Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 31

• 54 740
  • 759
  •   1
Отговори
# 600
 Мамчета имам един много важен въпрос... Опасен ли е скуирт (пръскащата струя)оргазъма по време на бременност? Срам ме е да звънна да питам доктора ми .... Моля Ви кажете,ако знаете нещо по въпроса...

# 601
Няма срамни въпроси към лекар, особенно през бременността. Оргазмът може да предизвика контракция, която не е опасна, но ако е близо до термин може да форсира раждането. Даже съм чувала, че се препоръчва при преносване, но не знам колко са активистките за ласки точно накрая Simple Smile

# 602
Здравейте и Честита Коледа!
Бъдете много здрави, много уют и топлина в домовете Ви!

Тази седмица правих биохимичен скрининг, калкулираният риск е нисък, но искам да попитам за следните показатели и резултати:
PAPP-A - 0.62 MoM
Free-bCG - 0.39 MoM
NT - 0.58 MoM
Лекарката ми написа препоръка за доплер УЗ, обясни ми, че плацентата не е достатъчно инвазирала към/в матката, вероятно не усвоява/не преминават хранителни вещества и имам риск от високо кръвно налягане. Какво представляват тези показатели, има ли начин да "подобря" стойностите им?

# 603
Мамчета имам един много важен въпрос... Опасен ли е скуирт (пръскащата струя)оргазъма по време на бременност? Срам ме е да звънна да питам доктора ми .... Моля Ви кажете,ако знаете нещо по въпроса...
И през двете си бременности съм водила,дори по-редовен,сексуален живот и оргазмът ми
винаги е бил скуирт😊

# 604
Здравейте. Струва ли ви се нормално при приема в болница към 16 ч пикочната киселина да е 420. На следващия ден в 05 ч да е вече 490. А на третия ден да е в норма. При все, че от постъпване в болницата ми вливат системи. Струва ми се странно?

# 605
Момичета започвам да се притеснявам вече. Нормално ли е в 11+5г.с да не са ми правени все още абсолютно никакви изследвания. Единствено видеозон за да се види бебока как се развива,но нито са ми взимали кръв нито цитонамазка нито нищо. Доктора каза,че чак след 5 януари ще почнем с изледванията след 8 дни горе долу а до тогава ще съм влезнала в 14 г.с...  Той е втория лекър който ми каза,че след 4-5 януари ще правим изследвания ....Нормално ли е. Нямам никакви проблеми нито гадене нито кървене ниито болки нито нищо освен един много минимален миомен възел който доки видя в 9г.с,но каза ,че не е проблрмен и ще го следим при прегледите....

# 606
  • София
Весели празници,  бъдещи мами!!!
Много щастие ви желая и още повече здраве!!!
Много искам да ви помоля за помощ. По принцип ходих и мислех да се записвам за следене на бременност при Живкова, обаче само чета някакви лоши коментари за нея и не съм много сигурна вече. Четох страхотни коментари за д-р Кирякова, но най-ранния и час, който записах е 22 януари. Някой има ли идея дали ще успея по-рано да мина при нея ако отида в приемният и ден? Защото ми е малко спешно..... Вие на какво мнение сте?

# 607
При всеки лекар е различно. Мен ме записаха на ЖК в 12 г.с и тогава ми пуснаха първите изследвания - кръв и урина.
Като се има в предвид, че сега са празници и неработни дни, съвсем нормално е да искат към 5 януари да ти ги пуснат. Не е проблем.

# 608
И мен около 11-12г.с. ме записаха на ЖК и ми пуснаха тогава всички изследвания. За цитонамазка, микробиология и стандартните кръвни изследвания не е проблем 1-2 седмици. Важното е ако ще правите БХС, да се впишете в сроковете - 11 до 13+6 г.с. за ранния.

# 609
И мен около 11-12г.с. ме записаха на ЖК и ми пуснаха тогава всички изследвания. За цитонамазка, микробиология и стандартните кръвни изследвания не е проблем 1-2 седмици. Важното е ако ще правите БХС, да се впишете в сроковете - 11 до 13+6 г.с. за ранния.
Аз се двоумя за ранния БХС .... Някак си не виждам смисъл при положение,че съм на 21 години напълно здрава и няма никой в родата с аномалия ....Не знам дали да го правя .... Снаха ми я излъгаха че бебока е със синдрома на даун ...след аминуцинтезата май така се казваше се оказа че детенце е на 100% здраво .... Посаветвайте ме и за ранния БХС

# 610
Аз не съм го правила,  не виждам много смисъл, защото все пак е теория на вероятностите, но е мое лично мнение. Обаче правих фетална морфология.

# 611
Момичета, днес съм вече в 22 гест.с. Това значи ли, че съм започнала 6ти месец?

# 612
  • София
– Шести лунарен месец – 21 до 24  гестационна седмица

# 613
– Шести лунарен месец – 21 до 24  гестационна седмица

от 22 до 26 г.с. - 6 календарен месец

Каква е разликата между лунарен и календарен месец? И кой е по правилен?

# 614
Лунарния месец е 28 дни,тоест 4 седмици по 7 дена.Няма правилен или грешен месец,бременността е 9 календарни или 10 лунарни месеца или 40 седмици,на мен ми е най-лесно по седмици и така си го и смятам.

Общи условия

Активация на акаунт