Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 31

• 55 327
  • 759
  •   1
Отговори
# 450
Аз пък си мия котешката тоалетна. Досега съм я мила и нямам токсо, сега пък точно ще се заразя...мия си ръцете фанатично след това и готово Hug

# 451
  • град-държава
Не си преболедувала, т.е. трябва много да внимаваш какво ядеш, за да не я лепнеш сега. Само добре измити плодове и зеленчуци и добре опечено месо.
Не само. Никакво чистене на котешки тоалетни и миене на ръце след галене на котки. Ако имаш домашна, изследвай я за токсоплазмоза. Ако няма, не пускай животното навън.
Токсоплазмозата не е безсимптомна при котките. Стига вече с тези глупости, сигурно повече от половината население на Европа живее със заразени котки, а никога не яде не добре измити плодове и зеленчуци. А кървави пържоли даже не поглежда.  Laughing
Обикновено заразяване се случва чрез храна, един банален магданоз е по-опасен от домашната котка.
Но момичета без имунитет трябва да са много, много внимателни по време на бременност, какво и как консумират.

# 452
Е чак пък толкова - мие се всичко и не се ядат сурови, неизмити неща, кървави пържоли и суши. Някак ми е смешно да се преекспонира така - 27 години не съм била фанатична и не съм се заразила, сега точно да почна да откачам. Аз мия всичко преди да го ям, със сапун Hug

# 453
Не си преболедувала, т.е. трябва много да внимаваш какво ядеш, за да не я лепнеш сега. Само добре измити плодове и зеленчуци и добре опечено месо.
Не само. Никакво чистене на котешки тоалетни и миене на ръце след галене на котки. Ако имаш домашна, изследвай я за токсоплазмоза. Ако няма, не пускай животното навън.
Токсоплазмозата не е безсимптомна при котките. Стига вече с тези глупости, сигурно повече от половината население на Европа живее със заразени котки, а никога не яде не добре измити плодове и зеленчуци. А кървави пържоли даже не поглежда.  Laughing
Обикновено заразяване се случва чрез храна, един банален магданоз е по-опасен от домашната котка.
Но момичета без имунитет трябва да са много, много внимателни по време на бременност, какво и как консумират.

Това по принцип е вярно, боледуват почти всички животни, но само котката е краен гостоприемник и затова само от нея можем да се заразим с яйца, които са и най-опасни. Да не говорим, че рядко протича със симптоми.

# 454
Dream, е то ако животното няма токсоплазмоза, няма как да се заразиш.

# 455
Ами да де, с нас е от 4 години, досега ако не съм, сигурно кот няма просто Hug Като го видя на ваксина ще помоля да му вземат кръвчица все пак за всеки случай. Другото си е нормалното миене на зеленчуци Simple Smile

# 456
  • град-държава
Когато ви излезе положителна токсо в първи триместър ми говорете на мен и котката ми все още спи в леглото с мен. Laughing
Имам котка от 8 години, никога не е боледувала и е с отрицателен тест към момента на моите резултати, но пак я вкараха в статистиката, защото явно такава е политиката - нямам идея.
Недосготвено месо и плодове/зеленчуци, които се отглеждат близо до или във земята са потенциалната опасност, не домашната ви котка.

# 457
  • Варна
Опасността, която представляват котките е силно преекспонирана, затова не я споменах. Котките са заразни само 2-3 седмици след първоначалното заразяване, едва ли домашна котка ще се зарази тепърва. Освен това акитата стават опасни 24 часа след "снасянето", всеки стопанин би изчистил тоалетната колкото може по-скоро, след като ги види, няма да чака цяло денонощие. И естествено би си измил ръцете след това.

# 458
Опеределено е преекспонирана. Да не говорим, че домашна котка, която не излиза навън и не яде сурово месо, няма откъде да се зарази.

# 459
Аз изкарах цялата си бременност, чистейки котешката тоалетна. Моите котки са дворни - излизат и навън. И вътре се хранят и вънка, каквото заловят. Обезпаразитявам си ги и ги обгрижвам като всички останали домашни котки. Никой не ми е помагал за котешката тоалетна, освен първите три месеца, когато не можех да си вдигна главата от леглото, заради повръщането. Първия гинеколог, при когото се бях записала, и който се води толкова известен, че чак има улица на негово име, ми каза нещо, което ми прозвуча доста несериозно и шеговито като изказване, когато му споменах, че имам котки, но май има доста доза истина. Той каза "не съм виждал токсоплазмоза 30 години".
Наще трепереха над мен, че имам контакт с котки, докато бременея. А аз се чувствах много добре като си взема в скута някой да ми мърка. Бях се информирала много по темата за токсоплазмозата и си спазвах хигиената, която и по принцип си спазвам всеки божи ден, освен че се сдобих с едни гумени ръкавици, за да зключа директен контакт с легенчето. Разбира се, си направих и тест в началото на бременността, който показа отрицателен ИгМ. На всеки триместър си пусках по един тест за ИгГ, за да следя, че не съм прекарвала такава през месеците. Нашата ветеринарка, като й споделих, че съм бременна, беше казала да не се притеснявам, че нямало как да нямам вече инмунитет, при положение, че съм отгледала толкова много котки, и то котки, които се разхождат навън. Но теста показа, че нямам инмунитет. Което означава че или моите котки не са прекарвали токсоплазмоза никога (а драскотини по мен колкото щеш имаше), или съм си поддържала наистина една достатъчно добра хигиена, че да не сме се заразявали, нито те, нито аз или наистина токсоплазмозата не върлува по съвременните контейнери и мазета. Бях и на консултация при гастроентеролог. И той потвърди, че има по-голяма вероятност да се заразиш от дюнер или суджук или някоя не добре измита салата в ресторант, от колкото от домашна котка. Ето защо през цялата си бременност отбягвах да се храня по ресторанти и дюнери. Да не вземе някой да обвини животинките ми в престъпление.
Както вече споменахте, яйцата стават заразни, ако престоят 24 часа в легена с котешка тоалетна. Да оставиш котешката тоалетна мръсна е престъпление и мъчение за котката!
Просто се чисти всеки ден по два пъти, мие се легена преди цялостна смяна на тоалетна, ползват се ръкавици и се мият добре ръцете след това, не се яде по ресторанти съмнителни неща и всичко ще е 6!  Peace

Единствения проблем, който виждам, е клякането с голям корем, особено, ако е нисък корем...

Последна редакция: пт, 27 ное 2015, 22:49 от amy_nka

# 460
Здравейте,
момичета искам да ви попитам дали някоя от вас знае къде се подават сигнали за оплакване от лаборатория на ДКЦ. Случи се нещо доста неприятно и искам да бъдат проверени за да не се повтаря и при други бременни.

# 461
ZDRAVEIT MAMI.AZ SUM NA 28 GODINI IMAM SIN NA 7,A SEGA SUM BREMENNA V 19 SEDMICA.PROBLEMUT MI E ,4E NE SUM SPIRALA DA POVRU6TAM NITO ZA DEN.BQH NA SISTEMI,LEKARSTVA DIETI NI6TO NE POMOGNA ,MOLQ AKO NQKOI ZNAE LEK NEKA POMOGNE,BLAGODARQ PREDVARITELNO.
_________
Пишете на кирилица.

Последна редакция: нд, 29 ное 2015, 02:12 от AnMary

# 462
  • София
ZDRAVEIT MAMI.AZ SUM NA 28 GODINI IMAM SIN NA 7,A SEGA SUM BREMENNA V 19 SEDMICA.PROBLEMUT MI E ,4E NE SUM SPIRALA DA POVRU6TAM NITO ZA DEN.BQH NA SISTEMI,LEKARSTVA DIETI NI6TO NE POMOGNA ,MOLQ AKO NQKOI ZNAE LEK NEKA POMOGNE,BLAGODARQ PREDVARITELNO.

Милата ... и аз съм в 19 г.с и почти не съм имала проблеми с гаденето,но през пътите в които ми се случи ми помагаха ментови бонбонки,газирана вода с малко сода и лимон и пасирах компот от кайсии и си пиех на малки глътчици,последното много ми помагаше.

# 463
  • Свищов
Повръщането ми намаля чак след като влязох в 7-ми месец. Общо взето внимавах от кои храни ми се гади и ги избягвах, но като ми се гади...си повръщах. Случвало се е до 9 пъти на ден. Препоръчаха ми да пия леко подсолена вода. Имаше някакъв ефект.

# 464
  • Варна
Здравейте!
Случвало ли ви се е в урината да имате високи еритроцити и каквио значи това. Всъщност от анализа днес стана ясно че имам 25-30 еритоциа, 7-8 левк. Малко белтък.
Утре чакам да излезе урокултурата,но се притесних доста.

Общи условия

Активация на акаунт