Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 39

• 85 192
  • 750
  •   1
Отговори
# 495
Ще пусна кръвните и ще отида при хематолог. Гледах си ехографията от миналата година - пише, че няма подути лимфни възли. Дано е нещо малко. Praynig

# 496
  • Buffyworld
Балеринка, стискам палци ! Не се притеснявай предаврително.  Hug

# 497
Ще пусна кръвните и ще отида при хематолог. Гледах си ехографията от миналата година - пише, че няма подути лимфни възли. Дано е нещо малко. Praynig
То ако изследванията са ти ок, може би няма да има нужда от хематолог  newsm78

# 498
Има ли в Токуда  добър ендокринолог за ехография на щитовидната жлеза?

# 499
Аз ходя при Попова, но никак не съм възхитена от нея, та не знам дали да я препоръчам. Като само за ехограф става, иначе дори не иска изследване на антитела, какво остава за "нещо по-така".

# 500
Попова не е ли детски ендокринолог?
Искам някой да ми направи читава ехография на щитовидната без да вися пред кабинет с часове.

# 501
Нис, не разбрах къде прочете, че съм доволна от тази марка. Казах, че ми мирише странно и ми залепва за гърлото и следващия път ще си купя капсули. Когато го купувах отидох от ендото в аптеката. Дадоха ми този, съответно го пия, иначе са пари, хвърлени на вятъра.
Не разбирам защо с нерви. Ако искате да помогнете, направете го, но не с нежелание и тропане с крак, че повтаряте едно и също. Така помощта горчи. Ако не ви се занимава с помощ, ами не помагайте.
Мир.

# 502
  • София
Има ли в Токуда  добър ендокринолог за ехография на щитовидната жлеза?

Д-р Лъчезар Лозанов син на проф.д-р Боян Лазаров. Аз съм доволна от него, но чак дали е добър не бих давала референции.

# 503

То ако изследванията са ти ок, може би няма да има нужда от хематолог  newsm78

Има, има. Те с опипване си знаят какво да търсят и по форма разграничават много неща. Според мен, за нейно спокойствие да иде, а и ако в нещо се съмнява докторът ще и каже какво е нужно да се изследва.

# 504

То ако изследванията са ти ок, може би няма да има нужда от хематолог  newsm78

Има, има. Те с опипване си знаят какво да търсят и по форма разграничават много неща. Според мен, за нейно спокойствие да иде, а и ако в нещо се съмнява докторът ще и каже какво е нужно да се изследва.
Да, може и да си права.

Пълна кръвна картина (ПКК) - 20 показателя с диференциално броене+Изследване на СУЕ+Изследване на CRP достатъчни ли са за да стане ясно дали е нещо кофти?
Ето какво съм пускала аз:

Скрит текст:
Група Показател   Биологичен материал       Резултат   Измерителна единица   Референтна област   Метод
Хематология
Кръвна картина (8 показателя)   EB                      
     Левкоцити   EB         5.8      G/l    3,5 - 10,5     DC+LD
     Еритроцити   EB         4.15      T/l    4,10 - 5,10     DC-det.
     Хемоглобин   EB         132      g/l    120 - 160     SLS
     Хематокрит   EB         0.39      l/l    0,36 - 0,48     calc
     MCV   EB         93.3      fl    80 - 96     Calc.
     MCH   EB         31.8      pg    28 - 33     Calc.
     MCHC   EB         341      g/l    330 - 360     Calc.
     Тромбоцити   EB         156      G/l    140 - 440     DC-det.
ДKK 5 DIFF - Sysmex XT 1800i   EB                      
     NEUT (ANC)   EB         3.85      G/l    1,70 - 6,80     DC+LD
     LYMPH   EB         1.48      G/l    1 - 3,70     DC+LD
     MONO   EB         0.39      G/l    0,20 - 0,90     DC+LD
     EO   EB         0.07      G/l    0,04 - 0,36     DC+LD
     BASO   EB         0.01      G/l    0 - 0,08     DC+LD
     NEUT %   EB         66.4      %    50 - 73     DC+LD
     LYMPH%   EB         25.5      %    22 - 45     DC+LD
     MONO %   EB         6.7      %    4,70 - 12,5     DC+LD
     EO %   EB         1.2      %    0,70 - 5,80     DC+LD
     BASO %   EB         0.2      %    0,10 - 1,20     DC+LD
СУЕ   CB        12       mm/h     0 - 20     sed

# 505
  • София
Имах си една много мила и добра лекарка - д-р Везенкова, но се пенсионира и вече няма как да ходя при нея Sad

Д-р Везенкова все още работи, преглежда в клиника Лора за жената, до Петте кьошета, но само в понеделник следобед, доколкото знам.

# 506
Колко време след раждане се пуска контрола на ТСХ? Не съм на елтироксин, следях се всеки месец през бременността и хормона беше около 1.2. Родих на 5.10.

# 507
45 дни след раждане е първата контрола

# 508
Момичета ,при хормони в норма  цикълът ми закъснява вече девети ден. дайте съвет на гинеколог ли трябва да отида или при ендо./ не съм брем./

# 509
Извинявам се, Попова е детската, която между другото е страхотна, а Костова е за възрастни, която исках да напиша ( доста често ги бъркам)  Embarassed
Д-р Попова е доста в час, и обмислям да я помоля и аз да се следя при нея  Wink

Общи условия

Активация на акаунт