Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 631 037
  • 50 159
  •   1
Отговори
# 9 750

И кои са боящите се от социализма европейци? Я виж кой управлява Франция, я виж политиката на Швеция. Теорията ти е куха.

Хайде да не бъркаме социализмът във Франция и Швеция с това, дето го живяхме 45 години, много моля! То много лесно да бъдеш социалист в развита пазарна икономика с натрупан капитал от несоциалисти /такива, дето по комунистическо се наричаха "изедници на народа"/! Такъв соц, какъвто имаше у нас и сме го живяли, не са виждали на живо нито от Франция, нито от Швеция и няма да го изтърпят пет минути.
П.П. Като казахте за толерантността на прекрасната Европа, вярно че има много богати, да вземат толерантните европейци да си раздадат богатството на бедните, че да има за всички и да им е добре на толерантните души. То всъщност това е идеологията на комунизма! Ма нещо не съм забелязала той да е на почит.

# 9 751
Нали си има тема за бригадите?Да се върнем на емигрантите.

# 9 752
Болшинството емигранти, които са без документи ще бъдат депортирани към............................? След като не може да се докаже от къде са дошли Thinking

Нали имало арабисти да ги отсяват кой откъде е, предполагам ще ги депортират там, откъдето им се струва най-вероятно да са, освен ако не си признаят сами.
Въпросът е докога ще издържи Европа, съотношението пристигащи и депортирани е далеч от  еднакво.

Всеки един ще го разпитват различни специалисти по арабски езици, докато установят какъв точно диалект говори? ooooh! Няма начин, ако навлязат само в Германия 1,5 млн, както се очаква. Обикновено реалността надхвърля очакванията....Възможностите са:
-да оставят всички в Германия, ако пожелаят, като силно редуцират или дори премахнат помощите след определен период.
- да ги депортират към други европейски страни, които не успеят да отстоят интересите си.
- да изпуснат напълно контрола и самите мигранти да започнат да се разселват из други европейски страни, в които успеят да намерят място за себе си. Някои може и да се върнат откъдето са дошли, ако с изненада установят, че у дома в Северна Африка или Бангладеш, Пакистан и...... е по-добре, отколкото скитник из улицата в студена Европа.

# 9 753
# 9 754
Аз предполагам, че германците няма да удържат дълго, няма как да имат свободни сгради за милион желаещи, а на -20, разквартировани по палатки из Европа, изобщо не ми се вярва да стане.
Ние не можем да им осигурим жилища, вчера гледах репортаж от Столипиново, българските семейства там не спират да страдат, деноннощно маанета, кочина страшна, общината започнала тях да изнася от гетото, че са по-малко, но сградният фонд не достига.

Нямат интерес сега да ни приемат, ако решат да си пазят външните граници, нали трябва тълпите да хартисат някъде.

# 9 755
  • София
П.П. Като казахте за толерантността на прекрасната Европа, вярно че има много богати, да вземат толерантните европейци да си раздадат богатството на бедните, че да има за всички и да им е добре на толерантните души. То всъщност това е идеологията на комунизма! Ма нещо не съм забелязала той да е на почит.

Мдам, нали уж всички хора са създадени равни, което е мантрата на толерантността? Е, като са равни, защо едни са по-умни, други са по-богати, трети тичат по-бързо, четвърти са убийци, пети муфтят системата, шести са по-красиви и пр. и пр.? Нали уж сме еднакви? Като са толкова толерантни богатите западно европейци, да вземат да помогнат на бедните ама истински - да си раздадат личните спестявания и активи и тогава НАИСТИНА ще повярвам, че са толерантни. А до тогава, аз твърдя, че не са и са демагози. При това положение не желая да разделям това, което имам с хора, на които не желая да помагам поради ред мои си причини. Демагогията за толерантността господата от Брюксел, заедно с фрау Меркел, да си я продават другаде, аз не искам да им я купувам.

Българите трябва да си отстояваме свободата да казваме НЕ на нещата, които не ни харесват. И тъй като сме живяли 500 години под мюсюлманско робство смятам, че трябва да отстояваме желанието си да НЕ допускаме мигранти, които са мюсюлмани, да се заселват трайно в държавата ни, нито пък да я тъпчат, преминавайки през нея като през автомагистрала. Не искам квоти, искам затваряне на границите, здрава охрана и незабавно депортиране на хора (към където пожелаят, кеф им Германия, кеф им Турция или където пожелаят), които са дошли тук непоканени. "Бежанци" идващи да търсят закрила от мирна Турция и Гърция не желая!

# 9 756
Видях, ама в сегашната ситуация смятам на никого не му е до Шенген, а и си мисля, че по-добре да не сме там, и без друго ни смятат за втора ръка хора, няма нужда да ни натрисат и хот спотове под претекст че сме вече външна шенгенска граница. Като цяло ми е писнало от съюзи, в които имаме само задължения, но не и права. То се видя, че никакъв Шенген не важи за определени орди, та много вероятно е да бъде ревизирано и това споразумение.

# 9 757
  • София
Гледам в новините стачкуват имигрантите,против лошите условия и храна.А времето още е хубаво.Какво ще правят през зимата, май обещаните им пари, коли и палати се изпариха?И кой ще си изпати от скитниците и прошляците - обикновените хора.Други пък митингуват против имигрантите, наричат Меркел предател.

# 9 758
Скрит текст:
Блиц ще ми извадиш за историческо доказателство? Браво!
Говорила съм с доста хора. Явно съм заобиколена от реститути, дребни буржоа и репресирани интелектуалци.

Офф, добре, ето ти нещо друго. Приятно четене.
http://old.duma.bg/2006/1106/131106/iskam/isk-5.html

Дай ти сега нещо за плановете за депортация на бежанците и спирането им да навлизат в ЕС.

Дума?! Каква изненада! Thinking

Ето специално за теб статия от световния сайт на социалистите. Жалват се хората, че Германия депортирала по 50 000 на година: https://www.wsws.org/en/articles/2003/10/germ-o02.html
Момиче, престани да се излагаш. Вземи чети малко, просвети се. Аз самата съм била неплатен и ентусиазиран бригадир - в гимназията и в университета ни водеха по бригади, където помагахме в селското стопанство съвсем безвъзмездно за прибиране на реколта и за производство на консерви. И трябва да ти кажа, че това са едни от най-хубавите ми спомени от това време. А след Втората световна война много хора са ходили по собствено желание и с ентусиазъм да строят пътища, фабрики, железопътни артерии. Да, има такова нещо като безплатен ентусиазъм и любов към Родината. Но ти, като един емигрант, тези неща не ги цениш и не ти пука за тях. Но поне не омаловажавай идеите на другите. Кюткай си там в новата си Родина и недей да дезинформираш по форуми, че е срамота. Като не познаваш историята, мълчи си по тези въпроси. Мързелът и комерсиалността (любовта към парите), ще затрият този свят, защото всички други духовни ценности, които човек може да има, са избутани на заден план.

Свидетели сме как от любов към парите, се затрива цял континент в момента - Европа.
[/quote]

Ти спри да се излагаш. Кой в днешно време ще ти ходи на безплатни бригади, от любов и с ентузиазъм за родината?! Вие сте ходили едно време, защото е било задължително, хубаво ви е било, защото сте били млади и сте го гледали като готин купон. В днешно време да предлагаш подобно нещо, означава, че просто нямаш никаква връзка с действителността.  Peace

Мързелът и любовта към парите са един от двигателите на светът, та не знам дали точно ще го затрият, ама залудо не стой залудо работи, нали? Peace

Нито се затрива Европа в момента, нито причината за емигрантите тях е любовта към парите. Peace

# 9 759
  • Сред мелниците

Написа някой преди сума ти страници, че в Германия има политика по депортиране. Само че не, не може да се вярва на това. Просто пречи процеса на самонавиване и самонадъхване, че на Европа и предстои унищожение.
Ето чети още, екстрадират ги редовно: http://news.yahoo.com/europe-spends-11-3-bn-euros-deporting-migr … ts-064015082.html

Абе, написал, написал, колко му е да напишеш! Да беше дал и някакви конкретни числа. С линк , че да му видим източниците. Иначе просто си пълним темата с успиващи лакърдии. За радост на мама Меркел.

Ето ти можеш да дадеш пример.
 Копни, да видим къде в твоя линк се казва,  как депортира ЕС , при сегашната вълна имигранти. Колко човека е върнала от лятото на 2014 до сега? Може да копираш и текст  къде ги е разтоварила.

Аз ще съм най-успокоена, ако видя че наистина връщат всички, които нямат право на статут.
Самият факт, че никъде няма официални данни говори, за какво  newsm78
Хич да не говорим, че те не знаят колко ВЛИЗАТ , че да им сметнем частта на депортираните...Но това е друга тема.
Кой губи ако се знаят числата? Дали пък няма малко да охладим мераците на следващите талази?

Може пък верно да не съм видяла. Ще се извиня моментално.  Давай, пускай!

Иначе видях в твоя линк, как  Европа харчи парите на данъкоплатците в последните 15 год.
Цитат
European countries have spent 11.3 billion euros in the last 15 years on deporting illegal migrants and another 1.6 billion euros on border control around "Fortress Europe", journalists said in a study published Wednesday.

# 9 760
  • София - Рим и обратно

Мдам, нали уж всички хора са създадени равни, което е мантрата на толерантността? Е, като са равни, защо едни са по-умни, други са по-богати, трети тичат по-бързо, четвърти са убийци, пети муфтят системата, шести са по-красиви и пр. и пр.? Нали уж сме еднакви? Като са толкова толерантни богатите западно европейци, да вземат да помогнат на бедните ама истински - да си раздадат личните спестявания и активи и тогава НАИСТИНА ще повярвам, че са толерантни. А до тогава, аз твърдя, че не са и са демагози.
А, добро утро. Обръща ми се стомахът, като почнат разни ояли се дами и господа да проповядват за "толерантност" Sick.

# 9 761
Гледам в новините стачкуват имигрантите,против лошите условия и храна.А времето още е хубаво.Какво ще правят през зимата, май обещаните им пари, коли и палати се изпариха?И кой ще си изпати от скитниците и прошляците - обикновените хора.Други пък митингуват против имигрантите, наричат Меркел предател.
Аз искам да ги видя като се намали БВП-то и на всеки работещ или пенсионер му се бръкне в портмонето какви толерантни курабийки ще пекат.....Щото на теория всички сме бели и добри, ама в действителност - виж реакцията на държави от Източна Европа, които знаят що е бедност и мизерия. Мисля, че западните политици нямат връзка с реалностите /пък нашите нали козируват и слушат, та не ми се коментират въобще/. Хайде да видим сега прочутото с дисциплината си немско общество как ще се справи срещу 400 човека, които се бият с метални прътове за храна. И това е само началото.

# 9 762
Връщам се от едноседмичен предстой в Германия и съм пропуснала над 100 страници от темата. За жалост няма да имам време да наваксам с четенето.
Искам само да ви споделя, че там все още не разбират какво ги очаква. По границите, от които минахме нямаше нито един бежанец, беше съвсем спокойно, животът си тече по най-прекрасния начин. Извозването на така наречените бежанци явно е добре организиран процес и не пречи на нормалния живот. Срещу хотела, в който бяхме отседнали имаше контейнери с бежанци от Албания и Косово и от прозореца на стаята ни можеше да се види, как не спят по цяла нощ, обикалят на смени квартала и търсят какво да откраднат. Засега явно не ги блазнят градинските джуджета, не знам дали нещо друго е изчезвало, но скоро ще почнат да пищят от тях.
Говорих с много германци, имам чувството, че темата не ги засяга много, Германия била длъжна да ги приема, щели да се интегрират, както са се интегрирали турците/ май още вярват на това/, след 3 години щели да ги върнат, ако в Сирия се оправи положението и т.н. Новините по радио и телевизия са по 5-10 минути и обикновено за мигрантите се казват по 3 изречения, но вчера хванах едно предаване, в което се показваше, как вилнеят по лагерите и се бият и полицията не може да ги озапти. Мисля, че благосъстоянието, високият стандарт и спокойствието, на което германците са се наслаждавали години наред, им е замъглило съзнанието и им пречи да оценят ситуацията реално. Видях списания, на които основната тема беше - Как да разбираме по-добре исляма и Как да помогнем на травматизираните от войната да преодолеят травмите. Просто е потресаващо, колко индиферентно е обществото и коментарите срещу Меркел и политиката и са само в нета. Прочетох в Шпигел абсурдното мнение на шефа на Червения кръст в Германия, че по пътя на бежанците трябва да има подкрепителни пунктове, медицинска помощ и сигурност, за да не умират в морето. Само дето не казваше, че трябва да им се резервират самолетни билети и да се откарат директно в Германия. Скоро ще избухне бомба, сигурна съм, във видеото с побоищата, което гледах, мигрантите казваха, че Германия само обещавала, а нищо не правела по техния въпрос, германските политици били не по-добри от режима на Асад, те не били свикнали мъже и жени да спят в едно помещение и не искали да ходят в тоалетни, къдоте ходели християни. Поресаващо. И още по-потресаващо е, че това се толерира.
Съжалявам, ако съм повторила нещо, което вече е написано, но както казах, пропуснала съм доста страници.

# 9 763
Т.е. да разбирам, че тук единствената приемлива теза е: процедурите са тромави и Европа ще бъде превзета от мюсюлмани, след което Европа ще се сгромоляса и с гръм и трясък. Германците са тъпи, недъгави и безпомощни и не знаят какво да правят. Ако някой напише нещо различно, веднага другарката излиза да тропа по дъската с показалката и да казва не се разсейвайте!!! Единствената приемлива теза тук е:...

Правилно си разбрала.

http://dnes.dir.bg/news/Germania-emigratzia-20206931?nt=4#
Расте броят на българите и румънците, които искат да се установят в Германия, показва проучване.

Германският институт за пазара на труда и професионалното развитие публикува изследване за миграцията от България и Румъния, което показва нарастващ брой на румънци и българи, насочващи се към Германия, пише австрийският вестник Die Presse, цитиран от в. "Сега".

За 2015 година няма конкретни данни за българите и румънците в Австрия.

Проучването показва, че 12 хиляди души от България и Румъния са имигрирали в Германия само през август 2015 година. Според изнесените данни тази година се очаква от 130 до 150 хиляди българи и румънци да се преместят в Германия. През 2014 година в страната пристигнаха между 125 и 130 хиляди души от двете балкански страни.

В момента в Германия живеят 637 000 българи и румънци.

http://www.chronicle.bg/%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%b8%d0%bd%d0%b8/%d0 … 0%b8%d1%82%d0%b5/

Германският кабинет одобри нов закон за предоставянето на убежище, който цели да намали броя на имигрантите от балкански държави, съобщава BBC.

Промяната, която трябва да бъде и парламентарно одобрена, ще попречи на хора от Косово, Черна гора и Албания да търсят убежище в Германия.

По-рано този месец Германия върна контрола по границите си, за да забави притока на имигранти и бежанци. Според данните на ООН, от началното на годината 514 000 души са стигнали до Европа през Средиземно море. Около 3 000 души са загинали или изчезнали при опит да стигнат до Европа.

Германия очаква между 800 хиляди и 1 милион души да потърсят убежище през 2015 година, което е с четири пъти повече от миналата година.

Въпреки че по-голямата част от хората, търсещи убежище, са сирийци, близо 40% от молбите са от страни в Западните Балкани, като Косово, Албания и Сърбия.

# 9 764
  • София - Рим и обратно
Е, и?
Пак ли ще се дъвче същата боза - българите имигранти са повече и по-неприятни от "бежанците" в Германия. Ами не е вярно.

Общи условия

Активация на акаунт