Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 31

• 54 764
  • 759
  •   1
Отговори
# 585
Момичета, аз да питам нещо. От както съм бременна много ми пресъхват устните и вече ъгълчетата на устата почват да ми се цепят. Това нормално ли е? С нещо по-специално да се мажа ли? /Аз се мажа със стандартни балсами за устни на нивеа/ И за пастата за зъби, разбрах, че не трябва да е с флуорид. Каква да използвам? /Бях прочела в една тема,но забравих коя/ Вече съм в 11 г.с.

Флуорида в пастите за зъби има отношение към т.нар. периорален дерматит, зачатъци на който предполагам имаш. В България евтина алтернатива са пастите на Билка - както детските, така и тези за възрастни  Peace Нивеа баласамчетата нямат никаква грижа в тях, само омазняват, купи си Биодерма, Авен, Нукс... Peace

# 586
Здравейте,момичета отново.Бременна съм във вторият месец днес ми излязиха резултати те от секрета(бяло течение) и резултати те не бяха добри моят АГ ми предписа полижинакс но на листовката пише ,че нее подходящ за бременни много съм объркана.Ще ви бъда благодарна ако някой може да ми помогне благодаря предварително.

# 587
  • Варна
Много съм спокойна и вече,никога няма да се панирам така...
Аха, само така си мислиш Laughing
Много се радвам за чудесните резултати от прегледа Hug

# 588
Здравейте,момичета отново.Бременна съм във вторият месец днес ми излязиха резултати те от секрета(бяло течение) и резултати те не бяха добри моят АГ ми предписа полижинакс но на листовката пише ,че нее подходящ за бременни много съм объркана.Ще ви бъда благодарна ако някой може да ми помогне благодаря предварително.

С какво по-точно да ти помогнем, да ти предпишем нещо различно от това, което ти е казал лекаря ли?
В начална бременност в моята микробиология излязоха бактерии, също използвах Полижинакс + антибиотик.  Предвид рисковете за плода, определено не се замислям дали да слушам лекаря или не.  Доколкото знам, ако дадено лекарство не е специално изследвано и сертифицирано за бременни, е задължително да пише в листовката, че не е подходящо. Което не значи непременно, че вреди.

# 589
Здравейте. Според вас в 6 г.с опасно ли е да си направя голяма пломба. Падна ми пломба на мъдрец, а е доста голяма, отдолу е пулпит, правена беше през предната бременност, но в по-голяма седмица, самата ми зъболекарска се притеснява, а аз чета противоречиви неща.

# 590
Здравейте, мили дами  Grinning, вчера бях на преглед и имам потвърждение от лекар Crazy! Каза,че всичко изглежда нормално, взеха ми кръв и урина за изследване. Предвид празниците, обаче, резултати те ще бъдат готови чак през януари. Имам питане относно стойностите на ТСХ-то. През лятото си пуснах изследване, тогава ТСХ-то ми беше 3.37. Знам, че при бременност е добре да е под 2. Докторът каза, че тази стойност и в нормата по принцип и е добре да изчакаме резултатите от сегашното изследване, за да каже дали има нужда да пия лекарства. Ако са над горната референтна стойност-тогава. Кажете, моля ви, иам ли нужда да се вкарвам във филми близките 10-на дни или просто да се пазя  Rolling Eyes?

# 591
Момичетаааа имаме си ръчичкииииии  краченцааааааааааа и се въртим като акробат. Много съм спокойна и вече,никога няма да се панирам така...

Чудесна новина Simple Smile

# 592
Здравейте, мили дами  Grinning, вчера бях на преглед и имам потвърждение от лекар Crazy! Каза,че всичко изглежда нормално, взеха ми кръв и урина за изследване. Предвид празниците, обаче, резултати те ще бъдат готови чак през януари. Имам питане относно стойностите на ТСХ-то. През лятото си пуснах изследване, тогава ТСХ-то ми беше 3.37. Знам, че при бременност е добре да е под 2. Докторът каза, че тази стойност и в нормата по принцип и е добре да изчакаме резултатите от сегашното изследване, за да каже дали има нужда да пия лекарства. Ако са над горната референтна стойност-тогава. Кажете, моля ви, иам ли нужда да се вкарвам във филми близките 10-на дни или просто да се пазя  Rolling Eyes?
ТСХ излиза на същия ден. Дори и да има забавяне предпразнично, 28ми си е работен ден.
Иначе ТСХ над 3 не е добре за бременна, но пък това е резултат от лятото и сега може да е друг

# 593
Цветна палитра, благодаря за отговора Grinning, аз не живея в България, тук е малко сложно, за всичко се чака Sad. Докторът каза, че не е фатално до 04.01. Дано всичко да бъде наред Praynig

# 594
Здравейте. Според вас в 6 г.с опасно ли е да си направя голяма пломба. Падна ми пломба на мъдрец, а е доста голяма, отдолу е пулпит, правена беше през предната бременност, но в по-голяма седмица, самата ми зъболекарска се притеснява, а аз чета противоречиви неща.

Според  мен това по скоро АГто ти може да прецени,поне при мен беше така.Малко преди да направя три месеца ми се възпали мъдрец,забра,подух се цялата и температура имах,моят зъболекар се опита да задържи положението с дренажи,които сменяше всеки ден,но не постигнахме нищо,изпрати ме на хирург,тя от своя страна ми обясни какво точно е положението и какво е нужно да се направи и след това ми каза така:отиваш при АГто и я питаш кое от изброените неща можем да направим при  теб и след нейното разрешение идваш тук и правим каквото ще правим.Та мисълта ми е че много като че ли не им се поема отговорност за бременни жени

Последна редакция: ср, 23 дек 2015, 22:26 от razzle

# 595
razzle, благодаря за отговора  bouquet имам си пломба вече, зъболекарката видя положението и реши, че няма да има проблем, всичко мина лесно и безболезнено.

# 596
razzle, благодаря за отговора  bouquet имам си пломба вече, зъболекарката видя положението и реши, че няма да има проблем, всичко мина лесно и безболезнено.

Радвам се,че всичко е наред Simple Smile Simple Smile

# 597

Радвам се,че всичко е наред Simple Smile Simple Smile
Благодаря  bouquet

# 598
Цветна палитра, благодаря за отговора Grinning, аз не живея в България, тук е малко сложно, за всичко се чака Sad. Докторът каза, че не е фатално до 04.01. Дано всичко да бъде наред Praynig

Phenix, в коя седмица си? Не се филмирай. Нищо не можеш да направиш. Но ако е над 3 TSH ще трябва да пиеш елтироксин.

# 599
Karina 31, в края на 1-ви месец трябва да съм. Докторът не ми каза точно, а аз бях прекалено развълнувана за да си събера ума и да питам , голяма съм патица Embarassed. Резултатите от изследванията ми даже и да са готови по-рано, личния ми лекар е на работа чак на 04.01.  Rolling Eyes. Много е дразнещо това с планирането, трябва да планираш кога да се разболееш даже. Едва намерих кой да ме прегледа в последния момент преди празниците Confused.

Общи условия

Активация на акаунт