Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 31

• 55 376
  • 759
  •   1
Отговори
# 285
Здравейте и от мен! С мъжа ми се опитваме да свършим работата със забременяването та реших, че е редно и аз да се запиша в бг-мама най-накрая. В момента чакам да минат двете седмици от последния опит за тест ии доста се притеснявам по темата. Май съм започнала да си внушавам разни неща, но все пак да си попитам. От 4-5 дена усещам странни потупвания в областта там долу. Даже се усещат и с ръка като допреш. Напълно безболезнени са, но досега не съм имала подобни спазми ли са, какво са ...  Наясно съм, че не ме рита бебето да си кажа преди някой да ме захапе по въпроса. Интересува ме просто дали някой е усещал подобни потупвания и дали знаете от какъв физиологичен процес са провокирани?

# 286
Интересува ме просто дали някой е усещал подобни потупвания и дали знаете от какъв физиологичен процес са провокирани?
Най-вероятно е някакъв тик. Ще мине.

# 287
Ами така ми каза лекарката. А пък и е много трудно със записването на часове за ФМ при този лекар.

# 288
  • София
Здравейте и от мен! С мъжа ми се опитваме да свършим работата със забременяването та реших, че е редно и аз да се запиша в бг-мама най-накрая. В момента чакам да минат двете седмици от последния опит за тест ии доста се притеснявам по темата. Май съм започнала да си внушавам разни неща, но все пак да си попитам. От 4-5 дена усещам странни потупвания в областта там долу. Даже се усещат и с ръка като допреш. Напълно безболезнени са, но досега не съм имала подобни спазми ли са, какво са ...  Наясно съм, че не ме рита бебето да си кажа преди някой да ме захапе по въпроса. Интересува ме просто дали някой е усещал подобни потупвания и дали знаете от какъв физиологичен процес са провокирани?
Аз усещах такива потупвания някъде около две седмици може би след зачеването и понеже не бяхме работили за бебе се притесних какво се случва и защо ми тупка така Grinning Все едно някакви мускули се свиват,много е странно.Успех и да се похвалиш после!

# 289
Здравейте! Искам да ви попитам - защо толкова много голяма част от бъдещите майки се страхувате от нормално раждане с епидурална упойка?  newsm12

# 290
Здравейте! Искам да ви попитам - защо толкова много голяма част от бъдещите майки се страхувате от нормално раждане с епидурална упойка?  newsm12
Аз не се страхувам, просто търпя многооо на болка, а и смятам, че е уникално това да усетиш как се ражда детето. Чела съм в разни книги, че дори минимално каквато и да е упойка се отразява на детето. На мен тепърва ми предстои първо раждане и се надявам да е изцяло естествено, но ще видим как ще се стекат нещата Simple Smile

# 291
Аз имах ужасно болезнено нормално раждане, но пак бих родила без упойка. Раждането с упойка е по - продължително и е по - голям шанса да премине в секцио.

# 292
  • Germany
А мен принципно ме е страх от упойки, каквито и да е...  Confused Самият факт, че няма да си чувствам дадена част от тялото ме стряска доста. Иначе съм била два пъти под пълна упойка, но и от нея ме е страх.

Другата седмица имам среща с акушерка, за да обсъдим епидуралната и в кой момент мога да я поискам, ако видя, че не мога да издържа на болката, но искрено се надявам да се справя без нея.

# 293
А мен принципно ме е страх от упойки, каквито и да е...  Confused Самият факт, че няма да си чувствам дадена част от тялото ме стряска доста. Иначе съм била два пъти под пълна упойка, но и от нея ме е страх.

Другата седмица имам среща с акушерка, за да обсъдим епидуралната и в кой момент мога да я поискам, ако видя, че не мога да издържа на болката, но искрено се надявам да се справя без нея.
При епидурална упойка дори можеш да ходиш. Тя спира усещането за болка само. Спиналната е тази, която се слага при секцио и обездвижва, докато извадят бебето.
Ще се радваме, ако споделиш след разговорът ти с акушерката, какво все пак ти е обяснила тя, най-вече относно евентуални усложнения. Simple Smile

# 294
... в кой момент мога да я поискам, ако видя, че не мога да издържа на болката, но искрено се надявам да се справя без нея.
Само да ти кажа: точно, когато мислиш, че не можеш повече да държиш на болката, тогава започва изгонването на бебето, понеже вече имаш нужното разкритие.

# 295
Фея, извинявай. За Гери беше.  Crazy

За покупките... Шести месец е идеално - все още не ти тежи извънредно много корема и ако не ти се гади, можеш да си обикаляш из магазините спокойно.

Първи покупки: къде ще спи бебето; Как ще го пренасяш до педиатъра на всеки две седмици; 2 шишета антиколик - за всеки случай; одеало за болницата и одеало за вкъщи, бодита дълъг ръкав (къс ръкав чак на лято); ританки; гащеризончета; 2 памучни пелени за повиване; чорапки няколко чифта и една не много тясна шапка. Като вземеш по 5 броя от дрешките на първо време ще са ви достатъчни. После ще допълвате. Мога да препоръчам бодитата марка Джордж от продавалника с две ръце - много хубав памук са и на супер цена. Количката е много дълга и относителна тема, която през зимата се ползва рядко.

# 296
  • Варна
Здравейте!

Момичета, Вит.Ц може ли да се пие по време на бременност? А коластра?

Благодаря  bouquet

# 297
  • Germany
Deborra, Фея, благодаря ви за отговорите, момичета.

Четох, че при епидуралната зависи от количеството дали ще са притъпени всякакви усещания от кръста надолу. Иначе, като обсъдя въпроса с акушерката (а ако не ми стигне информацията, ще се свържа и с анестезиолог в клиниката, която избрах), ще ви пиша.  Hug

# 298
Здравейте, момичета! Не съм чела темата, но имам един бърз въпрос. Имате ли идея има ли краен срок, в който да се запишеш за женска консултация? Търся, но никъде не намирам инфо.

# 299
Здравейте!

Момичета, Вит.Ц може ли да се пие по време на бременност? А коластра?

Благодаря  bouquet
Витамин Ц и Коластрата не са лекарства,а добавки,така че няма проблем да се пият в нормални количества.Консултирай се с лекаря си,нека ти каже "твоята доза" и така ще си най-спокойна  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт