Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 629 990
  • 50 159
  •   1
Отговори
# 10 125
Стартира разпределянето на бежанци по квоти из ЕС:

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-bezhancite-ot-siriia/st … voti-v-es-6043557

# 10 126
Малко да си дойдем на темата... че стана прекалено елитарна с тези исторически и религиозни препратки:

За толерантността:
Аз се смятам за толерантен човек - не ми пречат гейове, чернокожи, кифли, чалгари... стига всеки да си знае мястото и да не ми бърка в паничката. Това е - аз съм съгласна и не ти преча да си различен. Но само ако и ти не ми пречиш.
И не, няма да тръгна на гей парад и да уча децата че може и така, щото много ми е важно да сме толерантни. Това вече е онази новата думичка, дето не я обичам.
Обаче мюсюлманите не толерират "неподходящо" облекло и поведение на пъпа на Европа.

За благотворителността:
Никой не може да ме накара да давам, щото някой се нуждае. Ако искам и имам - давам. Който иска и има - да дава и да не вменява вина на останалите.

За вината и "общественото мнение"
Абе на кого (над 25 г. възраст) изобщо му пука кой какво мисли и говори за него??? Как щели да ги критикуват еди кои си... Ти си направи това, което е добро за твоя народ, пък няма Меркел да те избира за следващ мандат.
Или германците имали чувство за вина... никой не е виновен за чужди прегрешения, били те и на баща му.

За религиозните свободи:
Дали ако набучкаме Европа с минарета, това ще впечатли Пакистан и те ще пуснат обществена поръчка за църкви? Май не, те не страдат от нашите болести на цивилизацията. А и наистина ли някой тук се вълнува за църквите в Пакистан? Ако има Бог, то той трябва да е в сърцето и в ума на хората. Достатъчно е да не ги преследват по религиозен признак.

За законите и държавните граници... не ми се говори.. има ли ги още???
Като не искат всеки да си строи оградка, да поправят общата отвън.

За пръв път в живота ме залива такова възмущение, недоумение и отчаяние от всеобщата липса на здрав разум и чувсто за самосъхранение.

Последна редакция: пт, 09 окт 2015, 09:41 от aaa73

# 10 127
В Германия в едно градче създали правилник за поведението на бежанците. Какво ли му е било на кмета, за да стигне чак до там, при все че е знаел какви негативи ще обере. Голяма част от германците го критикуват, че "бежанците" не идвали от Марс и знаели как да се държат. Друга час обаче подкрепя. За да напише, че храстите не се ползват за тоалетна, че след 22 часА на се вдига шум и че стоките в супермаркета първо се плащат, а след това се отварят, значи е видял доста отклонения.

# 10 128
За да напише, че храстите не се ползват за тоалетна, че след 22 часА на се вдига шум и че стоките в супермаркета първо се плащат, а след това се отварят, значи е видял доста отклонения.

Да ти кажа пък, че тук осъдиха един български охранител, който понабил един западняк, защото не обърнал внимание на забележките му относно неправилността на пикаенето по стените.
Ще ми се да имаше и правилник за Морската градина във Варна, в който да е записано, че на майките на малки дечица не им е позволено да карат децата си да използват храстите вместо тоалетна, но уви, там си е една голяма тоалетна, а грам бежанец не съм виждала.

За отворените стоки - в соца и малко след края му, по време на първата имигрантска вълна, сума ти българи се хвалеха как на Запад можеш спокойно да се нахраниш в супера и да си излезеш необезпокояван. И въобще стоките по магазините им започнаха да пищят на изхода след падането на Берлинската стена. Преди това който е ходил знае, че никой не се пазеше от крадци по магазините, защото явно са били пренебрежимо малко.

# 10 129

Като прибавиш и лидерството в НТП, креативността и не на последно място, точно спазването на закона. Peace
Но има и уточнение. Законът трябва да е такъв, че да може да се спази.
Защото в Туркменистан има закон всеки първороден син да бъде кръстен на Сатрапа на Туркменистан.
Хайде сега опитайте се да прокарате такъв закон в Германия.

Струва ми се че бъркате причинно-следствената връзка при доверието на западняка. Той вярва в закона и го спазва, защото е сигурен, че има контрол върху него.
Защото е сигурен, че когато този закон морално остарее или почва даже да вреди, той просто ще бъде променен. И точно това ще се случи в Европа.

Peace

Ами естествено, че законът трябва да е такъв, че да може да се спази. Това е толкова ясно, че се подразбира от само себе си и няма нужда да се казва дори.

Това, което съм болднала се казва точно доверие в политиците и политиката, провеждана от тях. Аз не виждам причина западняка да не се доверява на политиците си при положение, че страните му са сред най - богатите и така да се каже цивилизовани в света.  Peace

Ето нещо, за което писах още в началото на темата:

ЕС спешно създава Бюро за връщане на нелегални имигранти

Скрит текст:
Министрите на вътрешните работи от Европейския съюз се споразумяха за незабавно създаване на Бюро за връщане на нелегални имигранти към ФРОНТЕКС.
На министерската среща в Люксембург стана ясно, че преди края на годината Еврокомисията ще представи нов проект за колективна охрана на външните граници, предаде БНР.

Комисарят по миграцията Димитрис Аврамопулос обясни: 'Ние сме на кръстопът – дали управлението на границите да остане национална отговорност или тя да бъде споделена".

Позицията на българския министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова е, че трябва да бъде намерен правилният баланс между колективните действия и националния суверенитет при граничното управление.

За да се увеличи броят на експулсираните нелегални имигранти, Съветът поиска от Комисията бързи механизми за проследяване и залавяне на лицата чрез обмен на информация и пръстови отпечатъци по Шенгенската компютърна система, Визовата информационна система и системата ЮРОДАК.

След срещата ротационният председател от Люксембург Жан Аселборн предупреди, че на дневен ред е самото съществуване на пространството без вътрешни граници на Евросъюза: "Ако не направим по-ефикасен контрола по външните граници, има огромен риск Шенгенската система изобщо да не оцелее".

Присъединяването ни към Шенген вече е въпрос на сигурността на целия Европейски съюз, заяви Румяна Бъчварова по време на Съвета на вътрешните министри на ЕС.

"Бихме искали присъединяването на България и Румъния към Шенген да се отчита, когато се обсъждат и планират координирани и солидарни дейности в областта на управлението на външните граници", подчерта вицепремиерът по темата за укрепване защитата и ефективното управление на външните граници на ЕС.

В изказването си пред своите колеги Бъчварова поясни, че управлението на външните граници е пряко свързано с най-актуалните предизвикателства пред ЕС, свързани с миграционните процеси.

По думите на министъра, въпреки че настоящата ситуация е предизвикателство пред целия ЕС, най-засегнати са държавите членки на предна линия, включително България, които отговарят и за сигурността на външните граници на Съюза.

Правителствата са обещали още 670 европейски експерти по убежището, които да помагат за т. нар.“горещи точки“ за регистрация на бежанците в Гърция. Центровете ще заработят до 10 дни.

Чехия разширява контрола по границата с Австрия

Скрит текст:
Чехия ще увеличи случайните проверки по границата си с Австрия, която е изправена пред масиран мигрантски поток, обяви чешкото вътрешно министерство.

Занапред ще се извършват проверки в 20 гранични пункта спрямо досегашните 14, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Това е разширение на вече прилагана мярка", посочи чешкият вътрешен министър Милан Хованец. Той подчерта, че това не е връщане на редовния граничен контрол.

Чехия е член на Шенгенското пространство за свободно придвижване в Европа, което е под натиск заради масовия мигрантски поток към Германия и други западноевропейски страни.

Прага обмисля да отмени движението на някои международни влакове, ако Австрия затвори границите си с другите си съседи, за да овладее потока на мигранти към Германия, добави вътрешният министър.

За разлика от съседките си Унгария и Австрия, страни като Чехия, Полша и Словакия са били ползвани транзитно от съвсем малък брой мигранти през последните месеци, отбелязва АФП.

Австрия се подготвя за различни сценарии, ако се наложи да взема самостоятелни решения, каза още тя. Ако Германия започне да връща обратно бежанците, Австрия ще бъде изправена пред невиждана по размери хуманитарна криза, според вътрешния министър.

Започва квотно разселване на мигранти в ЕС

Днес започва квотното разселване на мигранти в ЕС и първите, обхванати от схемата, ще бъдат 16 еритрейци, съобщи Европейската служба за външно действие.
Еритрейците досега се намират в Италия и предстои в петък да отпътуват за Швеция.

На пет места в Италия са разкрити т.нар. горещи точки, където експерти на европейската служба подпомагат местните власти при регистрацията на мигрантите и процедурите по тяхното разселване.

Според процедурите, на разселване подлежат регистрирани мигранти, които отговарят на изискванията за получаването на международна закрила в ЕС.

Разселените трябва предварително да бъдат уведомени къде ще бъдат преместени и да дадат своето съгласие.

ЕС прие решения за разселването на общо около 160 хиляди мигранти в следващите две години на квотен принцип. Чужденците, обхванати от схемата, са еритрейци и сирийци, пристигнали в Италия и Гърция.

# 10 130
Забелязвам, че като се даде пример за дивашкото поведение на "бежанците" веднага се явяват защитнички, които обясняват, колко са диви западняците. Разбира се, че има западняци, пикаещи по стените, нали затова в Германия направиха спрей, който се нанася по стените и връща струята. Когато бяха показани купищата боклуци, оставени в Унгария, веднага се появиха снимки на боклуците, оставени от феновете след футболен мач. Което изобщо не означава, че двете явления са сравними и ако продължаваме така да си се залъгваме и да си затваряме очите, ще се събудим в една ужасна действителност и оправия няма да има.

# 10 131
Аз пък забелязвам, че каквото и да изтъкнем като неприемливо /меко казано/ от поведението на мигрантите, веднага дотичва някой да каже, че от българите по-долни същества няма на света, та явно контекстът е да си траем, че и ние не сме по-стока. Само че аз лично нямам познати, които крадат по супермаркетите /не че не е възможно да има такива българи/, но ми прави впечатление как пък все ние самите се изкарваме като нация по-черни от дявола.

# 10 132
  • София

Аз пък забелязвам, че каквото и да изтъкнем като неприемливо /меко казано/ от поведението на мигрантите, веднага дотичва някой да каже, че от българите по-долни същества няма на света, та явно контекстът е да си траем, че и ние не сме по-стока. Само че аз лично нямам познати, които крадат по супермаркетите /не че не е възможно да има такива българи/, но ми прави впечатление как пък все ние самите се изкарваме като нация по-черни от дявола.
newsm10 И аз такива познати нямам, но някои пък са слушали хиляди такива  истории.Интересно ми е в каква среда са били, за да ги чуят?

# 10 133

Убедена съм, че със сигурност емигрантите извършват престъпления, но да дигнат с 65% престъпността, откровено не го вярвам. И главната причина се крие в това, че сайтът, който си предоставила е пропаганден, крайнодесен със следното лого:
Inside Every Liberal Is A Totalitarian Screaming To Get Out.

# 10 134
Не е по темата, извинете ме за което, но една от причините да сме толкова зле като държава е ужасно ниското национално самочувствие,  черногледство, /и завист/ като първите две се виждат и в тази тема. То че не сме цвете е ясно, но пък за всички злини по света все ние да сме виновни и това не го приемам. Особено пък от българи, живеещи в чужбина и станали вече някаква по-висша категория  Wink

# 10 135

Еми нали се бием в гърдите какви сме християни, а Исус казва: „Защо гледаш сламката в окото на брата си, пък гредата в своето око не усещаш? Лицемерецо, извади първом гредата от окото си, и тогава ще видиш как да извадиш сламката от окото на брата си?"

# 10 136
  • на брега на морето
Никак не е трудно и сега да се чуе за просовутата западна тъпота и доверчивост.
Бабата на мъжа ми (французойка, високообразована гимназиална учителка) казваше, че българските й ученици, сравнени  с френските, са на светлинни години напред по интелигентност и ум.

# 10 137

Еми нали се бием в гърдите какви сме християни, а Исус казва: „Защо гледаш сламката в окото на брата си, пък гредата в своето око не усещаш? Лицемерецо, извади първом гредата от окото си, и тогава ще видиш как да извадиш сламката от окото на брата си?"
Сега остава да уточним кое е гредата и кое е сламката....а и кой е брат ни? Не съм чула християни да проповядват, че ако изнасилиш мюсюлманска жена те чакат райските двери, както и не съм разбрала, че е прието да се опипват или оглеждат техните жени в Пакистан да речем? За "убийствата на честта" да не говорим. И като цяло спорът коя религия е по-добра не мисля че има смисъл. И като цяло крими елементи има при изповядващи всички религии, а и при атеисти, но плашещото е, че мюсюлманите се опитват да ги облекат тези прояви в някакви религиозни одежди, демек те така са научени и така иска Мохамед, следователно така е редно  Mr. Green

# 10 138
Сигурно имa достa от хорaтa които пишaт тук живеещи в къщи,добре подредени според вкусa нa човекa,с дворчетa,грaдинки и дръвчетa. Сигурно всякa къщa си имa ОГРAДКA. Зa дa си предпaзите дворa и къщaтa. Aко нямaте тaкaвa всеки може дa влезе в дворa дa скъсa цвете или дa ви обере крушaтa може някое животно дa потъпче цветятa и т.н. в моментa ние живеем в тaкaвa европa -рaзгрaден двор всеки може дa влезе и дa прaви кaквото си искa. Твърдо съм зa огрaди и грaничен контрол.кaкво толковa ще бъде aко трябвa дa си покaжa пaспортa нa някои грaничен полицaи?не могa дa се съглaся и с тези глупости зa евроaтлaнтическите ценности-осиновявaне нa децa от хомосексуaлни двоики,геипрaидове,брaкове м/у еднополлви,постaвяне нa печaлбaтa пред всичко друго и лицемерието. A зa тaкa нaреченото мулти-култи общество нямaм думи,едвa ли не искaт дa тaчиме някaкви незнaини зa нaс прaзници и мaлко по мaлко дa отхвърлим нaшти си трaдиции.
Мaи съм нaционaлист   newsm78 Joy Joy

# 10 139

Иначе казано, като си оправим нашите проблеми, можем да започнем да приемаме бежанци и да ги превъзпитаваме.  Simple Smile

Скрит текст:
newsm10 И аз такива познати нямам, но някои пък са слушали хиляди такива  истории.Интересно ми е в каква среда са били, за да ги чуят?

В най - обикновена и най - нормална. Точно тази, за която се знаеше, че по време на соца се криеха лукаканки, банани, портокали, всичко ставаше по - лесно с връзки и т.н. Никак не е трудно и сега да се чуе за просовутата западна тъпота и доверчивост. Не напразно се оказа, че именно българи държат  най - голямата група за източване на банкови карти. Жалкото е, че дори и при тези случаи се намират хора, които да ги оправдаят с  думите "ами умни сме си бе, хакерството много ни върви, добри компютърни специалисти сме просто".

В най - обикновена и най - нормална. Точно тази, за която се знаеше, че по време на соца се криеха лукаканки, банани, портокали, всичко ставаше по - лесно с връзки и т.н. Никак не е трудно и сега да се чуе за просовутата западна тъпота и доверчивост. Не напразно се оказа, че именно българи държат  най - голямата група за източване на банкови карти. Жалкото е, че дори и при тези случаи се намират хора, които да ги оправдаят с  думите "ами умни сме си бе, хакерството много ни върви, добри компютърни специалисти сме просто".[/spoiler]

Имахме съученичка, която винаги ни черпеше с луканка и банани, баща й беше бакалин.
На друг баща му беше барман, затова винаги имаше в тях уиски.
Магазинерките в ЦУМ също заделяха това-онова.
Раотническата класа е имала възможност да крие под щанда.

Останалите се редяха на опашка пред "показните" магазини за банани. Помня един на Витошка и Солунска.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт