Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 39

• 85 187
  • 750
  •   1
Отговори
# 510
аз съм си запазила час при костова на 29-ти и ще дам отзив.

# 511
Момичета ,при хормони в норма  цикълът ми закъснява вече девети ден. дайте съвет на гинеколог ли трябва да отида или при ендо./ не съм брем./
Кога са пускани хормоните? Кои са в норма? Вероятност за бременност има ли? Аз бих отишла на гинеколог първо.

# 512
И аз съм за гинеколога.

# 513
Хормони сме пускали на 10.10 тсх  1.71 фт4 18.76 ,няма вероятност за бременност

# 514
Тези са на щитовидната и не влияят толкова пряко на цикъла. Аз помислих, че полови си пускала.
Според мен е най-добре да отидеш на преглед при гинеколог, да се види дали няма нещо. Ако лекарят прецени може да ти изпише хапчета за предизвикване на цикъла и след като ти дойде да пуснеш едни хормони, за да видите какво става.

# 515
Барелина, а ти какво направи, пусна ли изследванията?

# 516
Благодаря , Барелина  от както приемам хормон започнаха проблемите с цикъла,преди тожа си беше на 28 ден ,сега на 34 ,този месец го няма никакъв.

# 517
Леми, утре ги пускам и ми е доста напрегнато. Ще ми стиснете ли едни палци утре  Rolling Eyes

Миаа, не се притеснявай излишно, може и друга да е причината. Hug

# 518
стискаме всички палци! Simple Smile

# 519
Здравейте,момичета,отдавна не съм се включвала,но малката започна ясла (малко тегаво върви),аз се върнах на работа и нещо напоследък много ми дойде. Сложно ми е да спазвам безглутеновата диета ,спрях напълно белия хляб,ям пълнозърнест и сладкото много намалих-дали според вас ще има ефект? И да ви се оплача, от няколко месеца имам болки в корема,днес бях при личната и тя ми даде направление за нефролог,можело да е цистит (и пак жлезата виновна  #Crazy ).Знаете ли добър нефролог в София? Напоследък като че ли и жлезата ми се увеличи,а миналия месец TSH-то беше в норма. Отчайвам се вече,а бях толкова добре миналия месец  Cry Исках и йога да започна,но...все нямам време

# 520
Здравейте мами,

Пак имам нужда от вашата помощ. Бях си записала час за понеделник, 26-ти при д-р Мариета Лазарова, защото цикълът ми трябваше да дойде малко след 26ти. Знам, че тя ще ми изпише да си пусна изследвания на хормоните, затова съобразих датите. Цикълът ми обаче подрани и дойде днес.

Звънях в Ендокринологията с надеждата да измоля да ме запишат за утре, тя трябва да ми отдели съвсем мъничко време, само колкото да ми изпише изследванията (защото, ако тя ги изпише, ще са ми безплатни), но естествено рецепционистиките ме навикаха как съм си въобразявала, че мога да си изместя часа.

Прегледах доста теми и лекари, препоръчани от вас. Звънях на кого ли не и всички записват най-рано за средата на ноември, а не ми се чака още месец и половина докато пак ми дойде цикълът и успея да се изследвам. Пробвах с д-р Темелкова, д-р Здравко Калинов, д-р Катя Тодорова и още поне 2ма, които не помня. Рецепционистиките направо ми се карат.

Имате ли представа дали някой добър ендокринолог, при когото ходите все пак би ме вместил за утре? Нямам никакви претенции към час – ще намеря начин да ида. Ако трябва, ще звънна на личния телефон на лекаря да помоля да ме вземе Sad Може и в събота, но едва ли някой работи тогава. Вече се отчайвам, че явно ще си чакам....

# 521
А защо смятате, че изследването трябва да е по време на цикъл? Доколкото ми е известно не е задължително двете неща да съвпадат във времето, що се отнася до щитовидни хормони.

# 522
Ами след всичко, което четох, останах с впечатление, че хормоните се пускат между 1ви и 5ти ден на месечния цикъл. Дали съм се объркала? Сега пак ще прегледам.  Sad Rolling Eyes

# 523
Щитовидните хормони се пускат на чист ден...   Peace

# 524
Защо измисляте толкова сложни схеми? Отиди при личния си лекар и с направление при гинеколога в поликлиниката.
А, ако става дума за щитовидните - няма значение кога ще се изследват.

Общи условия

Активация на акаунт