Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 31

• 54 470
  • 759
  •   1
Отговори
# 705
Извинявай,  ilceto, но отговора ми не беше насочен към теб. Нормално е да имаш подобни течения, но все пак трябва да се вземе микробиология за да се види има ли проблем или не.

# 706
Вагиналните течения се усилват ако няма цвят, мирис и не създава дразнене, значи всичко е наред ако ви притеснява направете микробилогия да се види дали има гадинки. Преди да разберете какво е, не ползвайте обикновенни или интимни сапуни, даже и след това. Само памучно бельо и без ежедневни превръзки особено ароматизирани. И двете бременности имах много усилено течение, без да имам гъбички, но не беше никак приятно, създава си известен дискомфорт. Стискам палци всичко да е наред.

# 707
Здравейте. Аз съм в 34гс имам от 2-3 дни жълтеникаво течение. Миналата седмица ми взеха секрет за микробиология, но рутинно и другата седмица съм на преглед и рзултатите ще са готови. Въпроса е, че когато ми взеха пробата още го нямаше въпросното течение. Дали пробата ще покаже ако има проблем? Или да звънна на доки направо?

# 708
  • София
Здравейте. Аз съм в 34гс имам от 2-3 дни жълтеникаво течение. Миналата седмица ми взеха секрет за микробиология, но рутинно и другата седмица съм на преглед и рзултатите ще са готови. Въпроса е, че когато ми взеха пробата още го нямаше въпросното течение. Дали пробата ще покаже ако има проблем? Или да звънна на доки направо?
Според мен си пусни ново изследване, особено ако имаш и друг дискомфорт

# 709
Нямам други оплаквания засега, слава Богу. Ще звънна на доки, да видим какво ще каже.

# 710
Особено ако ще раждаш нормално, хубаво е да си пуснеш нова микробиология, щом течението се е появило след вземането на секрет. Пък и щом е цветно newsm78

# 711
Аз бях току що на преглед. Видяха сак че во ми каза за ембрион сред десетина дена Sad дано вс е наред. Гледа ме през Мвагинален, каза че и отчита бременност , но е твърде рано. Последния ми цикъл беше на 28.11

# 712
Момичета, които сте в начална бременност и имате ръждиво или кафяво течение може да се дължи на липса на прогестерон и трябва да го пиете допълнително.Обикновенно лекарите предписват утрогестан или дуфастон.

# 713
Ама може да, те както чета лекарите тези лекарства за нищо ги нямат, Дуфастон, Но Шпа като бонбонки, после разните му супер полезни витамини, зависи кой представител, на коя фирма е спонсорирал доктора достатъчно!
 Споделяла съм тук, имах леко кървене в 5-та седмица, в Бг едно светило ми каза отлепяне на сака, Дуфастон, инжекции Прегнил, Но Шпа и дрън, дрън. На другият ден в Гърция ми казаха, че няма никакво отлепяне, да спирам всичко, кървенето е физиологично. Същото стана и с течението в Бг- Полижинакс, Нистатин и още нещо, пак в Гърция-нищо и то двама лекари.

# 714
Всеки сам прави своя избор дали да се довери на лекаря си и дали да приема определени медикаменти. Моят личен опит е че именно приема на дуфастон спря кафеникавото течение и бременността ми завърши успешно. За съжаление в мръсотията в която живеем и стресовия начин на живот който водим се отразява и понякога е необходимо да се приемат някои медикаменти.

# 715
Прогестерона се изследва пак с кръв от вената, нали? На гинеколога ми ли трябва да кажа, че искам да го изследвам или мога да отида и да дам кръв в някоя лаборатория?

# 716
  • Варна
Можеш и сама да си пуснеш.

# 717
  • София
Мамита имам следното питане и малко съм отчаяна честно казано.. Бременна съм в 5 месец и вече загубих 2 зъба а други 2 ми се развалиха..Ям си всичко мляко,сирене и т.н. но не се получават нещата явно и много ми се рушат зъбите.. Дайте ми някакъв съвет защото вчера даже плаках за единия си зъб и все си мисля че затова време дето ми остава ще сложа чене  Cry #Crazy

# 718
За калций знам че е хубаво да се яде сусамов тахан на гладно, най-добре и много се усвоява от него. И редовно яжте и ябълки. Слагам и суров сусам семе в киселото мляко с мюслите. Може и суров сусам семе, вместо тахан но трябва по-голямо количество на ден да се изяжда.

# 719
Взимай и пий калций, това ти е спасението, ако се притесняваш питай лекаря си.

Общи условия

Активация на акаунт