Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 630 850
  • 50 159
  •   1
Отговори
# 9 810
  • София
Току-що изпратих колата на дъщерята за Брюксел.Шофьора на буса каза,че минавал през Румъния, по-дълго пътуване, но по-спокойно било.

# 9 811
  • София
Таис, прегледах по диагонал какво е писано. Очевидно не се задълбочих в някои теми като за бригадите например  Laughing Прегледай и ти последните 50 траници например, така, без да четеш подробно, и ми кажи какъв процент е полезната информация по темата (другите линкове не се броят
0. И дали няма голям плач за росия и битки епични за  Русия. Не казах че липсва информация, а че е много, много малко. Но в интере на истината и в новините е така. Предполагам че това е причината. Затова и не смятам да вися в темата до появата на новини.
Да, и по новините няма много инфо. Но пък ето всъщност, новината от вчера за тайния доклад на правителството, за който е писал Билд, и за който четох в английската преса, е наистина много важна - обсъждахме го до късно снощи. Според доклада, бройката всъщност ще е 1.5 милиона, а като се сметнат роднините, които се очаква да дойдат, набъбва до 7+ милиона души, само за година-две. В самия доклад пише, че ресурсите са под заплаха - просто няма как да стигнат. И че вече редица градове изнемогват.

Това маловажно ли е според теб  Thinking

# 9 812
Горното ме подсети да проверя за Хърватска и Сърбия.
Явно и там ще има затворена граница най-скоро. Това е от вчера. Унгария иска 41 километра ограда, а след това Хърватска може би ще пуска бежанците през Словения, но, ако Австрия затвори границата със Словения, Хърватска няма да приема повече бежанци и ще вдигне ограда със Сърбия. А Австрия чака Германия да спре да взима... Голямо домино  Simple Smile

Скрит текст:
Ли Лу, Не мога да не кажа, че твоята приятелка е доста смело сърце! Аз не бих тръгнала сама!   bouquet

Който слуша Рамщайн, не го е страх от нищо  Laughing Hug
Тя си пътува много сама, свикнала е. Аз само веднъж бях с нея преди сто години на път за Полша, та къде ли не не ни проверяха. И аз на всяка контрола: "Тези да не са фалшиви полицаи, не спирай". А, като се стъмни и виснахме на опашка в Острава, щях да е напикая, но не слязох до тоалетна... Умря си да ме подиграва.  Blush

# 9 813
По магистралите в Германия зор си беше и лятото /4ч. ни се удължи пътя заради ремонтите и летния трафик/ - два пъти минавахме от там. Иначе още в края на юли бежанците от Кале правеха проблем на Ламанша, но пък карабинери имаше доста...

# 9 814
  • MI
Скрит текст:
Таис, прегледах по диагонал какво е писано. Очевидно не се задълбочих в някои теми като за бригадите например  Laughing Прегледай и ти последните 50 траници например, така, без да четеш подробно, и ми кажи какъв процент е полезната информация по темата (другите линкове не се броят
0. И дали няма голям плач за росия и битки епични за  Русия. Не казах че липсва информация, а че е много, много малко. Но в интере на истината и в новините е така. Предполагам че това е причината. Затова и не смятам да вися в темата до появата на новини.
Да, и по новините няма много инфо. Но пък ето всъщност, новината от вчера за тайния доклад на правителството, за който е писал Билд, и за който четох в английската преса, е наистина много важна - обсъждахме го до късно снощи. Според доклада, бройката всъщност ще е 1.5 милиона, а като се сметнат роднините, които се очаква да дойдат, набъбва до 7+ милиона души, само за година-две. В самия доклад пише, че ресурсите са под заплаха - просто няма как да стигнат. И че вече редица градове изнемогват.

Това маловажно ли е според теб  Thinking

Не, това не е маловажно, но вече казах че който е причина за собственото си нещастие плаче сам.... Да не сме ги канили ние? И на целите Балкани създадоха проблем по този начин, хич не ми е жал за тях честно казано. Интересува ме по-скоро как мислят да решат проблема, отколкото точно колко човека са пристигнали. Бройката на тези, които се очакват, може да бъде променена ако започнат да връщат малко хора кой от къде е....

# 9 815
Бройката ще се промени- нагоре. Ето статия, от управляващата партия в Германия не искат да ограничават притока. Дори министърката по семейните въпроси казала, че очаква жените и децата да дойдат и че те са приоритет. Това звучи като нова покана.

http://www.sueddeutsche.de/politik/aufnahme-von-fluechtlingen-ka … utm_medium=social

# 9 816
  • София
Скрит текст:
Таис, прегледах по диагонал какво е писано. Очевидно не се задълбочих в някои теми като за бригадите например  Laughing Прегледай и ти последните 50 траници например, така, без да четеш подробно, и ми кажи какъв процент е полезната информация по темата (другите линкове не се броят
0. И дали няма голям плач за росия и битки епични за  Русия. Не казах че липсва информация, а че е много, много малко. Но в интере на истината и в новините е така. Предполагам че това е причината. Затова и не смятам да вися в темата до появата на новини.

Това маловажно ли е според теб  Thinking

Не, това не е маловажно, но вече казах че който е причина за собственото си нещастие плаче сам.... Да не сме ги канили ние? И на целите Балкани създадоха проблем по този начин, хич не ми е жал за тях честно казано. Интересува ме по-скоро как мислят да решат проблема, отколкото точно колко човека са пристигнали. Бройката на тези, които се очакват, може да бъде променена ако започнат да връщат малко хора кой от къде е....

Изобщо даже не ги съжалявам. Всеки народ си заслужава политиците (в т.ч. и ние  Wink ), така че щом немците се оставят на Фрау-то им да ги води за носа и да пълни държавата с мюсюлмани, които даже не могат да се изпикаят в една и съща тоалетна с християните, значи си заслужават всички бъдещи социално-културни драми и липса на ресурси.

Яд ме е само, че стовариха и продължават да стоварват част от тежестта на други държави, които определено не са искали етническо разнообразяване  Tired

# 9 817
Президентът на ЕС: Войната в Сирия може да стане световна

Вероятно е в Европа да пристигнат още 3 млн. души, каза Доналд Туск

Войната в Сирия може да се превърне в световен въоръжен конфликт, каза председателят на Европейския съвет (президент на Европейския съюз) Доналд Туск, предаде Би Би Си, пише Фактор. Днес бившият полски премиер коментира пред депутатите от Европейския парламент събитията в размирната близкоизточна страна. "Напълно е възможно тази война да излезе извън рамките на региона", каза той. Туск поясни, че вероятността се увеличава след като редица световни държави се намесиха в Сирия.

"Ситуацията е напълно сериозна и може да породи нова вълна от бежанци", изрази опасенията си Туск пред законодателите на 28-те във френския град. Той предположи, че в Европа може да пристигнат още около 3 млн. души.

# 9 818
Какъв е този Европейски съюз, който не отчита национални особености, история, традиции, обичаи, а налага на страните някакви общи норми, които пряко засягат горепосочените? Ние най-добре си знаем, защо не искаме мюсюлмани и няма защо да ни убеждават, че всичко ще е като на седмото небе. Ислямът бил част от Германия, дрън, дрън. Германците си въобразяват, че са превъзпитали ордите,  дошли през 60-те години и по същия начин и тези подлежат на превъзпитание.
И все пак ми се иска да знам, как стоят нещата законово и защо не могат директно да гонят тези, които се бият с полицията в лагерите, а се налага да водят дълги съдебни дела и да ги тикат в затвора. Някой има ли идея? То бива галене с перце, ама това вече е прекалено.

# 9 819
Сигурно вече сте го видели.

Разбира се, развихри се разгорещена критика.

# 9 820
# 9 821
  • MI
Не знам'надявам се този път да надделеят гласовете против. Наблюденията ми са че във Франция и Италия далеч не са такива ентусиасти нито гражданите'нито политиците. И исканията им са в насока връщане на максимално възможно мигранти. Дано надделеят този път' че иначе лошо....

# 9 822
  • постоянно
Таис, прегледах по диагонал какво е писано. Очевидно не се задълбочих в някои теми като за бригадите например  Laughing Прегледай и ти последните 50 траници например, така, без да четеш подробно, и ми кажи какъв процент е полезната информация по темата (другите линкове не се броят
0. И дали няма голям плач за росия и битки епични за  Русия. Не казах че липсва информация, а че е много, много малко. Но в интере на истината и в новините е така. Предполагам че това е причината. Затова и не смятам да вися в темата до появата на новини.

Гледай новини и чети вестници като искаш такива. Това е форум и хората коментират, обсъждат , задълбочават в темите.
Един съвет от мен . Не бързай да пишеш много , защото правиш грешки.
😊

# 9 823
И все пак ми се иска да знам, как стоят нещата законово и защо не могат директно да гонят тези, които се бият с полицията в лагерите, а се налага да водят дълги съдебни дела и да ги тикат в затвора. Някой има ли идея? То бива галене с перце, ама това вече е прекалено.
Разбира се, че има закони - няколко пъти бяха слагани линкове вкл. и за Бг законите. Има си закон за бежанците, има си закон за чужденците и след като държавите са правови се водят по тези закони. Няма как директно да гониш - къде го гониш? Има си процедури - нали трябва да го идентифицираш, преди да го изгониш...Да - в момента стана напечено, защото Турция "изпусна" количество бежанци, но нещата съвсем скоро ще се канализират. Нито германците са толкова прости, нито службите спят. Факт е, че политиците си гонят интереса, който ние едва ли схващаме. Факт е, че Германия приема бежанци, а другите бързо, бързо ще бъдат отсяти. Самата ти казваш какво си видяла. Това, което аз видях лятото беше - тълпи имигранти чуждоверци напускащи Германия/вероятно за ваканцията/, които +ремонта на магистралите направиха пътуването ни през Германия кошмар. Навръщане нямаш никакви тълпи - вероятно са тръгнали за Германия по-късно от нас... В момента в темата се говори за движещи се тълпи по магистралите - ти казваш, че такова нещо не си видяла...явно тълпите вече са озъптени и са по лагери за идентифициране.

# 9 824
Ето каква е ситуацията според някои американци.

Пускам и статия на USA Today: Кери казва, че знаел, че трябвало да правят повече. 12 милиона са напуснали Сирия за четири години. Америка ще поеме 85 000 бежанци следващата година, а годината след нея 100 000. Имало някаква листа с 18 000 сириеца от ООН, ще ги вземат. Само не разбрах за какъв списък става дума; някой, ако има повече информация, ще съм благодарна.  Simple Smile

"American officials said that the Syrians accepted in the next year would come from a United Nations list of about 18,000 refugees."

Общи условия

Активация на акаунт