Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 630 203
  • 50 159
  •   1
Отговори
# 10 080
Няма такова нещо като атеист, Ана Бел. Отдавна забелязвам как твърде много идеализираш хората, които се занимават с наука.
Ladybird-в Пакистан християните са гонени, дискриминирани , даже избивани. Ти защо си мислиш, че са толкова малко? Живеят в постоянен страх.
https://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s … RMNCpSw0ycZdn2_rA
https://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s … MoHABrLkGr6SF13Tg
https://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s … OZ1TB-LdCuCPtHU2Q

# 10 081
  • София
Гери кога срутиха църквите в Пакистан? Имаше атентати в няколко църкви в Лахор и Пешавар по различно време в годините, но никой не ги е събарял, нито забранявал! В Пакистан има християни! Ти от къде имаш информация, че до 10г. няма да ги има?
Таис - според теб как се пише правилно - "вЪртолет" или "вЕртолет" - от къде произлиза думата - от въртя, или от вертикално? За мен да си грамотен, не означава да си буквояд.

От руската дума ''вертолет'' всъщност.
Грамотен и буквояд са две коренно различни неща.

# 10 082
От утре щяло да започне разселването по квоти на мигрантите из Европа....В Бг щяли да дойдат 852 души. Embarassed
http://dnes.dir.bg/news/shvetzia-evropeyski-sauz-migranti-bezhan … t-natisk-20216957

Малеее, как ни ги нахлупиха с тия квоти и нашите послушковци се съгласяват.
То и сега си имаме около 4-5 хиляди.....толкова ли бяха?Да ги съберат, натоварят и пратят на американците-там да си ги гледат,това е резултат от техните действия.
Въобще никой не може да ни задължи да ги приемаме-нито Меркел ,нито Оланд .
Ако имахме национално отговорно правителство,а не льольовци това нямаше да се случи.

# 10 083
Няма такова нещо като атеист, Ана Бел. Отдавна забелязвам как твърде много идеализираш хората, които се занимават с наука.
Ladybird-в Пакистан християните са гонени, дискриминирани , даже избивани. Ти защо си мислиш, че са толкова малко? Живеят в постоянен страх.
https://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s … RMNCpSw0ycZdn2_rA
https://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s … MoHABrLkGr6SF13Tg
https://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s … OZ1TB-LdCuCPtHU2Q

Скрит текст:
Естествено, че има понятие "атеист", точно както има теист. Нали не мислиш, че аз съм си измислила думата?  Нищо не идеализирам, казвам просто факти, относно религия и атеизъм.
Атеизъм - Атеизмът представлява светоглед, убеждение, което изключва съществуването на каквото и да е свръхестествено същество - божество, дух, нематериални сили или задгробен живот.
Атеист - последовател на атеизма.

# 10 084
Да Гери - не са много - около 3 000 000 са. Точно за това и разбирам думите на Меркел - ако се борим за добро отношение към християните по света - длъжни сме да имаме добро отношение към мюсЮлманите и в християнските държави.

# 10 085
  • Сред мелниците

О, много добре съм запозната с Библията, повярвай, въпреки че не съм християнака.

Изповядваш ли някаква религия?
Цитат
Ами обикновено хората прегърнали науката са атеисти, да и запознавайки се със свещенните книги затвърждават атеизма си още повече.

Това е доста смело изказване. Някакви данни ли ползваш , или разчиташ на вътрешния си глас?

Никаква религия не изповядвам. Ето ти данни за учените:

Много си любезна с линковете.
Да ти върна жеста  Grinning:

Цитат
18 percent of scientists attended weekly religious services (compared with 20 percent of the general U.S. population. 15 percent of scientists consider themselves very religious (19 percent) 13.5 percent of scientists read religious texts weekly   ..... и т.н.

Личното ми мнение  съвпада с това от статия в Гардиън:

Цитат
I really hate to be the one to break the news, but scientist is not synonymous with atheist. Scientists also don't all have the same gender, race, sexual orientation or political ideology, much less religion or lack thereof.
Това, в случай че ти е интересно е от статията:
It's a big, fat myth that all scientists are religion-hating atheists  Grinning

Но да не се замерваме с цитати.
 Вярвам, не се съмняваш че  всеки, който е ползвал търсачки може да си свърши сам работата и то доста по-добре, ако го интересува истинското положение на нещата.

Разбирам, че ти самата си от атеистите и това вероятно те оправдава да твърдиш, че вие сте по-образованата част от нещастното ни общество.
Това си е в реда на нещата, да обявяваме личните си виждания за общоприети истини.
Но е несериозно,  без да се чете научна литература, в случая със сигурност ще се намерят проучвания, по темата.

Не можеш да ме впечтлиш с тезата "Религията, опиум за народа" , защото имах нещаствието да се родя и порасна в социалистическа България.
Обратно, с интерес научих, че много велики учени са били и са вярващи хора.

# 10 086
[

Скрит текст:
Естествено, че има понятие "атеист", точно както има теист. Нали не мислиш, че аз съм си измислила думата?  Нищо не идеализирам, казвам просто факти, относно религия и атеизъм.
Атеизъм - Атеизмът представлява светоглед, убеждение, което изключва съществуването на каквото и да е свръхестествено същество - божество, дух, нематериални сили или задгробен живот.
Атеист - последовател на атеизма.

няма нужда да ми цитираш тълковния речник. Атеизмът на практика е почти неприложим, естествено че  има и  изключения. Но твърдението учен=атеист не е вярно, просто защото липсата на реални доказателства за нещо НЕ  изключва възможността да го има. А един учен, ако е истински учен едва ли смята, че знае всичко, Ана Бел...

Разбирам, че ти самата си от атеистите и това вероятно те оправдава да твърдиш, че вие сте по-образованата част от нещастното ни общество.
Това си е в реда на нещата, да обявяваме личните си виждания за общоприети истини.
Но е несериозно,  без да се чете научна литература, в случая със сигурност ще се намерят проучвания, по темата.

Не можеш да ме впечтлиш с тезата "Религията, опиум за народа" , защото имах нещаствието да се родя и порасна в социалистическа България.
Обратно, с интерес научих, че много велики учени са били и са вярващи хора.
А-ето и Вятър ти е обяснила...

Последна редакция: чт, 08 окт 2015, 17:01 от Герри

# 10 087
Ако имахме национално отговорно правителство,а не льольовци това нямаше да се случи.

Плевнелиев: С всяко парче нова ограда срещу бежанците ЕС застава срещу себе си  Laughing

# 10 088
Да Гери - не са много - около 3 000 000 са. Точно за това и разбирам думите на Меркел - ако се борим за добро отношение към християните по света - длъжни сме да имаме добро отношение към мюсЮлманите и в християнските държави.
Меркел е Политик, Лейди. А един политик НЕ учи на морал. Политикът се занимава с политика. Ако искаш морал отиди при попа, равина или ходжата...

# 10 089
Пак се изказа неподготвен президентът. Честно казано само вреди нанася на страната, сто пъти по-добре е без никакъв президент, отколкото тази кукла на конци.

# 10 090
  • Сред мелниците
Плевнелиев: С всяко парче нова ограда срещу бежанците ЕС застава срещу себе си  Laughing
ooooh!Ще искам политическо убежище в Унгария.
Борисов не съм го следила, нещо казал ли е за позицията си? Ама , така по-ясно!
edit
И реформаторите и т.н.

# 10 091
Плевнелиев: С всяко парче нова ограда срещу бежанците ЕС застава срещу себе си  Laughing
ooooh!Ще искам политическо убежище в Унгария.
Борисов не съм го следила, нещо казал ли е за позицията си? Ама , така по-ясно!
edit
И реформаторите и т.н.

Какво да каже Борисов. Каза по заобиколен начин, че нищо повече от това, което правим в България, не би могло в момента и да се направи.  В случая смятам, че е прав.

# 10 092
Меркел е Политик, Лейди. А един политик НЕ учи на морал. Политикът се занимава с политика. Ако искаш морал отиди при попа, равина или ходжата...
Именно Гери - след като водиш /и изискваш/ политика за спазване на религиозни права. Тук не става въпрос за морал, а за права и свободи, което си е политика. Всяка една държава има становище по религиозните права и свободи. Има подписани и международни спогодби. Да не говорим, че всеки политик застъпва и религиозните права в кампаниите си.

# 10 093

Именно Гери - след като водиш /и изискваш/ политика за спазване на религиозни права. Тук не става въпрос за морал, а за права и свободи, което си е политика. Всяка една държава има становище по религиозните права и свободи. Има подписани и международни спогодби. Да не говорим, че всеки политик застъпва и религиозните права в кампаниите си.
Искам да кажа не това, което си разбрала, а че политиката винаги спазва правата на едни, за сметка на други. И в момента очевидно за политиката на Европа и по-специално на ЕС явно е изгодно да се насметат нуждите на коренните жители за сметка на пришълците. Докога това ще бъде изгодно НЕ знам и кога вредите ще надскочат ползите също не знам-но това време се приближава( времето когато вредите ще надскочат ползите). И като престане да бъде изгодно , тогава ще станеш свидетел на съвсем друга риторика от съвсем същите политици.
Много ще ми е интересно ТИ на какво мнение ще бъдеш тогава?

Последна редакция: чт, 08 окт 2015, 17:13 от Герри

# 10 094
  • София
Във връзка с последното изречение на Герри:

There are two types of people in this world. People who think the government is looking out for their best interest, and people who think.

Laughing Wink 

Общи условия

Активация на акаунт