Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 39

• 83 859
  • 750
  •   2
Отговори
# 135
Lemy, иначе говоря конкретно за изследване на желязото. То си ми беше в норма и най-важното витамин Д също беше в норма, а това беше най-странното за ендото.

# 136
  • София
Чудя се дали да не отида на имунолог заради косопада, за някакви имунологични изследвания, ами щом пък изследванията са в норма, да не би действително да е автоимунна реакция, както предположи ендото newsm78
Момичета, хрумвало ли ви е да идете на имунолог?

# 137
Тсх 2.91 0.27 - 4.2
Фт4 9.82 9.30 -  17.00
Фт3 3.12 2 -  4.40

За коса и нокти изследвайте феритин и желязо. Чета много добри отзиви за вливания на желязо. Да се чудя защо са се мъчили толкова време с добавки на хапчета.
Иначе да споделя от днес резултати от изследвания. Фт4 е ниско,  тсх мога да го смъкна още, но предвид това,  че от януари не пия лекарства съм много доволна от резултатите.

# 138
Lemy, иначе говоря конкретно за изследване на желязото. То си ми беше в норма и най-важното витамин Д също беше в норма, а това беше най-странното за ендото.
Ясно, не съм разбрала.
Но пак си мисля ,че в много случаи косопада е от хормоните - я щитовидни, я полови, дори изледванията да са перфектни за момента.
stelaartois, къносвам се, обаче не ми намаля косопада. Но аз не съм си и мислела, че е от боята, от щитовидната е, 100%.

# 139
На мен също доста ми падаше косата, откакто почнах приема на Еутирокса+витамините понамаля, но определено не е както преди.

# 140
Аз много пъти преди съм го писала, но пак да си кажа - когато ми откриха Хашимото, имах ужасно акне, ужасни нокти и ужасен косопад. В един момент си мислих, че като стана някоя сутрин косата ми ще е на възглавницата. Да, нормализирах показателите, но косопада спрях със Себорал форте шампоан и лосион  с чемерика. Сега не знам дали още правят лосиона с чемерика, по едно време го бяха спрели и заменили с някакви други съставки. И много маски с конския витамин 2 пъти седмично за 2 месеца. Знам, че това е само външно, но при мен подейства. Сега косата ми е толкова дълга, колкото никога преди не е била и ми растат много нови косички. Сега вече си знам и започне ли косопад, не чакам, а веднага започвам с маските и Себорала.

# 141
Един среднощен въпрос да задам. Правим опити за бебе а съм с уголемена гуша анти телата са ми
A-TPO / MAT/   194.10   U/ml     0.00 - 34.05
Ако сутрин пия слабо кафе с мляко, били повлияло на жлезата?
Били повлияло кафето на опитите, опасна ли е консумацията му при евентуална бременност?

# 142
Аз много пъти преди съм го писала, но пак да си кажа - когато ми откриха Хашимото, имах ужасно акне, ужасни нокти и ужасен косопад. В един момент си мислих, че като стана някоя сутрин косата ми ще е на възглавницата. Да, нормализирах показателите, но косопада спрях със Себорал форте шампоан и лосион  с чемерика. Сега не знам дали още правят лосиона с чемерика, по едно време го бяха спрели и заменили с някакви други съставки. И много маски с конския витамин 2 пъти седмично за 2 месеца. Знам, че това е само външно, но при мен подейства. Сега косата ми е толкова дълга, колкото никога преди не е била и ми растат много нови косички. Сега вече си знам и започне ли косопад, не чакам, а веднага започвам с маските и Себорала.

Аз съм пробвала със Себорал, обаче новият с репей, никакво подобрение Sad  Иначе си правя маски с мас, газ и оцет и със сол, но за сега и от тях няма подобрение Sad
Имам въпрос към, всички дами, които имат възел на щитовидната жлеза. Вие като си опипвате щитовидната жлеза усещате ли го и вижда ли се самия възел. Аз имам, но бях последно на преглед преди 6 месеца, не пия хапчета освен селен, хормоните са ми в норма, но вчера се загледах и сякаш има нещо ново появило се. Sad

# 143
Момичета, а някоя от Вас, правила ли си е компреси на щитовидната жлеза? и с какво?

# 144
  • София
Чела съм рецепти с тиква,но не съм опитвала

# 145
Аз съм чела за рецепта с извара и вчера си правих. Но ми се ще някой който е правил някакви компреси да каже, от кое е видял, че има ефект.

# 146
Извара съм слагала на компрес при болка в гърлото. Много силен компрес е, стоях 3 часа и ми се зачерви целия врат. Не съм чувала, че помага на ЩЗ.

# 147
Моята майка си слагаше зелеви листа намазани с домашен мед, имаше Базед и доста добре се чувстваше. Чудя се дали и за Хашимото ще помогне  newsm78. Зелето има свойства да "изпива" отоци , поне съм го изпитала на краката си , който ужасно отичат.

# 148
Това намерих в интернет :

Извареният компрес се прави така: на марля или парче памучен плат се разстила извара около 1 см дебелина и се завива като плик; големината на парчето е в зависимост от мястото, на което се поставя(действа прекрасно при всякави възпаления-дробове, гърло, уши). Затопляте леко, за да е приятно при поставяне. После върху плата с извара поставяте  найлон и по- солидна кърпа или шалче, завързвате на врата. Трябва да стои най-малко 4 часа, най-добре - 8часа. Аз си лягам с компреса и сутринта го свалям. 

И един път по шоуто на Гала една докторка каза точно за компреси с извара, че били добре за нас.

# 149
  • София
мдаа, сещам се за компрес с извара при хипофункция на ЩЖ и за компрес със зелев лист при хипер функция.
Скрит текст:
след 59-та минута е за компресите, но още от самото начало е за ЩЖ и Графиня Волфскийл.
и още нещо интересно Дано съм Ви била полезна  Simple Smile Бъдете здрави!

Общи условия

Активация на акаунт