Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 631 234
  • 50 159
  •   1
Отговори
# 9 690
Silverstone, линкът не се отваря при мен.
Вече и при мен не се отваря,а в предварителния преглед си беше ок.Не знам как да го оправя.  Confused
Става дума,че и Орбан нарича ''бежанците'' армия.Все неща,които всеки се досеща,но официалните власти в зап.Европа не признават.

# 9 691
# 9 692
  • София
Ън само не ми казвай, че за положението на пенсионерите в Бг са виновни бежанците!!! Или искаш да кажеш, че пенсионерите са били по-добре преди да дойдат бежанците  newsm78
Това което съм видяле е, че пакистанци, индийци, сирийци, африканци говорят доста добре английски....
Оф, не се справяш с четенето с разбиране, ама това си е твой проблем, няма да се занимавам аз с него. И не, няма да превия гръб в благодарности, че оправяш БВП на държавата с твоите парични потоци за ток и лекарства на възрастните ти роднини. Нагълтали сте се с някакви измишльотини и се изживявате като Христос спасителя на бедна България. То не бива чак толкова самочувствие, трябва и малко реализъм все пак Whistling
А всъщност се изпращат спестените пари от миенето на чинии. Но ги мият в Англия примерно!
Просто тук се нагледах на такива постове, които могат да те накарат дълбоко да се замислиш защо психодиспансерите не си вършат работата!
И в това число нямам предвид никой, с който може да се води от време на време конструктивен спор-нито Ли Лу, нито Герри.

Последна редакция: пн, 05 окт 2015, 23:06 от tzvety26

# 9 693
Ето какво е казала Меркел

In her podcast, Merkel said Germany needed to make clear that those who needed protection would get it but those who were only coming here for economic reasons would have to leave again.

"We need to be even more resolute about that and make that clear," she said.

Значи има план да се разкарат част от емигрантите.

# 9 694
То накрая излезе, че няма държави  hahaha Никъде не се спазват закони, всеки може да се движи свободно и само германците раздават безплатна супа  :35: Вероятно дори на тайна среща обсъждат как в центъра на Берлин да създадът паметник на каналджията......щото държавните органи явно за друго не стават!
E, ние не можем така свободно да се движим, ама ако се наредим до сирийците и се пишем от техните, бихме се вредили с тази безплатна супа. Wink
И аз се чудя, как така им позволяват да нарушават законите на чуждите държави, щото, нали били
мигранти от засегнати от война страни.  Ако някой от нас хукне да погазва закони, ще опищят света.

Това е загадка за мен.
как така стана, че истински страдалци от войната в Грузия или тази в Украйна ги държаха стриктно навън, без никакъв шанс да дойдат да се спасят тук, а сега идват на тълпи, на тълпи,повечето от които изобщо нямат страдалчески вид.
Преди околко седмица се срещнах случайно с моя позната грузинка тук, учила германистика. Жената се разплака със сълзи. Каза ми ясно и кратко: аз съм виждала страдалчески, измъчени лица от бомби и война. Тези, които сега идват НЕ са такива! Защо моите сънародници бяха отпъдени, а тези влизат безпрепятствено?!
Въпрос без отговор.
iany , тази мантра я повтарят вече доста време. Че има процедура част от дошлите да ги връщат е ясно, въпросът е защо се допусна да влязат тези маси и по този начин. Бежанци са идвали и друг път в Германия, Ли Лу писа за Австрия, която има практика още от  60- те години да приема бежанци.
Сега обаче има очевидна разлика.

# 9 695
  • България
Проблемът не се решава само с вдигане на стени  по морета и планини и отстрелване на всеки, които се приближи, а най-вече със създаване на условия за нормален живот там, откъдето идват,

Категорично не съм съгласна.
По-голямата част от света извън Европа има условия за живот, които по нашите критерии не са нормални. И тъй като е очевидно, че тук се живее по-добре, отколкото там , и тъй като Европа ги покани, те пристигат.
Кой да им създава условия? И на кого по-точно? На цяла Африка и Близкия Изток? Трудна работа. Да не кажем невъзможна. Като си поставяме невъзможни цели, оправдаваме бездействието си.

А иначе, да си кажа притесненията от последните дни.
Тоталната липса на информация по медиите.
Цензура ли е, автоцензура ли, те си знаят.
Единствено по България он Еър, дали защото са частна ТВ има предавания по темата.

Като са захлопнали информационните канали, а са отворили портите, не знам какво ни чака.
И другото ми голямо притеснение е по отношение на заразите, които тълпите вкарват в Европа. Като се съчетае това с нарушаване на имунизацоннния календар у нас и в Европа, не ми се мисли какво още, освен терористични клетки си внасяме в момента.  

Нещо се е получило с цитата- това мнение е на Vapor.
Моето е горе долу, като твоето, като цъкнеш на цитата и малко по-горе ще го намериш, после мисля беше коментара на Vapor, и малко по-надолу последния на Diana D,
Скрит текст:
Vapor ,MoiraneD явно споделя мнението на поне 51% от германците и на германският президент Гаук,който каза,че Германия поне не може да го прави-не и до безкрай. Физически не е възможно. Кое точно ти е гнусно в изказването на  MoiraneD? Че се роят като хлебарки?-ами така е и статистиките го доказват. Че са необразовани? И това е вярно-по данни от нашия комитет за бежанците само 10 % от тях имат образование по-високо от НАЧАЛНО. С висше образование са 0%. Че са агресивни? Ами агресивни са-бият се помежду си в лагерите и насилват собствените си жени и деца. Кое беше гнусното в изказването? Че не топли толерантната ти душа? По-скоро,че  някой говори  относно бежанците и трябва да му се затвори устата-казва лоши истини ,а това не е позволено. Давай,продължавай -ако не можеш да кажеш нищо за информацията,обяви мнението на някого за гнусно. Подкрепям изказването на MoiraneD-Европа не е длъжна и не бива да приема тези тълпи от нашественици,особено така безконтролно. Много хора говореха за важни неща-важни за България и българите,които бяха покрити с лавина от глупости и дребнави лични заяждания към всеки,несподелящ  твоята позиция. Лично от теб.
Лично аз спирам да пиша в темата. Писна ми да споделям информация и да бъда въвличана в спорове за дребни детайли без значение,от хора непознаващи правото,но активни в манипулациите и дискредитирането на всяка нехаресваща им информация. Ако информацията е доказана без съмнение,както направих аз с коментара на новия закон за бежанците,или MoiraneD с нейните статии-започва се с лични коментари. Прочети ми сигнатурата и ще се познаеш.  Тъни си в блажено неведение и си крепи розовите очила,щом така ти харесва-на мен това ми се струва пълна простотия.
много точен  Peace и това е моя последния по темата.
Лично за себе си, не виждам смисъл да споря с неуморни св.Терези и да търпя пискането им при всяка написана истина или пуснат линк.
  Вятър, все още има информация, но по-трудно се намира. Запада започва да се затваря, ние ще имаме подърък. Господ да ни е на помощ, защото политиците ни не стават за нищо.  Praynig
  А, да и за вечно неразбралите, когато не им изнася на БХК душиците.
Председателят на Съвета Доналд Туск призова Турция да спазва споразуменията за реадмисия на нелегални имигранти и за охрана на границите.
  http://bnr.bg/post/100609547/redjep-taiip-erdogan-otvoreni-sme-z … prosa-s-bejancite

Последна редакция: пн, 05 окт 2015, 23:24 от MoiraineD

# 9 696
Ето какво е казала Меркел

In her podcast, Merkel said Germany needed to make clear that those who needed protection would get it but those who were only coming here for economic reasons would have to leave again.

"We need to be even more resolute about that and make that clear," she said.

Значи има план да се разкарат част от емигрантите.
Да, де -  план има, но процедурите са толкова тромави, че отнемат понякога и години.
И не всички, които не са получили убежище напускат, по точно много малка част от тях.
Прилича ми на преливане от пусто в празно.
Ще си ги дондуркат доста време и ще търсят начин да ги тръснат на нечия чужда глава.

# 9 697
Вече се повтаряме като стари бабички .
Имало план и ще ги депортират ама на кукуво лято . Не четохте ли , че може и да не получат статут ,
но пак остават поради хуманитарни прични .И тези, които остават , ще доведат по 8 ронини .За всички ще има бежанци - не се карайте .

# 9 698
Имало план и ще ги депортират ама на кукуво лято . Не четохте ли , че може и да не получат статут ,
но пак остават поради хуманитарни прични .И тези, които остават , ще доведат по 8 ронини .За всички ще има бежанци - не се карайте .

Joy Joy Joy
Пу, първа в списъка!
Да не ме пререди някой! : Naughty

# 9 699
Да обереш каймака  Twisted Evil

# 9 700
  • София
Преди околко седмица се срещнах случайно с моя позната грузинка тук, учила германистика. Жената се разплака със сълзи. Каза ми ясно и кратко: аз съм виждала страдалчески, измъчени лица от бомби и война. Тези, които сега идват НЕ са такива! Защо моите сънародници бяха отпъдени, а тези влизат безпрепятствено?!
Въпрос без отговор.

Отговарям: Защото за господа джу комунизмът е по-страшен от мюсюлманството. С тъпите мюсюлмани може да се справят, но с тъпите комунисти - нц. Wink Тъпите мюсюлмани не застрашават богатството им, обаче комунистите застрашават и още как! Защото за господа джу парите са по-важни от живота. Комунистите представляват заплаха за тях, мюсюлманите - не. Затова предпочитат мюсюлманите, пред източно-европейците. Защо? Защото някои от източно-европейците още носят комунистически идеи, които по същество не са толкова лоши всъщност. Комунистическата идеология като цяло не е лоша, опитите за изпълнението й обаче бяха - а есенцията й е, че няма богати и бедни. А господа джу това не могат да го преглътнат.

Последна редакция: пн, 05 окт 2015, 23:35 от Popule

# 9 701
  • София

Laughing  Joy
И каква стана сега тя? Първо били 800 000, макар че те немците и при няма и толкова закъсаха. Сега излиза, че всъщност щели да са 1.5 милиона. Пък взели, че сметнали обезпокоените немски тикви, че заради законите, които позволяват да довтаса и цялата челяд на мигрантите със статут, демек по между 5-8 души на калпак,  сметката набъбва до 7+ милиона за 2-3 години само. И хоп, осъзнават, че ресурсите им няма да стигнат за толкова милиона, които идват и започват с Дай, Дай, Дай.

Колко от тези милиона са добре образовани - бъдещи лекари, физици и учители, склонни да се интегрират, а не викат Аллах Акбар до припадък и да се трепят помежду си - както и сега правят по лагерите, оставям на съфорумското живо въображение да отгатне  Flutter

# 9 702
Т.е. да разбирам, че тук единствената приемлива теза е: процедурите са тромави и Европа ще бъде превзета от мюсюлмани, след което Европа ще се сгромоляса и с гръм и трясък. Германците са тъпи, недъгави и безпомощни и не знаят какво да правят. Ако някой напише нещо различно, веднага другарката излиза да тропа по дъската с показалката и да казва не се разсейвайте!!! Единствената приемлива теза тук е:...

# 9 703
Въпрос без отговор.

Отговарям: Защото за господа джу комунизмът е по-страшен от мюсюлманството. С тъпите мюсюлмани може да се справят, но с тъпите комунисти - нц. Wink Тъпите мюсюлмани не застрашават богатството им, обаче комунистите застрашават и още как! Защото за господа джу парите са по-важни от живота. Комунистите представляват заплаха за тях, мюсюлманите - не. Затова предпочитат мюсюлманите, пред източно-европейците. Защо? Защото някои от източно-европейците още носят комунистически идеи, които по същество не са толкова лоши всъщност. Комунистическата идеология като цяло не е лоша, опитите за изпълнението й обаче бяха - а есенцията й е, че няма богати и бедни. А господа джу това не могат да го преглътнат.

Аз пък съм чувала точно обратното от разни леви западняци, че ние сме предали идеята за комунизма. Също съм чувала някакви тотални фантасмагории в западни държави на публични дискусии, как тук хората от див ентусиазъм са работели безплатно и са строили заводи и фабрики от любов към соца.

# 9 704

Колко от тези милиона са добре образовани - бъдещи лекари, физици и учители, склонни да се интегрират, а не викат Аллах Акбар до припадък и да се трепят помежду си - както и сега правят по лагерите, оставям на съфорумското живо въображение да отгатне  Flutter
Сега помежду си се трепят, ама като почнат да трепят наред от нервност и напрежение тези екзалтирани тълпи?
Не ми се мисли, а имам близки там. Sad

Общи условия

Активация на акаунт