БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 59 057
  • 736
  •   1
Отговори
# 660
Знаете ли какви сандвичи правят в ДГ с маслинова паста, нещо бяло имало (сирене?, майонеза?, яйце?)...той не си спомня много, но били вкусни  Rolling Eyes.
Ако някой знае с по споделящо детенце да помага, моля   bouquet

# 661
  • Варна
Знаете ли какви сандвичи правят в ДГ с маслинова паста, нещо бяло имало (сирене?, майонеза?, яйце?)...той не си спомня много, но били вкусни  Rolling Eyes.

Крема сирене.

# 662
  • София

В единния сборник с рецептите за детските градини няма такъв сандвич. Явно е нещо индивидуално за вашата детска градина.

# 663
Мерси, Хексе   bouquet.
Само паста ли се слага според сборника, Хаджи?

# 664
  • София-Младост
Сигурно ли е, че е маслинова паста...? В менюто за деня трябва да пише каква точно е била закуската и с какво.

# 665
  • Варна
Сега видях, че някъде правят пастета и с топено сирене.
Ако са с крема сирене филиите изглеждат лилави, ако са с топено би трябвало да са по тъмни. Питай детето.

# 666
  • София
Мерси, Хексе   bouquet.
Само паста ли се слага според сборника, Хаджи?

писах, че няма въобще такава рецепта. И изобщо в целия сборник няма продукт маслини.

Последна редакция: чт, 08 окт 2015, 11:32 от дядо хаджия

# 667
  • Русе

http://moiterezepti.blogspot.bg/2010/07/blog-post_14.html

# 668
Маслини им дават, мисля веднъж седмично. Дали като паста или нарязани, няма значение,  дават.
Исках да избегна импровизациите,че ще слушам много "ама не бяха такива, а онакива"...и ще се изнервя докато налучкам продуктите. То и той не си спомня много ясно, трети клас е вече, сетил се и се присетил да иска  Laughing.
Благодаря на всички   bouquet
П.П Сега видях поста на Пейч, май това ще е,мерси много   bouquet

# 669
  • София
А, какви са пропорциите масло/крема/маслинова паста?

# 670
Маслини им дават, мисля веднъж седмично. Дали като паста или нарязани, няма значение,  дават.
Исках да избегна импровизациите,че ще слушам много "ама не бяха такива, а онакива"...и ще се изнервя докато налучкам продуктите. То и той не си спомня много ясно, трети клас е вече, сетил се и се присетил да иска  Laughing.
Благодаря на всички   bouquet
П.П Сега видях поста на Пейч, май това ще е,мерси много   bouquet

Поли, маслини и масло е, дребната не е ли в същата градина, питайте готвачките  Wink

# 671
Имам въпрос относно алуминиевото фолио за печене - чела съм, че се поставя с по-лъскавата страна нагоре , за да отразява топлината при печене...винаги така го ползвам. Последните няколко пъти обаче, при печенето, фолиото все ми залепва върху месото което покривам с него. Незнам дали е от самото фолио / от Лидъл е/ или не....та въпросът е им али изричен принцип при работа с фолиото и може ми предварително д асе разбере кое фолио би залепнало и кое не?

# 672
  • Русе
Имам въпрос относно алуминиевото фолио за печене - чела съм, че се поставя с по-лъскавата страна нагоре , за да отразява топлината при печене...винаги така го ползвам. Последните няколко пъти обаче, при печенето, фолиото все ми залепва върху месото което покривам с него. Незнам дали е от самото фолио / от Лидъл е/ или не....та въпросът е им али изричен принцип при работа с фолиото и може ми предварително д асе разбере кое фолио би залепнало и кое не?

Забийте в месото 1-2  счупени на две дървени клечки за зъби, вертикално поставени. Просто да няма контакт между месото и фолиото. Няма да имате тези проблеми. Успех!

# 673
Поли, маслини и масло е, дребната не е ли в същата градина, питайте готвачките  Wink
Мерси, ще мажем филии  Laughing.
За питането.... същия съвет получих и на лични, хич не се бях сетила честно казано Blush. Ще питам..... че ми говори и за някакви филии със сив пастет  Rolling Eyes, пак с маслини, но този път нарязани и наредени отгоре. Отприщи се на маслинови спомени  Laughing

# 674
Момичета, предложете интересна рецепта за филе от бяла риба на фурна, нещо ми се върти идея за печена върху картофи и сметана, но не намирам такава в нета.

Общи условия

Активация на акаунт