Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 39

• 83 771
  • 750
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Merelenda, на 3 ден от МЦ пролактинът ми е   68.9     ng/ml  при реф.  1,2 - 19,5.

# 46
Това си е сериозно висока цифра. Ако си спазила всичко, както е посочено при изследване на пролактин, все пак според мен го повтори изследването пак и покажи резултатите на ендокринолога.

# 47
  • София
Това си е сериозно висока цифра. Ако си спазила всичко, както е посочено при изследване на пролактин, все пак според мен го повтори изследването пак и покажи резултатите на ендокринолога.
така и мисля да направя, съвсем скоро имам час при д-р Начев, просто ми беше интересно дали се случва при Хашимото, четох, че високият Пролактин има връзка с хипофункцията Peace

# 48
Среща се при хипофункция, да, но ти си с хиперфункция и на тиреостатици. ТСХ не е чак толкова високо от тиреостатика, а и си от 2 месеца на хапчета, нали така? Все пак, според мен няма да е лошо да повториш изследването и с резултата при Начев. Грешки стават.  Simple Smile

# 49
  • София
Среща се при хипофункция, да, но ти си с хиперфункция и на тиреостатици. ТСХ не е чак толкова високо от тиреостатика, а и си от 2 месеца на хапчета, нали така? Все пак, според мен няма да е лошо да повториш изследването и с резултата при Начев. Грешки стават.  Simple Smile
от 4 месеца съм на тиреостатици, отначало с Метизол, сега с Пропицил и то минимална доза. Мерси, Merelenda Hug

# 50
Здравейте и от мен в новата тема!
Днес си пусках изследвания - ТСХ е 0.73 (0.35-5), а fT4 е 10 (9-20). Дали са добре тези стойности, по -специално fT4? Аз съм бременна във втори триместър и пия еутирокс като редувам 50/25.
И д-р Начев дали вече мога да го намеря в Майчин дом?

# 51
Здравейте и от мен в новата тема!
Днес си пусках изследвания - ТСХ е 0.73 (0.35-5), а fT4 е 10 (9-20). Дали са добре тези стойности, по -специално fT4? Аз съм бременна във втори триместър и пия еутирокс като редувам 50/25.
И д-р Начев дали вече мога да го намеря в Майчин дом?
Според мен трябва да ти дигнат дозата при това Т4 най-вече защото си бременна в първи триместър.Обади се на лекаря ти по телефона.

# 52
Начев сигурно ще ти вдигне дозата. Бебето си е взело каквото му трябва, за теб обаче няма и се налага повече тироксин. Лека бременност Hug

# 53
Запис и от мен.
Хубави резултати на всички.

# 54
Здравейте момичета много сте полезни.Искам да попитам колко време може да се пие магнезий и може ли да се напълнее от него.

# 55
stelaartois от 10 години имам завишен пролактин, за което пия Достинекс. От два месеца имам диагноза Хашимото и се оказа, че пролактина е много завишен, въпреки че си пия същата доза Достинекс както преди. Да определено при мен има връзка между високите стойности на ТСХ (6,02) и високи стойности на пролактина, които за сега не се променят дори от лечението. Според ендокринолога ми когато спадне ТСХ ще спадне и пролактина.

Хубав ден на всички и да благодаря за безценната информация, която споделяте!  bouquet

# 56
  • София
stelaartois от 10 години имам завишен пролактин, за което пия Достинекс. От два месеца имам диагноза Хашимото и се оказа, че пролактина е много завишен, въпреки че си пия същата доза Достинекс както преди. Да определено при мен има връзка между високите стойности на ТСХ (6,02) и високи стойности на пролактина, които за сега не се променят дори от лечението. Според ендокринолога ми когато спадне ТСХ ще спадне и пролактина.

Хубав ден на всички и да благодаря за безценната информация, която споделяте!  bouquet
благодаря ти Peace

# 57
Нис, Мереленда, благодаря за коментарите по моето питане и за пожеланията  Hug Бях при д-р Начев, между другото нямаше никакви хора, оставам на същата доза. Имало две причини, поради които ФТ4 може да е паднало и в моя конкретен случай е заради ниския белтък, че били свързани. При мен е 64 при долна граница 60. Нооо ще трябва да правя и обременяване с глюкоза, а хич не искам, че ме е страх. Имам около пет седмици да събера смелост.
Хубав ден на всички!

# 58
Гликираният хемоглобин няма ли да свърши работа?
Защо всъщност ще правиш обременяване? И то по време на бременност!
Колко ти е кръвната захар?

Последна редакция: вт, 08 сеп 2015, 12:44 от птица

# 59
Нис, Мереленда, благодаря за коментарите по моето питане и за пожеланията  Hug Бях при д-р Начев, между другото нямаше никакви хора, оставам на същата доза. Имало две причини, поради които ФТ4 може да е паднало и в моя конкретен случай е заради ниския белтък, че били свързани. При мен е 64 при долна граница 60. Нооо ще трябва да правя и обременяване с глюкоза, а хич не искам, че ме е страх. Имам около пет седмици да събера смелост.
Хубав ден на всички!
Нещо не ми е ясно ок нисък белтък оказвал влияние на Т4(не съм лекар не ги знам тези връзки), но ако Т3 е паднало много заради ниския Т4. В крайна сметка ако нямаш достатъчно Т4 то няма от какво да се образува достатъчно Т3 а това не е добре.Не съм лекар но на мен по пътя на логиката не ми се връзват нещата.Бих потърсила и второ мнение и бих си пуснала FT3. Дано не те притеснявам излишно но казвам аз какво бих направила. Нека да се включи и някое момиче с подобни показатели при бременност.

Общи условия

Активация на акаунт