Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 630 159
  • 50 159
  •   1
Отговори
# 10 110
  • София
Всъщност, това за депортирането е кьор фишек. Може да имат някакъв успех с тези от Африка, но не мога да си представя онея орди от агресивни и нагли същества, натъпкани за точка А от Пакистан, точка Б от Авганистан и т.н. в един самолет. Те бяха обезоражили полицаи, охраняващи ги в един влак, а сега си представете тея същите в самолет (а и според мен някои от тях са обучени как се управлява това превозно средство- или поне как излита)

# 10 111
1. На времето са били колонизатори и досега ползват ресурсите на тези държави
Кои са колониите на Германия?

Струва ми се че бъркате причинно-следствената връзка при доверието на западняка. Той вярва в закона и го спазва, защото е сигурен, че има контрол върху него.
Защото е сигурен, че когато този закон морално остарее или почва даже да вреди, той просто ще бъде променен. И точно това ще се случи в Европа.
 Peace
За последните 100г. колко закона са променени в развитите държави?
Закона се спазва, защото има контрол, но пък този контрол те пази!

# 10 112

МНОГО!!!!

Напротив. Закон се спазва, защото е в интерес на мнозинството. Контролът е за да пази мнозинството граждани от малцинството, което нарушава закона.

Когато един закон е в интерес НЕ на мнозинството граждани, а на малка групичка, тогава контролът по спазването му се превръща в диктатура.

Уточнете си първо понятията, а после разсъждавайте защо на запад хората живеят добре, а на изток зле!

В момента какво виждаме на запад? Виждаме закон за депортациите и реално само 20 % депортирани. Виждаме как хора без документи си се разхождат свободно и никой не знае къде са и какво правят. Какво правим А? Какъв закон точно ще спазваме? Законът на Анархията ли? Или законът за уличното движение????

И кой контрол те пази теб от неидентифицирани потенциални свободно движещи се ислямисти? Има ли такъв закон в Англията, писан преди 100г?

Не може да си представите колко абсурдно и дебилно звучат разсъжденията ви върху законите, смисълът им и контрола по спазването им.... hahaha

Последна редакция: чт, 08 окт 2015, 19:09 от Герри

# 10 113
  • София

Струва ми се че бъркате причинно-следствената връзка при доверието на западняка. Той вярва в закона и го спазва, защото е сигурен, че има контрол върху него.
Защото е сигурен, че когато този закон морално остарее или почва даже да вреди, той просто ще бъде променен. И точно това ще се случи в Европа.
 Peace

Кои са колониите на Германия? Ти сериозно ли  Laughing Айде вземете и се образовайте малко, че на някои хора дупките в общата им култура са с размерите на кратер.

Направо цитирам:
During the early 1880s, Germany joined other European powers in the “Scramble for Africa.” Among Germany's colonies were German Togoland (now part of Ghana and Togo), Cameroon, German East Africa (now Rwanda, Burundi, and Tanzania), and German South-West Africa (now Namibia).

# 10 114
Eмигранти, които са забравили да си прочистят фейсбука от компрометиращи снимки:

http://www.e-news.su/in-world/78764-bezhency-zabyli-pochistit-feysbuk.html

# 10 115
Г-жa Меркел мaи искa дa предизвикa предсрочни избори в Гермaния,днес пaк имaше изкaзвaния в духa нa милостивaтa и добрa бaбa. A и нaшият президент чухтели го-дa си отвaряме сърцaтa дaли и тои нямa дa зaмеси някоя погaчa зa "измъчените хорицa"

# 10 116
Мани ги нашите, те повтарят каквото каже Меркел, но и на нея много започва да й личи колко е зависима.
Помните ли какво разправяше в мемоарите си Хелмут Кол и как го нападаха, че се е озлобил?

# 10 117

Peace

Кои са колониите на Германия? Ти сериозно ли  Laughing Айде вземете и се образовайте малко, че на някои хора дупките в общата им култура са с размерите на кратер.

Направо цитирам:
During the early 1880s, Germany joined other European powers in the “Scramble for Africa.” Among Germany's colonies were German Togoland (now part of Ghana and Togo), Cameroon, German East Africa (now Rwanda, Burundi, and Tanzania), and German South-West Africa (now Namibia).

Бурунди по време на ПСВ е завзета от белгийски войски. През 1923 г., с решение на Обществото на народите, Бурунди и съседната ѝ Руанда стават белгийски подмандатни територии. След края на ВСВ се потвърждава статута на Руанда-Урунди като подопечна територия на Белгия.
Камерун(1884–1914) - след ПСВ е разделен между Великобритания и Франция
Тоголенд - след ПСВ е разделен на две части: британска част, по-късно присъединена къмГана, и френска, която е днешноТого. Гана е член на Британската общност.
Намибия в хода на ПСВ е превзета от войските на ЮАР.
Има и други колонии..., но само до края на ПСВ.
По договора от Версай от 1919 г. Германия загубва всичките си колонии.

Таис от взиране за правописни грешки и в желанието си да ми попълниш огромните дупки в общата култура си пропуснала смисъла на въпроса.....
Та много те моля да ме образоваш, кои са германските колонии от които и до сега Германия ползва ресурсите? Да – въпроса ми е сериозен и държа високообразован човек като теб да ми отговори!

Последна редакция: чт, 08 окт 2015, 21:48 от Ladybird_

# 10 118
то си да ми попълниш огромните дупки в общата култура си пропуснала смисъла на въпроса.....
Та много те моля да ме образоваш, кои са германските колонии от които и до сега Германия ползва ресурсите? Да – въпроса ми е сериозен и държа високообразован човек като теб да ми отговори!

Ако говорим за колонии и за Германия държа да спомена, че Германия имаше и все още има много свои европейски земи под чуждо ползване. Тоест Германия НЕ е колонизаторска страна, а точно обратното-тоест други са се ползвали и се ползват от немския ресурс.

# 10 119
Не знам откъде е тръгнал спорът, но за актуални специални връзки на Германия с някогашните и колонии и аз не съм чувала. Мисля, че само към Намибия имат особено отношение.

Интересно е разбира се и в коя от френските колонии например не се говори френски.  Simple Smile

# 10 120
Кaквa темa почнaхте-колониите нa Гермaния  newsm78 aми скоро не сaмо Гермaния aми цялa Европa ще стaне колония нa ИДИЛ орaзни други тaкивa

# 10 121
  • София
Калинке, ти каза колонии - и че Германия нямала такива. А тя е имала. Колко време ги е държала, е без значение. Колониите не се делят по времетраене, сори.

Дали сега има или няма спешъл отношения с бившите си колонии, като Франция например, е отделен въпрос. Той обаче не изключва имането на колонии в миналото.
http://www.newworldencyclopedia.org/entry/German_colonial_empire
https://en.wikipedia.org/wiki/German_colonial_empire
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_former_German_colonies

Цитат от Дойче веле, по повод загубата през 1СВ:
For Germany, defeat also meant the loss of all its African colonies.

http://www.dw.com/en/africa-and-the-first-world-war/a-17573462
http://www.wintersonnenwende.com/scriptorium/english/archives/ge … ation/gcpf03.html

# 10 122
Интересно е разбира се и в коя от френските колонии например не се говори френски.  Simple Smile

Сирия

Таис въпроса ми беше за цитата над него, а не по принцип!

# 10 123
  • София
Интересно е разбира се и в коя от френските колонии например не се говори френски.  Simple Smile

Сирия

Таис въпроса ми беше за цитата над него, а не по принцип!

А, ясно, сега излиза, че не, че не си знаела за колониите на Германия, ами уж си искала да знаеш дали от някои се точат още ресурси. Само че, за мен, въпросът ''Кои са колониите на Германия?'', си означава точно това, буквално. Затова и ти дадох линкове, да се просветлиш.

Btw, в Сирия образованите хора говорят и френски, освен английски. А необразованите основно плямпат на арабски. Е, има и изключения.

# 10 124

Общи условия

Активация на акаунт