Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 39

• 83 772
  • 750
  •   1
Отговори
# 75
  • в огледалото на живота
Можете ли да ми предложите някой по-евтин вариант на Вечерната иглика, че в Iherb дори и намалено ми се струва скъпо.
Aз пия от това:
Скрит текст:
В една капсула се съдържа 1000 mg масло от вечерна иглика.Препоръчителната дневна  доза прием е по 1 на ден.
Цената от около 15лв.за 70 капсули е определено добра  Peace

# 76
Благодаря ти! Съвсем бях забравила за Рамкофарм  Hug

# 77
Delena браво за усилията аз свалих ТСХ от 6 и нещо до норма с  безглутенов режим, без млечен за 3 месеца и добавки. Била съм при две ендота които искаха веднага да ме сложат на еутирокс 50. След около година с моя режим ТСХ беше 2 и нещо ТАТ от 6 пъти над норма влезе в норма единствено още не мога да вкарам МАТ. Започнах да пия най-ниската доза след като влезнах в норма защото правим опити за бебе и не мога да рискувам но живот и здраве след време ако мога ще спра лекарствата. При теб нещата с антителата не са толкова драматични, ТСХ спада не виждам причина да бързат да те слагат на лекарства. Т4 и Т3 са ти по средата нищо не налага да почнеш да пиеш лекарства по мое мнение. Убедена сън че ендокринолог ще те остави на проследяване. Антителата не ги следи щом не можеш гледай ТСХ дали спада.

Добро утро момичета!

Niss, отново ти благодаря за отзивчивостта! От все сърце ти пожелавам скорошна бременност!  Hug
Да те попитам, а ти какви добавки пиеш? Аз преди да си дойда в Бг пиех Масло от вечерна иглика, магнезий, вит. Д, Калций, селен, вит. С и още нещо беше ама сега не мога да се сетя кое беше.
Вчера се видях с еднокриноложката и тя каза да продължавам с това, което правя в момента. Няма нужда да ми изписва лекарства. Ще продължа да следя TSH, за да видя дали всичко е наред. Всеки месец ли трябва да правя изследвания?

Seti Beti  Hug

# 78
Ще изброя какво съм пила с уговорката че повечето съм ги пила стриктно около година в момента не ги пия всеки ден че ми поомръзна. Пия всеки ден селен, желязо + витамин С заради нисък феритин и умора, през ден или два масло от сьомга, витамин Д, пробиотици, магнезий и някой други неща епизодично.Мажа и с масло от тамян по съвет от алтернативната тема за намаляне на антителата и от това ми спря стягането в шията, което усещах от време на време.

Обмислям  дали да пия бетаин хидрохлорид + ензими защото имам някакви подувания в областта на дебелото черво и като цяло проблемно храносмилане и това може да се дължи на ниско ниво на стомашна киселина което било много често срещано при Хашимото. Някой пил ли е това и как се е почуствал?
Храня се здравословно и наблягам на протеините.

Ето виждаш ли и ендото ти казва че няма нужда засега от лекарства просто продължавай с това което правиш. Аз си пускам изследвания веднъж месечно или на два месеца. Мерси за пожеланието  Hug

# 79
  • Buffyworld
Niss, 

маслото от тамян в аптеките ли го продават ? От къде може да се намери ??? АЗ всяка вечер преди да си легна се мажа с крема за лице - цялото лице, ръце и шията , но като се замисля, този крем, в момента ползвам на Лореал си е козметичен и може би не трябва да се нанася върху шията.

# 80
  • София - Бургас
Момичета Heart Eyes,
Днес открих новооткрит магазин за Био храни в Бургас, ж.к. Лазур, блок 156, срещу китайски ресторант.
Магазинът е голям - тип супермаркет е, изцяло за био храни, има насипни семена, брашна, дори има и козметика. Има цял щанд за безглутенови продукти Heart EyesКазва се АПЕТИТ! Много съм доволна, че открих храни, които да мога да консумирам, имат и приготвени бисквитки - безглутен. Скъпичко е, но все пак има варианти за ядене Blush Дори приготвят по заявка безглутенов хляб, но 500 гр. е малко над 5 лева Blush (ех, скъп начин на изхранване)...както и често констатират моитеприятели и хората около мен, но аз вярвам, че ще има ефект и често им отговорям: ТОВА Е ЦЕНАТА НА ЗДРАВЕТО Heart Eyes

Често мислено се изкушавам и си помислям да пречупя волята и да се откажа, но след това влизам във форума и като прочета кой какви резултати е постигнал и ми давате кураж и надежда. Благодаря ви, че ви има Heart Eyes

# 81
Момичета,
след като от 2 месеца приемам вит.Д + К2 и селен всеки ден, по препоръка от корифеите в тази тема, свалих ТСХ на 1 . Педи 3 месеца ТСХ ми беше 32 , а преди 6 месеца няма да ви припомням  ooooh!.
 Края на август - септември започнах да свалям килограми, минус 3 съм, остават ми още 2 кг до 52.

Не съм сигурна дали е от приема на витамините и селена, дали е от наместването на хормоните, вече изминаха 13 месеца от раждането. Припомням, с хипо функция и Хашимото съм, открити по време на бременността. Дозата ми елтироксин е 75мкгр. на ден в момента. Докторката ми е категорично против селена, вземам го на своя глава. След 15-20 дена ще пусна и антителата, бяха над 1600, да видим...

Сети Бети, по време на бременността и аз бях с ФТ4 на долна граница, но с малко по-високо ТСХ и док ми покачи дозата с 25 мкгр.

Нис, и аз ти благодаря за разясненията и моля те, не се отказвай от нас  Peace.

Барелинке, и аз съм до Борисовата, бутам количка в региона, ако искаш разходки ми пиши.

# 82
Момичета, айде някой да ми напише налични кога и къде преглежда Начев.Някъде беше писано, но намеря
Благодаря ви предварително  Hug

# 83
В инфото на първа страница.

# 84
Аз да попитам. Изследването за вит. Д има ли някакви по- специални изисквания? На гладно или?

# 85
  • София
Хоп и аз Simple Smile
В предната тема никой не ми отговори за имуностимулантите  Rolling Eyes така че си задавама въпроса отново.
И още нещо - изписаха ми Еутирокс 25мг по 1/2 на ден, не съм започнала да го пия, защото искам да си направя още една консултация. Въпросът ми е - ако реша да го започна, мога ли да спра при нормализиране на стойностите или ще трябва да си го пия така да се каже "до живот", т.е. получава ли се някакво привикване?
Аз също се интересувам за имуностимулантите и видях, че са отговорили,че не е препоръчително да се пият.Аз честно казано пия понякога Нони - при настинка и грип, но почти през цялата година само с прекъсване от 3-4месеца(лятото) пия Саменто. Естествено ендокр. ми пуска на 6м. само ТSH. Друго според нея нямало нужда да се следи ooooh!, пия Еутирокс 100мкг. и е в норма от много години.Та се чудя дали не правя грешка като пия саменто, но пък от него се чувствам много добре. newsm78

# 86
Аз да попитам. Изследването за вит. Д има ли някакви по- специални изисквания? На гладно или?
[/qu

До 11ч и да не се взема витамин две седмици преди изследването.

# 87
Благодаря!  Hug

# 88
ceci-krasi, да си призная за пръв път чувам за Нони и Саменто Wink Аз преди вземах спирулина , а от две зими съм на един "домашен антибиотик" с джинджифил, мед и т.н. + прашец, затова ми беше интересно дали също влияят зле като са натурални продукти. Аз като цяло не схващам и идеята - защо трябва да ги избягваме?
Вчера установих една глупост - личната ми даде направление за TSH i fT4, но тъй като аз исках да изследвам всички пет показателя, трябва да доплатя още 40лв., а иначе цената на "пакет за ЩЗ разширен" е 44лв.  Close Не ми се вярва ендокринолога да ми даде направление за антителата. Винаги като искам направление ОТ специалисти, ме карат да се чувствам все едно им бъркам в джоба  Crossing Arms
Преди малко си пуснах TSH i fT4, та да видим какво е положението. Мога ли да отида на ендокринолог и да платя само ехограф?
Скрит текст:
И още нещо леко извън темата - за втори път в рамките на месец ми вземат кръв в две различни лаборатории - както си пишат по клавиатурата, вземат ми парите и без да си измият ръцете, хващат иглата. Ей, полудявам!  #Cussing out

Коригирам се: Видях си резултатите току-що резултатите:
ТSH  2,92 при реф. ст-сти 0.27-5.50;
fT4 14,55 при реф. ст-сти 12.00 - 22.00

Предните изследвания на 22.08:
ТSH  3,35 при реф. ст-сти 0.27-4.20;
fT4 14,94 при реф. ст-сти 12.00 - 22.00

Последна редакция: сб, 12 сеп 2015, 10:06 от Poliiii

# 89
Имуностимулаторите са забранени защото може да усилят автоимунната реакция. Може да се пият модулатори такива се -пчелните продукти, витамин Д и др. Джиндфилът е много добре да се приема особено зимния период като ме заболи гърло два много много концетрирани чая ме пресичат и не се разболявам.
Ендокринолозите не могат да пуснат целия пакет за ЩЗ просто касата не ги покрива всичките, но от антителата може да се пусне МАТ обаче ако са ти пускали вече най-вероятно няма да искат да пуснат пак.

Аз като отида да ми вземат кръв още преди да са почнали им казвам че искам да ползват ръкавици и не уточнявам защо за да ги оставя да се панират, защото ако тръгна да им говоря как пипат пари почва един обяснителен режим а така казвам да сложат и те веднага слагат.Една веднъж така се притесни че може нещо да съм болна че сложи ръкавици и почти ми изкъпа ръката със спирт  Laughing

Poliiii нисичко е Т4 но защо се изследваш на толкова кратък интервал?

Последна редакция: сб, 12 сеп 2015, 21:49 от Niss

Общи условия

Активация на акаунт