Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 31

• 55 333
  • 759
  •   1
Отговори
# 435
Аз се мазах с магнезиево олио на abo pharma, съществен ефект не виждах Simple Smile

# 436
Здр дами..  Wink
 На 03.11 ми взеха кръв за БХС на 13.11 резултати от теста бяха готови..Риска за синдрома на Даун беше 1:50 много се притесних и си запазих час при Д-р Троянчев за ФМ на 14.03 бях при него и тоѝ каза , че всичко е наред , че за него бебето е здраво и няма място за притеснение каза да повторя теста за БХС в друга лаборатория , повторих теста в бургас и резултата е 1:1332 обадих му се казах резултати, тоѝ каза че риска е минимален и няма смисъл за амниоцентеза.. Вие какво ще кажете по-въпроса дали да се успокоя или да ми направят амниоцентеза ? newsm78 Sad

# 437
  • град-държава
Първия тест къде е правен?

# 438
Първия тест е направен в аѝтос СМДЛ '' РАМУС'' ООД

# 439
  • град-държава
В Бургас обикновено БХС пращат в Майчин дом в София.
Ако и двата теста са пуснати в частни лаборатории, защо не пуснеш и към МД преди да се съгласиш на инвазивен тест?

# 440
В Бургас на място ги изследват .. в 9:00 дадох кръв в 12:30 резултати бяха готови.. На 19 декември имам час за ФМ след това ще реша какво да правя.. Simple Smile

# 441
И на мен преди 3 години в Девата ми казаха, че пращат изследването в Майчин дом.
 Какви са тези огромни разлики? Аз бих се върнала в първата лаборатория и бих ги питала как се получава това?! 1:50 си е риск и като нищо да хукнеш на амниоцентеза без нужда, при неверен резултат. Ядосах се заради теб, успех и всичко ще е наред!
 Моят тест сегаа го правих в чужбина, лекарят каза само: Всичко е ок! и повече не сме коментирали, хвърлих бегъл поглед над резултата беше нещо над 1:1500.

# 442
Не знам и аз  не мога да си ги обясня тези резултати ,как ги изчисляват какво правят те  си знаят вече почвам да си мисля,  че е излишно да се правят такива тестове ... създадоха ми само главоболие и притеснение, както и да е..  Sad
Пожелавам ти лека бременност  Simple Smile  bouquet

# 443
Момичета, вашите бебчета всеки ден еднакво активни ли са? Аз от вчера съм се запритеснявала, че не ме рита толкова силно. Днес няколко пъту го усещах, но не чак толкова силно колкото други дни. Според вас нормално ли е? В 24 седмица съм.

# 444
  • Свищов
Според мен е нормално. И при мен е така. 2-3 дни е по-слабо, после става по-силно. Зависи и дали се движиш или не - от движението по не се усеща. Опитай се да легнеш и да преброиш за колко време ще направи 10 движения. Ако е под час е ок, в норма е и до 2 часа. Но трябва да си сигурна, че бебчето не спинка.

# 445
Здравейте,
Бих искала да ви попитам какво точно означават резултатите ми за токсоплазмоза.

Токсоплазмоза Ig G   <0.13   IU/ml   < 1.0 отр; 1.0 - 30.0 гранична; > 30.0 пол.
Токсоплазмоза Ig M   Heart.0    AU/ml    < 6.0 отр.; 6.0 - 8.0 граничен; >8.0 пол.

# 446
Според реф.стойности е ок.

# 447
OK са резултатите според мен - нямаш токсоплазмоза  Peace

# 448
  • Варна
Не си преболедувала, т.е. трябва много да внимаваш какво ядеш, за да не я лепнеш сега. Само добре измити плодове и зеленчуци и добре опечено месо.

# 449
Не си преболедувала, т.е. трябва много да внимаваш какво ядеш, за да не я лепнеш сега. Само добре измити плодове и зеленчуци и добре опечено месо.
Не само. Никакво чистене на котешки тоалетни и миене на ръце след галене на котки. Ако имаш домашна, изследвай я за токсоплазмоза. Ако няма, не пускай животното навън.

Общи условия

Активация на акаунт