Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 39

• 83 857
  • 750
  •   2
Отговори
# 120
  • София
За пръв път и аз имам косопад, като се разболях се беше влошил само видът на косата, после се оправи, но сега....... Confused
моя косопад е от около пет месеца, досега не съм имала такъв- като започне и около месец продължава и спира, но този път ooooh! Споделих с ендокринолога и той не видя причина за косопада в хормоните, но предположи, че може да е някаква автоимунна реакция срещу собствената коса, за която не знам дали има лечение Shocked

# 121
Добре де... с тези предположения ли само те изпрати? Като предполагат някакви си работи, ами да кажат къде да се отиде, какво да се изследва... Еееее  ooooh!

# 122
За пръв път и аз имам косопад, като се разболях се беше влошил само видът на косата, после се оправи, но сега....... Confused
моя косопад е от около пет месеца, досега не съм имала такъв- като започне и около месец продължава и спира, но този път ooooh! Споделих с ендокринолога и той не видя причина за косопада в хормоните, но предположи, че може да е някаква автоимунна реакция срещу собствената коса, за която не знам дали има лечение Shocked

Моят, косопад е от много време, но и моите хормони като твоите са в норма и ендокринолога каза, че косопадът не се дължал на проблеми с жлезата Sad  И нищо не ми каза да пия, а аз само си давам парите за скъпа козметика, която дава временен резултат и после пак се почва наново Sad А все пак съм на 28 години, малко ми е рано да оставам без коса  Sad

# 123
  • София
Merelenda,
Скрит текст:
не знам как е при другите пациенти, но при мен д-р Начев, ако не започна да го разпитвам конкретни неща, които предварително съм си набелязала, би ме прегледал за две минути- още с влизането и виждането на резултатите почва да пише рецепта без нищо да обяснява Rolling Eyes

# 124
Merelenda,
Скрит текст:
не знам как е при другите пациенти, но при мен д-р Начев, ако не започна да го разпитвам конкретни неща, които предварително съм си набелязала, би ме прегледал за две минути- още с влизането и виждането на резултатите почва да пише рецепта без нищо да обяснява Rolling Eyes
Скрит текст:
Бях и аз при едно такова "светило". Да те е неудобно да ги питаш. Все бързат, припряни, пациентите чакат. Да, разбират си от работата, но май нищо друго странично не ги интересува и гледат само относно тяхната си специалност.

# 125
  • София
Merelenda, лошото при добрите лекари е, че са доста заети - и така поради голямата ангажираност и невъзможност да обърнат качествено внимание на всеки поотделно, се стига в един момент до" отлив" на пациенти Thinking

# 126
  • София
Аз нямам проблем с косопад, но имам суха себорея. Док нищо не е казвал за връзката, но съм чела, че е симптом. Даже фризьорката си точи ножицата с моята коса като ме подстригва  Grinning

# 127
И аз съм с косопад. Имам ужасно нисък феритин, желязо и витамин Д. Сама си поисках тези изследвания. От две години имам диагноза Хашимото. Доктора даже ме попита,  за какво са ми тези изследвания. Сега съм с доп. таблетки за желязо и вит.Д.
Едно  момиче от фейсбук ми каза, за да спре косопада, феритин, трябва да е 40, за да расте нова коса, феритин трябва да е 70, а за здрава жлеза 90.
Причините  за това и други автоимунни заболявания са много по дълбоки и свързани с други показатели. Изследването само на ТСХ не е гаранция за нищо сигурно.

# 128
И аз съм с косопад. Имам ужасно нисък феритин, желязо и витамин Д. Сама си поисках тези изследвания. От две години имам диагноза Хашимото. Доктора даже ме попита,  за какво са ми тези изследвания. Сега съм с доп. таблетки за желязо и вит.Д.
Едно  момиче от фейсбук ми каза, за да спре косопада, феритин, трябва да е 40, за да расте нова коса, феритин трябва да е 70, а за здрава жлеза 90.
Причините  за това и други автоимунни заболявания са много по дълбоки и свързани с други показатели. Изследването само на ТСХ не е гаранция за нищо сигурно.

Моите, стойности на желязо и витамин Д, бяха в норма, а пак си имам косопад Sad Трябва ли за изследвам и феритина ?

# 129
Mihaela, както решиш. По твое желание, ако докторът сам не ти предложи. Под желязо в норма, нали не хемоглобин имате предвид, а показател желязо. Защото моя хемоглобин е в горна граница, но организма не усвоява желязото. И това го показа феритина.

# 130
Цитат на: stelaartois ;link=topic=869213.msg31579777#msg31579777 date=1442158145

Моят, косопад е от много време, но и моите хормони като твоите са в норма и ендокринолога каза, че косопадът не се дължал на проблеми с жлезата Sad  И нищо не ми каза да пия, а аз само си давам парите за скъпа козметика, която дава временен резултат и после пак се почва наново Sad А все пак съм на 28 години, малко ми е рано да оставам без коса  Sad
Не вярвам аз вече на ендотата за тези неща, писах в предишната тема защо. Точно от заболяването си е.

# 131
Цитат на: stelaartois ;link=topic=869213.msg31579777#msg31579777 date=1442158145
Моят, косопад е от много време, но и моите хормони като твоите са в норма и ендокринолога каза, че косопадът не се дължал на проблеми с жлезата Sad  И нищо не ми каза да пия, а аз само си давам парите за скъпа козметика, която дава временен резултат и после пак се почва наново Sad А все пак съм на 28 години, малко ми е рано да оставам без коса  Sad
Не вярвам аз вече на ендотата за тези неща, писах в предишната тема защо. Точно от заболяването си е.

Lemy, имам приятелка с много по-лоши показатели от моите, а момичето си има супер коса Sad, но явно при всеки различно е различно. 

# 132
За мен вече косата и ноктите са предвестник на нещата, много преди да го покажат изследванията.

Последна редакция: нд, 13 сеп 2015, 22:31 от Lemy

# 133
С косата и ноктите слава богу никога не съм имала проблем.
Благодаря за съветите! Кръвно не съм мерила и уж съм сравнително спокойна, но имах проблем с холестерола по едно време... Ще изследвам пак, уж го бях оправила а и се храня сравнително здравословно, ама като нищо може пак да се е скофтил.

# 134
  • София
За мен вече косата и ноктите са предвестник на нещата, много преди да го покажат изследванията.

Lemy, ти нали отскоро се къносваш, не ти ли намаля косопада заради къносването? Аз пък вече започнах да си мисля дали не ми капе така от къната, преди като бях на хим. боя никога не съм имала такъв сериозен косопад Shocked

П.П. наскоро изследвах феритина- 21,8 при реф. граници 4-104, желязото ми е 17 при реф. 7-27, т.е в норма са newsm78

Общи условия

Активация на акаунт