Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 630 853
  • 50 159
  •   1
Отговори
# 9 795
Проблемът с непридружените деца е сериозен, от години. Дъщеря ми беше ходила преди 3 години от училище по проект в център за такива деца до Брюксел; малки се били децата 5-8-10 годишни; поиграли са си тях, носиха са фулмастри и листове за да порисуват; децата все са питали колко е часът за да дойде време за хранене, чакали са с нетърпение часа за хранене.

Децата-бежанци без придружител в шведско не са хич малки
Младежи на по 20+, опитващи се да минат на под 18, правят им специални прегледи за установяване на възрастта
Наричат ги "брадати деца"
Масово се забъркват в обири по молове и домове
И уж сами, а след време се оказват с огромна рода

# 9 796
не вярвам да приемат само с паспорти. Къде отиват другите тогава?
Е, да не си измислям. То и аз съм гледала по телевизията, не живея на границата.
Пуснах германски репортаж на ZDF от 25.08.2015 Simple Smile

"You dont have a passport, you have to leave the train."

Още в началото на видеото е.
Става дума за Rosenheim, на няколко километра от Залцбург.

Виж и как пребъркват и малките деца дори, косата им дори опипват.
На седмата минута някъде. А на петнайстата ще видиш как разпитват бежанците, преди да влязат в Camp for refugees. Не е като да не ги проверяват!

Има и кадри от границата.
А къде отиват, след като ги свалят, така и не казаха. Явно обратно в Залцбург.  Peace

# 9 797
Ли Лу, нещо не се разбираме с тебе. Ясно ми е за какво говориш, аз споделям моите впечатления. На НИТО една граница не ни провериха колата, не проверяваха и другите коли, само документи, а нали се сещаш, колко души мога да се скрият в една кола и да минат незабелязано, нашата е комби, а минават и ванове. Това, че някъде си пребъркват и децата е отделен въпрос, явно каналът е от там, но това не изключва минаване и през други граници. И когато говорят, че са затворили границите, би трябвало да означава, че се проверяват ВСИЧКИ граници, а не само една, откъдето минава основният поток. Изобщо не става дума за това, че си измисляш. Остави ги влаковете, масово се крият по тирове и коли.

# 9 798
На НИТО една граница не ни провериха колата, не проверяваха и другите коли, само документи, а нали се сещаш, колко души мога да се скрият в една кола

Да, де, разбрахме се.  Hug
В Унгария наистина сте имали късмет според мен. Моята приятелка е пътувала сама миналата седмица насам и въпреки това са я свалили от колата и са вкарали някакви кучета да душат. А тя, каквато е гнуслива. После и куфара са и свалили от багажника, някакво покривало.. Доста време е чакала. Но аз се майтапих, че явно им е била подозрителна, точно защото пътува съвсем сама в тази криза.

# 9 799
  • MI
Не съм влизала доста време в темата, но като гледам не съм изпунала много. Превърнала се е в нещо като клуб на носталгично настроените (бригадите и т.н.) русо- и германофили  Laughing Странна ми е комбинацията от русофилия и германофилия, но пък наполедък не се учудвам от нищо, и по-странни комбинации помни иторията... Иначе като други държави имаха проблеми не ви беше жал, сега големи сълзи се леят. Странна работа  Whistling

Малко е останала информацията по темата, предполагам поради оскъдните новини напоследък. Единственото интересно което видях е, че Ердоган вече преговаря с ЕС. За какво точно - не се знае. Предполагам че ще се разбере след срещата на 15ти...

# 9 800
Възможно е, зависи на коя граница. Ние си минавахме по царския път и ни поглеждаха паспортите с отегчение, никакъв интерес не проявиха към нас, пък и към всички останали. Потокът си течеше.През Унгария не сме минавали, но приятелка мина и каза, че също не е имало проблеми.
Ердоган преговаря за безвизов режим за турците. В замяна на това ще задържи мигрантите. Уж. Аз на турчина не му вярвам.

# 9 801
  • София
Нели, кви русофили и германофили те гонят, не ми е ясно. Но пък типично за теб е да пропуснеш някакъв брой страници, след което да влезеш и с леко подигравателен тон да заявиш колко сме скучни. Измисли нещо друго, моля, че вече ти самата адски взе да доскучаваш с този ''похват''.

А, и прочети малко назад. Белким видиш и някои линкове.

# 9 802
 *Emia* вие през Хърватска и Словения ли минахте?

# 9 803
*Emia* вие през Хърватска и Словения ли минахте?
Да.

# 9 804
Ердоган преговаря за премахване на визите за турски граждани за ЕС.Гледа да го изтъргува срещу помощ за мигрантската криза.А в Германия мои близки казват, че темите свързани с това нашествие не са често давани по медиите.По-скоро темата за скандалът свързан с Фолксваген преобладавал.Ние сме по-чувствителни на тази тема, а там продължават да я неглижират.Докога?

# 9 805

Ли Лу, Не мога да не кажа, че твоята приятелка е доста смело сърце! Аз не бих тръгнала сама!   bouquet

# 9 806
Там на границите тълпи има ли, или вече всички са на границата Австрия/Германия?

# 9 807
  • MI
Таис, прегледах по диагонал какво е писано. Очевидно не се задълбочих в някои теми като за бригадите например  Laughing Прегледай и ти последните 50 траници например, така, без да четеш подробно, и ми кажи какъв процент е полезната информация по темата (другите линкове не се броят
0. И дали няма голям плач за росия и битки епични за  Русия. Не казах че липсва информация, а че е много, много малко. Но в интере на истината и в новините е така. Предполагам че това е причината. Затова и не смятам да вися в темата до появата на новини.

# 9 808
Проблемът с непридружените деца е сериозен, от години. Дъщеря ми беше ходила преди 3 години от училище по проект в център за такива деца до Брюксел; малки се били децата 5-8-10 годишни; поиграли са си тях, носиха са фулмастри и листове за да порисуват; децата все са питали колко е часът за да дойде време за хранене, чакали са с нетърпение часа за хранене.

Децата-бежанци без придружител в шведско не са хич малки
Младежи на по 20+, опитващи се да минат на под 18, правят им специални прегледи за установяване на възрастта
Наричат ги "брадати деца"
Масово се забъркват в обири по молове и домове
И уж сами, а след време се оказват с огромна рода

Има и по-големи непридружени непълнолетни. Първата подготвителна година по нидерландски език в Гент, дъщеря ми имаше в класа си едно момче от Непал на 16г., непридружен, въпреки, че имаше пълнолетен брат, дошъл по-рано в Белгия; имаше и 17 годишен непридружен афганистанец, без роднини (какво правеше в Белгия не беше ясно, много религиозен, в конфликт с другия афганистанец от другото племе; един ден се беше сдърпал с приятелката на дъщеря ми от Полша, щял да и отреже езика, това като заплаха; тя му казала да се държи както трябва в Европа; други момчета скочи да защитават момичетата; пълен цирк; учителят по физическо се беше намесил навреме; после обяснявал на децата от Европа, че афганистанеца идвал от друга култура и там не е свикнал жена да му отговаря, да проявят разбиране; на афганистанеца не знам какво му е обяснявал, но не контактуваше повече с момичетата, за да не оплеска нещата.

# 9 809
Там на границите тълпи има ли, или вече всички са на границата Австрия/Германия?
Никакви тълпи нямаше, дори на границата на Австрия с Германия. Ако няма задръстване се минава транзит. Виж по магистралите в Германия доста зор видяхме, ремонти, задръстване, там се караше бавно и внамателно. До 20 км стигаха задръстванията, но това няма нищо общо с нашествениците.
Просто си влизат хората организирано и започват да предявяват искания. Надявам се сте видели видеото с побоите в лагерите.

Общи условия

Активация на акаунт