Астрология за начинаещи (да заповядат и напредналите :) ) - 3 тема

• 51 925
  • 738
  •   1
Отговори
# 300
Adriana11,  колко съм ти благодарна!    bouquet
Четох, че тези хора са с много прераждания и че много са заслужили, ако може така да резюмирам.
Но имаше акцент за внимание към пристрастености- наркотици, алкохол, преяждане. Също и за тирания от страна на партньора. ( Твоят любим нали не е тиранин към теб? Wink Hug )
Моята майка е със СЛВ в риби и за съжаление, нейният съпруг, мой баща , беше тиранин. Също, тя е непоправимо пристрастен пушач.Многократно през живота си се е опитвала да спре, но изобщо не й се удава.
Четох, че Луна в 12 дом може да означава и тирания от страна на партньора в случая партньорка). Да се надяваме, че понеже сме близки със сина ми ( надявам се това да е така и занапред), разположението на луната просто да го потдвърждава.
За Луна в 12 дом четох и сдържаност в чувствата, дипломатичност. Твоят партньор дипломатичен ли е? Simple Smile

# 301
Adriana11,  колко съм ти благодарна!    bouquet
Четох, че тези хора са с много прераждания и че много са заслужили, ако може така да резюмирам.
Но имаше акцент за внимание към пристрастености- наркотици, алкохол, преяждане. Също и за тирания от страна на партньора. ( Твоят любим нали не е тиранин към теб? Wink Hug )
Моята майка е със СЛВ в риби и за съжаление, нейният съпруг, мой баща , беше тиранин. Също, тя е непоправимо пристрастен пушач.Многократно през живота си се е опитвала да спре, но изобщо не й се удава.
Четох, че Луна в 12 дом може да означава и тирания от страна на партньора в случая партньорка). Да се надяваме, че понеже сме близки със сина ми ( надявам се това да е така и занапред), разположението на луната просто да го потдвърждава.
За Луна в 12 дом четох и сдържаност в чувствата, дипломатичност. Твоят партньор дипломатичен ли е? Simple Smile

Не се притеснявай.

Аз също имам доста неща в Риби и съм ги чела тези работи, но при мен няма нищо такова. Никога не съм била пристрастена към нищо подобно, още по-малко към алкохол. Аз като видя пияни и бягам като дявол от тамян хаха  Joy

Пуша понякога, но съм ги спирала от раз, когато реша, че не ми се пуши вече.

Рибите са трудни за разгадаване, но това не значи, че всичко е лошо. Те са мистиката, всичко, което е отвъд. Имат много качества и характеристики на всички останали 11.

Моят партньор е дипломатичен към другитв хора, на мен си ми казва нещата в прав текст. За сдържан не е, даже напротив. И пак ти казвам, има изкючителна връзка с майка си, много са близки, а тя е много свестен човек.

# 302
аз за луна в 12 дом бих казала по-скоро скрити чувства. тайни от другите. и оттам резервираност.  желание за усамотение понякога. когато слънцето или луната са 12 дом може единият от родителите да не е винаги до детето, но това не значи непременно смърт. примерно ако детето отиде да учи в чужбина майка му няма да е до него, но това не е лошо.

# 303
Луната на моя син е в 12 дом Crazy Слънцето в е дисхармоничен аспект с луната.........
Плутон прави съвпад с асцедента в 1 дом. Иначе е управител на 11 и 12 ....
управителят  на 4 дом му е в 8-ми Confused....
някой ще се осмели ли да коментира?

И аз ще се осмеля да коментирам. Луна в 12 дом може да се свърже и с много чувствителен човек, с изключителна интуиция и способност за емпатия. Голям вътрешен живот, който рядко е видим за околните. В комплект с Плутон на асцендента, владетел на Луната и в първи дом, това ще се допълва и със силна проницателност, възможност да "чете" хората", склонност към задълбочаване в психология, окултни науки, физика, химия. Връзката с 11 дом дава още подробности, но зависи и от останалите детайли в хороскопа, така е само на парче.

Не знам какво те кара да си толкова притеснена и да звучиш направо уплашено, но ти си изключителен човек, задълбочен, отговорен, знаещ и съм сигурна, че детето ти е при теб точно защото ще получи най-доброто, от което има нужда, за да разгърне потенциала си. Плашещите на пръв поглед тълкувания, "злите" планети, "лошите" аспекти и т.н. пробвай да не приемаш буквално, няма такива. Те само дават условията за най-подходящо развитие за точно определените преживявания, от които има нужда душата/инкарнацията/както-искате-го-наречете.  Hug
Страшният плутон например е най-силният фактор в живота на Мария Кюри.

# 304
забравих да ви кажа, че днес и аз за сефте си написах желания. така де, нали манекенка ще ставам Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

# 305
забравих да ви кажа, че днес и аз за сефте си написах желания. така де, нали манекенка ще ставам Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

Аз днес не писах, само си ги пожелах  Blush
Дано се сбъднат на всички ни.

Да коментирам за по-горния пост. Луна в 12д също може да значи и много дълбоки чувства, силна емоционалност и интуитивност. Не е нужно чувствата да са скрити.

# 306
Adriana11 , Елч , Summer sun , благодаря ви много. Признателна съм ви наистина.
Аз имам уклон да се тревожа, да. Това ми е по аспекти. Опитвам се да го туширам, като една истинска аналитична дева, обаче, искам и доказателства.
Като прочетох, че 12-я градус в 10 дом (МЦ) дава 'талант, но разочарования в живота, самотен непризнат гений, който много губи в живота , с тежък трудов път и вечни грижи и огорчения, на които животът им свършва в психиатрията или в дом за стари хора и ми е трудно да запазя неутралитет.
И аз си написах желания. Grinning  Едното беше дословно преписано от сканираните страници на книгата, която алена публикува (благодаря ти, алена Hug):
Ще го напиша и тук, белким веднъж завинаги се оттърва Wink
"Искам навикът ми да бъда обсебвана от тревога веднъж завинаги да ме напусне."
 Flutter
желая на всички желанията им да се сбъднат! Hug Flutter Heart Eyes

# 307
Adriana11 , Елч , Summer sun , благодаря ви много. Признателна съм ви наистина.
Аз имам уклон да се тревожа, да. Това ми е по аспекти. Опитвам се да го туширам, като една истинска аналитична дева, обаче, искам и доказателства.
Като прочетох, че 12-я градус в 10 дом (МЦ) дава 'талант, но разочарования в живота, самотен непризнат гений, който много губи в живота , с тежък трудов път и вечни грижи и огорчения, на които животът им свършва в психиатрията или в дом за стари хора и ми е трудно да запазя неутралитет.
И аз си написах желания. Grinning  Едното беше дословно преписано от сканираните страници на книгата, която алена публикува (благодаря ти, алена Hug):
Ще го напиша и тук, белким веднъж завинаги се оттърва Wink
Искам навикът ми да бъда обсебвана от тревога веднъж завинаги да ме напусне.
 Flutter

И аз съм такава, АСЦ ми е Дева  Peace

Искам всичко да е под контрол, анализирам страшно много, планирам, изобщо все Девските качества  Grinning
И да, имам склонност да се притеснявам и тревожа и аз днес си пожелах да престана с това нещо. Пожелавам го и на теб, защото знам колко е натоварващо.  Peace   bouquet

# 308
сърдечно благодаря,Adriana11  !   bouquet Hug Flutter
желая ти и на теб, да успееш да развържеш по- скоро тази карма Hug

# 309
  • в 1001-та нощ
И аз днес писах желания - без малко да забравя, но към 10ч се сетих  Crazy  Mr. Green Даже ги написах 3 пъти - не че са много важни, ами за да съм по-концентрирана  Mr. Green

В пресниманото включила ли съм за най-мошния период - по памет беше, когато Слънцето обхожда 11 дом. Тогава сбъдването индивидуално е най-силно Simple Smile

Правим нова детска стая, т.е. на финаал сме и беше голям екшън. Като добавим тичането по новата учебна година, а и малкият ще е ученик  - в яслата ги водят ученици  Crazy, моите операции и всички други неща, които ми се правят - не "по задължение" - как да се разкъсам на 1000 парченца.

Така, че не съм чела нищо и на компа не съм сядала Simple Smile

Сега искам да видя в картата - правенето на детската стая  Laughing Макар, че основно ММ се занимава, аз отнасям нервите му и съпътстващите негативи  Mr. Green Laughing

# 310
Луна в риби и 12 дом ще даде много чувствителен човек, емоционален, лесно раним, емпатичен, склонен да попива проблемите на околните. Възможни са  емиграция или работа в болница. Занимания с психология, религия, окултни науки, служене на другите също. Така като чета има и други подходящи аспекти за лекарска професия - Плутон в 1-ви и Марс в елевация.
Дъщеря ми и тя е със същите аспекти - асц.стрелец и Плутон и Марс като на твоето дете.  

Последна редакция: пн, 14 сеп 2015, 07:21 от Greene

# 311
Ето малко инфо за Луна в 12-ти дом
ЛУНА В ХІІ ДОМ
Скрит текст:
Всичко, което е свързано с положението на Слънцето в ХІІ дом, повече или по-малко става за описване положението на Луната. Луната в ХІІ дом или в аспект с управителя описва преди всичко ситуацията с майката, докато Слънцето в ХІІ дом в по-голяма степен има отношение към бащата. Като правило, Луна в ХІІ дом се среща в хороскопа на недоносените деца, за които в първите дни и седмици от живота се грижат лекари, но които са лишени от огромната част любов, грижа и физически контакт с майката. Доколкото ми се е отдало да изясня, в тази ситуация не е важна продължителността на пребиваване в инкубатора, колкото интинзивността на преживяния стрес. Даже за деца, който по други причини са прекарали известно време в болницата скоро след раждането, това обстоятелство може да бъде отразено в картата с разположението на Луната (или Слънцето) в ХІІ дом или с аспект към управителя на ХІІ дом. Луната тук представлява шока, който изпитват, озовавайки се в непредвидена и опасна ситуация.
Същата връзка на Луната с ХІІ дом се проследява в случаите, когато майката известно време се намира в болницата, или е заминала от дома, или е страдала от послеродова депресия – накратко, когато детето е било лишено от близък контакт с майката, или когато майката не е имала възможност да предаде своите чувства на детето.
В други случаи Луната в ХІІ дом на детската карта показва, че майката е слаба или емоционално нестабилна, или с претенции; понякога с променливост в настроението и незрялост може да се отличава бащата. Понякога атмосферата в дома, по необясними причини, се оказва неустойчива или семейството е прекалено голямо и родителите на са в състояние да отделят внимание на всяко от децата.

Разбира се, срещала съм случаи в живота, в които не са се проявявали по-горе причислените проблеми, макар че Луната и техния ХІІ дом са били свързани в рождените им карти. В такива случаи единия от родителите или двамата са били много сензитивни с паранормални способности или с активно обществено съзнание и т.н. Това може да бъде голяма поддръжка в семейния живот, гарантираща маса любов и никакви проблеми. Обаче следва да се помни, че не всяко дете с такова положение на Луната в картата ще последва добрия пример. В условията, когато живота тече благополучно толкова дълго, че хармонията се възприема като нещо заслужено, хората престават да работят над своите взаимоотношения и проблеми, които дочаквайки следващото поколение, отново се издигат в цял ръст. Тази тенденция се намира в пълно съответствие със закона, съгласно който всичко преминава в своята противоположност. По такъв начин човек може да израсте в безпроблемна и уравновесена обстановка, а след това да попадне в областта на определени изпитания, представляващи сенчестата страна на благополучния ход на нещата, докато накрая не бъде съзнателно намерена златната среда.

Луната служи за въплъщение на всичко майчинско и женско. На детето с Луна в ХІІ дом или в аспект към управителя на ХІІ дом не му достига чувство за безопасност. Емоционалният живот е прекалено богат и на човек му е свойствена интуиция и способност към емпатия. Добре развита фантазия, а сензитивността и реакцията на околните е доста по-силна от средностатистическата.
Чувствата на другите хора непременно се предават на човек с такова положение на Луната, и е трудно веднага да разбере чуждите чувства отделно от собствените. Сцените на страдание му правят особено силно впечатление. Често това ражда желяние да работи в организации, призвани да защитават животните или в помощ на Международната Амнистия, в грижата за другите страни от “третия свят”, наркомани, алкохолици, сираци или тропически гори, оказващи се под заплаха. Важното е да имат възможност да изливат своята грижа и майчински чувства върху беззащитните хора и животни, но при едно условие: между техния свят и нашия трябва да има някаква дистанция.

На човек с Луна в ХІІ дом му е сложно да изрази себе си изцяло, да демонстрира своята индивидуалност, трудно му е да прояви своите чувства – особено в ситуациите, предполагащи обятия и целувки. Независимо от огромната нужда от топли, близки отношения, в ситуациите, когато от тях се очаква точно такава проява, хората с Луна в ХІІ дом или в аспект с управителя на ХІІ дом усещат страх или несъстоятелност и охладняват или се затварят. Доколкото притежателите на подобен ХІІ дом са доста пресметливи в своите действия, те понякога нарочно намират такива места, където могат да се грижат за другите на една ръка разстояние. Те се съгласяват на неплатена или временна работа, с която могат след няколко месеца да се разделят: главното е тя да не изисква да приемат когото и да било в дружески обятия.
Всичко това не означава, че ситуацията е безнадеждна! Но изисква време, за да изработи увереност в себе си. Луната в ХІІ дом или в аспект към управителя на ХІІ дом често е свързана с усещането на неуспех – възможно е поради отсъствие на чувството за безопасност в детските години. Това се усеща в различните жизнени ситуации. Така то може да се прояви като чувство за собствена ненужност, като неприемане на живота, и може би като комплекс за непълноценност. Такива хора откриват, че не им плащат за услугата, защото не им се е отдало да определят зя тях цена. Или се получава така, че не могат да имат деца, защото те “не са готови” за това. Например, жената, която се страхува да има дете, може да работи в сферата на социалната защита на децата. Тя може да открие за себе си призвание да работи в детска градина, или, да кажем, в приют за бездомни животни или в зоопарк. При жените с такова положение на Луната в картата може да имат неправилна представа за себе си. Те се съмняват, ще стане ли от тях добра майка, или не много ясно си представят какво значи да си жена, какво води след себе си понятието майчинство и т.н.

За мъжете такова положение на Луната означава нещо друго. Често ми се е случвало да виждам мъже, които разчитат да намерят подобие на майка-богиня с надеждата за това, че тя ще им подари блаженство, земен рай и ще им подсигури нежни обятия сега и всекидневно. Опасността се състои в това, че своята потребност от богиня те ще проектират върху жените като цяло и върху собствената си жена в частност и в резултат жените се превръщат в измислени личности, които те никога няма да познаят. Тази ситуация напомня положението на Венера в ХІІ дом или в аспект към неговия управител – с тази разлика, че (образно казано) мъжът, изпитващ лунното влияние, има желание да се разнежва в гънките на покривалото на своята полубожествена жена, докато човек, подложен на влиянието на Венера се стреми да издигне жената на пиедестал.
Мъжете, в чиито хороскоп Луната и ХІІ дома са свързани, не си струва много да се огорчават, ако стане ясно, че тяхната богиня е водеща в отношенията, а те в крайна сметка са се оказали под чехъл. Откривайки един ден, че това се е случило – защото те са прекалено открити и са позволили на своите жени да управлявата със своите емоции – могат да се справят с това. В позитивен вариант възниква силна емоционална връзка с партньора – до телепатичност.
Тези хора са емоционално раними. Ако те не осъзнаят това, съществува опасност да си помислят, че сякаш управляват със своите чувства; на практика тези чувства са заровени от страх да не се разкрият пред другите. В подобни случаи често се наблюдава манипулиране на емоциите: такива хора създават или поддържат определени настроения, емоционална атмосфера, опитвайки се по този начин тайно да контролират околните. При тези хора, изявявайки се по подобен начин, обикновено до такава степен е нарушено емоционалното равновесие, че те не виждат никаква вреда в своето действие. И въпреки това, хората с Луна в ХІІ дом, могат да предложат на другите и любов, и топлина, и дружба. Ако те се чувстват свободно, ако са се научили да се справят със своята ранимост и неувереност, те могат да проявят истински интерес към другите. Могат да бъдат жертвени, без да отиват при това напълно в сянка; и другите се чувстват комфортно редом с такива хора, на които някога им е било неуютно в живота.
Както отбелязах, Луната в ХІІ дом (или нейните аспекти към управителя на ХІІ дом) може да окаже голямо влияние на взаимоотношенията, особено ако става дума за брак или съвместен живот на двама души. Слънцето в този дом предизвиква аналогичен ефект. Парадоксалното е това, че притежателят на такава карта търси силен партньор и в същото време е склонен да играе сам ролята на силен партньор.

Неаспектираната Луна в картата на майка може да означава, че тя в течение на дълго време не е могла да реши, добра майка ли е. Този въпрос, често се оказва мъчителен, и жената се старае да компенсира своите преживявания чрез нежност към детето, но не се сеща да го прегъне тогава, когато то действително се нуждае от утеха. Отначало любовта, топлината и грижата му се отдават трудно. Човекът въпреки своята воля реагира или прекалено остро, или е неспособен да отреагира. Тук също може да се види, как, постепенно оказвайки се лице срещу лице със споменатите по-горе страхове и откривайки за себе си, че всичко върви добре, и засега никой от никого не изисква, човек може да придобие по-спокойно възприемане на живота.
С укрепване на увереността такава неаспектирана Луна може да даде умение да се грижиш радостно и спокойно, без капризи и екцеси.

Процесите и преживяванията, имащи отношение към ХІІ дом рядко биват разбираеми. Процесът за придобиване на опит е свързан с очакване на така наречената непродуктивност, неопределеност, сенчестата страна на нашето съществуване.
Всяка планета в ХІІ дом или в аспект към неговия управител може да ви дойде неочаквано на помощ, ако вие създадете условия, съответстващи на ХІІ дом. От една страна е важно да останеш сам, защото когато сме насаме ни е по-лесно да се отпуснем. От друга страна, това не означава, че хора с много планети в ХІІ дом са лениви, понеже са оставени сами на себе си – напротив, като правило, те са активни и рядко скучаят! Уединението дава въможност да се активира вътрешния живот в човека.

Дванадесети дом
СКРИТИТЕ СИЛИ НА ХОРОСКОПА

КАРМЕН ХАМАКЕР-ЗОНДАГ

# 312
 a.l.e.n.a , успех с реновирането на детската стая и със старта на учебното заведение (не разбрах ясла или училище е)!
Greene , благодаря за изчерпателния материал Hug
Имам въпрос: някой правил ли е сравнение между градусите на зодиака и градусите на домовете?
И как и кои побеждават?
Оказа се, че дори да имаме слънце в кралски градус , не е гаранция за нищо, защото градусът на дома може да блокира това слънце и то не може да сработи; притежалтелят му може да е и домакиня вкъщи, която се чувстава ' кралица' , занимавайки се с домакинска работа.
Всичко зависи от това, кое е по- силно : хороскопа(наталната карта) или космограмата ни. В случай на силен хороскоп или също, в случай на обърната космограма, на първо място са градусите на домовете. Те са мощна допълнителна информация за съдбата.
В случай на по- силна космограма, на първо място са градусите на зодиака.
Дори и най- 'злата планета', която стои в хороскопа в най- разрушителния градус може да се окаже съвсем не толкова разрушителна за сметка на положението й в градуса на дома, в случай, че тя е попаднала в ' щастлив' градус.

# 313
смайл, според мен тези градуси могат да дадат нюанс, но не са най-важното в един хороскоп. а и те могат да са показател при изключително точен час. знам ли. не бих им отдавала толкова голямо значение.

грийн, това беше много интересно. не бях срещала някои от интерпретациите, а луната в 12 дом ми е много интересна.

# 314
Take a smile, също мисля че отдаваш прекалено голямо значение на градусите.
Аз лично обръщам внимание на тях само, когато има планети, попадащи в критичен градус (първия и последния от знака) или в същия градус като лунните възли.  
Това за разрушителните и кралските градуси, доколкото си спомням беше измишльотина на някой от руската астрологична школа, по-точно Павел Глоба. Ето го: http://globa.com.ua/articles/8-article Няма сериозен астролог, който да си прави изводи само на тези градуси.

Не знам къде и какво си чела, но космограма, натална карта, радикс, хороскоп е едно и също. Другото (за градусите) са откровени глупости.

Общи условия

Активация на акаунт