Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 39

• 83 838
  • 750
  •   1
Отговори
# 105
Уф, въглехидрати ям почти постоянно. Хлябът съм го заместила с ориз и картофи, обаче е истина, че след като ям се успокоява. За малко. Това сърцебиене при мен започна много отдавна, още си ядях глутен. Беше поспряло, но откакто започнах да взимам добавките започна отново. Не виждам причина селенът да ми действа така. В началото започнах със селен и хром. Сърцебиенето започна, аз спрях хрома и започнах магнезий. Обаче не минава. Има ли някаква вероятност да е заради селенът? Или набавянето му да е отключило някакъв друг дефицит? Просто не знам вече, от 1 година се влача напред-назад по лекари и никой не може да го обясни.

# 106
Нямам идея за Селена. Не съм пила. Някои медикаменти могат да предизвикат сърцебиене и ускорен пулс, но не споменаваш да приемаш нещо различно, освен добавки.
Примерно, аз съм с хиперфункция, имам екстрасистоли и овладявам сърцебиенето и естрасистолите с бета блокер и когато жлезата е в еутиреоидно състояние, и без бета блокер пулсът е под 80, но ако пия бусколизин примерно, пулсът ми веднага скача, появяват се екстрасистолите и не мога да се успокоя дълго време. Противопоказен е за заболяването ми бусколизинът, но понякога пия по предписание на доктор и не системно. Та има някои лекарства, които могат да са причина за ускоряване на пулса и/или екстрасистоли.

Иначе магнезий би следвало да има действие в тази насока. И аз така знам.

# 107
Никакви медикаменти не взимам. Само добавките. Като пия бетаблокер се успокоява, но не ми се иска да пия такива неща, защото ми предстои инвитро, а те са изключително вредни. Не знам вече. Ще видя какво ще каже резултата от пкк и вит. Д по въпроса. Дано изскочи заека, че иначе е крайно неприятно. Не се плаша, сърцето е здраво, но е гадно.

# 108
Спри всички добавки и виж дали ще се оправиш, за мен лично е малко вероятно да е от тях по скоро проблемите с ШЗ дават ефект и на надбъбречната жлеза и  евентуално да е това. Там вече се изследват DHEA, кортизол, тестостерон ако не се лъжа. Не съм много запозната с тази част, ако някой има повече инфо да се включи.

# 109
  • София
И аз съм с екстрасистоли с незнаен произход, сърцето ми е здраво, хормоните в норма. Преглеждаха ме обстойно в НКБ, там само като чуха, че пия л-тироксин и имам проблеми с ЩЗ, веднага заключиха "ами то сигурно е от това". Според кардиоложката дори самия л-тироксин понякога давал такива странични ефекти. Изписаха ми бета-блокер, но не го пих, след един 4 дневен пристъп с екстрасистола на всеки 5-6 удара, сега положението е нормално с под 10 на ден, даже обикновено са 1-2, а дори имам дни и без нито една, което е съвсем в рамките на нормалното.

# 110
  • в огледалото на живота
Някой може ли да ми обясни разликата между Еутирокс и Л-тироксин.... Rolling Eyes
Различен производител.
Иначе активната съставка е една и съща и са взаимно заменяеми  Peace
Благодаря Пънче   bouquet

# 111
Аз тироксин не пия. Само АТ са ми високи, затова ми изписа само селен. Иначе и аз съм чувала, че той причинява сърцебиене, но само в началото...

# 112
Аз пия Селен и Магнезий+Еутирок по 25 мг, но нямам сърцебиене. Преди имах, но вече не.

# 113
привет и от мен

# 114
  • София - Бургас
а откакто не консумирам глутен - нямам сърцебиене...преди имах, и то силно и продължително...

# 115
Сърцебиене имах преди да ми открият проблемите с ЩЖ и хашимото,дори ми изписваха и бета блокери,  сега с еутирокс и добавки, нямам проблем. Да не си нещо тревожна, кръвното ти да играе и TSH да се е увеличило?  Щом пиеш магнезий би трябвало сърцето ти да е спокойно. А щом имаш увеличени антитела, значи има начало на автоимунен процес.

# 116
Аз в последно време имам доста упорито сърцебиене. ТСХ ми е в норма, пия селен и магнезий и се храня (предимно) безглутеново. Имам си прегрешения, но не е от него. Да ви кажа, писна ми. Сърцето е напълно здраво, хормона е в норма, магнезия го набавям. Никой не може да ми каже каква е причината.
Все още се мотая с изследването на вит. Д, ще го направя тези дни, ама нз дали е възможно липсата му да ми докарва екстрасистули.
Не знам вече какво може да е
Кръвното налягане как ти е? При ниско кръвно или събрани граници също се получава сърцебиене!!! Ако това е причината - пробвай да приемаш повече течности.
А всъщност само сърцебиене ли имаш или екстрасистули?!

Последна редакция: нд, 13 сеп 2015, 16:28 от N-74

# 117
Момичета, при Вас как върви косопадът? Уж го бях овладяла малко, но от една седмица насам, пак е страшна работа Sad навсякъде е пълно с коса

# 118
От сезона ще да е. Миналата зима като ме почна началото на октомври, чак около декември се спря и имах чувството, че коса не ми остана. Изведнъж спря косопадът и после взе да се съвзема косата. Доста се сгъсти. Пролетта пак имах един такъв кратък период. И като започне да расте, навсякъде "бебешка коса", много трудно я заглаждам и връзвам. Чак смешно стои и стърчат къси кичурчета Laughing

# 119
За пръв път и аз имам косопад, като се разболях се беше влошил само видът на косата, после се оправи, но сега....... Confused

Общи условия

Активация на акаунт