Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 39

• 83 889
  • 750
  •   1
Отговори
# 195
Аз сравнително бързо усетих промяната в себе си и останах много приятно изненадана, защото не вярвах, че ще се случи. Но така поне си обясних на какво се е дължала вялостта ми в последно време.

Освен Еутирокс, пия и Селен и Магнезий, нищо че Начев каза, че селенът не ми трябва  Mr. Green

Тази седмица ще имам и контрола на ТСХ, за да видим как е.

# 196
Хаха, тоя доктор е много забавен  Laughing
Първо не би изписал лечение ако му дойде някой с ТСХ 6 и ФТ3 към долна граница, сега ти ги говори, че си втълпяваш за лекарствата, после пък с тия дози от по 100 и 75 тироксин, които е увеличил току що, на не влезли все още в норма хормони, ти казва да идеш след 6 месеца - 1 година. Вярно си е за смяна, ама щом ви е единствен в града и се налага да го търпиш - неискан съвет от мен. Следи си хормоните с новите дози, да влязат в норма, а ако много забият в друга посока ще се контролира дозата. Няма да се плашиш.
И за добавки се информираш от темата, каквото прецениш че е по възможностите ти ще пиеш.
Ще се получат нещата  Simple Smile

Относно разновидностите тироксин, то с много лекарства е така. И при нас, момичетата с хиперфункция има 3 препарата за потискане на хиперфункцията, с една и съща съставка, но всеки препарат влияе различно на всеки човек. Затова се започва с един, следи се, ако има реакции се сменя.
С омепразоловите, които пия за стомаха е същото. Еманера, Сопрал, Гастроцид, Омепразол, Пантопразол - всички съдържат едно и също - омепразол. Но от Еманерата не мога да се отърва от главоболие, след прием на Гастроцид винаги се обзавеждам с гъбички, въпреки купишата пробиотици, които винаги пия. Всеки с различни екстри.
Така е и с тироксина. На едни им понася единия препарат с тироксин, на други другия. Явно си имат някакви различни съединения с основните съставки в лекарствата, не съм чак наясно.

# 197
Merelenda  Hug

Много е забавен да  Joy. Само да видиме до кога ще го търпя  Naughty.
Аз днес като почнах да го разпитвам разни неща въз основа наученото от вас ( обаче му казах, че сръбската лекарка ми ги е казала тези неща ) и да видите как взе да мънка и да ми обяснява, че имало научни изследвания и че нещата които говоря аз били измислици  ooooh! и на бързо ме изпрати да си ходя  Simple Smile.

Направо се чудя на себе си толкова години как издържах и изтърпях да се чувствам толкова зле  Tired.

Трябва сериозно да се поинтересувам къде най близко до нас има друг ендокринолог. Този не стига, че ми взема 40 € за прегледа, а и се оказа, че аз знам повече от него  Joy

Относно добавките от няколко дена започнах с магнезий и ми се отразява доста добре. Най после мога да спя, че преди спях само по два часа на нощ .

# 198
Явно никой не пие селен 50мгк ,  Confused
Алекс , какъв магнезий пиеш?

# 199
Пият 100 или 200, повечето по 200. 50 е много много малко.

# 200
На мен толкова ми изписаха , от две теми насам чета тук и никой не съм срещнала да има предписан по 50 , очевидно съм само аз или съм челс малко. .Намерих на ДопелХерц http://apteka.framar.bg/30025854/допелхерц-селен-депо-табл-40 , най-вероятно него ще си взема .

# 201
Явно никой не пие селен 50мгк ,  Confused
Алекс , какъв магнезий пиеш?

Алетеа заповядай http://shop.bb-team.org/now-foods-magnesium-citrate
По две хапчета вземам по време на ядене, вечер.

А относно селена аз знам, че 50 е малко, трябва 200 да се пие, но ти както си прециниш  Hug

# 202
Момичета,правихме изследване на витамин Д
резултат 29.76 при реф.стойности 20,6 – 50,00 говорих с ендо и ми каза ,че не трябва
да пием в добавка .
Вие как мислите не е ли малко ?

# 203
  • Варна
Знаете ли дали с диагноза Хашимото и никакъв прием на лекарства мога да даря кръв?

# 204
Мисля че не можеш.

# 205
С автоимунно заболяване е забранено,  особено ако приемаш хормон

# 206
  • Варна
Благодаря ви.
Надявах се да мога, защото не приемам хормони, а само селен, магнезий и витамини.
Жалко  Sad

# 207
Мисля че няма проблем да дариш кръв. Питай в кръвен център. Моя близка с Хашимото дари, но са и казали, не че не може да дарява, а че ако са на нейно място, с такова заболяване - нямало да дарят  Rolling Eyes

Прочети тук - Национален център по трансфузионна хематология: http://ncth.bg/kak-da-pomogna/faq

Имаше на още едно място, но забравих къде. Понеже тук на заболявания са описани няколко и накрая пише и други, та на другото място бяха описани значително по-малко заболявания, но главно помня че пишеше, че хипертониците могат да даряват кръв, защото това е още една заблуда за маса хора, които си мислят, че щом имат високо кръвно не могат да даряват кръв. Беше описано и за хората с диабет и на лечение е инсулин и метформин, че НЕ могат да даряват кръв.

Миаа
, не съм много наясно, но със сигурност стойността е ниска. Цели се горна граница, като за БГ референтните са много занижени, за разлика от други страни, където стойностите на горна граница, която се цели, са много по-високи.

# 208
  • Варна
Прочетох в интернет страницата на кръвен център Варна, че хора с автоимунни заболявания не се приемат за кръводарители. Мислех, че проблема е в хормонотерапията, а аз не вземам такива препарати. Но пък има други автоимунни заболявания, за лечението на които не е задължителна употребата на хормони.
Ясно е, че няма да има полза от мене в конкретния случай  Sad

Благодаря   bouquet

# 209
Прочетох ги сега и аз. Един вид, трябва да си напълно здрав, за да дариш кръв. То какво ли не са изредили  ooooh!
Моята близка дари за баща си в Добрич. Казах какво са и казали, но са и взели кръвта.

Общи условия

Активация на акаунт