Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 31

• 54 472
  • 759
  •   1
Отговори
# 30
Възможно ли е ако е пожелаеш да родиш секцио без да имаш нужда .В начална бременност съм имам много време до раждането но изпитвам ужас от естествено раждане? Също така имам и други въпроси  Embarassed

1 Имам ужасен сън почти не спя въртя се ставам през 15 минути до тоалетна на нощ ми се събират по 2 часа ако броим през деня до 4
2 2 Дена буквално не мога да стана от леглото  с ужасни гадене и болки в кръста съм .Всички ми казват че било нормално newsm78 ама чак пък толкова .Днес съм ок вече ама сутринта пак едвам станах. И въобще през цялото време ми се гади и ми е ужасно . Cry
3 Качила съм 3 кг  Rolling Eyes а както казах в 3 месец не съм влязла .

# 31
Възможно ли е ако е пожелаеш да родиш секцио без да имаш нужда .В начална бременност съм имам много време до раждането но изпитвам ужас от естествено раждане? Също така имам и други въпроси  Embarassed

1 Имам ужасен сън почти не спя въртя се ставам през 15 минути до тоалетна на нощ ми се събират по 2 часа ако броим през деня до 4
2 2 Дена буквално не мога да стана от леглото  с ужасни гадене и болки в кръста съм .Всички ми казват че било нормално newsm78 ама чак пък толкова .Днес съм ок вече ама сутринта пак едвам станах. И въобще през цялото време ми се гади и ми е ужасно . Cry
3 Качила съм 3 кг  Rolling Eyes а както казах в 3 месец не съм влязла .

Може, ако се разбереш с доктора. По принцип по закон май не може, но измислят някаква причина. До раждането обаче може да размислиш   Wink
По другите въпроси - нормално е, ще мине  Simple Smile

# 32
За секциото - възможно е, особено пък в частна клиника.
По другите въпроси се консултирай с лекар, нека ти изпишат нещо. Чак пък такива ужасни болки в кръста и през 15 мин. 00..

# 33
Just_dream, можеш да пожелаеш секцио, но възстановителният процес обикновено е по-болезнен и бавен.

Не можеш да спиш, вероятно защото лежейки не успяваш да изразходваш енергия.

Колко течности пиеш преди лягане?

Говори с лекар за гаденето и честото пишкане.

# 34
Първото си дете родих секцио защото беше седалищно разположена. Сега съм бременна и силно,адски силно се надявам да родя нормално.В никакъв случай не искам да кажа че нормалното раждане е по-малко болезнено,но болката е по-кратка...Месеци наред не можех да се наведа,да клекна,да стана от леглото нормално за да си нахраня детето,да не говорим че 2 дни не я бях виждала след раждането.Не ми я даваха,бях прикована към леглото,най на края отказах обезболяващите (след първия ден още) за да мога да си кърмя детето...болката е неописуема,имах чувството че ще ми паднат червата  от операцията...С мъжа ми живеем сами,сама гледах детето и си оправях къщата...Беше адски трудно заради секциото...В болницата завиждах на майките които буквално 2 часа след раждането си гушкаха бебчетата,вярно че и те седяха на една страна,болеше ги...но пак казвам,по -кратко е. Не бих избрала да раждам секцио,в никакъв случай.Дано сега всичко е наред и да си се "измъча" по естествен път Simple Smile

# 35
Благодаря ви Hug

Ще си помисля за раждането не ми се иска после да лежа и да не мога да си гушна бебето.Ама пустият страх е много силен.И със сигурност бих искала упокойка. Peace
Иначе като изключим дните в които не мога да мръдна водя доста активен живот дори спортувам Rolling Eyes
Иначе не си броя течностите но винаги има шише вода на шкафчето на ден изпивам над 2 литра. Не знам доколко е полезно за бременна жена чак толкова много вода но аз така съм свикнала.
За гаденето утре съм на лекар и ще видя дано лекарката помогне защото не е добре положението.

# 36
Здравейте, бременна съм в 12г.с и PH-то ми е 9 (референтните ст-ти са 5-8), трябва ли да се притеснявам и знаете ли на какво може да се дължи и как да го намаля ?

Мерси Предварително !

# 37

Иначе не си броя течностите но винаги има шише вода на шкафчето на ден изпивам над 2 литра. Не знам доколко е полезно за бременна жена чак толкова много вода но аз така съм свикнала.

Полезно е.  Wink

# 38
Благодаря   bouquet за отговора.

# 39
Боли ме високо корема, където е стомаха, но повърхностно. Като мускулна треска. В 9-ти месец съм, от какво може да е? Споделих с лекарката, но тя каза че не е притеснително и че може да е от разтягането на корема и че бебето притиска newsm78

# 40
Относно описанието на despret_ за секциото - при всеки е различно. Аз също бях секцио, наложи се в последния момент почти. Че боли - боли много. Денят на операцията бях супер ама то с толкова лекарства...няма как. После 2-3 дни определено си болеше много, но след това болката намалява и стига да се пазиш да не вдигаш тежко и да не се преуморяваш - не боли толкова. Аз си имах и помощ в лицето на мъжът ми и майка ми, но определено не бих описала цялото преживяване чак толкова зле. Даже когато се решим на второ - ще си избера секцио, въпреки че страшно много исках да родя нормално първият път. Месец и половина след операцията вече нямах никакви болки и си вдигах тежко като не ме гледаха, че ММ още ме пази като си е в нас.
Нормалното раждане също си има своите минуси - познавам момичета, чиито шефове отдолу зарастнаха и спряха да ги болят по-бавно от моята операция.

# 41
Боли ме високо корема, където е стомаха, но повърхностно. Като мускулна треска. В 9-ти месец съм, от какво може да е? Споделих с лекарката, но тя каза че не е притеснително и че може да е от разтягането на корема и че бебето притиска newsm78
Най-вероятно е от разтягането.

Леко раждане!

# 42
Май нещо се разболявам, а съм в съвсем начална бременност(дори не е потвърдено от лекар, имам само + тестове). Започна да ме наболява гърлото и като че ли имам някакви мускулни болки. Мерих Т за всеки случай преди малко - 37.3 newsm78 Дали е опасно и какво бих могла да предприема до утре newsm78
С предната бременност помня, че ползвах Прополки, Парацетамол, но беше във втория триместър.

# 43
Палитра, тази Т може да е от бременността. Даже съм почти 100% сигурна.
За другите оплаквания аз пием инфлуцид и мед.
Но все пак се консултирай с лекар Peace

# 44
  • София
До 37.5 дори се смята че е нормално да се вдига,но щом имаш и неразположения като гърлобол,по-скоро е от него, може да направиш гаргара с лайка и сода,можеш витамин Ц да приемаш,за да подсилиш организма.Прополките не виждам с какво могат да навредят,лукчета също може да си взимеш да овлажняват гърлото.Преди всичко най-добре се консултирай с лекар преди да взимаш каквито и да било лекарства,макар че и аз знам че Парацетамол може.

Общи условия

Активация на акаунт