Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 630 094
  • 50 159
  •   1
Отговори
# 10 095
От утре щяло да започне разселването по квоти на мигрантите из Европа....В Бг щяли да дойдат 852 души. Embarassed
http://dnes.dir.bg/news/shvetzia-evropeyski-sauz-migranti-bezhan … t-natisk-20216957

Малеее, как ни ги нахлупиха с тия квоти и нашите послушковци се съгласяват.
Спокойно, ще тръгнат още първите дни обратно към "курабийките".

# 10 096
Немците вярваха на Меркел дълго време, а не са глупави хора.
По принцип вярват на политиците си, вярват в законите си, вярват и в съдебната си система. Сега много има вече, които се поизплашиха от бежанците, защото стана ясно, че водачите им хабер си нямат какво да правят. Това се коментира най-често тук из медиите. Задават се въпроси, но отговори няма, или поне няма еднозначни и ясни такива. Ама щели да дойдат 1,5мил до края на годината, ама не било вярно, няма такъв план. Ама продължава да ги кани насам, а границата с Австрия затворена, ще ги депортира, но това пък било таен план известен само на няколко медии и т.н.
Както и им стана ясно, че никой не знае кой е влязъл и къде е отишъл.
Меркел повтаря едно и също като зомбирана, а критиката към нея вече идва и от собствената и партия.
 Поведението на самите мигранти също никак не й прави услуга.

# 10 097

Меркел повтаря едно и също като зомбирана, а критиката към нея вече идва и от собствената и партия.

Да. 34 регионални лидери на ХДС са и пратили официално писмо, че не са съгласни с политиката и.
Германия е федерация и там регионалните парламенти имат голяма власт и тези хора са започнали да се страхуват, че на местните избори ще изхвръкнат от местата си.

# 10 098
Пак се изказа неподготвен президентът. Честно казано само вреди нанася на страната, сто пъти по-добре е без никакъв президент, отколкото тази кукла на конци.

Той беше на гости при Обама човека по време на миграционните нашествия...... Laughing...

Иначе за религията-аз не обичам тая дума...предпочитам ВЯРА,макар ,че това малко излиза от темата.Всички велики учени са били вярващи хора-Айнщайн,Галилей,Коперник,Хокинг,Едисон,Бруно,Да Винчи,Кант,Хегел,Паскал,Пастьор и Нютон ,че даже и Дарвин и много други.Имали са силната увереност ,че всичко около нас е създадено от твореца с дълбока мисъл и в невероятна хармония ....
Прочетете книгата "50-те нобелови лауреати и други велики учени за вярата си в Бога"...Тя затвърждава убежденията на християните и е интересна за онези атеисти,които са достатъчно смели за да се противопоставят на Айнщайн и Нютон.
Запомнила съм един цитат от нея:"Първата глътка от чашата на природните науки прави човека атеист,но на дъното го очаква Бог". Simple Smile
http://nobelisti.tripod.com/sitebuildercontent/sitebuilderfiles/nobelisti.pdf

Сори за офтопика... bouquet

# 10 099
"Правителствата на страните от Европейския съюз се споразумяха за мерките за бързо депортиране на нелегални имигранти и обсъдиха създаването на гранични сили като една от мерките за справяне с прилива на бежанци и имигранти от Близкия изток, Азия и Африка.

"Ускореното им връщане трябва да окаже въздържащ ефект на нелегалните имигранти", се казва в заключителния документ на срещата на министрите на вътрешните работи и правосъдието от ЕС в Люксембург.
"
http://www.dnevnik.bg/evropa/novini_ot_es/2015/10/08/2624524_v_e … adirat_imigranti/

# 10 100
Скрит текст:
Пак се изказа неподготвен президентът. Честно казано само вреди нанася на страната, сто пъти по-добре е без никакъв президент, отколкото тази кукла на конци.

Той беше на гости при Обама човека по време на миграционните нашествия...... Laughing...

Иначе за религията-аз не обичам тая дума...предпочитам ВЯРА,макар ,че това малко излиза от темата.Всички велики учени са били вярващи хора-Айнщайн,Галилей,Коперник,Хокинг,Едисон,Бруно,Да Винчи,Кант,Хегел,Паскал,Пастьор и Нютон ,че даже и Дарвин и много други.Имали са силната увереност ,че всичко около нас е създадено от твореца с дълбока мисъл и в невероятна хармония ....
Прочетете книгата "50-те нобелови лауреати и други велики учени за вярата си в Бога"...Тя затвърждава убежденията на християните и е интересна за онези атеисти,които са достатъчно смели за да се противопоставят на Айнщайн и Нютон.
Запомнила съм един цитат от нея:"Първата глътка от чашата на природните науки прави човека атеист,но на дъното го очаква Бог". Simple Smile
http://nobelisti.tripod.com/sitebuildercontent/sitebuilderfiles/nobelisti.pdf

Сори за офтопика... bouquet

Аз не напразно пуснах линк, колко от съвременните учени са атеисти, защото другите цитирани няма как да ги питаме дали вярват, че девствена жена може да забременне от дух:
Да не говорим, че  всичките, които си изброила са нанесли такъв удар на вярата, че смисълът, в който са влагали във вяра, едва ли е този, който ние влагаме, както и в думата създател. Ако беше така нямаше да учим за Еволюцията, а за интелигентният дизайн, но странно защо стане ли дума за него и всичките учени нобелови лауреати запяват друга песен. Защо ли, при тая силна вяра? И за да не съм голословна ще цитирам най - спекулираната личност относно вярата, а именно, Айнщайн :
"Аз дори не се опитвам да си представя някакъв личен Бог, достатъчно ми е това, че мога да застана в благовение пред структурата на мирозданието - доколкото нашите несъвършени сетива ни позволяват да я възприемем."
"Разбира се това, което сте чели за моите т.нар. религиозни възгледи е лъжа, но лъжа, която системно се повтаря. Аз не вярвам в личен Бог и никога не съм крил, а винаги съм го изразявал съвършено ясно и открито. Ако наистина има нещо в мен, което би могло да се нарече и "религиозно", това е само безпределната възхита, която изпитвам към структурата на  Мирозданието(доколкото нашата наука е способна да ни разкрие).

"Аз съм един дълбоко религиозен невярващ,. Това сигурно е религия от нов тип. Никога не съм приписвал на природата замисъл или цел или каквото и да е антропоморфно качество. Това, което аз съзирам в Природата е нейната възхитителна структура, която възприемаме само откъслечно."

Ето ти и Томас Едисон какъв вярващ е бил:

"I have never seen the slightest scientific proof of the religious ideas of heaven and hell, of future life for individuals, or of a personal God."     

"I do not believe that any type of religion should ever be introduced into the public schools of the United States."     

"So far as religion of the day is concerned, it is a damned fake... Religion is all bunk."     

�I cannot believe in the immortality of the soul. . . . I am an aggregate of cells, as, for instance, New York City is an aggregate of individuals. Will New York City go to heaven? . . . . No; nature made us--nature did it all--not the gods of the religions.�   The New York Times, Oct. 2, 1910 ("No Immortality of the Soul" Says Thomas A. Edison,   

За другите по - отделно няма да пиша, защото ще досядя и нямам място.

И аз се извинявам за оффа, ама не се сдържах просто. Peace

# 10 101
"Правителствата на страните от Европейския съюз се споразумяха за мерките за бързо депортиране на нелегални имигранти и обсъдиха създаването на гранични сили като една от мерките за справяне с прилива на бежанци и имигранти от Близкия изток, Азия и Африка.

"Ускореното им връщане трябва да окаже въздържащ ефект на нелегалните имигранти", се казва в заключителния документ на срещата на министрите на вътрешните работи и правосъдието от ЕС в Люксембург.
"
http://www.dnevnik.bg/evropa/novini_ot_es/2015/10/08/2624524_v_e … adirat_imigranti/

Намирам всичко, казано на тази среща за бла, бла, бла, за да се замажат очите на местните хора в европейските страни. Няма как да бъдат връщани емигрантите, тъй като повечето са без документи и твърдят, че са сирийци. Дори да си личи веднага, че не са, то трябва да се докаже откъде точно са дошли, за да бъдат върнати в страната си, а не просто качени на самолет за някъде. А разследването на всеки отделен случай е просто извън всякакви физически възможности при този огромен поток от хора.
Освен това законодателството на Германия специално предвиждало да могат да обжалват решението за депортиране и това автоматично удължавало престоя им с още 2 години. След 3 години в страната вече имали право на социални помощи и работа. Оди ги връщай вече...
Моля, живеещите в Германия да потвърдят, или отхвърлят информацията, защото лично не съм я проверила, за да го твърдя със сигурност. Мерси! Simple Smile

# 10 102
 Да, имат право да обжалват, но колко точно си удължават престоя по този начин не ми е ясно. Също така не знам след колко години имат право да работят.
Имам познати адвокати, мога да питам. Това обаче би било шанс единствено за онези, които идват с много пари, защото с помощите за бежанци адвокат не могат да си позволят, ни съдебни разноски, а им преводач ще им трябва.
Освен ако и за бежанците не важи законът за поемането от държавата  на адвокатски и съдебни разходи в случай, че сам не можеш да си го позволиш.
Планът за връщане ще засегне най-вече тези от Африка, те как ще докажат, че са сирийци?  Thinking

# 10 103

Аз не напразно пуснах линк, колко от съвременните учени са атеисти, защото другите цитирани няма как да ги питаме дали вярват, че девствена жена може да забременне от дух:

Нарочно махнах спойлера,защото тук вече се излагаш. Аз съм вярваща, Ана Бел, както и много други, и не смятам че девствена жена може да забременее от дух. На теб всъщност това ти е проблема-приемаш нещата буквално. А ако си учен, то не би трябвало да си буквалист Съвременните учени НЕ вярват, че жена може да забременее от дух, но това нищо общо няма с НЕГО, със съществуването МУ и с вярата им.

# 10 104

Нарочно махнах спойлера,защото тук вече се излагаш. Аз съм вярваща, Ана Бел, както и много други, и не смятам че девствена жена може да забременее от дух. На теб всъщност това ти е проблема-приемаш нещата буквално. А ако си учен, то не би трябвало да си буквалист Съвременните учени НЕ вярват, че жена може да забременее от дух, но това нищо общо няма с НЕГО, със съществуването МУ и с вярата им.

Ами говорим в контекста на христянството все пак.

# 10 105
Абе след като депортираха нашите съграждани от Франция, Швеция, Дания.....май си имат механизми. Пък после нашите завели дела в Страсбург...много важно - да си обжалват. Доколкото четох сега ще депортират тези от преди 6м. Новите все още не са доразгледани.
Tаис - това, че в Бг не се уважават законите, институциите...може би прави българите по-мислещи. Тези пък, които не мислят,но си уважават и вярват в законите и институциите - интересно, защо техните държави са по-развити  newsm78

# 10 106
Тези пък, които не мислят,но си уважават и вярват в законите и институциите - интересно, защо техните държави са по-развити  newsm78
Защото:
1. На времето са били колонизатори и досега ползват ресурсите на тези държави
2. Там никога не е имало комунизъм, ТКЗС-та и прочее изкривени обществени строеве, които забраняват частната собственост, ерго като бачкаш здраво, получаваш и съответното заплащане, а не както ни разправяха в училище че при капитализма "Човек за човека е вълк"  Wink

# 10 107

Tаис - това, че в Бг не се уважават законите, институциите...може би прави българите по-мислещи. Тези пък, които не мислят,но си уважават и вярват в законите и институциите - интересно, защо техните държави са по-развити  newsm78
Ти кога стана англичанка, кога ти побеля *****
Хората в  развитите страни нямат пълно доверие в законите и институциите, хеле пък в политиците си. Това за доверието важи само до някъде и само за кратко-до момента, в който спира да бъде оправдавано...Затова и там закони се сменят, а политици се свалят.

Държавите, в които политици НЕ се свалят и закони НЕ се променят знаеш кои са. Също така в държавите, където политици НЕ се свалят има не само пълно доверие, но и тотално подчинение...

# 10 108
Тези пък, които не мислят,но си уважават и вярват в законите и институциите - интересно, защо техните държави са по-развити  newsm78
Защото:
1. На времето са били колонизатори и досега ползват ресурсите на тези държави
2. Там никога не е имало комунизъм, ТКЗС-та и прочее изкривени обществени строеве, които забраняват частната собственост, ерго като бачкаш здраво, получаваш и съответното заплащане, а не както ни разправяха в училище че при капитализма "Човек за човека е вълк"  Wink

Като прибавиш и лидерството в НТП, креативността и не на последно място, точно спазването на закона. Peace

# 10 109

Като прибавиш и лидерството в НТП, креативността и не на последно място, точно спазването на закона. Peace
Но има и уточнение. Законът трябва да е такъв, че да може да се спази.
Защото в Туркменистан има закон всеки първороден син да бъде кръстен на Сатрапа на Туркменистан.
Хайде сега опитайте се да прокарате такъв закон в Германия.

Струва ми се че бъркате причинно-следствената връзка при доверието на западняка. Той вярва в закона и го спазва, защото е сигурен, че има контрол върху него.
Защото е сигурен, че когато този закон морално остарее или почва даже да вреди, той просто ще бъде променен. И точно това ще се случи в Европа.
 Peace

Общи условия

Активация на акаунт