Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 39

• 83 769
  • 750
  •   1
Отговори
# 60
  • Buffyworld
 newsm78  Момичета, а аз искам да изследвам профилактично детето, та се чудя - границите на хормоните и антителата дали при децата са по- различни ? Ако ми дадат същата таблица на стойностите не знам дали ще е относимо към резултатите на детето. Точно поради тази причина още не съм го завела, защото не съм сигурна дали има смисъл да се прави това изследване при малки деца

# 61
  • София
Благодаря за новата темичка   bouquet

Seti Beti , след втория триместър ще започне да се вдига FT4. Не ти е нисък общия белтък, добре е щом е в граници, но не пречи да наблегнеш на по-високопротеинови храни. Моят все беше под 60 и пак не съм имала нито албумин в урината, нито признаци за преекламсия.

И аз се чудя има ли смисъл да пусна един TSH на моето дете, на почти 3 е. Ще я бодат за венозна кръв по друг повод и се чудя да искам ли и това, все ме гложди дали не го е наследила.

# 62
птица, имам инсулинова резистентност и от почти година съм на диета без сладко и мазно. По време на бременност има опасност от гестационен диабет и затова се налага това обременяване, нищо, че на гладно кръвната захар ми е в норми - 4,3 ми е  Peace Но на бременни се изследвало само кръвна захар, без инсулина, защото на предишното ОГТТ, което правих преди да ми поставят диагнозата за ИР, ми изследваха и инсулин и НОМА индекс.
Начев обяснява, че щом ФТ4 пада, то обикновено ТСХ се покачва, но при мен няма индикации да се покачва. Предния месец даже ми беше малко над 1, а този месец е 0,73. Затова каза, че има две причини, поради които ФТ4 да пада. Едната не я запоних, пък и като ми видя резултата от общия белтък, той заключи, че при мен заради него е така. Съжалявам, но не мога да препредам думите му, с които ми обясни взаимовръзката.

# 63
  • София
Сетибети и аз бях така с фт4 на долна граница и ниско тсх. Не се притеснявай.

# 64
Магнитче, нея май я притеснява ОГТТ по време на бременност, или греша Seti Beti?
Самият тест си е натоварване на организма и не знам при бременност как стоят нещата, но там вече е преценка полза-риск. Щом докторът е преценил...
Иначе и аз смятам, че няма повод за притеснения на база тия хормонални резултати.

# 65
Здравейте момичета,
измина един месец от предните ми изследвания и днес отново си пуснах. Това са новите ми резултати:

НОВИ ПОКАЗАТЕЛИ            РЕФЕРЕНТИ СТ-ТИ             СТАРИ ПОКАЗАТЕЛИ

TSH               - 3.56 uIU/ml                            (0.300 - 4.000)                   4.48
ATG /TAT        - 40.04 IU/ml                            - do 115.00                      58.15
fT3                 - 2.51 pg/ml                                  (1.68-3.54)                    2.25
FT4                 - 1.54 ng/dl                                  (0.71 - 1.85)                  1.22
A-TPO /MAT     - 65.61 IU/ml                                do 34.00                      57.59

Какво бихте казали по тях? Мислите ли, че трябва да ми изпишат лекарства за лечение?
Аз продължавам с безглутеновото хранене и ми се иска да вярвам, че резултатите ми този път са по-добри и може да се размина с пиенето на хормони?

# 66
Delena резултатите са мръднали в правилната посока продължавай така. Освен без глутен правиш ли нещо друго като добавки примерно? Мисля че ако няма да забременяваш би могла за момента само да се следиш. Имаш ли някакви оплаквания свързани с Хашито?

# 67
  • Buffyworld
Светле, мен също това ме притеснява   - да не го е наследила малката от мен. Не знам дали има детски ендокринолози, но повече клоня към мнение да й пусна изследванията.

# 68
Delena резултатите са мръднали в правилната посока продължавай така. Освен без глутен правиш ли нещо друго като добавки примерно? Мисля че ако няма да забременяваш би могла за момента само да се следиш. Имаш ли някакви оплаквания свързани с Хашито?

Добро утро момичета!
Благодаря ти Niss за отговора. Освен безглутеново хранене, продължавам да не ям млечни, сладко, не пия кафе, газирано и алкохол. Приемала съм само селен и магнезий и ходя на йога.

Засега не планирам бременност. Продължавам по същия начин да се храня с надеждата и антителата да влезнат в норма, само че сега като се прибера (живея в чужбина) няма да мога да следя какво се случва с тях, тъй като там изследват само TSH  Sad

Относно симптомите на Хашимото - мисля, че изчезнаха - не съм в депресия, нямах болезнен цикъл последния път, не се чувствам уморена и отпаднала и най-вече малко поотслабнах - може би 2 кг, но видимо изглеждат повече и всички ми казват, че изглеждам много по-добре отколкото преди месец.

Ще се видя днес или утре с еднокриноложката и не знам дали при тези резултати дали няма да иска да започна вече хапчетата. Ако ми ги изпише какво да направя - да ги откажа или да си ги купя да ги имам за всеки случай в себе си.  newsm78 Не ми се иска да ги започвам още. Вярвам, че организма ми може сам да се справи и да заработи отново нормално.

# 69
Има и детски ендокринолози. Аз водих миналата седмица моята дъщеря, която е на 5 при такъв ендокринолог в Токуда. Взеха и кръв от вената и пуснахме много хормони. Направихме ехограф на щитовидната жлеза.За мое щастие за сега нещата са нормални, но тя ми каза, че при такава фамилна обремененост от страна на майката е хубаво да и правя изследвания всяка година.

Хубав ден на всички!

# 70
Delena браво за усилията аз свалих ТСХ от 6 и нещо до норма с  безглутенов режим, без млечен за 3 месеца и добавки. Била съм при две ендота които искаха веднага да ме сложат на еутирокс 50. След около година с моя режим ТСХ беше 2 и нещо ТАТ от 6 пъти над норма влезе в норма единствено още не мога да вкарам МАТ. Започнах да пия най-ниската доза след като влезнах в норма защото правим опити за бебе и не мога да рискувам но живот и здраве след време ако мога ще спра лекарствата. При теб нещата с антителата не са толкова драматични, ТСХ спада не виждам причина да бързат да те слагат на лекарства. Т4 и Т3 са ти по средата нищо не налага да почнеш да пиеш лекарства по мое мнение. Убедена сън че ендокринолог ще те остави на проследяване. Антителата не ги следи щом не можеш гледай ТСХ дали спада.

# 71
  • Buffyworld
  bouquet HugДейзи, много благодаря !

# 72
Сетибети и аз бях така с фт4 на долна граница и ниско тсх. Не се притеснявай.
Благодаря ти, думите ти ме успокояват!
Merelenda, аз съм от тези дето за всичко се притесняват, но да, наистина от вземането на кръв 3 пъти повече ме е страх. Още повече, че като питах в лабораторията, ми казаха, че това изследване трябва да го имам назначено от лекар, особено като съм бременна, защото не се правело току тъй Crazy
Delena XS, и аз мисля като Niss  Peace

# 73
 Светли има много добри стойности на ТСХ и фТ4 и продължава без Еутирокс. Вчера   Cry от радост.
Пиша го не за първи път, първите изследвания на щит. хор. + антитела на Светли бяха на 50 дни и се установи хипофункция.
Желая на всички добри резултати.

Последна редакция: ср, 09 сеп 2015, 13:32 от СГГ

# 74
Момичета, тръгнах да поръчвам Селен днес и отворих бг сайта на Нау. Пише, че Селенът "подпомага изграждането на антитела"   Rolling Eyes
Скрит текст:

Можете ли да ми предложите някой по-евтин вариант на Вечерната иглика, че в Iherb дори и намалено ми се струва скъпо.

Последна редакция: ср, 09 сеп 2015, 15:56 от Poliiii

Общи условия

Активация на акаунт