Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 39

• 83 867
  • 750
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Mihaela.L писали сме заедно, дано не се сърдиш, че те повтарям   bouquet

# 151
Mihaela.L писали сме заедно, дано не се сърдиш, че те повтарям   bouquet

Хахаха, Моля ти се няма проблем, стига да помага компреса.  Simple Smile Grinning Rolling Eyes
Тези дни съм решила да си го правя компреса, пък ще видим дали ще има положителен резултат.

# 152
Някоя от вас да е запозната за връзка между липса на вит.Д и липса на МЦ ,че моя стана закъснява вече 34 дни.

# 153
Здравейте,  днес бях на ехограф и лекарят ми каза,  че жлезата ми е малко увеличена,  но е на границата т.е не било проблем. Предписаха ми Селен по 50мг един път на ден.  За килограмите ми каза,  да спра тестени и сладки неща,  и да наблегна на спорт и плодове и зеленчуци.  До тук нищо непознато.  Но смятам и да отида във Варна на преглед,  просто за да направя съпоставка. Нещо не ми вдъхват вяра тук в Бургас. 
За тези от вас на  безглутенова диета,  Бихте ли направили тема с примерни менюта?  Биха били от голяма Полза за нас. Имам намерение да сваля 10кг инвестира момента търся правилния за мен режим,  смятам че безглутеновата диета е ОК.  Намерила съм си треньор и Най-вероятно след две седмици започвам и тренировки за максимално отслабване.  Вече не мога да се гледам така,  самочувствието ми е под нулата.  Чувствам се доста зле,  особено днес след прегледа лекарката ми каза,  че от лакомия и измислени симптоми доникъде няма да стигна  Rolling Eyes
Съжалявам за дългия пост,  но реших да споделя с вас.   Embarassed

# 154
Алетея, при кого ходи?
Аз често мисля за безглутеновия режим, но на този етап не съм готова или по-точно не съм сигурна дали го искам за себе си.

# 155
Аз отчасти спазвам безглутеинов режим. За момента, не мога на 100% да го изолирам, но в по-голямата си част съм премахнала храните с глутен.

# 156
  • София
Днес попаднах на тази рецепта:

Използвайте тази напитка за естествено лечение на щитовидната жлеза
РЕЦЕПТА
1 ч.ч. неподсладен 100% сок от червени боровинки
7 ч.ч. чиста вода
1/2 с.л. смляна канела
1/4 с.л. смлян джинджифил
1/4 с.л. смляно индийско орехче
3/4 ч.ч. прясно изстискан портокалов сок (около 3 портокала)
1/4 ч.ч. прясно изстискан лимонов сок (около 1-2 лимона)
УКАЗАНИЯ:
Оставете водата да заври; добавете сока от червени боровинки, намалете на слаб огън Добавете канелата, джинджифила и индийското орехче, разбъркайте и оставете да къкри 20 минути; оставете да изстина до стайна температура
Добавете сока от портокал и лимон и разбъркайте… добавете лед и се насладете!

Бързах да я споделя с вас.Мисля да опитам за известно време

# 157
  • София
Днес попаднах на тази рецепта:

Използвайте тази напитка за естествено лечение на щитовидната жлеза
РЕЦЕПТА
1 ч.ч. неподсладен 100% сок от червени боровинки
7 ч.ч. чиста вода
1/2 с.л. смляна канела
1/4 с.л. смлян джинджифил
1/4 с.л. смляно индийско орехче
3/4 ч.ч. прясно изстискан портокалов сок (около 3 портокала)
1/4 ч.ч. прясно изстискан лимонов сок (около 1-2 лимона)
УКАЗАНИЯ:
Оставете водата да заври; добавете сока от червени боровинки, намалете на слаб огън Добавете канелата, джинджифила и индийското орехче, разбъркайте и оставете да къкри 20 минути; оставете да изстина до стайна температура
Добавете сока от портокал и лимон и разбъркайте… добавете лед и се насладете!

Бързах да я споделя с вас.Мисля да опитам за известно време
а дали става за хиперфункция, или само за хипо newsm78

# 158
  • София
Рецептата е от тук:

http://zdravivsekiden.com/toxini-unishtojavat-shtitovidnata-jlez … udodeina-napitka/

Има много статии свързани с автоимунните заболявания.

# 159
Здравейте!

Аз от два месеца спазвам хранене по автоимунния протокол и честно казано вече ми се изчерпиха идеите за храна, тъй като при протокола са много ограничени храните, които се ядат.
И аз ще бъда много, много благодарна ако се направи тема за рецепти за безглутеново хранене и автоимунния протокол.

Хубав ден!  bouquet

# 160
# 161
Здравейте и от мен,поредната абонирана за хапчето. С Хашимото съм от ученичка,имам две деца,не съм имала проблем със забременяването,може би защото се изследвам на 45 дни. Вчера бях на поредния преглед при ендокриноложката ми и отново съм ужасно разочарована,май е време да я сменя!Омръзна ми от отговори като: "това не се лекува","ще пиеш хапчета до живот","ще вдигаме дозата" и "стига си чела,няма как да подобриш състоянието си и това е,приеми го,ако трябва и хапчета за сърцебиене ще пиеш"  #Cussing out Като я попитах за селен и всичко останало,за което съм чела,че подобрява състоянието,тя само ми се изсмя и ми каза да престана да си губя времето. Не спирам да чета,мисля и аз да започна безглутенова диета. Странно как юли месец TSH ми беше 7,а от днес е 1,при положение,че си пия  еутирокса от 100микрограма!!! Не се ли измиси лечение вече???Какво ще кажете за корекцията на биоимпулсите ?Май малко прекалих,моля да ме извините,малко съм ядосана,което в моя случай знам,че е вредно  Shocked

# 162
  • София
Здравейте и от мен,поредната абонирана за хапчето. С Хашимото съм от ученичка,имам две деца,не съм имала проблем със забременяването,може би защото се изследвам на 45 дни. Вчера бях на поредния преглед при ендокриноложката ми и отново съм ужасно разочарована,май е време да я сменя!Омръзна ми от отговори като: "това не се лекува","ще пиеш хапчета до живот","ще вдигаме дозата" и "стига си чела,няма как да подобриш състоянието си и това е,приеми го,ако трябва и хапчета за сърцебиене ще пиеш"  #Cussing out Като я попитах за селен и всичко останало,за което съм чела,че подобрява състоянието,тя само ми се изсмя и ми каза да престана да си губя времето. Не спирам да чета,мисля и аз да започна безглутенова диета. Странно как юли месец TSH ми беше 7,а от днес е 1,при положение,че си пия  еутирокса от 100микрограма!!! Не се ли измиси лечение вече???Какво ще кажете за корекцията на биоимпулсите ?Май малко прекалих,моля да ме извините,малко съм ядосана,което в моя случай знам,че е вредно  Shocked
не се ядосвай на лекарите,  това им пише в учебниците по медицина- че не се лекува и те просто го повтарят Peace друг е въпросът, че повечето дори не искат да си разширят кръгозора и не гледат по- далеч от "хапчето, което ще пиеш цял живот" Rolling Eyes ако искаш повече инфо за лечение без хапчета, виж и алтернативната тема за лечение на Хашимото Peace

# 163
  • Бургас
Преди две седмици на синът ми(на 11год) му поставиха диагноза: Хипотиреоидизъм от други уточнени видове. Автоимунен тиреоидит. (Не намерих отделна тема за Хашимото при деца)
От мин събота (12.09) пие по 50мкг/дн Л-Тироксин.
От последните му изледвания : TSH>75ulU/ml; FT3 5.94; Ft4 10.9;  Анти ТРО>1000; Ати TG 1068;

Днес го водих на хомеопат и ни препорача да пием и Шуслерови соли 3;6;11;12

Аз съм много притеснена. Защото е  още преди пубертета Реших да го заведа и при специалист в София. Можете ли да ми препоръчате детски ендрокринолог във София?

# 164
Моите деца и двете са с тази диагноза,  но на малко по-ниска доза.  Ние посещаваме детски ендокринолог д-р Попова от Токуда.  Който и да посетите,  гледай да е детски ендокринолог. 

Общи условия

Активация на акаунт