БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 59 101
  • 736
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Много харесвам сурова туршия, която се прави със зелени домати, морков, карфиол, корнишони и зеле. Нямам представа каква е рецептата, защото ми я даватготова туршийката, но ако трябва ще попитам.

# 616
  • Кортина д'Ампецо, Италия-България-Велико Търново
На телешка супа какво да сложа? магданоз,целина, цевисил или.... newsm78.

# 617
  • София-Младост
На телешка супа какво да сложа? магданоз,целина, цевисил или.... newsm78.
целина, магданоз

# 618
  • München, Deutschland
На тел. варено моята майка слага картоф и морков, а от "подправките" сол, целина и черен пипер.

# 619
  • Кортина д'Ампецо, Италия-България-Велико Търново
Благодаря.
Целина сложих. Месото ми беше сварено снощи със зърна черен пипер, бахар и дафинов лист.
Направих застройка от жълтък. Стана чудна.

# 620
Здравейте  Hug

Как се вари киноа ? Навсякъде чета 1:2 вода, а на моето пакетче пише 1:5 вода, в какво съотношение според вас да я сваря?

# 621
  • София
В каквото искаш съотношение я свари. Излишната вода ще отцедиш.

# 622
  • София-Младост
Здравейте  Hug

Как се вари киноа ? Навсякъде чета 1:2 вода, а на моето пакетче пише 1:5 вода, в какво съотношение според вас да я сваря?
1:2

# 623
Имам много зелени домати.М оля за предложения и съвети. Как да съхраня.Някаква туршия или друго в буркан ( фризерите и камерите са пълни - тази година прекалих)
Кейк със зелени домати. Много вкусен. Зелените домати не се чувстават като домати, а по-скоро като захаросани плодове.

Много ни харесват и панирани, на филийки зелени домати
Скрит текст:
Кейк със зелени домати
2 ¼ чаши захар
1 чаша олио
3 яйца
3ч чаши брашно
1ч л сол
1ч л бакпулвер
1ч л канела
1ч л индийско орехче
1 ч чаша орехи или пеканс
1 ч ч стафиди
2 1/2 ч чашинарязани на кубчета зелени домати
Кокос (по желание)
Приготовление
Загрейте фурната до 176’С. Смесете захарта, олиото, яйца+ванилиа до гладка И кремообразна смес.  Пресейте сухите съставки И бавно ги прибавете към яйчната смес. Разбийте добре. Разбъркайте ядките, стафиди И доматите.
Печете в /у намаслен съд 23/32 см. Поръсете с кокос ако харесвате. Печете за 1h или докато клечката в средата излезе суха

# 624
Dombi, рецептата за кекс със зелени домати ми хареса, ще се пробва. Сещам за пържени зелени домати, замирисва ми детство - това го правеше баба. Трябва да потърся рецепта, ако някой се интересува. А и кулинарките тук няма начин да не я знаят!  Peace

Сегааа, влязох с питане, че отдавна не съм правила, а рецептата съм я затрила. За пълнени тиквички с ориз и кайма оризът сваряваше ли се предварително или не? Имам някакъв бегъл спомен, че като се сложи и издълбаното и от тиквичките и той беше почти набъбнал. А, да, ако на пълнени чушки се пада по една супена лъжица ориз средно на чушка на на една тиквичка, средна,  по колко се слага?

# 625
  • София
Не се вари оризът. Количеството за 1 половинка тиквичка е колкото за 1 чушка (грубо). Аз така приготвям микс от зеленчуци: http://www.receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0 … D1%83%D1%86%D0%B8

# 626
Не се вари оризът. Количеството за 1 половинка тиквичка е колкото за 1 чушка (грубо). Аз така приготвям микс от зеленчуци: http://www.receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0 … D1%83%D1%86%D0%B8

Vanja77, благодаря!
   bouquet

# 627
  • Пловдив
Здравейте, искам да направя пърленки в тостера по ето тази рецепта на Пепчо:http://pep-4o.blogspot.bg/2012/08/blog-post_16.html

Искам обаче да приготвя тестото 2 часа по-рано и да го съхранявам в хладилник, а тук пише да почине тестото само половин час. Въпроса ми е, ако го оставя два часа в хладилника, то ще втаса повече, ще има ли проблем после за печенето на пърленките?

# 628
нямаш проблем. Дръж го там докато решиш да печеш, но сетне трябва да стане пак на стайна температура, ако се е охладило.
Тесто за печене почти винаги оставям да втасва в хладилника...

# 629
ММ ми донесе вчера сьомга,цяла риба без главата.Моля за идеи как да я приготвя.

Общи условия

Активация на акаунт