Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 39

• 84 103
  • 750
  •   1
Отговори
# 690
Момичета, как ви се струват следните резултати за бременна (14гс+6д):
FT3          4.11 (3.11 -  6.8 )
FT4          12.46 (12.00 - 22.00)
TSH          0.75 (0.27 - 5.50)
Anti - Tg   30.11 (0 - 115.0)
Anti - TPO 11.90 (0 - 34.0)

След няколко дни ще ги изкоментирам и с ендокринолог, но до тогава ми е много притеснено ooooh! TSH постепенно ми се е вдигнало (беше 0,13 в началото), но пък FT4 сега е поспаднал newsm78 Иначе ходих на друг ехографист и според него възелът не е възел, а киста, което малко ме поуспокои, макар пак да ми препоръчва операция Thinking

# 691
Нормални като за бременна. Колкото и хормон да се пие, дори и да го увеличат, при повечето бременни ФТ4 и ФТ3 се клонят към долната граница. Бебето си е взело каквото му трябва, и за теб има както се вижда. ТСХ е чудесно, няма какво да го мислиш.
Спокойна и лека бременност!  Simple Smile

# 692
Благодаря, Merelenda  Hug Аз хормони не пия и не съм пила. Хич не съм наясно с тая щитовидна. С първата бременност не са ми казвали и не съм знаела да изследвам хормони Thinking

# 693
Merelenda тези дни ми престои да посетя гинеколог,но ония ден си пуснах ТСХ и какво да видя .. резултата ми е 0,159 при референтни стойности от 0,27-4,20.Явно дозата от 50 мг ми идва в повече и не могат да му оцелят правилната доза.. и сега се притеснявам като чета в интернет за получаване на Безедова болест и увеличение на антителата в организма,но според мен тя е е изкуствена заради приема на по-високата доза лекарство,а иначе съм си пускала изследвания преди това за антитела и са под нормата.Надавам се скоро всичко да нормализира. Confused Confused

# 694
но според мен тя е е изкуствена заради приема на по-високата доза лекарство
Много правилно разсъждаваш. Обади се на доктора си да регулира дозата хормон. Вероятно заради това е оскъден цикъла, може и фоликул да има задържан, но това ще изясни гинеколога.
Не се притеснявай, нещата са поправими. Колко съм се лутала с тези хормони и колко ме е удряло в цикъла, учебник мога да напиша. ТСХ ми е варирало от 0,005, до 29,65. Laughing Не че е успокоение, но трябва да се вземат мерки, да се улучи дозата и да не се стига до такива състояния.

# 695
Да направо .. аз даже мисля от утре да си намаля дозата на 25 мг, едва ли нещо ще се повлияе толкова,иначе ще продължава да пада поне докато направя консултация с ендокринолог.

# 696
Може да редуваш 25 и 50 мг

# 697
Ако не можеш да се чуеш или да се видиш с ендокринолог и на мен по-удачно ми се струва да редуваш, вместо рязко да намалиш наполовина дозата, защото не е рядкост да се лутат хормоните от хиперфункция в хипофункция, а не сме доктори и не знаем какво ще се случи при теб  Simple Smile

# 698
т.е. имате впредвид да не преминава изведнъж пък в хипофункция?И според мен ще е правилно защото 25 ми идва слабо пък 50 високо и сигурно трябва нещо междинно,иначе другата седмица ще направя консултация с ендокринолог. Simple Smile

# 699
Единия ден пиеш 25, другия 50, после пак 25 и така...

# 700
да Благодаря Ви   Blush Simple Smile

# 701
Е, ти скоро ще ходиш на доктор. Аз помислих, че след месец, два.

# 702
Да,другата седмица,но като видях какви са резултати не ми се стои на това положение и най-вероятно мерките,които ще се предприемат ще бъдат подобни. Simple Smile

# 703
Така е, но докторът си носи отговорността като специалист  Wink А това че понякога ние сами си взимаме решения е съвсем друго нещо.

# 704

Общи условия

Активация на акаунт