

Почна се!
Сега това, което  го из***каха, ще го чистят бедните роднини от ЕУ.

http://www.bild.de/video/clip/fluechtling/oesterreich-schickt-fl … to=true.bild.html

# 9 640
Тук има различни справки и отчети
Около 6000 са с прекратени производства, директор на бежански лагер преди време обясняваше по ТВ, че те само минават транзитно през лагера и изчезват някъде, никой не знае къде.
Не искат ни статут, ни нищо.
Странно е как може чужденци да си минават транзитно и никой нищо да не знае. В крайна сметка има "Закон за чужденците в Република България". България не граничи само с държави от ЕС, та да е премахнала граничния контрол. Доколкото знам - има граничен контрол. Всички хора потърсили убежище в Бг са вкарани от каналджии ли?

# 9 641
Тия дни се сетих, че си имаме работа с религия, в която има концепцията "Хиджра"- свещено бягство, когато нещата станат напечени. Та- изобщо не съм изненадана, тия хора нямат идея за локация и бащина къща, щото генетично са номади, за тях най-естественото е да сгънат палатката и да подкарат камилите.

Представяте ли си християните да празнувахме Хиджра наместо Разпети Петък? Ей така след тайната вечеря Иисус да си нарами ятагана и палатката и да се изнесе в друг град, щото в Йерусалим не го обичат и го гонят...

# 9 642
Разбира се, че от каналджии са вкарани, незначително число са влезли през КПП.

# 9 643
В този случай къде са компетентните органи отговорни за изпълнението на "Закон за убежището и бежанците" и  "Закон за чужденците в Република България"  newsm78

# 9 644
Компетентните спят, така е по-лесно. Но не само у нас, ето с истинските бежанци какво става.

"Уошингтън Поуст": Все повече сирийски бежанци се връщат в родината си от Йордания
Все повече сирийски бежанци се завръщат в своята раздирана от война родина от Йордания. Причината е, че не могат да оцелеят в тамошните бежанските лагери след драстичните съкращавания на предоставяната помощ, както и заради това, че не могат да си позволят да стигнат до Европа и чисто и просто заради носталгията към родината, пише The Washington Times.

„Спряхме да получаваме помощ“, каза 47-годишният Аднан, намиращ се в поддържания от ООН бежански лагер до йорданския град Заатари. Той смята да се върне със семейството си в с автобус до границата. Аднан и семейството му са избягали от сирийската провинция Дараа преди три години. 12-членното домакинство се изхранва с купони за храна, и от това че най-големите синове продават зеленчуци.

„Нямаме пари, за да стигнем до Европа“, каза Аднан. В момента той чака пред офиса на ООН в Заатири, за да регистрира семейството си като възвръщенци в Сирия. Планът му е да се установи за известно време в родното си село, а от там да се прехвърли в Турция.

„Хората правят опасен избор“, каза председателят на агенцията по бежанците на ООН в Йордания Андрю Харпър. Според него завръщането на жени и деца в раздираната от война Сирия е „знак за провал в международния режим за оказване на защита“.
Повече от 4 милиона сирийци са избягали от гражданската война в държавата им. Повечето са се заселили в Турция, Ливан и Йордания. Там те не могат да започнат работа и затова зависят от хуманитарна помощ и от сенчестата икономика. Скорошното намаляване на помощта от Световната програма по изхранване за тях е опустошителна.
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5026085

И когато някои от тях успеят да пристигнат, границите вече може да са затворени...

Общи условия

Активация на акаунт