В момента чета...41

• 59 535
  • 721
  •   1
Отговори
# 630
Прочетох  набързо"Три ранни разказа" на Дж. Д. Селинджър. Разочарована съм, личи си, че е той, но много слабо.
Довърших и "Евангелието по Исуса" на Сарамагу, много ми хареса как интерпретира смело всичко и по някакъв далечен начин нещо ми напомни на "Последното изкушение" на  Казандакис.
Започвам "Спомени за хора, камъни и риби" на Борис Христов. Не съм чела досега проза от него, да видим, нещо тягостно започва.

# 631
Последно прочетох "Ключът на Сара" на Татяна Дьо Роне -много истинска и драматична книга , добре написана и интересна, единственото което не ми хареса беше това ,че в един момент  авторката приключи  историята от миналото  някак недовършена.
Прочетох и "Моят път към теб" на Н.Спаркс типична за автора книга , чете се бързо ,леко сладникава , но пък финалът ме изненада.Сега съм си изтеглила и филма по книгата.
А сега започнах най-накрая  Игра на тронове на Дж.Мартин (сигурно от 2 год. се каня да започна поредицата) много е увлекателна и като започна да чета изобщо не усещам кога минава времето.Всичко е написано много красиво и сякаш се пренасям в Зимен хребет  Joy Нямам търпение да продължа да си я чета Simple Smile

# 632
  • София
Прочетох "Зюлейка Добсън" на Макс Биърбом и й дадох 3 (макар че по-скоро са 2,5) звезди в ГР. В нея има хумор, предимно черен хумор, основополагащ дендизъм (това, с което е известен автора), както и доза метафизика, но като цялостно впечатление е твърде, ама наистина твърде архаична. Вече се пише по съвсем друг начин и очакванията на съвременния читател (или поне моите със сигурност) са други.  Peace

Сутринта в метрото изчетох съвсем бързо "Кармичен часовник" на Бернар Вербер. Кратичка (20-ина страници), но много симпатична книжка. Дадох й 4 звезди в ГР.

# 633
  • Belgium
Прочетох "Убийството на пепеляшка" на Мери Хигинс Кларк. Скучна работа, елементарно писане, дори крими загадката не ми допадна особено. Зарязвам я отново тази писателка, скоро мисля да не се връщам към нея.

Започнах "Деликатност". За съжаление се сетих, че всъщност съм гледала филма с Одри Тоту, който е една голяма боза и дори тя не можа да го спаси. Силно се надявам просто да не са успели да екранизират добре книгата както се случва твърде често.

# 634
  • В един копнеж!
Зачетох в началото на седмицата " И след това..." на Мюсо. Хем е интересна, хем още не мога да си съставя мнение за книгата за какво изобщо пише в нея.

# 635
Дочитам "Спомени за хора, камъни и риби" на Борис Христов. Първите две новели от книгата откровено  не ми допаднаха особено, архаични са ми. Но вторите две , направо разкошни - алегория, поезия и много мъдрост. Който харесва стиховете му, няма начин да не му хареса и това.

# 636
Започнах "Съпругата на губернатора" от Майкъл Харви

# 637
Приключих "Автобиография" на Агата Кристи, много ми хареса след време ще я прочета пак.Започнах "Алексис Зорбас" на Никос Казандзакис.

# 638
Приключих с " Отива една жена при лекаря " - ами не беше това , което очаквах , не успях да се потопя в книгата ,не успях да се докосна до болката на семейството. Подразниха ме кратките глави , както и честото сравнение с разни футболисти . Явно просто не е моят автор този Клуун.
Започвам " Проглеждане " на любимия ми Сарамаго  Heart Eyes

# 639
  • София
"Отива една жена при лекаря" и мен не ме трогна колкото очаквах. Някак беше изключително фокусирана върху съпруга и повечето ми емоции отидоха към него - хем ме дразнеше, хем го разбирах.

Чета един сборник с разкази на Агата Кристи, не бях я чела от много години.

# 640
  • София
Аз съм подхванала "Мария Терезия" на  Габриеле Мари Кристен. Интересна ми е и ако не бъркам, това е и авторът на "Имперарица Сиси". Тази май му се е получила една идея по-добре  Laughing.

# 641
  • Пловдив
Започвам тази:

Приключих "Чарлз преди и след Даяна", това са били страшно нещастни хора, докато са били заедно, тя вечно пренебрегвана, той вечно кисел в нейно присъствие. Животът й бил прекъснат точно, когато й е потръгнало в личния живот. Толкова интриги са се плетяли в двора от хората на Чарлз, че направо е грозна гледка като се замислиш, че това са хора със синя кръв Tired Тя при никакви обстоятелства не е имала шанса да бъде обичана от Чарлз, избрана е, защото покрива разни критерии за поста /принцеса, впоследствие кралица /титла, която при развода й е отнета//.

# 642
...Толкова интриги са се плетяли в двора от хората на Чарлз, че направо е грозна гледка като се замислиш, че това са хора със синя кръв Tired ...

Че кога е било по-различно в кралския двор?
Това си е нещо съвсем типично. А сиинята кръв не е кой знае какъв повод за гордост предвид това как някога предците им са получавали титлите и положението.
Успявали са само най-големите измамници и подмазвачи, наследниците им не са по-различни.
И преди, и днес, нищо ново под слънцето...

# 643
Прочетох Добра година - Питър Мейл.

Продължавам пак с негово произведение Една година в Прованс.

# 644
  • Пловдив
Не се сърди, човече, очаквах, че вече нещата са по-цивилизовани. Нали уж всичко се променя към по-съвършен вид...не е нормално за 4-5 века да не са мръднали, но явно е напълно реално.

Общи условия

Активация на акаунт