Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 31

• 55 352
  • 759
  •   1
Отговори
# 405
Момичета, знаете ли какви са нормите за FT4  през бременността? newsm78 Моето TSH постепенно от 0.13 се вдигна до 0.75(при реф.0,27-5,50), но FT4 от 16.95 спадна на 12.46 (при реф.12,00-22,00). На преглед ще ходя след няколко дни чак и малко се попритесних, че и там доближих долната граница newsm78

# 406
Момичета, знаете ли какви са нормите за FT4  през бременността? newsm78 Моето TSH постепенно от 0.13 се вдигна до 0.75(при реф.0,27-5,50), но FT4 от 16.95 спадна на 12.46 (при реф.12,00-22,00). На преглед ще ходя след няколко дни чак и малко се попритесних, че и там доближих долната граница newsm78

По принцип през бременността връзката между TSH и FT4 малко се губи и може би ще ти вдигнат дозата на хормона въпреки, че TSH е ок...
В коя седмица си? В началото бебето използва голяма част от произвеждания FT4 и затова пада, но всичко е наред  Peace

# 407
14г.с. Хормони никога не съм приемала до сега и не съм хич наясно Embarassed Покрай бременността и ниското TSH взех да следя стойностите и да ходя по ендокринолози Tired

# 408
14г.с. Хормони никога не съм приемала до сега и не съм хич наясно Embarassed Покрай бременността и ниското TSH взех да следя стойностите и да ходя по ендокринолози Tired

Помислих, че приемаш еутирокс...
В тези седмици е нормално ФТ4 да е по - ниско, след 16 г.с. мисля бебето започва да си произвежда само  ФТ4. Не мисля, че имаш повод за притеснение, но все пак лекаря ще каже разбира се  Simple Smile

# 409
Здравейте майчета бих искала да попитам дали на някои му се е случвало към края на бременността (в 37 г.с и 5 дена съм) да има разминаване в размера  на главичката и другите параметри. Вчера док. ми каза че главата на бебето е по-малка и доста се притесних..предварително благодаря за отговорите!

# 410
Случва се често не се притеснявай! Hug bouquet

# 411
  • Germany
Момичета, аз съм вече в 36 г.с. и както преди бях споменала, шийката ми е скъсена, вече под минимума - преди две седмици беше около около 2 см и бебчо вече е слязъл в таза. Снощи си лежахме с ММ и бях в леко неудобна позиция за малко, след което започна да ме боли кръста в ляво, като болката наподобяваше менструални болки. Болката започна слабо, смених си позицията, но тя се усили. Боля ме за малко, после ми мина, след това пак ме заболя за около час и отново премина. Спах добре, но тази сутрин пак ме заболя, около час ме боля с кратки паузи, после пак ми мина и така два пъти за днес, като на моменти болката се местеше към корема, но си беше все от ляво. Определено не беше слаба, но не беше и болка за умиране. Коремът ми беше твърд, но не съм чувствала някакви силни придърпвания, каквито съм чувала, че се усещат при контракции. Иначе досега съм усещала само безболезнени подготвителни контракции, които се изразяват в неприятно втвърдяване на корема, заради което не мога да се движа като хората понякога. Дано добре да обясних всичко.  Blush
Имате ли представа от какво може да е? Така или иначе днес съм на консултация, но ми е интересно да чуя мнения. На вас случвало ли ви се е?  newsm78

# 412
  • Варна
Здравейте!

Някоя от вас пила ли е Неоксид по време на бременност?

# 413
Криси сигурно те боли от контракции, но това не значи, че раждаш. Като тръгнеш да раждаш ще разбереш,  повече боли.

# 414
  • Germany
Сиси, благодаря за отговора.  Hug

Вчера АГ каза, че по всяка вероятност това е от тежестта на бебчо, който притиска някой нерв. Каза да слагам топло и това е общо взето, което мога да направя.  Simple Smile Пак излишно съм се шашнала.  Crazy

# 415
Здравейте, мами и бъдещи! Аз искам да попитам дали някоя от вас е наясно с това... "пъпната връв и под ръба на плацентата". Трябва ли веднага да ходя при АГ-то, защото иначе имам час другата седмица????

# 416
Хора кажете, има ли място за притеснение? До сега док. Ми казваше, че бебето се развива голямо. Изпреварваше термина с около седмица-10дни според ехографа. Преди месец бях във 32г.с и тогава ехографа показа 34.. Сега съм в 36г.с  и ехографа пак показва 34г.с и доктора казва, няма да родиш голямо бебе очаквай 3кг.. Казва, че всичко бишо наред.... Аз много се плаша и незнам дали да отида на преглед при друг???

# 417
Хора кажете, има ли място за притеснение? До сега док. Ми казваше, че бебето се развива голямо. Изпреварваше термина с около седмица-10дни според ехографа. Преди месец бях във 32г.с и тогава ехографа показа 34.. Сега съм в 36г.с  и ехографа пак показва 34г.с и доктора казва, няма да родиш голямо бебе очаквай 3кг.. Казва, че всичко бишо наред.... Аз много се плаша и незнам дали да отида на преглед при друг???
а плацентата ти добре ли е? Ако се кръвоснабдява правилно не мисля че имаш място за притеснение. Мисля че в края на бременността е нормално бебчетата да изостават, а и +- 1/2 седмици май е нормално отклонение на ехограф.

# 418
  • Germany
Според мен, щом бебчо расте и док казва, че всичко е наред, няма повод за притеснение. Видеозонът не дава точен резултат, така че не бих се притеснявала.  Hug
На мен АГ изобщо не ми ги обяснява тези неща, кога коя седмица показва видеозонът, просто казва, че всичко е наред и аз й се доверявам.  Peace

# 419
Според мен, щом бебчо расте и док казва, че всичко е наред, няма повод за притеснение. Видеозонът не дава точен резултат, така че не бих се притеснявала.  Hug
На мен АГ изобщо не ми ги обяснява тези неща, кога коя седмица показва видеозонът, просто казва, че всичко е наред и аз й се доверявам.  Peace
то май така е най-добре, отколкото да ни плашат само с тия мерки и теглилки..

Общи условия

Активация на акаунт