Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 39

• 85 184
  • 750
  •   1
Отговори
# 525
Щитовидните хормони се пускат на чист ден...   Peace

Ох, току-що за секунди отми всичките ми притеснения и драми  Hug Hug Hug много благодаря!
Нямам представа защо така съм се заблудила.

# 526
Объркала си се с половите, те се пускат на 2-ри/3-ти ден  bouquet

# 527
Защо измисляте толкова сложни схеми? Отиди при личния си лекар и с направление при гинеколога в поликлиниката.

Нямам здравно осигуряване, ползвам само частно такова. Т.е. не мога да взема направление, а просто си записвам час, където преценя и отивам. Освен това защо да ходя при гинеколога като ми трябва ендокринолог?
Миналата седмица бях на профилактичен при гинеколог и тя ми каза да си прегледам щитовидната жлеза при специалист (както препоръча и кардиологът заради някакъв шум). Иначе да, знам че са схеми, просто нямах представа, че изследвания се пускат на чист ден, а не докато съм неразположена. Останала съм с грешни впечатления.

# 528
При гинеколог, защото/предполагам/ птица е помислила, че имаш предвид полови хормони, говорейки за менструация Wink

# 529
Точно!

Сега обаче ме обърка със здравното си осигуряване? Ходиш на частно по принцип или имаш някакво само частно осигуряване newsm78 Ако е първото, май не ти се полагат безплатни изследвания, ако е второто - възможно ли е едното без другото?

Последна редакция: чт, 22 окт 2015, 12:21 от птица

# 530
Точно!

Сега обаче ме обърка със здравното си осигуряване? Ходиш на частно по принцип или имаш някакво само частно осигуряване newsm78 Ако е първото, май не ти се полагат безплатни изследвания, ако е второто - възможно ли е едното без другото?

Да, може да не е много ясно Simple Smile Нямам здравно осигуряване, защото имам много неплатени осигуровки и тъй като колкото пъти съм отишла, никога не са ми давали направление, все няма, все ми отказват, все ми казват как съм млада и нямам нужда да ходя по лекари, реших да не си ги плащам. Засега. Имам допълнително здравно осигуряване от работа, с което имам право на прегледи до определена сума и изследвания. Хормоналните изследвания се включват стига да са предписани след прегледа при ендокринолог. Това е причината да чакам прегледа и да не ги пускам сега преди него (както би било по-удобно по принцип).
С допълнителното осигуряване също може да идеш при който лекар прецениш - няма ограничения дали приема на частно или работи със здравната каса. После така или иначе ти връщат парите Simple Smile Hug

# 531
Ясно Peace Не знаех, че е възможно така.

# 532
  • София
Здравейте, Момичета,
Благодаря за споделената в темата информация.
И аз при Вас с молба за мнение. Резултатите от изследванията ми са следните:
fT3 - 5,6 pmoi/l, при реф. стойност 3.95 - 6.8
fT4 -1,36 ng/dl, при реф. стойност 0.93- 1,7
TAT /anti-Tg/ - 12.1 UI/ml, при реф. стойност 0.0- 115,0
TSH - 3,42  mU/l,  при реф. стойност 0.27- 4,2
Ехография последно правих преди около две години и не бе констатиран проблем. Личната е категорична, че не се налага консултация с ендокринолог.
Четейки, оставам с друго впечатление. Ще съм благодарна на всеки съвет даден от Вас.
 bouquet

# 533
erna, ТСХ е малко високо, но ако не целиш забременяване и ако няма симптоми, които да изискват включване на лечение, всичко изглежда нормално.
Няма да е лошо обаче да направиш една ехография, предвид че последната е била преди 2 години. Тя не се покрива от касата (макар на някои хора и безплатно да им правят, зависи си от лекаря), но личната пък може да даде направление най-малкото преглед да не плащаш.
Друга опция е да платиш ехография в някой медицински център, но според мен най-добре е ехографията да направи специалист в тази област - ендокринолог, и на база ехография и изследвания ще имаш най-ясна оценка на състоянието.

# 534
Мерси за палците Hug

Реших, че така и така ще давам кръв и пуснах един пакет за щитовидната. Не мога да повярвам направо Shocked

Скрит текст:

# 535
  • София
Благодаря, Мереленда  за бързият отговор.  В темата влезнах, заради майка ми, която е диагностицира с Хашимото. Четейки установих, че за бебеправене трябва TSH да е около две. Бебеправене евентуално, дай Боже, ще можем да започне след шест месеца. Искам да пробвам през този шест месечен период нещо алтернативно на хормоните. Моля споделете за добавките, от които сте видели ефект.
 bouquet

# 536
Селенэт, Омега-3, Магнерот помагат на ЩЖ. Успех  Peace

# 537
Барелинке, казвай какво направи на антителата  Laughing  Супер!

# 538
Здравейте,
Моите резултати правени на 4-ти ден от цикъла са както следва:
                                              референтни стойности:
TSH - 2.21 mIU/L                     0.27 - 4.20
FT4 - 15.35 pmol/l                   12.0 - 22.0
FT3 - 4.4 pmol/l                       3.10 - 6.80
Anti - Tg/TAT/ - 332.2 IU/ml     до 115
A-TPO /MAT/ - 36.4 IU/ml         до 34
Testosteron - 0357 bng/ml        0.084 - 0.481
Progesteron - 0.8 ng/ml            0.2 - 1.5 фол.ф - 4ти ден от МЦ
Progesteron - 22.0 ng/ml          1.7 - 27.0 лут.ф - 21ви ден от МЦ
LH - 7.9 mlU/ml                        2.4 - 12 ф.ф.
FSH - 5.2 mIU/ml                     3.5 - 12.5 ф.ф.
Естрадиол - 14.27 pg/ml          12.5 - 166 ф.ф.
Андростендион - 13.5 nmol/l    1.0 - 11.5
AMH - 5.91 ng/ml                     1.0 - 12.6

Приемам съвети и мнения, моля!  Започнах да пия 0.25мг Еутирокс. Започнах да пия и селен на Допел херц. Утре съм на ендокринолог, но мисля че трябва и други лекарства за МАТ и ТАТ да се добавят.
Имам от една седмица сърцебиене, леко задух получавам, не спя добре. Целта е бебе.

# 539
Поли, не мога да повярвам още Crazy Напуснах работа, тотално намалих стреса и начина си на живот. С половинката се отдадохме на пътешествия. Намерих си и хобита. Контактувам главно с позитивни хора и гледам да не се ядосвам. Последните 2 месеца започнах да приемам витамини и добавки. Явно действа.

Li13, антителата са ти повишени. За съжаление за тях няма лекарства Sad По-горе писах какво съм направила аз. Най-вреден е стресът. Намери време за себе си, за да разпускаш. И 2 часа на седмица да е ще е по-добре от никакво.

За бебе TSH май е високо, може би ендокринологът ще ти увеличи дозата. Съжалявам, но не се сещам какви са били изследванията ти преди.
За сърцебиенето и задуха - мисля, че трябва да споделиш с кардиолог. Преди да започнеш терапията направиха ли ти ЕКГ и как са нещата със сърцето? Изписаха ли ти някакъв бета-блокер?
За половите хормони има тема, ако искаш мога да дам линк. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт