Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 39

• 83 877
  • 750
  •   1
Отговори
# 165
  • Бургас
Моите деца и двете са с тази диагноза,  но на малко по-ниска доза.  Ние посещаваме детски ендокринолог д-р Попова от Токуда.  Който и да посетите,  гледай да е детски ендокринолог. 
Благодаря!
Някой да се е интересувал за лечение в чужбина? Имам възможност да заминем за Германия ,но не знам там как е със здравните осигуровки.
Извинявам се,но ми е мн притеснено. Нямаме роднини,болни от Хашимото. А през Януари месец той си удари врата в училище и от пролета страшно мн напълня. Ендрокриноложката каза че не може да е от удара и че цял живот ще си пие хормона..... Sad Sad Sad

# 166
Може този удар да е предизвикал голям стрес и тогава да се е отключил проблема с щитовидната. Нали ви обясниха, че половин час след приема на хапчето не трябва да се яде и пие?
Не мога да помогна по въпросите за детския ендокринолог, относно лечението в чужбина- не мисля, че има смисъл. Единствено, ако имат различни лекарства иначе и те няма как да излекуват тази болест, поне каквото съм чела, остава си за цял живот, но може да се достигне до ремисия. Това, разбира се, е мое мнение, вие пак си проучете нещата, ако има как от първа ръка както се казва да получите информация за Германия. Но бих ви посъветвала да го правите по-дискретно, за да не причинявате излишен стрес на детето, и да си мисли, че това е мнооого сериозно заболяване, защото не е. Разбирам, че като родител ви е притеснено, но не е толкова страшно, колкото изглежда отначало.

# 167
ani4ka  Hug
В моята рода също няма болни с щит. жлеза /родителите ми и бабите и дядо се изследваха - ТСХ, фТ4, фТ3, ТАТ И МАТ е ехограф. не са им правили/, но аз съм. Sad
Аз съм много доволна от д-р Мария Георгиева - град Стара Загора, Светли е при нея от възраст 50 дни.
В София сме го водили при доц. д-р Богдана Василева и във Варна при проф. д-р Валентина Цанева за второ и трето мнение - всички казваха едно и също: "Приема Еутирокс, изследвания всеки месец, ехографии на 6 м. и костна възраст и следене на ръст, кг., пулс и психомоторно развитие.".
Sad и аз в началото проучвах за чужбина, но явно няма с какво да помогнат и там.
Без прием на хомеопатични и имуностимулиращи лекарства.
Аз не съм го водила на хомеопат и едва ли ще го заведа.
Но трябва да си спокойна, за да е спокойно и детето.

Последна редакция: сб, 19 сеп 2015, 10:38 от СГГ

# 168
И в моята рода няма болни от ЩЗ, но ето, че при мен се отключи проблемът на база голям стрес. За чужбина не вярвам, че могат да помогнат. Но ние с повече четене и напасване на подходяща терапия+хранителен режим и спорт, мисля че можем най-добре да си повлияем. Най-важно е обаче, да сме и по-спокойни.

# 169
В чужбина лечението е сходно,  на места дори по трудно поради затруднения достъп до лекар и лаборатория редовно, дори срещу заплащане.  Това не е нещо,  което да премине след операция или някакви лекарства.  Единствено за уточняване на диагнозата може би... Доста е странно това с удара в шията

# 170
И в моята рода няма болни от ЩЗ, но ето, че при мен се отключи проблемът на база голям стрес. За чужбина не вярвам, че могат да помогнат. Но ние с повече четене и напасване на подходяща терапия+хранителен режим и спорт, мисля че можем най-добре да си повлияем. Най-важно е обаче, да сме и по-спокойни.

Peace Напълно съм съгласна с теб!

# 171
# 172
В моето семейство,  прабаба ми,  баба ми и баща ми са с гуша и проблеми с ЩЗ.    Confused
В петък Най-вероятно ще пътувам до София,  за да си направя кръвен тест за непоносимост към храните. Смятам,  че това много ще ми улесни избора какво да ям,  с или без глутен и т.н. 
От кой лекар в София за Хаши,  последно имате добро впечатление и сте доволни.   

# 173
То хубаво да направим тема с рецепти, да кажем без глутен, но тия които пък искат да спазват автоимунния протокол ще трябва отделна тема за тях, тъй като рецептите без глутен включват много продукти, които пък не се консумират при автоимунни протокол.
Става сложно  Simple Smile
Може би по-лесно би било да се направи тема с рецепти, съобразени с автоимунния протокол, защото при него така или иначе се изключва глутенът. Но пък има хора, които искат да премахнат от менюто си само глутена и като цяло рецепти без ,ще са им от помощ за разнообразно меню/

Не знам, решавайте! И ако някой иска да се заеме със задачата за такава тема, като се определи каква точно да е тя?!  Или да е обща тема, като при всяко публикуване на рецепта да се отбелязва, че е за АИП или само без глутен  newsm78 Размишлявам си, пишейки. На мен такава тема също ще ми е от голяма полза. Ако не всекидневно да готвя по този начин, то поне голяма част от седмичното меню ще разнообразя с някои ястия.

# 174
  • Бургас
Благодаря ви много момичета Simple Smile
Гледам да съм спокойна пред него и да не говоря на тази тема,защото се изнервя и той.
Имате ли впечатления от шушлеровите соли?

# 175
ani4ka, аз съм пила. Чела съм, че със солите нещата опират и до вяра. Трябва да вярваш, че пиейки ги ще ти помогнат. Ако не вярваш, полза няма да има.
Същата работа е и без тях. Твоята лична нагласа и вяра. Малкото дете/бебе като ги пие се оправя казват, излекува се, а то не разбира и нямало как да вярва казват хората, което значи, че солите помагат, но тук опира до вярата на даващия лекарствата, неговото внушение, че ще се оправи детето. Един вид, може с внушение и вяра, че детето ще се оправи, наистина да се случат нещата, дори без намеса на солите.
Не считай мнението ми за нападка. Просто това съм чела и гледала на клипчета, когато се интересувах от въпросните соли и споделям.

И още ми се иска да споделя. Не се ангажирай с мнението ми.
Според мен не е нужно да ходите в чужбина. Детето вероятно е преживяло стрес след падането, уплаха голяма, което би могло да е причина за отключеното заболяване.
От друга страна, ти си познаваш най-добре детето. Има ли някакви проблеми с други деца, проблеми в училище, проблеми с някой от близките, да е свит, притеснителен, мълчалив, неконтактен, срамежлив, нещо да го тревожи... Това също са вероятни причини за отключване на такова заболяване, ако не се преодолеят, а се потискат чувствата.
Може да го има в рода, да има фактор предразположеност, но да се е отключило само при детето. А факторите да се отключи такова заболяване са много.

Някакви други заболявания има ли детето? Хронични? Рутинни кръвни изследвания правили ли сте скоро? Как е хемоглобинът?

И не на последно място, може и след пубертета да премине всичко. Не са единици случаите и не е казано, че ще трябва до живот да приема лекарства.

Последна редакция: сб, 19 сеп 2015, 12:52 от Merelenda

# 176
В чужбина лечението е на места дори по трудно поради затруднения достъп до лекар и лаборатория редовно, дори срещу заплащане. 
+1

# 177
Момичета, тръгнах да поръчвам Селен днес и отворих бг сайта на Нау. Пише, че Селенът "подпомага изграждането на антитела"   Rolling Eyes
Скрит текст:

Можете ли да ми предложите някой по-евтин вариант на Вечерната иглика, че в Iherb дори и намалено ми се струва скъпо.
http://www.iherb.com/American-Health-Royal-Brittany-Evening-Prim … ftgels-Each/20478 - 11$, стига за 4 месеца

# 178
  • Buffyworld
Бих си купила от този селен, но пише, че е капсули от 200 мкг. А на мен са ми изписани да пия по 100 мкг.  , една капсула на ден. Има ли хубав селен от 100 мкг ? В аптеките съм виждала само на Валмарк.

И нещо, което искам да ви питам - всяка вечер се мажа с крем преди лягане, козметичен крем. Сега в момента ползвам на Лореал. Винаги си мажа лицето и шията , но напоследък се замислям, дали това мазане върху шията не вреди на щитовидната жлеза ? Кремът с Кю 10,  против бръчки. 

# 179
_Buffy_, момичетата са коментирали Селена многократно в предната тема(по спомен от стр. 30 нататък). И на мен ми изписаха 100, но от съветите в темата реших да си купя от 200.
Отзивите за Валмарк бяха по-скоро отрицателни. На Now Foods има и от 100, ето:
http://www.iherb.com/Now-Foods-Selenium-Yeast-Free-100-mcg-250-Tablets/813

Общи условия

Активация на акаунт