Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 39

• 83 880
  • 750
  •   1
Отговори
# 180
Благодаря stelaartois,опитвам се да не им се ядосвам на лекарите,ясно е,че май скоро няма да ни предложат нещо различно от "вълшебното хапче" ! Чудех се наистина за тези шуслерови соли,май ще взема да прочета за нашия случай кои бяха полезни и мисля и тях да започна.Някой пил ли ги е и дали  има смисъл? newsm78

# 181
Moмичета, някой пробвал ли е ето това лечение с импулсна терапия http://www.thyroid-bg.com/Introduction_BG.htm?

Аз нямам Хашимото, но съм на долната граница на Т4 и съм близо до хипофункция. Включвам се в темата, защото няма активна такава за хипофункция, а и Хашимото е с понижена функция. Моля ви да ме посъветвате за храни или билки, които се отразяват добре при хипофункцията  Praynig

Тези дни усещам едно особено стягане в шията сякаш ми е сложено нещо и не мога да го махна или сякаш ми е подута шията и не мога да си наведа главата напред. Отделно имам и други симптоми - замайване, липса на енергия, една подтиснатост. Последните изследвания ги правих през юли, чудя се дали толкова бързо може евентуално да прогресира  newsm78 Ендокринолога тогава каза, че съм добре и нямам нужда от хормони, но аз не се чувствам никак добре особено последните дни.

# 182
m_oncheto, относно шуслеровите соли, наскоро имаха пост във фейсбук. При хиперфункция се пиели соли №5, №7, №9, №11, а при Хашимото -  №3, №6, №11, №12. Аз реших да ги попитам при хипер и Хашимото и 8те ли се пият/някакси ми се видя комична ситуацията/, ми отговориха "Не, дайте повече информация и спрете глутена."  Grinning А по-късно видях въпроса на друга дама, а именно дали солите имат скрит глутен и да, имали пшенично нишесте, затова да се разтварят във вода за всеки случай  Laughing

# 183
  • Бургас
Синът ми от ден пие шуслерови соли. Изписа ги хомеопат. Той е с хипофункция .Сутрин 3табл-N3,на обяд 3табл-N6 ,в 19h 3табл-N12 и в 21h 3табл-N11.
За ефект е още рано,но се надявам да има.
А чували ли сте за компрес от извара !?!? Казаха ми, че щял да намали подутината на врата му.

# 184
  • Buffyworld
Poiiii, много благодаря. Аз засега не смея да пия по 200 мкг селен. Даже на предишната страница в линка на Нау Фуудс пишеше, че изгражда антитела .. или нещо такова. Наистина , не е уточнено точно за кои антитела става на въпрос, но все пак. Пък и все пак , малко или много и с храната си набавяме селен. Доколкото знам го има в бананите, доматите  и слънчогледа , а аз хапвам доста слънчоглед , например...

# 185
На мен ми изписаха 50 мкг Селен ,  има ли някой който да е пил такъв? 

# 186
Благодаря,Poliiii,сериозно вече съм решила да ги пия,започвам и с безглутеновата диета,дано се справя.А може би трябва да започна и прием на вит.D,забелязах, че след като цяло лято се пекох,TSH-то ми е много добре,а и досадните пъпки,които имам от дете изчезнаха,дано не се появят пак!

# 187
Здравейте   bouquet
Отдавна не съм писала, но инъче ви чета редовно.

С хипофункция и Хашимото съм.
Днес ходих при ендокринолога и ми каза, че изследванията ми били много добри ( но инъче ми увеличи дозата ) и че ако някой отидел за първи път с такива изследвания като моите, нямало да му назначи да пие хормона.

TSH  6,2 (преди два месеца беше 25  Shocked )   0,25 - 4,2
FT3   3,3    3 - 7,5
FT4   14,2.  10,3 - 25

Пия Euthyrox
Понеделник 75 мг.
Вторник 75
Сряда 100
Четвъртък 75
Петък 100
Събота 75
Неделя 100

А досега бях на 75 от понеделник до събота и 100 в неделя.

# 188

Днес ходих при ендокринолога и ми каза, че изследванията ми били много добри ( но инъче ми увеличи дозата ) и че ако някой отидел за първи път с такива изследвания като моите, нямало да му назначи да пие хормона.
Да се чуди човек тогава, защо ти е увеличил дозата, предвид казаното от него  Laughing

Имаш напредък, което е много добре. Повлияваш се от приетия хормон. Хайде, на следващата контрола вече да са изцяло в норма в хормоните.  Simple Smile

# 189

Да се чуди човек тогава, защо ти е увеличил дозата, предвид казаното от него  Laughing

Имаш напредък, което е много добре. Повлияваш се от приетия хормон. Хайде, на следващата контрола вече да са изцяло в норма в хормоните.  Simple Smile

Без думи съм  ooooh!

Дай Боже да ми влязат в норма хормоните. За 3 год. съм все отгоре  Tired
Предните изследвания ги правих в Сърбия и там лекарката ми смени хапчето от L-THYROXIN na Euthyrox, който пия и в момента и определено с него се чувствам по добре, а и ТСХ доста е спаднал.

# 190
Вероятно приема, че щом за 2 месеца и при това дозиране ТСХ продължава да е над референтните стойности, е необходимо още малко увеличаване на дозата. И сигурно ще се окаже прав.
А иначе наистина се повлияваш добре на фона на предишните показания Peace

# 191
  • в огледалото на живота
Предните изследвания ги правих в Сърбия и там лекарката ми смени хапчето от L-THYROXIN na Euthyrox, който пия и в момента и определено с него се чувствам по добре, а и ТСХ доста е спаднал

В какво и как усети разликата на хапчетата  Rolling Eyes
Питам,тъй като скоро се интересувах каква е разликата между двете и в крайна сметка се оказа,че такава няма.Единствено в производителя.

# 192
птица той сега ми увеличи дозата и горещо се надявам най накрая хормона да ми влезе в норма.
Попитах го кога да отида пак да ми изпише изследванията за да ги направя отново и ми вика " ами след 6 месеца, може и след година". Казах му, че няма да чакам толкова много и след два, три месеца ще отида пак. Казах му, че съм започнала да пия магнезий, а той ми каза, че нямало смисъл да го пия, да съм го спирала с нищо не помагал за щитовидната жлеза.
Абе знам си аз, че трябва да го сменя аз този лекар, но е единственият ендокринолог в града та затова още се занимавам с него  Tired.

Dev откакто ми откриха, че имам хипофункция и Хашимото приемам Елтироксин ( ако не се лъжа вече станаха три години ). Всеки път казвах на лекаря, че не се чувствам добре. Нямах желание за нищо, бях много нервна, все ми се виеше свят, имах и сърцебиене и т.н...а той ми казваше, че не било от щитовидната жлеза. Докато накрая ТСХ не скочи мнооого и чак тогава реши да ми обърне внимание и стигна до извода, че организма ми не приемал хапчето и го изхвърлял.
Изписа ми Tirosint и заминах за Сърбия. От него обаче се чувствах супер зле,като парцал  ooooh!
Отидох там на ендокринолог и ми изписаха Еутирокс. Е от както го приемам нямам нито един от горепосочените симптоми и се чувствам много добре.

Днес му казах на тукашният ми ендокринолог всичко това и ми каза, че си втълпявам. Хапчето било едно и също и настояваше да продължа с Tirosint. Категорично му отказах. Освен, че не ми е добре от него е и доста скъпо, а и трудно се намира по аптеките.

# 193
Аз не съм пила нищо преди Еутирокса, но откакто започнах приема му, се чувствам много добре-имам повече сила, дори и след цял ден ходене напред-назад, пак имам енергия да свърша и вкъщи работа. По-енергично и отпочинало ми е.

# 194
Аз не съм пила нищо преди Еутирокса, но откакто започнах приема му, се чувствам много добре-имам повече сила, дори и след цял ден ходене напред-назад, пак имам енергия да свърша и вкъщи работа. По-енергично и отпочинало ми е.

Ето още един пример колко добре действа Еутирокса.
Пък нека ми разправя лекаря, че съм си втълпявала  Stop

Общи условия

Активация на акаунт