ОКТОМВРИйки време не остана, коя ще бъде първата ни мама? - еп.15

• 37 298
  • 728
  •   1
Отговори
# 120
Hi,
Тъкмо се върнах от ЖК. Голяма жега, но въпреки това-добри резултати Simple Smile
  Бебка е вече 2400 гр. в 34 г,с. Кръвното ми е в норма и само още 2 кг качени за 1 месец.  Sunglasses
 Погледах я малко на видеозона, ама много мърда. Докторката се видя в чудо да направи доплер. Това малко ме притесни , че не мога да разбера сега проблем ли има или трудно се мери. Уж накрая каза , че всичко ОК. Вярвам й. И аз започвам мерене на тонове всяка седмица. Голямо ходене ще е .Simple Smile
   П.С. Сега като споменахте газове... все си мислех , че е от някаква храна, но явно е нормално  Embarassed Embarassed

# 121
  • София
Фокси, ти си края на октомври, та все още имаш време. Не се притеснявай, ще стегнеш багажите:)

# 122
Eos - че, а този план какво, подписваш го и го даваш в болницата ли?

Аз също искам някои неща, които може би трябва да обсъдя с доктора или с акушерка...това, което най - вече искам да избегна е окситоцина, но не смея да подпиша съгласие да не ми слагат, защото не бих могла да преценя кога наистина се налага...затова мисля да се договоря с доктора да ми сложи в краен случай само ако има истинска нужда, а не ей така по дефолт, но се съмнявам да ми се получи  Rolling Eyes

# 123
  • София
Кали, аз за окситоцина също предпочитам без, но ако се продължат много нещата няма как май.. Все пак зависи всичко от лекаря, той решава кога колко да сложи, аз ще преговарям с моя лелар да изчака максимално и да ми сложи ако се наложи ниска доза..
Планът се обсъжда с лекаря, но мисля, че ако го носиш подписан в себе си по време на раждането можешцпо всяко време да им го бутнеш в носовете, ако решат да ти правят нещо с което не си съгласна. Друг е въпроса че ако си с болки и раждаш едва ли ще ти е до това, затова най добре таткото да е там и да играе ролята на адвокат.. Ние пбаче няма мак да успеем финансово с присъствието на таткото..

# 124
В нашата болница присъствие на таткото е невъзможно, може чак в родилна зала, ама то до тогава тези процедури ще са минали, а и аз не искам да присъства там. За окситоцина знам, че понякога се налага, но знам и че го слагат на всички...аз искам да го избегна, тъй като най - вероятно няма да съм с епидурална и затова. Ти ако ще бъдеш сигурно няма да ти е проблем, нали не се усещат толкова болките...

# 125
Момичета, не мога да смогна с четенето Simple Smile
Понеже говорите за води при мен беше доста течно положението. Simple Smile Та преди 6 години си мажа аз кълките с лосион против стрии и си говоря с една приятелка по телефона, която ми разказва как се е разделила с приятеля си. Аз започвам да и се карам защото беше много готино момчето и се запътвам към козметичния ми шкаф да си оставя мазилото, в този момент ме прониза болка и се изсипа доста голямо количество вода Simple Smile Все едно някой обърна един леген. Нямаше как да сбъркам какво става Simple Smile
При всеки е различно, но си мисля, че няма как да се сбърка.
Добре дошла на новата мама.
И браво на всичко с хубави резултати.
Аз днес поскитах малко по магазините, но много се уморих. И като знам, че нещата, които ми остават са разпръснати в различни магазини, май ще пазарувам он-лайн. Взех вдна пелена порт бебе, две одеалца и един протектор.

# 126
Malachika, аз също точно порт-та, спални комплекти и още нещо си (забравих) смятам онлайн,защото вече ми тежи корема много,не мога да ходя по магазина,имам чувството,че ще се продъня hahaha
Еосче,разбирам. Много е хубаво това. И аз бих си направила план. Пт форцепса и аз изпитвам ужас. Но дълбоко се съмнявам,че като цяла биха спазили такъв план. Дано греша!!! Примерно как ше бъдем сигурни,че не е давана глюкоза на бебчо  Sad аз съм се насочила към Майчин дом и там съм чувала,че дават глюкоза. И аз смятах да говоря за подобни неща с лекаря,но едва ли ще бъда чута. Стискам палци да успееш в това  baby_neutral
Ти към Тина Киркова се беше насочила,нали? Там може и по-различно да е.

# 127
Ох, гледам обсъждате раждането - ама като си нямам никаква на представа какво е от къде да знам искам ли оксицотин, не искам ли и какво въобще искам. да правят каквото искат само да се роди живо и здраво бебето. Само и единствено категорично ще заявя, че няма да дам форцепс и да преценят дали не е по-добре секцио от там на татак докторката може да решава и каквото прецени. Все пак съм и се доверила и смятам, че ще прецени най-добре.

Относно памперсите - на мен няколко приятелки ми казаха да взема направо номер 2, пък гледам вие и 0 сте обсъждали  newsm78 и не мога да преценя. Мисля да взема № 2 и, ако са големи ще вземем малък пакет № 1.

А за глюкозата няма ли значение дали има детето жълтеница или не .... или пък го дават на всяко. Абе не знам аз не мисля, че мога да взимам такива решения.

А на мен как ми се иска някъде към 20 да се раждаме вече, ама .... то Божа работа това. Само да сме живи и здрави се моля, пък другото каквото такова ще е.

# 128
  • Варна
аз като лежах в болницата,тамън ме настаняват и се запознавам с другото момиче и изведнъж от нея излезе толкова много вода и аз си помислих че се е напишкала,а тя милата само каза Опааа и след 4 часа роди.

# 129
Аз всичко напазарувах онлайн май, само сега за количка ще обикаляме, че там наистина си е инвестиция и ръка да пипне, око да види е важно. Още не бях излязла в майчинство и нямах никакво време да обикалям по магазините, а сега нямам желание, тежи ми коремът след по-малко от час, та доникъде нямаше да я докарам ако го нямаше това уникално нещо Интернетът.

За раждането - знам само, че искам естествено. Склонна съм на всякакви компромиси в името на здравето на детето и все пак смятам до последно да стискам да не ме режат ако някой си направи устата. За упойките и окситоцина вече не знам, ще се доверя на екипа в болницата (тук не се избира), дано всичко мине добре.

От 1-2 дни имам много често леки болки долу под корема, като предменструални. Дали бебето слиза надолу в позиция или е нещо друго?  newsm78

# 130
Да не си се преуморявала нещо? Аз имам от 4-5 месец,когато се уморя. Пия но шпа и минава. А може и някакви подготвителни да са.  newsm78 Мойто доки каза - няма как да сбъркаш истинските,болката е рязка и силна и от тогава съм по-спокойна.

# 131
Skeeter, тези предменструалните доколкото знам са си контракции. Ти не писа ли, че си вече в 37 г.с. та май ти е време за тях...

# 132
Абе момичета, аз малко извън обсъжданите теми,но да попитам вие мислите ли да използвате стягащ колан след раждането? Защото четох, че някъде даже чувалче с пясък слагали на корема...А пък мненията са разнообразни за коланите и ако се слагат, то още в родилното ли..или после...

# 133
ама правим със свекървата зимнина и само да се наведа и пръъъъц,от черния пипер кихам и оп пиииш
Joy Joy Joy hahaha hahaha hahaha

Анастасия, как така се запасяваш с повече памперси  #Crazy От къде знаеш кой размер колко време ще се носи  newsm78 newsm78 newsm78

За новородено имам само 2 пакета, купувам по-големи 2,3,4  защото те ще смършат най-бързо, предполагам  newsm78 Мисля да купя още най-много един за новородено и вече ако свършат ще пращам сестра ми  Mr. Green

Последна редакция: чт, 03 сеп 2015, 21:33 от Anastasiq6

# 134
Bboooи аз ги гледах тези колани,но дори и да си взема ще е по-натам,иначе за пясъка доколкото знам слага се след естествено разждане,за да се изчистиш по-бързо от "гадостите" (извинете ме за израза нз как да го нарека по друг начин) вътре в теб.
sunny,не съм особено компетентна по въроса с памперсите,но мисля,че ще имаш нужда от 1-ца,2-ка ми се струват твърде големи за в началото,може да пропускат.
На мен преди 3 дена ми изписаха биозин мама и малтофер,хемоглобинът ми е 97,дано се вдигне малко,че на 8-ми съм на преглед и ще насрочим дата за секциото.
Фокси,добре дошла.
Аз обаче съм много спокойна,все едно имам цялото време на света,нито съм прала,нито багаж за болница,нищо...Grinning

Общи условия

Активация на акаунт